De uitgerekende datum

Lief klein bolletje, ik schrijf dit artikel ver van tevoren. Tegen de tijd dat dit online staat ben je geen klein bolletje meer, maar toch noem ik je zo. Of je er nu al bent of niet: het is bijzonder om dit te mogen schrijven op de uitgerekende datum. Zou je er al zijn? Alleen jij weet wanneer je komt!

Ik las laatst dat uit statistieken blijkt dat gemiddeld genomen een blanke vrouw bij haar eerste zwangerschap ongeveer acht dagen na de uitgerekende datum bevalt.  Dat zou betekenen dat jij dan 8 november geboren zou worden. Maar ja, dit is maar een gemiddelde. Ik kan me best voorstellen dat je er nu al bent, want ik ben niet zo groot dus je hebt ook niet heel veel ruimte denk ik. En volgens mij ben jij een jongetje die houdt van veel bewegingsvrijheid!

Je bent namelijk heel druk in mama’s buik. Dat was je al toen we je voor het eerst op de echo konden zien. Toen was je al volop aan het schoppen, springen en draaien. Vanaf het moment dat ik je net kon voelen werd dat alleen maar meer, dus daarom vraag ik me af of je er niet al bent. Wat is het gek om dat (nog) niet te weten nu ik dit schrijf. Dat is ook tot nu toe het enige wat ik van je weet, je hebt veel energie! En je “houdt van zwemmen”, want ik voel je soms overal tegelijk in mijn buik.

Ik ben heel benieuwd hoe dit is als je er eenmaal bent, het wil namelijk niets zeggen heb ik gehoord. Sommige kindjes die druk zijn in de buik, hoeven dat niet te zijn als ze geboren worden. Stiekem hopen papa en ik dat je een lekkere, luie baby bent!

En mocht je er nu nog niet zijn, dan zou het wel heel erg leuk zijn als je morgen komt. Eén november vinden wij een hele mooie datum: 1-11-17. Dit had ik ook al voor de lol op je geboortekaartje geschreven, het zou bijzonder zijn als dit waar is!

Wat ook een bijzondere datum zou zijn voor jouw geboorte is 11-11-17, maar dan kom je wel heel laat. Als dat het geval is, ben je zeker weten een kind van ons, haha! Ik ben namelijk ook altijd te laat en je vader is ook al van het net-(niet)-op-tijd-management.

Sowieso hebben we iets met het getal 11. We zien het vaak op de klok (11:11 of 23:11) en er zijn nog meer bijzondere gebeurtenissen in ons leven die te maken hebben met dit getal. Zelfs jij bent al in het complot van 11 betrokken, maar dat vertellen we je nog wel een keer. Het zou ons daarom niets verbazen als dit getal ook op een of andere manier terug komt bij jouw geboorte.

Lief klein bolletje, er is maar een vraag waar ik geen antwoord op heb. Lig je al vredig in mijn armen op het moment dat iedereen dit leest of zit je nog veilig in mama’s buik? Ik ben zo benieuwd naar hoe onze ontmoeting was of zal zijn…

33 reacties

Denice -

Wat een mooi artikel..
Wat bijzonder dat je zoon ook echt op die datum geboren is.
Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon 👶🏻❤️
Ik wens jullie al het geluk toe en geniet van jullie prachtige zoon. 😘

Kirsten -

Oh wauw wat bijzonder dat je kindje ook daadwerkelijk op 1 november is bevallen. Geweldig. Gefeliciteerd!

Melissa -

Wat een mooie tekst heb je geschreven! Ik ben vandaag (1 november) jarig. Ik heb trouwens nooit problemen gehad met het feit dat ik de 1ste van de maand jarig ben.

