Je weet dat je hoogzwanger bent als…

Nog maar even en ik ga bevallen. Een bizar idee en tegelijkertijd kijk ik er heel erg naar uit. Het is cliché maar waar, de laatste loodjes zijn inderdaad zwaar. Ik wil niet alleen graag mijn kindje ontmoeten en vasthouden maar ook mezelf weer terug. Je weet dat je hoogzwanger bent als…

…je absurd veel vocht vast houdt. Je voeten en handen kunnen zo auditie doen voor een rol als heks, het ziet er niet uit.

…je buik opeens twee keer zo groot lijkt te zijn na een nacht en je jezelf afvraagt wie die persoon is in de spiegel?!

…je het geheugen hebt van een goudvis

…je jezelf terug gaat trekken en niet meer zoveel kunt hebben

…je geen een paar schoenen meer aan kunt behalve slippers of te grote pantoffels van je vriend(in)

…je zwangerschapsspijkerbroeken en andere kleren niet meer lekker zitten en je liever de hele dag in je badjas rondloopt

…je aan niets anders meer kunt denken en je alleen maar bezig houdt met de bevalling en alles wat komen gaat

…je ‘s nachts snurkt als een os en er zelf wakker van wordt

…je allerlei video’s bekijkt over bevallen op YouTube en alvast mee gaat puffen om te oefenen

…je het gewoon he-le-maal zat bent omdat je hele lijf zeer doet, dat kind moet er nu uit!

…je geen enkele fijne slaaphouding meer aan kunt nemen, zelfs niet met voedingskussen

…je niet perse meer moet huilen om lieve plaatjes van dieren, schattige muziekjes of wat dan ook maar meer huilt uit wanhoop omdat je het even allemaal niet meer ziet zitten omdat je zo huge bent. ‘Ik wil niet meer!’

…je het kind heel strak in de buik voelt en niet meer zo beweeglijk is als voorheen. En als het hem/haar dan lukt om een beetje te draaien voel je een behoorlijke druk. Om nog maar te zwijgen over die kriebelende vingertjes down under. Je voelt het kindje steeds verder naar beneden zakken.

…je midden in de nacht wakker wordt en maar aan een ding kan denken: ik moet nu dat kraambed in orde maken want volgens mij breken mijn vliezen binnenkort. En had ik de babyuitzet nu helemaal compleet?

…je rond lunchtijd je ogen niet meer open kunt houden. Hûh, dat was toch alleen in het eerste trimester? Nope, in die laatste weken kan het ook juist weer voorkomen. Waar zijn de lucifers om mijn ogen open te houden?

…je hond of kat de hele tijd bij je komt liggen tegen je buik aan en geen minuut meer van je zijde wijkt. Is dit een voorteken?

…je niets meer anders kunt dan met een dekentje en een kruik op de bank liggen. Van de bank afkomen of uit bed komen is een heuse work-out geworden.

…je weer wat meer lucht krijgt maar wel (nog) meer naar de wc moet. Jep, de baby is langzaam aan het indalen en hangt lekker op je blaas. Maar yay voor je longen!

…je waggelt als een eend en iedereen in de supermarkt je vol medelijden aankijkt

Ach tja, what can I say? Geniet er van hè! 😉 

26 reacties

Kelly -

Heel veel succes met de laatste loodjes!

Emmy -

Nu pas een maand of 5,6 zwanger maar dat slapen is nu al een crime. Tot 3u ‘s nachts gaat t prima. Dan word ik wakker omdat ik moet plassen en dan is het mis. Met geen mogelijkheid kom ik meer in slaap. Nu dus op de bank even surfen op internet, appeltje eten en zo een nieuwe poging doen.

Anne -

Oh Martine! Nog eventjes en je kunt je lief baby´tje in je handen houden! Ik wens je een super goede bevalling toe. Je gaat het fantastisch doen!!

