Ons nieuwbouwhuis: de afbouwfase is begonnen!

Yes, yes, yes! Er is een grote mijlpaal aangebroken in de bouw van ons nieuwbouwhuis: de afbouwfase is begonnen! Dit betekent dat de buitenkant nu helemaal af is en het huis wind- en waterdicht is. Tijd om binnen aan de slag te gaan. En nu breekt ook de fase aan waarin wij meer kunnen gaan doen. Vandaag praat ik jullie bij.

Vorige week hebben we voor het eerst in ons huis rondgelopen. Er staan nog geen binnenmuren, dus het   is nog één grote ruimte. Hier op de foto zie je de woonkamer, genomen vanuit de achterkant van het huis.

Foto 05-10-17 16 06 17

Dit is de andere kant. Hier komt de keuken en bijkeuken. Ik vond het behoorlijk klein aanvoelen, maar dit schijnt te komen doordat de binnenmuren nog niet staan en de wanden nog niet afgewerkt zijn. Ik heb inmiddels van veel van jullie en vrienden begrepen dat zodra straks de woning meer afgewerkt is, het veel groter gaat aanvoelen. Ik ben heel benieuwd!

Foto 05-10-17 16 14 39

Over een week of twee gaan me met de elektriciën door de woning om af te spreken waar de stopcontacten en eventuele spotjes/dimmers moeten komen. Hier zijn we nog flink mee aan het puzzelen, je wil het zo graag perfect hebben. Maar ik weet ook dat er straks sowieso punten gaan zijn die je achteraf anders had willen doen. Dat hoort er bij.

Kleurtje op de muur

De ideeën voor de kleuren in de woning worden steeds specifieker. Jelle krijgt donkerblauw als accentkleur. Bij Gijs doen we waarschijnlijk okergeel. Onze slaapkamer is nog even de vraag, misschien smaragdgroen… Maar ergens hou ik toch ook wel van lichte kleuren in de slaapkamer. Zo moeilijk! Beneden in de woonkamer gaan we waarschijnlijk voor terracotta als accentkleur. En de vloer wordt 99% zeker een houten visgraatvloer.

Deze tekening heeft Daphne gemaakt. Daphne is een lezeres van 2WMN en volgt de opleiding tot interieurstylist. Ze benaderde mij een paar maanden of ze mijn woning op papier mocht stylen voor een schoolproject. Super leuk vond ik dat! Dus ze is aan de slag gegaan. Dit is één van de tekeningen die ze gemaakt heeft. Zij was degene die een terracotta muur voorgstelde en heeft tekeningen gemaakt voor een toffe inbouwkasten. Zo leuk! Had ik al gezegd dat ik het leuk vind? 😛 Haha!

Meer zwart

Jarenlang heb ik bijna alles wit gekocht in ons huis. Ik was, en ben nog steeds, dol op wit. Maar langzaamaan vervang ik ook wat dingen voor zwart staal. Zo wordt het deurbeslag zwart, heb ik nu een zwart tafeltje, komen er twee nieuwe zwarte eetkamerstoelen bij en heeft onze HK Living Egg Chair zwarte pootjes. Het wordt dus een basis van wit met zwart en natuurlijke houten materialen (eiken, stro, rotan). En als accent dus terracota waarschijnlijk. Ik ben zo benieuwd hoe alles gaat uitpakken… Aaaah!

Renovlies

Inmiddels ben ik begonnen met het aanvragen van offertes van schilders die vliesbehang kunnen aanbrengen. We willen dit in de hele woning doen. Vliesbehang heeft als voordeel dat het lijkt op stucwerk, maar niet schuurt en stootvaster is. Ik ben er achter gekomen dat veel schilders het behangen combineren met sauzen en daar voel ik op zich wel wat voor. Ik kon nergens op internet vinden wat dat nou zou kosten toen ik een begroting wilde aan het maken was, dus ik vertel het jullie lekker gewoon. 😉 Voor het behangen én het sauzen (met afneembare verf) van een gehele eengezinswoning (van beneden tot de zolder, ongeveer 350m2 muuroppervlak) komen de meeste offertes uit tussen de €5000 en €6500. Kaching! Maar dan doen ze welk alles en hoeven we zelf niets meer te doen qua schilderen en wandafwerking.

