HOUSETOUR VAN ONS NIEUWE HUIS | VERHUISVLOG #1

Woehoe, the game is on! Nu de afbouwfase is begonnen gaat de pret echt beginnen. En nu heb ik ook eindelijk genoeg vlogmateriaal om de serie verhuisvlogs te gaan opnemen. Vandaag, in de eerste aflevering, geef ik een tour door ons nieuwe huis en kies ik kleuren uit voor de woonkamer. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over de serie als ik. Veel plezier bij het kijken!

https://youtu.be/5AaG_jgymMg

36 reacties

Rosalie -

ff tip voor mooie verf waar je niet gauw op uitgekeken bent… Painting The Past. Zij hebben prachtige warme tinten, die doordat het krijtverf is per jaargetijde verschillen (hangt gewoon van de lichtinval af). Het zijn mooie rustige kleuren en je kunt het afnemen als er een vlek op zit!

patricia -

erg leuk om te zien! die ramen zijn idd prachtig maar al die keuzes die je moet maken…..ik kan soms zelf ook eindeloos twijfelen. er komen wel veel goede tips voorbij, kan er geen vraag en antwoord rubriek komen met woon/lifestyle vragen? ik zit zelf ook te dubben over een kleur muur en gordijnen.

Willemijn -

Leuk idee! 😀

PatriciaKleijn -

super leuk dat je ons mee neemt in het proces, ik ben heel benieuwd wat jullie er van gaan maken!

Melissa -

Wat leuk om mee te mogen kijken!
Wij wonen nu bijna een jaar in ons nieuwbouwhuis. Tips qua budget kunnen zijn om bijv dimmers (of andere meerwerkopties die erg duur zijn) achteraf te laten doen. Vaak vragen ze hier tijdens de bouw de hoofdprijs voor. Terwijl het plaatsen (en vooral de aanschaf van een dinmer) veel goedkoper kan. Ook de spotjes konden wij bijvoorbeeld al laten plaatsen (+ armatuur bedoel ik) maar als je deze later zelf koopt in grote aantallen kun je ze zo zelf aanbrengen. Ik heb dit zelf gedaan en het stelt niets voor, terwijl ik qua electriciteit echt 2 linker handen heb.
Ik weet niet of jullie de muren nog laten schuren/stucen voor oplevering. Maar vaak kost dit veel extra (bij ons bijna €5000 om alles glad te laten afwerken!) terwijl we zelf in een dag tijd alles glad hebben geschuurd waarna we de muren met glasweefselbehang hebben behangen. Dit is zo strak dat iedereen denkt dat het gestuct is.
Heel veel plezier met klussen alvast en geniet ervan om jullie huis te zien groeien tot jullie thuis!

An -

Leuke vlog! Wij hebben Goud van Histor op onze slaapkamer. Ik ben toch wel blij dat we deze niet in woonkamer hebben, want de kleur komt toch op je af. Voor de slaapkamer is dat gaaf, maar in woonkamer wilden wij toch wat meer rust. We hebben dus urban taupe van Flexa op onze lange muur. Bevalt goed en valt heel goed te combineren met andere kleuren. Succes!

Suus -

Leuk om te zien! En over de kleur van de muur, mij lijkt beige heel mooi. Dat is warm (als je er 1 met warme ondertoon kiest uiteraard) en raak je niet snel zat. Zeker omdat het een muur is waar je naar kijkt (het zit niet achter de bank zodat je ervan af kijkt) zou ik voor een kleur gaan die niet snel verveelt. En dan met kussens/kaarsen etc. eventueel een kleur erbij doen, dat kun je makkelijk vervangen.

femketje -

super gaaf om te zien allemaal 😀 lijkt me super eng maar spannend en leuk om je eigen huis helemaal zo te kunnen bouwen :3

Suzanne -

Heel erg leuk om te zien! Ik zou ook heel graag een likje verf over mijn muren hebben.

Denice -

Wat een feestje om zo mee te mogen kijken in het proces! Altijd als jij zegt bedankt voor het kijken denk ik; bedankt voor het filmen 😉 Prachtig huisje! Wij hebben zelf de oranje kleur ”Jaspis” in de woonkamer, maar die is feels te fel voor jouw wensen! haha, wel een hele warme gezellige kleur :)

Tine -

Ik kan zelf niet wachten te we verhuisd zijn en ik kan beginnen inrichten! Vooral de kinderkamer lijkt me zooo leuk! Voor de woonkamer al gedacht aan bordeaux of wijnrood? Dit hebben wij momenteel in onze woonkamer, in combinatie met zwarte en witte meubels en een houten vloer en ik ben er na al die jaren nog steeds niet op uitgekeken. Is een mooie warme tint die heel mooi kleurt (of zelfs van kleur lijkt te veranderen) als het zonlicht erop schijnt.

