De agenda van: Amanda

Eerder heb je in ‘De agenda van’ al mogen spieken in de agenda van Vera Camilla en Mariska. Vandaag is de agenda van Amanda aan de beurt. We kennen Amanda alweer een aantal jaren. Ze is namelijk werkzaam bij het bedrijf dat onze advertenties verzorgt.

Amanda heeft een lijntje waar je u tegen zegt. Maar daar doet ze dan ook een heleboel voor, zoals je gaat zien in deze agenda. Zo’n 5 dagen per week staat ze iets voor zessen op, om, je hoort het goed, om 7.00 uur in de sportschool te staan! Wow! Ze woont in het prachtige Den Haag, is 26 jaar oud en werkt fulltime bij het leukste blogger agentschap van Nederland: Hello Sparkle. Ze werkt hier als influencer manager van een groot aantal bloggers, waaronder wij. En dat is erg fijn samenwerken, want Amanda is altijd vrolijk, oplossingsgericht en koppelt ons (samen met haar collega’s natuurlijk) aan de leukste klanten.

Voor zo ver iets meer over haar. Tijd om in haar agenda te neuzen!

21751627_10159394133785051_240524488371190691_n

Jouw agenda: is ‘ie digitaal of nog lekker ouderwets op papier? Of misschien heb je wel beide?

Verklaar me voor gek maar ik doe een klein vreugdedansje zodra er weer nieuwe agenda’s te koop zijn. Op papier mijn sociale en zakelijke afspraken zetten werkt voor mij prettig. Op kantoor gebruik ik een Outlook agenda maar hierin worden alleen zakelijke afspraken gepland.

En hoe ziet jouw agenda er uit? Werk je met een kleurensysteem, lijstjes, versier je de boel, of juist ‘clean’? 

Zo clean als mogelijk, inclusief typex wanneer een afspraak niet doorgaat, haha. Het enige wat ik een kleur geef zijn mijn trainingen in de sportschool.

Ben je een planner die de dag begint met het maken van lijstjes of ben je meer van go with the flow?

Ik houd van structuur dus aan het begin van de dag maak ik graag een to-do lijstje. Het geeft me rust in mijn hoofd en een extra kick wanneer je aan het einde van de dag alles hebt afgestreept. Wel komt het regelmatig voor dat een to do plaats moet maken voor een onverwacht spoedklusje.

Hoe ziet een gemiddelde week van jou er uit?

Het grootste deel op kantoor waar ik me bezig houd met het opzetten van samenwerkingen tussen merken en influencers. Daarnaast ben ik ook regelmatig op pad maar omdat ik deze afspraken zelf kan inplannen, kan ik het ook goed verdelen. Ik sport vier tot vijf keer per week en dit doe ik veelal vóór werk zodat ik de dag lekker actief ben begonnen. Ook is er elke week ruimte voor gezelligheid met vriendinnen.

Wanneer denk je op zondagavond: “Yes ik had een geweldige week!”. Wanneer is voor jou de week geslaagd?

Wanneer er leuke werkopdrachten zijn binnengekomen of succesvol zijn afgerond en je lekker bezig bent geweest. Daarnaast krijg ik ook energie van gezellige etentjes, fijne gesprekken met vriendinnen of samenzijn met familie.

Het is weekend! Wat staat er op de agenda? Is het Netflix and chill of ga je flink los in de club?

Er staat altijd wel een gezellige afspraak met een vriendin in de agenda. Dit is altijd inclusief eten 😉 Ik doe graag koffie’tjes in de stad of ga nieuwe hotspots af. Of ik ga lekker een weekend naar mijn ouders om op te laden.

De agenda van 2

Heb je voldoende me-time in de agenda geblokt deze week of had je het liever anders gezien?