Geshopt!

Tot nu toe heb ik een paar kleine dingetjes geshopt en verzameld voor het nieuwe huis. Zo heb ik dit toffe schilderij van KunstInKaart gekregen. Ik wil nog wat meer kaarten verzamelen van plekken waar we iets mee hebben en die bij elkaar ophangen. Dat leek me wel tof.

Daarnaast heb ik greepjes voor de Pax kasten van de jongens gekocht. Het zijn zwarte stalen T-grepen. Super stoer!

Ook komen er binnenkort alvast 4 nieuwe eetkamerstoelen binnen van het toffe designmerk Muuto. Yay!

Tot slot hoop ik dat Djurre binnenkort kan beginnen aan het nieuwe hoofdbord voor ons bed. Een nieuw bed past helaas (vooralsnog) niet echt binnen het budget, maar het hoofdbord (van stof) is erg versleten. Tip, denk echt goed na over of je wel een hoofdbord van stof wilt, want ik vond het echt snel versleten… Zo zonde! We willen daarom zelf een hoofdbord gaan maken van underlayment en daar ook lampjes aan monteren. Een beetje zoals je op de foto hier onder ziet.

 

En dat was het voor nu wel weer even geloof ik. Wil je alles volgen over de bouw en inrichting van ons nieuwe huis? Volg me dan ook zeker even op Instagram want op IG Stories deel ik heel veel van alles waar we mee bezig zijn. En natuurlijk in mijn weekvlogs!

32 reacties

Maris -

Wat gaaf om te zien dat ze alweer zo gevorderd zijn en leuk dat nu het gedeelte gaat beginnen waarin jullie zelf ook meer kunnen doen! Lijkt me zo leuk!

Iris -

Leuk artikel! Ons nieuwbouwhuis wordt nu ook gebouwd dus super leuk om de ervaringen van anderen te lezen. Wat relaxt trouwens dat jullie nog steeds kunnen beslissen over stopcontacten en lampen in deze fase, wij moesten alles voor de start van de bouw al opgeven! Toffe tekening ook van Daphne, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat straks!

Ellen -

Wij moesten ook alles voorafgaand aan de bouw doorgeven. Sommige dingen konden nog gewijzigd worden tijdens de ruwbouw, maar het is zo lastig. Voor ons was dit het eerste huis en er zijn nu zoveel dingen die wij nu anders zouden doen.

Nienke -

Wauw, de foto met de drie ramen laat echt een mooie licht inval zien, heerlijk is dat! Wij hebben net een huis gekocht met oplevering over 2 maanden, een oud huis maar moet flink wat aan gebeuren. Ik vind het heel leuk om jouw keuzes en afwegingen te lezen. Ben ook heel benieuwd naar de visgraat vloer, deel je het als je daar meer over weet? Veel plezier met de voorbereidingen!

Heleen -

Gave plannen! Fijne tips ook nog hierboven over de kleuren. Over het licht: wij hebben gekozen om naast elk stopcontact een speciaal dim stopcontact te plaatsen, dus de rechter is bij ons voor alles behalve dimbare lampen, zo weet je altijd waar wat zit. En op elke verdieping kan ik het licht van de verdieping daarboven en/of beneden ook uitzetten. Daar ben ik nog steeds super blij mee.

Sharon -

Een kleine tip wat schakelaars en stopcontacten betreft; maak bij de tuindeur een schakelaar voor je tuinverlichting. Dit zijn wij vergeten en we hebben daar echt spijt van. Ben heel benieuwd hoe alles gaat worden! Wij hebben zo’n terracotta kleur in onze slaapkamer en ben er helemaal weg van.

Suzanne -

Wij hebben zo’n ombouw van underlayment, ook met die lampjes. Mijn vriend heeft de snoeren naar binnen weggewerkt en er dimmertjes opgezet. Dus aan de zijkant van ons bed zit nu een lichtknopje. Superhandig toen de dreumes nog een baby was en lekker naast mij sliep. En nu nog steeds fijn trouwens.