Jessica -

Komische inslag weer met dit artikel, maar hoop voor je dat ik dat er ook echt goed in lees en dat je er af en toe ook om kan lachen. Het is heel herkenbaar (net weer een drama nacht achter de rug, 35 weken). Maar het helpt mij om er af en toe flink om te lachen en op te vloeken, afwisselend ;-). Hoop oprecht dat je ondanks de hectiek rond het verhuizen je wel je rust neemt. Mijn VK zei vorige week dat de baby ook voldoende heeft aan een sinaasappelkistje als jij er maar bent! Vond ik een mooie en als ik voel dat ik te veel doe denk ik daaraan en plof ik in bed voor een dutje…Succes met alles!!

Nynke -

Bij mij werd het alleen maar beter naarmate ik langer zwanger was, haha.
Ik herken alleen die grote buik en het slechte geheugen, verder gelukkig bar weinig last. Blijkbaar zaten al mijn hormonen in de misselijkheid (ruim een half jaar minstens 1 keer per dag gespuugd, dat dan weer wel).

Charlotte -

Succes met de laatste lootjes!!! ❤❤

Sara -

Volgens mij was ik nogal een bofkont want ik vond zwanger zijn zo’n beetje de mooiste periode uit mijn leven! Van mij mocht het 2x zo lang duren, zo heb ik ervan genoten. Ik was er aan het einde nog helemaal niet klaar mee en was bijna teleurgesteld dat ze met 39+5 al kwam. Sterkte nog even met de laatste loodjes en ik wens je een hele goede bevalling toe :)

Debbie -

Haha nou ik geniet ook met volle teugen hoor! Dat lichaam komt wel weer een keer na die tijd, ik heb echt niet zoiets van ik wil nu mijn lichaam terug…Ik geniet juist van die buik en stiekem soms ook wel een beetje van de aandacht die je erdoor krijgt.
Maar van mij mag ze wel komen, enkel en alleen om dat ik zo nieuwsgierig naar haar ben!

Sietske -

Eerlijk gezegt de laatste loodjes zijn wel het zwaarst maar zó zwaar vond ik ze niet. Iedereen om me heen dacht wel dat ik het heel zwaar had maar dat was niet zo. Na mijn bevalling hield ik juist veel vocht vast en volgens mij nu nog steeds na bijna 4 maanden geleden bevallen te zijn. Ik ben ook nog steeds geen kilo afgevallen *zucht* en dan word er beweert dat de kilo’s eraf vliegen als je borstvoeding geeft, nou bij mij niet dus *zucht*. Heel veel succes met de laatste loodjes en met de bevalling!

Minka -

Aww.. :( Dikke virtuele knuffel voor jou Martine!

Mariska -

Heel veel succes met de laatste loodjes! Kan me er (nog) helemaal niets bij voorstellen omdat ik geen kinderen heb en niet zwanger ben.

Anna -

Heel veel succes met de laatste loodjes!

Nienke -

Dat lijkt mij heel erg zwaar die laatste paar weken! Heel veel sterkte en succes!

Debbie -

Hou er rekening mee dat je nog wel 5 weken kan koeten wachten he….

Ik loop een paar dagen op je voor en vanwege een laagliggende placenta hebben wij een geplande keizersnede. Ik moet ook bekennen dat ik me in veel van je stellingen niet herken. Ik voel me prima, slaap prima, geen last van vocht.
Maarja ik mag dan weer niet het natuurlijke bevallen ervaren…

Emmy -

Ik heb een keizersnede als zeer prettig ervaren. Natuurlijk ben je even bezig met herstellen maar je kindje komt zo veel rustiger op de wereld, dat scheelt volgens mij echt een hoop gedoe met geboortetrauma’s !!

Debbie -

Dank je wel voor je reactie Emmy :) Fijn om te horen. Ik heb me er ondertussen ook wel bij neergelegd hoor. En we weten nu gewoon al wanneer de kleine meid komt hihi.

Carmen -

Hoi Martine, idd die laatste loodjes zijn zwaar… wel heb ik meerdere keren gelezen dat je niet kan wachten om ´jezelf weer terug´ te hebben, maar ga er vanuit dat dat ook niet direct na de bevalling weer zo is. Bij mijn eerste heeft het denk ik wel een jaar (!) geduurd voordat ik me echt weer mezelf voelde. Nu, na de tweede, gelukkig veeeeeel korter. Maar ook doordat ik de pil niet meer slik. Ok genoeg over mij, ik wens je alvast een fijne bevalling (dat bestaat!) en natuurlijk een gezond kindje. Zet m op!