Barbara -

Online kun je bij Farrow & Ball een gratis kleurenkaart aanvragen. Zij hebben echt waanzinnig mooie kleuren! Misschien is Dutch Pink wel iets voor jullie?

Fabienne -

Gaaf huis hoor… Ik vind vooral je zwarte kozijnen zoooo tof! Mustard, Ginger en Flowerpot van Painting the Past zijn mooie kleuren!

Daisy -

Wat wordt dat een prachtig huisje en wat leuk dat je het proces met ons deelt! Kleuren kiezen is super moeilijk, misschien ben je het al van plan hoor maar als je niet kan kiezen zou je de kleuren ook op de muur waar ze komen op kunnen hangen. Kun je een beetje zien hoe het uitpakt qua lichtinval.

Anouk -

Oooh wat gaaf dat je ons mee neemt in deze hartstikke leuke periode! Mijn vriend en ik zijn ook een huis aan het bouwen samen en het kan mij niet snel genoeg gaan haha. In December hopen ze wind en water dicht te zijn en dan mogen we voor het eerst ook het huisje in. Jullie keuken, bijkeuken en eetkamer hoekje is eigenlijk precies wat wij krijgen alleen is onze woonkamer iets anders ingedeeld i.v.m. de hal die ook wat anders is. Heel erg leuk dat je dit laat zien aan ons!

Tipje ook: Op Etsy heb je ook heel erg veel mooi behang wat zelf klevend is! Erg handig voor als je geen lijm wilt gebruiken i.v.m. beschadiging muur enzo.

Elsemieke -

De tip!! Ga naar De Jongens Doornbos in de Ebbinge in Groningen. Samen kijken ze naar je huis en kleuren, prachtig behang maar ook verf. Echt een aanrader ik ben nog super blij met mijn behang en verf kleur!!

Ria -

Hoi! Wat een mooi huis. Ik denk dat het prima kan, zwart in een kinderkamer. Juist heel stoer. En kijk bij de muurverf eens bij de krijtverven van Annie Sloan. Erg mooie kleuren! Niet veel keus maar dat is juist wel prettig. Al die kleuren zijn te combineren. En als jij een goede schilder hebt kan deze ook de kleuren mengen met wit zodat je de juiste kleur krijgt. Bij alle muurverven kun je trouwens mengen om te juiste kleur te krijgen.

Anita Kosters -

Oh,die ramen,zó móói! Helemaal jaloers hihi
Mijn tip voor de kleur van de muren is greige.
Greige, is dat een kleur?
Ja! Het is geen grijs en geen beige maar een mengsel hiervan. Van Flexa.
Grijs met een vleugje bruin.
Ik heb zelf, na lang nadenken, onlangs één muur in ons huis ook geverfd in deze kleur in combinatie met een grijze kleur op de andere muur en krijg zovéél leuke reacties.
Zelf heb ik zwarte en witte meubelstukken en dat past er zo goed bij!
Z’ker een aanrader….zó geen spijt van! De kleur is zowel tijdloos klassiek als hip .
Ik ben er van overtuigd dat deze kleur zeker(aangezien jullie stijl zowel klassiek en modern is), in jullie interieur zal passen.
Succes en véél plezier met klussen! Erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Mariet -

Flexa verf in de kleuren Bakery Brown of Caramel Fudge lijken me erg mooie kleuren voor in jullie nieuwe huis! (https://www.karwei.nl/assortiment/flexa-creations-muurverf-kleurtester-caramel-fudge-30-ml/p/B542847) (https://www.karwei.nl/assortiment/flexa-creations-muurverf-kleurtester-bakery-brown-30-ml/p/B542841?sg=a)
Ik kijk al uit naar de volgende aflevering van de verhuisvlogs!
Groetjes!

Nynke -

Wauw, wat wordt het mooi! Die grote ramen overal, prachtig!
Leuk dat je ons meeneemt in het hele proces.
Wat betreft de kleur heb ik helaas geen tips voor je. Hier zijn alle muren nog steeds wit, omdat ik er ook nog steeds niet uit ben. Zo moeilijk! Succes met kiezen!

Roos -

Mijn mega tip: PHOTOSHOP! Ik heb in mijn huis (welliswaar geen nieuwbouw maar kan me voorstellen dat het alsnog helpt) alles gephotoshopt om kleuren uit te kiezen. Zo wist ik al wat voor een meubels wij hadden qua kleuren en wist ik dat we een lambrisering wouden. Dus ik heb elke kleur die wij mooi vonden, gephotoshopt in een foto met onze meubels (soms ook weer die er in geplakt) en zo hebben wij een kleur gekozen.

Tineke -

Leuk! Het huis wordt echt prachtig volgens mij. Die ramen! Qua kleur op de muur: is Histor Zeester misschien iets? Dat is een soort vergrijsd roze.