Janine -

Ohh wat gaaf allemaal! Heerlijk zo’n nieuw en fris huis 😉
Ik vind dat behangen trouwens best wel prijzig, wij hebben ook van beneden tot boven op zolder overal vliesbehang maar waren voor alles (incl behang, lijm en sauzen) 1500 euro kwijt! En het is echt door een schildersbedrijf gedaan, helaas in Dordrecht dus niet heel erg in de buurt voor jullie!

Mare -

Leuk dit te lezen, ben heel benieuwd hoe het er straks uit komt te zien als het af is!
Verder zou ik wel oppassen met okergeel voor de slaapkamer omdat geel (maar ook rood en oranje) toch wel bekend staan als kleuren waar je energie van krijgt in tegenstelling tot blauw, lila.

Ilse -

Wij hebben in de kamer steeds 2 stopcontacten naast elkaar waarvan 1 dimbaar en 1 gewoon….de dimbare zitten op 1 centrale knop….ik schakel daarmee dus met 1 knop alle lampen in 1x aan en dim ze ook tegelijk…werkt super….
De terra kleur vind ik prachtig!

Gwen -

Mocht je voor een donker blauwe kleur gaan, yippee blue (histor), hele matte donker blauwe kleur. Ik ben lang op zoek geweest naar de perfecte kleur blauw, kwam deze per toeval tegen en is echt perfect! Super mat, heel gemakkelijk aan te brengen en echt in 1x dekkend!

Succes, en veel plezier met jullie woning inrichten 😊

Kirsten -

Ahhh heerlijk jullie nieuwe huisje! Super leuk om in te richten en alles te bedenken! Ik heb in mei een huis gekocht en was ook aan het dubben over een stoffen hoofdbord. Gelukkig hebben we dat niet gedaan! Wij hebben ons hoofdbord gemaakt van de planken genaamd decowood te koop bij de praxis. Prachtig vinden wij het! In allerlei kleurtjes te koop en super makkelijk te maken!

Steffie Endeman -

Heel Willemijn,

Super leuk! Die terra kleur vind ik echt heel goed bij jullie passen, geen idee waarom. Vind het een mooie warme kleur. Ik ben heel benieuwd naar jullie opbouwfase! Vind het heel leuk dat je dit deelt:D. Het ontwerp van Daphne is ook echt heel mooi:).

Groetjes, Steffie!

Kelly -

Dat gaat een heel mooi huis worden! Ben benieuwd hoe het er straks uit gaat zien.

Ivon -

Visgraat houten vloer is zó tof! En het klopt inderdaad dat wanneer er muren en zelfs meubels staan het huis groter lijkt, ik dacht ook altijd dat het juist andersom was haha.
Zo leuk een huis inrichten, geniet ervan!!

Wij zijn nu bezig met de achterkant van het huis + keuken te verbouwen, dat is ook al een project opzich haha..

Marlies -

Ziet er al veelbelovend uit! Het terracotta vind ik gedurfd, ben heel benieuwd hoe dat uitpakt. Ben zelf wel fan van Heart Wood (Flexa kleur van het jaar 2018 of zoiets), maar dat is natuurlijk wel een stuk minder origineel 😉 leuk om de ontwikkelingen rond jullie huis te kunnen volgen!

Lindsey Beljaars -

Aaah wat leuk! Ik ben zoo benieuwd!!

M. -

Leuk al die plannen. Ook voor het lichtplan kan je professionals inhuren. Wij hadden een ‘loze leiding’ vergeten te leggen voor onze zonnepanelen (zouden we pas een paar jaar later aanschaffen) en ook voor een alarminstallatie en verlichting op ons balkonnetje. Voor ons boxspring bed hebben wij 4 jaar geleden gewoon een rol behang gekocht; Eijffinger Natural wallcoverings 322661.. Super stevige kwaliteit, en nu 5 jaar later, en elke avond kussens er tegen aan om gezellig te lezen/tv kijken in bed ziet datzelfde behangetje er nog steeds als nieuw uit. Het behangetje heeft zelfs een lekkage overleefd! Nooit gedacht dat we er zo lang plezier van zouden hebben.

