Plog: Tóch aan het werk!

Het voelt zo gek om niet meer te weekvloggen, ik mis het nu al. Vandaar nog maar een extra plog om jullie toch nog even mee te nemen in mijn dagelijkse leven. Wie weet verricht deze plog net zulke magische wonderen als de vlog van Willemijn destijds toen ze zwanger was van Jelle!

Want toen twee jaar geleden deze vlog online stond, zeiden we nog dat we niet wisten of Jelle er al zou zijn tegen de tijd dat we ‘m zouden uploaden maar tadaaa! Hij was geboren op het moment dat deze vlog online stond.

https://www.youtube.com/watch?v=TI3A69hbXRA

Wat een overeenkomsten zie ik hier trouwens met Willemijn. Dat gezicht vol vocht en op het moment dat ik dit schrijf heb ik ook een grijze broek aan met een wit lang shirt en een grote, laag hangende, zware, zwangere buik. Het is bijna creepy! Dit was toen twee dagen voor haar bevalling gefilmd. Ik snap haar helemaal, want ook ik “verveel” me zowat zonder mijn werk. Anyway, deze plog is van afgelopen donderdag: 19 oktober 2017.

De dag begint tegenwoordig met een gezicht vol vocht en het eerste uur traan ik als een gek. Check die vochtophoping onder mijn ogen, zo maf! Gelukkig trekt dat wel bij na een uur of twee. Sowieso lach ik ‘s morgens om mijn spiegelbeeld, ik zie er nu zo anders uit voor mijn gevoel.

Dit is waar ik wakker word. Ons oude bed staat nu op klossen en alles staat klaar voor de thuisbevalling. Dit wordt straks de logeerkamer.

Ik slaap alleen, want op dit moment slaap ik zo onrustig dat het fijner is om alleen te zijn. Dan worden we tenminste beiden uitgerust wakker. Het is wel saai maar goed: nog maar even.

Ik kom Jorrik even een knuffel geven in onze slaapkamer waar hij als een koning vertoeft in ons nieuwe, belachelijk grote bed. Ik ben verder helemaal niet jaloers… Ik had jullie al wat sneak peeks van ons huis laten zien op Instagramstories en ik vond het leuk om te horen dat velen van jullie het nieuwe bed zo mooi vonden. Ik heb geen idee  waar dit bed vandaan komt, Jor heeft het namelijk besteld en wil niets zeggen haha!

Verder ligt er schone was op het bed wat ik nog op moet ruimen.

Ik word heel erg vrolijk van al die mooie, gezellige hoekjes in ons huis. Beneden kijk ik zwijmelend naar de lege box en wipstoel. Wanneer zou de kleine man hier in liggen?

Ook heb ik heel veel vragen gekregen over de groene kleur op de muur. Dit is de kleur Jofel, gekocht bij de Praxis. De kleur pakte nog mooier uit dan ik dacht en ik ben er zo blij mee. Het oogt heel rustig en geeft een enorme boost aan alle meubels.

Mijn moeder en ik ontbijten samen met thee en beschuit. Ze is de afgelopen drie dagen weer bij ons geweest om te sauzen en heeft zo hard gewerkt. De hele benedenverdieping en eerste verdieping is nu helemaal af en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor. En mijn schoonmoeder heeft daarnaast heel erg veel schoongemaakt. Wat zouden we toch zonder al die hulp moeten?

Rond elf uur zet ik haar af bij Groningen Centraal, ze gaat weer op huis aan. Ik zal haar missen!

Ik loop even met haar mee om haar uit te zwaaien, dat vind ik wel zo gezellig. Als ik deze foto zie dan zie ik hoeveel we op elkaar lijken. Wij hebben echt dezelfde gezichtsvorm en ogen, zo grappig!

Tja, en dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen. Ik heb daar altijd een hekel aan en moet denken aan wat mijn moeder dan zegt: ‘Partir, c’est mourir un peu’. Afscheid nemen is een beetje sterven. Ik ga haar weer missen.