Doordat ik ’s ochtends sport heb ik vaak de avonden vrij en deze probeer ik dan ook veelal vrij te houden. Lekker koken of met thee op de bank een serie aanzetten. Vooral in de herfst- en winterperiode met een gezellig kaarsje aan 😉

Wat is vaste prik in jouw agenda?

Vaste prik in mijn agenda is sporten. Daar maak ik bewust tijd voor omdat het me veel energie geeft. Verder heb ik – los van fulltime werken – geen vaste dingen in de agenda.

Is er iets in je leven waar jij nog niet veel tijd aan besteed, maar waar je graag meer tijd/ruimte aan zou willen besteden? Een droom, doel, passie, verlangen? Ga je hier een agendapunt van maken?

Ik zou vaker een boek willen lezen. Op een gemiddelde dag zit ik acht uur achter een computer en ben ik daarnaast ook veel op mijn telefoon bezig. Werk en privé lopen altijd door elkaar heen. Dat is niet erg maar ik merk dat mijn concentratievermogen om erg laag is geworden. Ik leg expres wel eens een boek op mijn nachtkastje maar helaas wint dan of de telefoon of het uitdoen van het licht het. 😉

Hoeveel procent van je tijd besteed je aan de volgende onderwerpen? 

  • Werk 50%
  • Huishouden 5%
  • Sociaal 15%
  • Me-time: hobby’s/sporten/in bad gaan/leuke dingen doen 15%
  • Relatie: op dit moment 0% 😉
  • Familie 10%
  • Overig 5%

Is je leven in balans qua tijdsbesteding?

Zeker weten. De ene week heb ik het rustig en de andere week heb ik buiten werk om veel sociale afspraken. Ik probeer hier altijd een balans in te vinden. Desnoods door het weekend even helemaal niets te plannen en af te wachten wat ik uiteindelijk ga doen.

Ik vind het leuk om met een vriendin te sporten, ergens een hapje te eten of met collega’s naar events te gaan. Toch trek ik me ook graag terug en vind ik het helemaal niet erg om een dag (of twee) alleen te zijn.

Welk wereldwijde agendapunt moet wat jou betreft bovenaan de lijst?

Zo, dat is nog eens een moeilijke vraag. Ik ben vrij positief ingesteld maar ik merk dat mensen om mij heen vaak gehaast en wat negatief zijn: door rood fietsen, voordringen bij de kassa, klagen wanneer er vertraging is. Als iedereen elkaar nou iets meer gunt dan wordt de wereld al stukken beter.

Je staat onder enorme druk en hebt een to-do list van hier tot Tokio. Hoe pak je dit aan en welke kwaliteiten helpen je daarbij?

Heel hard gillen 😉 Haha nee hoor. Ik kan vrij snel gestrest raken maar wat helpt is om een prioriteitenlijstje te maken. En taken uit handen te geven. Je hoeft niet alles zelf te doen en met de behulpzame collega’s om mij heen beland ik altijd wel in Tokio.

Vink jij de (denkbeeldige) lijst af aan het eind van de dag of schuif jij nog weleens het een en ander vooruit?

Vinken is the way to go! Dat geeft me een heerlijk gevoel. En als een niet afgeronde to-do tot morgen kan wachten dan schuif ik hem gerust vooruit.

Welke leuke dingen staan er de komende tijd op de planning?

Genoeg! Op het gebied van werk organiseer ik binnenkort een tof evenement en ga ik samen met een collega naar een netwerkborrel voor vrouwen. Daarnaast staat er een weekendje weg naar Zwolle op de planning en ben ik eind oktober voor een paar dagen in Kopenhagen te vinden.

We kennen je nu al heel wat jaren en weten inmiddels hoe gezellig het is bij jullie. Hoe hoog staat borrelen op de agenda op kantoor? 😉

Collega’s worden aangenomen op twee dingen: je houdt van eten én drinken, haha. Vanuit mijn werkgevers wordt er bewust tijd vrijgemaakt voor een borrel. Standaard is er de breek-de-week-borrel op woensdag en elk kwartaal is er een XL borrel waar vrienden en familie ook welkom zijn. Het besef dat er altijd ruimte is om ergens op te proosten, is heel tof.