Valérie -

Snif, deze zwangere kreeg even een brokje in haar keel…

Barbara -

Zo leuk om te lezen dat het getal 11 bijzonder voor je is! Ik heb het ook met dit getal.. soms puur toeval of zal het dan toch wat betekenen? Normaal reageer ik nooit, maar vind je stukje prachtig. Veel liefde voor de komende tijd

Annemarie -

Zo bijzonder! Ik was 13 juni uitgerekend en ons meisje kwam de 21e. Op de eerste dag van de zomer, de langste dag van het jaar. En haar lang van tevoren gekozen naam betekent ook zon. Kan geen toeval zijn. Succes met de laatste loodjes…..of niet!

Mare -

Wat een leuk artikel! Maar Martine, ik hoop niet dat je baby 1 november wordt geboren zodat hij niet het drama van de kalander hoeft mee te maken.
Een vriendin van mij was namelijk de eerste van de maand jarig: Gevolg….geen kaartjes, helemaal niks en dat is echt zo naar als je klein bent. Vervolgens belde de mik mak een dag later met als excuus. Tja, de hadden de kalander nog niet omgeslagen. En echt ieder jaar hetzelfde liedje en ook juffen die het compleet vergaten waardoor ze geen zelfgemaakte feestmuts opkreeg, etc….

Melissa -

Dan is uw vriendin one of a kind.
Ik ben de eerste van Maart jarig en nog nooit, ook vroeger niet, heeft iemand die mij dierbaar is mijn verjaardag op de dag zelf vergeten❤️😬

Felicia -

leuk geschreven
De eerste dochter kwam bij ons 2 weken eerder had ik totaal niet verwacht ik had mij zo vast gepind op die uitgerekende datum haha .
Ze is nu 8 woord 31 januari 9:)
de tweede dochter kwam 8 dagen eerder ze is nu 7
en de derde dochter jasmijn zou 18 maart zijn uitgerekend en kwam pas op 24 maart 2016 . Zij kwam dus 7 dagen later
Ze is nu 1 jaar en 5 maanden
En ons vierde kindje ons jongetje kwam 1 dag voor zijn uitgerekende datum.
Hij was 25 aigustus dit jaar uitgerekend en is geboren op 24 augustus dit jaar :)
Ik wacht met spamning af martine waneer julie prinsje geboren woord
Laat hem nog maar lekker bij mama zitten
In de baarmoeder is de beste tijd :)

Emma -

Ahh heel spannend zeg & wat heb je het mooi geschreven! Ik ben ook heel benieuwd wanneer jullie “kleine bolletje” komt!
Liefs Emma.

bertine -

super mooi geschreven! hopelijk heb je je kleintje snel vast!

Denise -

Heel mooi geschreven! Succes met de laatste loodjes.
Ik ben 4 maanden geleden, op de uitgerekende datum, bevallen van onze dochter.
Ik ben heel ongeduldig dus zo blij dat ze kwam.
We grapte al tegen onze dochter… als jij over 16 jaar te laat thuis komt dan klopt dat niet he… nu optijd altijd optijd 😉

Hoop dat jij je kleine man snel in je handen hebt. Zet hem op!

Evelien -

Wat een mooi en lief geschreven artikel! 💙

Lieke -

Mooi artikel Martine! Ik ben benieuwd wanneer de bevalling gaat beginnen, misschien toch op 1/11/2017 😉

Maud -

Wat een lieve blog en oh zo herkenbaar. Ik was bij de oudste uitgerekend op 1 november. Maar toen meldde ze zich niet. Toen hoopte ik op 10 november, want dan had ze als geboortedatum 10-11-12. Helaas pindakaas, ook geen baby die dag. Uiteindelijk is ze op de 13e geboren, de enige dag die ik niet wilde vanwege het getal 13. Gelukkig kreeg ik bij mijn 3e kindje wel de gewenste datum als geboortedag. Succes met de laatste loodjes!