Als ik terug naar huis rij, kan ik het niet laten even te stoppen bij de HEMA en dat is jullie schuld! Ik kreeg namelijk zoveel berichtjes dat er leuke kinderkleding te koop was bij de HEMA.

Ik keek mijn ogen weer uit en laadde mijn mandje weer vol. Daarna ging ik snel op huis aan, want de schoonmaakster zou komen. Voor het eerst op ons nieuwe adres!

Ik kocht onder andere lange kaarsen in allerlei kleuren, dit veel te leuke kledingsetje met schattige sokjes en een lijstje om een poster in te doen voor op de babykamer. Ik had nog zoveel meer kunnen kopen, want ze hadden teveel leuke dingen maar ik hield me in.

Daarna wilde ik aan de slag voor 2WMN, maar ik kwam er achter dat het kaartje om de camera op het statief te zetten nog bij Will was. Ik belde haar op om te vragen of ze  thuis was en ging even bij haar langs.

De schat maakte nog even een buikfoto van me, wie weet is het wel de laatste of wie weet komen er nog wel een paar bij. Wie zal het zeggen?

Ik moest erg lachen om dit rare beeld van Gijs op de camera van de babyfoon. Hij is helemaal weggekropen en je ziet hem nergens meer. Geen ‘Waar is Wally?’ maar ‘Waar is Gijs?’

Na een half uurtje ga ik weer naar huis om de laatste beelden op te nemen voor de video van de babykamer. Ook neem ik nog een andere video voor een campagne op in dezelfde kamer.

Ik doe deze lieve poster die ik kreeg van mijn studiegenootjes in mijn lijstje van de HEMA en stijl alles nog even mooi voor de video. Klaar om te filmen, zo leuk om te doen!

Na het filmen klets ik nog even wat met onze gezellige schoonmaakster en ga aan de slag met bewerken.

Wie doet dit nog meer als je je haar net geverfd hebt en de zon schijnt? Ik wil dan altijd even een selfie maken om te kijken hoe mooi mijn haar glanst na een kappersbezoek en hoe fel de kleur is, haha! Wat heeft Sue het weer prachtig gekleurd en geknipt, zo blij mee! Je kon het zien in deze plog.

Tijdens het bewerken van de video’s krijg ik enorme trek in romige tomatensoep en witte boterhammen met roomkaas. Niet heel gezond, maar dat kan me even niets schelen. Zwangerschapscravings! Ik slurp twee grote kommen soep naar binnen. Vervolgens heb ik de rest van de avond geen honger meer en eet ik alleen nog wat salade en fruit.

Daarna pak ik nog een verhuisdoos uit met wat kaarsenhouders om de boel gezellig te maken. En natuurlijk om even de lange kaarsen aan te steken die ik ‘s middags gekocht heb.

Na heel veel drukte in ons nieuwe huisje, zijn we dan opeens een avondje samen zonder anderen. We rusten er helemaal van uit. Er is zoveel gedaan de afgelopen weken en wat zijn we blij met hoe alles is uitgepakt en alle lieve hulp die we hebben gekregen. We genieten volop en wachten rustig af wanneer de kleine man zich bij ons gaat voegen. Al met al was het weer een productief weekje met een relatief rustig weekend. Hoe was jullie week?

15 reacties

Marjoleine -

Oh Martine, ik ben zo benieuwd wanneer jullie zoon geboren wordt! Zet ‘m op, die laatste weken/dagen :-)

Linda -

Ben benieuwd naar de baby en hoe hij heet. Ga je hem wel laten zien of beetje privé houden zoals Willemijn doet?
En als ik het goed begrijp is het huis nu helemaal af? Of zijn er nog klusjes die je laat zitten tot na de bevalling? Ik heb zin in een home tour, maar ik begrijp dat je nu misschien andere dingen aan je hoofd hebt. Maar stel dat de baby nog een tijd op zich laat wachten en je verveelt je… Zou je altijd een kleine preview van je huis kunnen geven misschien 😇 alleen als je je verveelt natuurlijk..