Waar onze eerdere interviews allemaal met zelfstandigen waren, was dit een keertje een kijkje in de agenda van iemand die fulltime op kantoor, in loondienst werkt. Ook heel leuk om te zien! Tot slot horen we graag van jullie wie jullie graag nog eens in ‘De agenda van’ zouden willen zien. Die van een bekend persoon, of juist van een thuisblijfmoeder, carrieretijger of persoon met een bijzondere leefstijl… Let us know!

35 reacties

linda -

van een student!

Shirley -

Ik ben wel benieuwd naar de agenda van een thuiswerkmoeder met basisschoolkinderen, hoe zij dat allemaal geregeld hebben en de balans vinden :)

Berber -

Ik vind dit altijd zulke leuke artikelen om te lezen! Ik zou wel een keer de agenda van een student willen zien (:

Roos -

Leuke artikel dit!!
Zou de agenda van een hondenbezitter wel eens willen zien. Hoe ze alles regeld met lopen enzo.

Alex -

Altijd weer leuk om een kijkje te nemen in de agenda van iemand anders 😉 Vooral ook leuk om te zien hoe anderen hun dag en tijd organiseren, kun je altijd iets van leren. Ben benieuwd naar de volgende!

Dana -

Leuk om elke keer in iemands agenda te zien! Impressive dat Amanda zo vaak en zo vroeg in de sportschool staat….

Louisa -

Leuk artikel! Maar hoort ‘(een stukje bijschrijven met uitleg)’ in de tekst? Staat een beetje raar! :)

Danielle -

Wat ontzettend leuk om te lezen! Mijn agenda zit ook altijd bomvol!

Minka -

Ik ben denk ik de enige die het werkelijk niks kan schelen hoe iemand zijn of haar agenda indeelt denk ik? 😛 Net als de planners etc. die nu helemaal in zijn. Ik koop elk jaar een nieuwe paperblank agenda en that’s it! / Hoe dan ook, veel respect voor je discipline Amanda. 5x per week in de sportschool doe ik je niet na, zeker niet om 06.00! :O

Annelies -

Bij het volgende stukje: ‘Het is weekend! Wat staat er op de agenda? Is het Netflix and chill of ga je flink los in de club?’ Zou ik ‘netflix and chill’ vervangen door iets anders.. dit heeft namelijk een andere betekenis dan dat jullie bedoelen denk ik ;-). Verder leuk artikel dames!

Willemijn -

OMG, ik word oud… 😛 Had ik dit kunnen weten? Waar had ik deze info op kunnen doen? HAHA!

Mel -

Bij jou misschien 😀 Maar algemeen wordt dit thans toch nog gewoon letterlijk genomen hoor 😉

Annouk -

Als student, werknemer en vriendin heb ik het altijd best wel druk. Vergeet daar ook nog het huishouden, sporten en als het nog even kan sociale bezigheden erbij te proppen in een week.
Ik vindt het altijd erg interessant om te lezen hoe andere dit doen en dan ook nog tips voor mijn zelf er te halen.
Dus ik vind het een heerlijk artikel <3

Kelly -

Erg leuk! Geeft mij inzicht dat je naast een fulltime baan ook nog tijd voor jezelf kan hebben. En zo’n woensdag middag borrel, goed idee, is goed voor de teambuilding. Al doe je het met warme chocomelk en een wafel, gaat toch gewoon om t idee lijkt me !

Celeste -

Heel leuk en inspirerend artikel geworden! 😀

x Celeste

M. -

De agenda van een logopedist in een vrije vestiging! Ben benieuwd hoe juist zij de balans tussen werk en privé vinden. Misschien leer ik er nog van.