Pim -

Je zult idd merken dat het huis straks veeeeel groter is dan het nu lijkt. Ik kreeg het tijdens de bouw ook wel eens benauwd, maar dat was echt onterecht. Het is heel fijn als je wanden direct laat afwerken. Dat scheelt zo veel werk. Het was bij ons ook een flinke kostenpost, maar dat was het dubbel en dwars waard. Leuk idee dat hoofdeinde van het bed! De terracotta muur zou ik nog goed overwegen. Je zit nu in het seizoen dat dit soort kleuren heel prettig aanvoelen, maar vind je het in de lente/zomer ook een fijne kleur? Heb je al iets geregeld voor de oplevering – det je een expert meenemen? Wij hebben de bouw nauw gezet gevolgd, maar hadden nog aardig wat punten tijdens de oplevering.

Ellen -

Via Vereniging Eigen Huis hebben wij een expert gehuurd. Hij kijkt dan alles na en maakt een verslagje voor de aannemer. Heel fijn :)

Liesbeth -

Wauw, wordt volgens mij een supermooi huis mer hele mooie kleuren! En die inbouwkasten.. doen! 😀 veel plezier met de voorpret en alles wat erbij komt!

Sarah -

O wauw die terracotta kleur is zo mooi en warm. Ik krijg er een vakantiegevoel bij.

Lise -

Ziet er prachtig uit allemaal. Toen in ons huisje alles nog ‘kaal’ was had ik ook het gevoel dat het veel kleiner was dan het daadwerkelijk is. Toen de vloer erin kwam leek het ineens twee keer zo groot! Het ontwerp ziet er prachtig uit. Al zou ik de terracotta muur zelf niet hebben uitgezocht. Mijn ouders hebben dat in een wilde bui ook op de muur geschilderd in de herfst. In de lente waren ze er helemaal klaar mee en is er een greige (grijs/beige) kleur op gekomen.

Ivy -

Ik heb zelf een headboard gemaakt van een dun plaatje MDF en daar een dun dubbelgevouwen matrasbeschermer van een paar euro tegen aan geniet. Vervolgens stof er tegen aan geniet. Ook een koopje en het houdt al een jaar of acht. Het is IKEA stof en het denkmatras kwam ook bij de IKEA vandaan, maar deze wordt helaas niet meer verkocht. Ik zocht naar oevallig gisteren nog naar een alternatief, maar misschien werken twee goedkope fleecedekens ook wel

Inge -

Wat leuk om mee bezig te zijn zeg! Gelukkig dat het nu wat meer vorm krijgt. Die terracotta kleur spreekt mij nou eigenlijk helemaal niet aan. Ik denk dat het daardoor snel wat oudbollig aandoet. En het is zo’n ‘net niet’ kleur 😉 (net geen bruin, net geen oranje etc.). Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. Veel plezier met je voorbereidingen!

Nynke -

Wauw Willemijn, wat gaat het ontzettend gaaf worden! Fijn dat het nu allemaal dichterbij komt. Dat lange wachten duurt op een gegeven moment eindeloos…

Margot -

Wat gaaf zo met die kasten! En inderdaad, als de binnenmuren erin staan en de wanden wat meer afgewerkt zijn is het ineens een heel ander gezicht. Wij hadden precies hetzelfde gevoel namelijk. (Wij hebben over een paar weken de voorschouw, zo spannend!)

xAmberc -

ik vind die foto van Jelle zo onwijs tof! Ik ben heel benieuwd hoe jullie huis er uit gaat zien, ik vind huizen die te koop staan op funda ook altijd zo leuk om gewoon te kijken.

Liset -

Wat fijn dat je er nu al echt binnen kunt lopen! Dan wordt het wat echter en kun je beter inschatten hoe je het in zou willen delen. Super dat Daphne iets voor jullie heeft kunnen stylen in een programma. Heel gaaf inderdaad!

Romy -

Wat onwijs leuk dat Daphne een ontwerp heeft gemaakt. Ziet er heel tof uit! En zo fijn dat de afbouwfase nu is begonnen. Jullie plannen voor de kleuren en inrichting klinken al heel mooi. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Lineke -

Tof allemaal!!
En thanx voor de tip van het bed. Datzelfde had ik al gedacht (van wat ik bij anderen zie..) toch zat ik opeens naar een stoffen boxspring te kijken.

Marije -

Terracotta klinkt als een mooie kleur. Ben erg benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden.

Reageer ook