Q&A: Borstvoeding en kolven

In mijn laatste weekvlog deed ik een oproep waarbij je al jouw vragen over borstvoeding en kolven kon stellen aan een borstvoedingsdeskundige van Medela. Ik kreeg ontzettend veel reacties en beantwoord een aantal vragen in deze Q&A video over borstvoeding en kolven.

https://youtu.be/tYTces7puxE

Heb je een persoonlijke vraag die je graag wilt stellen aan de borstvoedingsdeskundige van Medela? Je kunt 2 keer per maand het Medela Borstvoedingscafé bezoeken via Facebook. Bekijk hiervoor deze link.

De gratis borstvoeding-app MyMedela kun je downloaden via www.mymedela.nl. Deze app staat vol tips, adviezen en antwoorden en biedt de mogelijkheid om al je voedingssessies en andere belangrijke data van je kindje te registreren.

Wil je nog meer informatie? Kijk op www.medela.nl.

Ik ben heel benieuwd hoe het straks bij mij zal gaan met borstvoeding geven aan ons kleintje. Over een tijdje zal ik een update plaatsen. Bedankt voor het kijken!

4 reacties

Marie -

Heb 13 maanden met teoelhoedje gevoed. Dit ging dus prima. En wat betreft het wisselen van borst per voeding: Ik droeg een armbandje wat ik telkens wisselde van pols. Als ik mijn rechterborst als laatst had gegeven dan deed ik mijn armbandje rechts. Bij de volgende voeding wist ik dan bij welke borst ik moest beginnen. Mijn geheugen was zo slecht na de bevalling dat ik dit niet kon onthouden. Ook heb ik nu een speciale herinnering aan dit armbandje. Telkens als ik hem zie denk ik aan mijn borstvoeding periode.

Korian -

Hee, ik ben student verloskunde en ik dacht geef even nog wat extra info over de vragen :)
Over de twee borsten; wat je zegt klopt inderdaad! Als je kindje aan de linkerborst heeft gedronken dan kolf je de rechterborst. Je begint de voeding dus met 1 borst, soms is 1 borst voldoende, soms ook niet en dan leg je ook aan de andere borst aan. Deze volgorde van voeden wissel je ook af, om ervoor te zorgen dat wel je beide borsten worden leeg gedronken.
Speen: Het zuigen op een fopspeen kost de pasgeborene erg veel energie, deze energie kan beter gestoken worden in het zuigen aan de borst. Zodat de pasgeborene dit zuigen goed kan leren en ook de melkproductie van moeder op gang kan komen/op gang blijft.

Hopelijk schept dit wat verduidelijking :) Het is inderdaad heel veel informatie, de kraamweek wordt soms als heel intens ervaren (soms ook niet). Zie het als een leerproces, maar het wijst zich de weg (echt waar), het moeder- en vaderinstinct is sterk! Succes met de laatste loodjes x

Rinek -

Hee!
Heel leuk filmpje.
Misschien is het een idee om de antwoorden van je vragen ook in je artikel te plaatsen?
Zelf vind ik dit makkelijker om het door te lezen 😊
Groetjes!!

Anna -

Super goed dat je deze video maakt! Ik ben onlangs gestopt met borstvoeding (9 maanden gegeven) en had soms ook vragen waar ik zelf het antwoord echt niet op wist.

Reageer ook