Martine -

Ik ga het een beetje doen zoals Willemijn denk ik met haar kids. Nee, het huis is niet helemaal af hoor haha, dat is je huis nooit volgens mij. De afwerking moet nog en er zijn nog dingen die moeten komen zoals lampen, misschien schilderijen en een mooie kast, de aankleding eigenlijk. Maar vooralsnog niet gevonden wat we wilden en daar zal wel tijd over heen gaan. Daarnaast laten we de bovenste verdieping voor nu even zitten. Daar zijn de muren nog oranje haha. Maar lijkt me mooi om hier later een kantoor/extra logeerkamer van te maken.

Diz -

Geniet maar van het ‘vervelen’ of beter gezegd een periode waarin je volledig in je cocon kan/mag kruipen. Mijn water brak op m’n werk, dag prenatale rust, dag moment om even tot mezelf te komen en nog wat orde op zaken te scheppen. Ik heb dat echt gemist en ik zal wel even aan mezelf denken wanneer ons tweede kindje zich vroeger dreigt aan te dienen 😉

Veronique -

Jaaaa. Ik doe ook mijn haren altijd even in de zon nadat ik ze geverfd heb 😅 heeeeeerlijk!

Felicia -

Spannend Martine :)
klinkt misschien gek maar ik leef zo met jullie mee dat ik vol spanning zit warneer de baby komt
ons mannetje is nu 6 weken oud werd 1 dag voor zijn uitgerekende datum geboren
ook een thuidbevalling.
hij is een heel lief kalm rustig jongetje
dat hoop ik ook voor jou .
Ons derde meisje jasmijn is 1 jaar en 5 maamden maar woord vaak al 2 jaar geschat . Ze oogt ouder gek he vind ik altijd een beetje zielig.
sorry had niets met het onderwerp te maken hahaha .
veel succes nog de laatste weekjes
en super leuk dat je ons zo op de hoogte houd .

Suzanne -

Heel erg leuk om te zien! Ik snap inderdaad dat je het werken zo mist!

Marloes -

Wat spannend nu zeg! Heel verstandig om even apart te slapen. Dat had ik eigenlijk ook moeten doen toen ik zwanger was maar ik vond het zo ongezellig.. Uiteindelijk na weinig slaap begon de bevalling.. Niet heel handig 😉 Succes iig met de laatste weken!

femketje -

ik ben zo benieuwd naar de uiteindelijke kinderkamer <3

Loes -

Leuk, zo’n plog! Bizar om te zien wat vocht met je gezicht doet, echt een heel ander koppie krijg je ervan. En ik geniet van de foto’s van jullie huis, volgens mij wordt het heel mooi!

Maris -

Hopelijk komt je kleine man snel! Zo te lezen ben je daar helemaal aan toe.
Afgelopen week was ik jarig, dus op mijn verjaardag ging ik lekker naar de musical ‘on your feet’ en gisteren vierde ik mijn verjaardag voor wat familie. Dus een lekker weekje gehad 😀 En komende week mag ik nog even verder relaxen, want ik ben lekker een weekje vrij van m’n werk.

Sylvia - alovelyadventure -

Heerlijk om toch nog even mee te mogen kijken! Wat een heerlijke hoekjes in jullie huis en die poster met dat versje😍 Alvast een voorspoedige bevalling gewenst..!😘

Lenneke -

Ik moest lachen om schoon-moeder die schoon-maakt.

Marije -

Wat ziet jullie huis er leuk uit. Kan mij wel voorstellen dat je door wilt blijven werken.

Diana -

De stukjes van je huis zien er al prachtig uit! Lief van jullie moeders dat ze zo goed helpen♡

Reageer ook