Martine -

Ik kan het me helemaal voorstellen, je hebt gewoon een bepaald beeld of zo bij een datum. Dertien vind ik juist wel mooi. Veel mensen denken dan aan het ongeluksgetal, iets wat pas kwam toen het christendom in beeld was: vrijdag de dertiende. Maar het schijnt dat 13 juist een vrouwelijk getal is, het staat voor het gemiddeld aantal menstruatiecycli in een jaar tijd en voorheen werd de vrouwelijke energie ‘gevierd’ op vrijdag de dertiende. Leuk weetje! 😉

Anneke -

Mooi geschreven! En wat ontzettend spannend! Ik weet nog van beide keren de uitgerekende datum, zo gek je leeft daar al die maanden naar toe en dan gaat die dag zomaar voorbij. Ookal weet je dat de kans niet heel groot is dat het ook echt die dag komt, maar toch. Het is toch een beetje een bijzondere datum voor je geworden. Mijn 2 heren zijn met 40+2 en 40+1 geboren. Niets te klagen dus. Ik wens je een mooie bevalling!

Loes -

Wat een lief artikel! Heel puur en warm, vol liefde! Ben benieuwd wanneer jullie kleintje komt.

Amy -

Zo lief geschreven, mooi artikel! Ik ben heel benieuwd en hoop dat je je (nog) goed voelt!

Laura -

Spannend! Ik ben morgen uitgerekend, maar was er van overtuigd dat de baby eerder zou komen. Maar ik wacht nog steeds! Ben benieuwd wanneer jullie zoon geboren wordt… :-)

Femke van der Land -

Spannend zeg!! Hier met 41 weken bevallen d.m.v. inleiding. Faylina (vrijdag 3 maand oud) was ook een extreem drukke baby in de buik en ze slaat nu nog steeds de hele dag met handen en voeten hihi. Verder is ze wel een heel tevreden baby ❤ Ze huilt alleen als ze moe is of honger heeft. Succes nog de laatste paar dagen! Je kan het!!

Laura -

Mooi verhaal Martine! En wat een spannende tijd…. we volgen je op de voet!

Anna -

Oh wat lief geschreven! De tijd gaat zo snel, als het kindje morgen geboren zou worden is het wel echte magie! Ik ben super benieuwd wanneer het kleintje komt! Liefs

Elly -

Zo mooi geschreven! Het lijkt voor mij een beetje of je een close vriendin van me bent. Ik ben ook elke dag een beetje zenuwachtig en benieuwd om te weten of je bevalling al gaande is of dat het al is gebeurd en hij er al is en hoe het dan met jou gaat etc. Kijk steeds op je insta bij je stories, hihi… Speciaal gevoel is dat om zo mee te kunnen leven. Ik stuur je een doosje kracht toe ♥

Martine -

Ahh zo ontzettend lief, dankjewel voor je mooie berichtje: geeft me ook veel positieve kracht. Je bent een mooi mens Elly, zo leuk om je toen even kort ontmoet te hebben bij ChickStart! Moet nog altijd denken aan ons vrolijke LLG deuntje als ik iets van je lees!

Sowieso lief hoe iedereen zo mee leeft via 2WMN en social media, de kracht van het internet 😉

Mieke -

Wauw…💙💙💙

Anna -

Wat mooi geschreven! Ik ben heel benieuwd wanneer hij zich aandient of dat hij er misschien al is ☺️

Curly Creative -

Mooi Martine! zo schreef ik brieven aan onze (toen nog niet geboren) dochter en dat doe ik nog steeds..

x

Jeanet -

Mooi en liefdevol geschreven ❤. En ik ben zó benieuwd! Misschien ben je er al… heel lang duurt het in ieder geval niet meer 😍!

femketje -

aaahw zo lief geschreven <3

Nienke -

Aaah wat een leuk en mooi artikel! Vanaf eind oktober zitten we/ ik in elk geval elke dag af te vragen of je er al bent. En ik heb daardoor ook het gevoel dat die dan net niet in oktober maar 1 november geboren zal worden. Ben zo benieuwd! Succes nog Martine!

Kelly -

Heel mooi geschreven! Ik ben ook heel benieuwd naar wanneer hij komt!

Linda -

Mooi artikel.. Wij zijn ook heel benieuwd!! 😂

Reageer ook