Anneke -

Wat leuk om te zien! Hele mooie raampartijen, super gaaf! Zelf ben ik wel van de koele kleuren, dus vind het lastig om over warme kleuren na te denken, maar ik kom dan op bordeaux rood of oker. Maar die zijn niet heel zacht, haha. Ik denk dat heel donkerblauw ook wel mooi is, en niet standaard.
Wij hebben ook een inloopkast gehad, maar hebben deze eruit gehaald uiteindelijk. Ik vond het heel rommelig kijken (je ziet alles liggen/hangen), en de kleding en schoenen werden mega stoffig. Hier geen succes helaas.

Sofie -

Wat raar, in België is de volgorde van een bouw helemaal anders :-)

Lise -

(Histor)
Jong
Allure
Kiem
Zweem
Genoegen
Loom
Mierik
Zen

Dit leek me mooi. Je zei dat je zwarte details in je interieur zal hebben. Ik denk dat de kleuren hierboven er mooi bij passen. Warm licht en mooi in combinatie met zwart/donkergrijs. Ik vind ‘Schelp’ ook erg mooi maar die is wat koeler. Natuurlijk is ieders smaak anders! Succes met kiezen! (Blijft moeilijk)

marrie -

Ik heb al jaren warm geel op de muur toen het nog niet een trend was. Het verveelt totaal niet. Combineert mooi met donkerblauw kleed en donkerblauwe gordijnen. Je moet gewoon durven, je kan het altijd nog veranderen toch?

marrie -

De kleur heet zomeravond geel

Anne -

Wat een leuke vlog. Ik ga weer helemaal terug in de tijd. Wij trokken 3 jaar geleden in ons nieuwbouwhuis, zo leuk! Wij hebben trouwens een heel lichte cappucino kleur op de muur. Ook erg mooi maar het is natuurlijk erg bepalend wat je op de vloer gaat leggen. wij hebben een vergrijsde houten vloer en daarbij is de kleur erg mooi uitgepakt. Succes!

Ellen -

Leuke video! Heel leuk om meegenomen te worden in dit proces van jullie! kijk uit naar alle andere video’s erover.
Ik zou heel graag een artikel willen zien over het budget, kan namelijk zelf ook wel tips en ideeën gebruiken voor volgend jaar.
Succes!

Lindsey Beljaars -

Aaah super leuk om dit proces te zien!!

Jana -

Hier zeker interesse voor een artikel over budget! :)

Rosa -

Wat leuk om te zien Willemijn.
Ik zit nu ook midden in een klusproces (wel iets anders dan jij, jaren 30 dijkwoning….alles schots en scheef haha)
Wij hebben bij de hornbach hele mooie verf gezien, the selection heet de serie https://www.hornbach.nl/shop/Verf/Muurverven-pleisters/Muurverven-gekleurd-creatief/S4833/artikeloverzicht.html
Hele mooie kleuren, wij hebben zelf kleur 27 ‘windpaleis’

Heel veel plezier met uitzoeken, blijft altijd spannend hoe het uitpakt, maar ook heel leuk om te doen.
Liefs

Marije -

Leuk dat je ons mee neemt in dit proces. Mooi die grote ramen.

Ik heb zelf een taupe kleur met lila ondertoon. Is er geen tint lichter van de terra cotta?

Linda -

Ik zou een van die perzik tinten nemen, dat geel ga je spijt van krijgen dat is zo’n tijdelijke trend en is denk ik heeel aanwezig op een hele wand. Waarom ga je niet voor olijf of zacht groen? Is misschien wat rustiger en combineert ook mooi met accesoires in warme perziktinten (misschien wat beter te doen voor Djurre) De kleur die jullie nu thuis hebben vind ik trouwens ook heel mooi, maar je wilt wat nieuws begrijp ik.
Behang van Jelle vind ik stoer hoor ook in het zwart is toch een jongetjes kamer, het is maar 1 muur toch?

Linda -

Oeps ik had al gereageerd voordat je zei dat je geen groen wilde 🙊
Je kunt voor een warme oranje/perziktint gaan die meer naar cognac neigt. Ook heb ik een mooie lichte aubergine kleur gezien op pinterest, lastig te omschrijven, het is geen lila. Hier een link; https://www.google.nl/search?q=pinterest+woon+kleuren&prmd=isnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwid5q7Eh4HXAhUGVxoKHXp0BGcQ_AUIEigB&biw=360&bih=560#imgrc=q9RMzRvhpbVYTM:

Loes -

Zo leuk deze video! Echt een kijkje in het proces, heel tof. Vind de hoge ramen in jullie nieuwe huis er heel mooi uit zien, veel licht! En qua kleur op de muur kunnen jullie misschien kijken naar een warme taupe kleur?

Reageer ook