Maris -

Leuk om te lezen wat Amanda allemaal doet en hoe ze haar tijd verdeeld, klinkt als een gezellig kantoor! En net zulke gezellige gekkerds als bij ons op het werk 😛 Bij ons zeggen ze altijd: je moet wel gek zijn om hier te komen werken.

Chantal -

Ik vind dit zo rubriek. Ik vergeet aftoe te kijken op site. Ik had blijk 1 gemist maar ik nu tocht terug lezen

Carina -

Ai dat laatste kopje.. mensen worden aangenomen als ze houden van eten en drinken.. staat echt lijnrecht tegenover het artikel van gisteren en kwam toch wel erg negatief bij mij binnen, jammer.

F. -

Idd… jammer.

Willemijn -

Eeeh maar dames, jullie geven hier een eigen interpretatie aan. 😉 Borrelen en drinken hoeven niet per se alcohol te betekenen. Ten minste, zo zie ik dat nooit. En als dat het voor iemand wel betekent, dan is dat toch ook helemaal prima? Het hele punt van het artikel was dat niet drinken net zo prima zou moeten zijn als wel drinken.

Carina -

Klopt het is mijn interpretatie, gezien de meeste borrels met alcohol zijn en als je gevraagd wordt om mee te gaan borrelen het vaker om drank gaat dan niet. De laatste alinea van dit interview is een goed voorbeeld hoe diep het verankerd zit in de maatschappij.

Vera Camilla -

Jaaaa Amanda! ❤️ leuk om te lezen en te zien 😊

Ilse -

Ik vind dit zo’n leuke rubriek als nieuwsgierig Aagje… 😉
Ik hoop dat jullie hiermee doorgaan. Ik ben wel benieuwd naar de agenda van een man. Zou dat erg verschillend zijn dan de agenda van een vrouw?? Misschien ook leuk om eens een agenda in te zien van iemand met een heel ander beroep, zoals een boer/boerin of een boswachter ofzo? Haha, ik bedenk ook maar iets!

Marije -

Ja! De agenda van een man is een goed idee! Als ik mijn eigen idee moet geloven gaan jullie nog moeite hebben een man met een agenda te vinden! Haha ik ken er namelijk geen!

Rianne -

Leuke rubriek vind ik dit. Lekker even kijkje nemen in iemand anders zijn leven

Carla -

Mij lijkt een agenda van een thuisblijf moeder wel leuk om te lezen.

Romy -

Zo’n leuke rubriek dit! Ik vind het echt leuk om te spieken in andermans agenda’s. Zo te horen is Amanda een bezig bijtje. Knap hoe je alle ballen hoog houdt en ook nog eens veel sport! Het klinkt alsof je een hele leuke baan hebt :)

Sanne -

Ik vind het wel jammer dat we niet echt een foto van een week uit de agenda zien :-) misschien iets voor de volgende keer

Willemijn -

Snap ik, maar niet iedereen wil dat. Immers best wel prive. :-)

Marije -

Super leuke serie dit! En tof dat jullie nu gekozen hebben voor iemand in loondienst.

Ik zou iemand met een speciale leefstijl wel eens willen zien

anne -

gewoon uit nieuwsgierigheid waar denk jij aan bij een bepaalde leefenstijl ? ( en invloed op hun agenda)

huisjeboompje.beesje -

Oeps 2 x geplaatst! haha sorry x

huisjeboompje.beesje -

Eerder heb je in ‘De agenda van’ al mogen spieken in de agenda van Vera Camilla en Vera Camilla

ik denk dat jullie Mariska en Vera Camilla bedoelen :)

Vera Camilla staat namelijk dubbel

huisjeboompje.beesje -

Eerder heb je in ‘De agenda van’ al mogen spieken in de agenda van Vera Camilla en Vera Camilla

ik denk dat jullie Mariska en Vera Camilla bedoelen :)

Vera staat namelijk dubbel x

Reageer ook