Marja -

Oh zo waar! Bij mij pas toen ik stopte met borstvoeding. En dat was met 14 maanden. Toen kreeg m’n lijf een seintje van: ontzwangeren! Maar tot die tijd (en het begint nu na 16,5 bijna te komen) herkende ik m’n lijf niet.

Lisanne -

Pfff nou, dat er klaar mee zijn is hier ook wel aan de orde! Ik vind het heerlijk hoor die trapjes en het gehobbel in m’n buik. Maar sinds een paar dagen echt veel last van mijn rug en onderkantje, weet niet meer echt hoe ik moet zitten/liggen en alleen op m’n zij op de bank ligt smiddags even lekker. Ik ben ook zoooo benieuwd! Ik moet nog 4,5week tot de uitgerekende datum, maar wat mij betreft komt ie lekker over 1,5week al 😊

Liset -

Heel herkenbaar! Vooral dat vocht, poehee, dat was niet niks. Ik werd er niet meer blij van. En dat moeilijke opstaan van een bank of bed. Dat was nog wel het meeste waar ik naar uitkeek. Weer van mijn bed of bank af kunnen springen! Succes nog even, hoe lang moet je nog?

felicia -

Oo en Martine sorry ik zal wel heel vervelend iritant klinken nu maar geniet toch nog maar even van hoe het nu is
en ook in gedachte natuurlijk hoe het zal zijn straks met je baby :)
het is zo mooi dat fantaseren tijdens je zwangerschap .
hele stomme vraag waarschijnlijk maar waneer ben je precies uitgerekend ?

felicia -

Al hoewel ik bij de derde en tweede zwangerschappen juist zo lang mogelijk de baby in mijn buik wilde houden en eigenlijk geen afscheid wilde nemen van de baby in mijn buik had ik dit keer bij de vierde zwangerschap wel zoiets van kom maar op .ik kan niet wachten je te omtmoeten misschien omdat het dit keer een jongetje werd na 3 meisjes dat het daadoor wel erg spannend werd ik weet het niet ? :) maar ik had minder geduld als bij de tweede en derde zwangerschap
en wat was ik blij toen ik mijn lichaam weer terug had weer kunnen bukken weer engergie . ik heb het geluk gehad na alle 4 mijn bevallingen weer gelijk mijn oude figuur terug te hebben mijn moeder was er jaloers op haha :)
en bij al mijn zwangerschappen zat ik echt helemaal in mijn eigen geen zin in drukke dingen of bezoek mensen al helemaal niet
echt alleen maar ik ons gezin en de baby die zou komen.
ik ben van de vierde pas niet lang geleden bevallen 24 augustus 1 dag voor mijn uitgerekende datum .
spannend martine ik ben beniewd .

Marie -

Mijn vriend heeft de laatste 2 weken van mijn zwangerschap op de bank geslapen omdat ik zo aan het woelen en snurken was dat hij zelf niet kon slapen.

Romy -

Zo te horen is hoogzwanger zijn niet echt een feest. Ik kan me voorstellen dat je na een tijdje gewoon je lijf terug wilt én je kindje wilt vasthouden. Hopelijk duurt het niet lang meer en kun je straks écht genieten – zonder vocht, snurken en een abonnement op de wc 😉

Tineke -

O zo herkenbaar! Ik heb zelfs bij de verloskundige uit wanhoop geroepen: ‘ haal dat kind eruit!’ Waarop ze heel lief zei ‘dat kunnen wij niet voor je doen dat moet je echt zelf doen’.. Ja mens dat snap ik ook wel maar ik ben er zo klaar mee 😅 Nog even doorbijten! Sterkte met de laatste loodjes en straks de bevalling!

Curly Creative -

Ohjaaaa dat snurken was echt NIET normaal. Voeten en benen size olifant..na bevalling direct weg. Niet fijn meer liggen en plassen voor elke druppel. Het gekke was hier dat de kat bijna mijn gehele zwangerschap niets van me moest hebben!

X

Reageer ook