2Vlog: BABYKAMER IN ORDE MAKEN

Ik geloof dat ik nog nooit zo vaak deze vraag voorbij heb zien komen: ‘Wanneer laat je de babykamer zien?’ Geloof me, ik stond ook al weken te popelen om aan de slag te gaan. Na de verhuizing was het zo ver, ein-de-lijk tijd om de babykamer in orde te maken. En ik heb alles vanaf het begin gefilmd!

https://youtu.be/0QX4hk9fEMw

Maar hoe begin je? Dat vond ik ook lastig. We hadden sowieso besloten dat we op de hele bovenverdieping een andere vloer wilden. Het tapijt ging er uit en we kozen voor een mooie donkere grijze laminaatvloer. Ik merkte dat ik daardoor veel zocht naar inspiratie voor donkere babykamers. Ik hou wel van donkere kleuren. Dus dat er een muur donker zou worden en de ander iets lichter, dat stond vast.

Willemijn vervangt de knopjes van de IKEA HEMNES door de ÖSTERNÄS handgreepjes

IKEA STOLVA/FULJA babybedje met ÖSTERNÄS handgreepjes

IKEA HEMNES met ÖSTERNÄS handgreepjes

Veel babykamermeubels zijn wit en dat staat prachtig bij donkere kleuren. Ik zette de meubels die ik mooi vond bij elkaar in een bestand en kreeg zo steeds meer ideeën voor de babykamer. Door alles op een rijtje te zetten, weet je tenminste waar je moet beginnen. Er is namelijk zoveel leuks!

Hoewel het IKEA STUVA/FOLJA babybedje en de IKEA HEMNES kast niet uit dezelfde lijn komen, hebben we door middel van de ÖSTERNÄS handgreepjes wel eenheid gecreëerd. Dat zorgt voor rust en daarnaast zijn die leren handgreepjes ontzettend leuk. Je ziet het nu overal. Het is stoer en geeft een hele andere look aan je meubels.

IKEA SATSUMAS ladder met NORDRANA mandjes

IKEA STOCKHOLM 2017 stoel met NORDRANA mandje om hydrofiele doeken in te doen voor tijdens het voeden

Wees ook niet bang om ‘out of the box’ te denken. Zo vond ik bijvoorbeeld per toeval de IKEA SATSUMAS ladder en kreeg ik meteen het idee om deze te gebruiken om de knuffelhoek in te richten. Ik ben al jaren fan van de NORDRANA mandjes en die zijn ook nog eens in een antracietkleur te krijgen dus dat was een schot in de roos. Die kun je namelijk leuk neerzetten maar ook makkelijk ophangen met wat GRUNDTAL S-haken. Ideaal om aan de ladder te hangen of aan de STOCKHOLM 2017 stoel om hydrofiele doeken in kwijt te kunnen tijdens het voeden.

Ik hoop dat ik jullie met dit artikel en bijbehorende video wat inspiratie heb gegeven om zelf aan de slag te gaan met de baby- en/of kinderkamer. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en zit regelmatig in mijn heerlijke stoel weg te zwijmelen bij al die leuke spulletjes.

Wil je nog meer tips en ideeën? Kijk dan eens op IKEA Wooninspiratie!

Binnenkort zien jullie nog een video over de babykamer, want ik heb er nog veel meer over te vertellen!

26 reacties

PatriciaKleijn -

super mooi kamertje geworden zeg, fijn dat je hulp hebt gekregen… de kleine gaat zich hier zeker fijn voelen.

Amy -

Wauw Martine, wat een super leuke kamer is het geworden! Hoe je het nu hebt ingericht zou 100% mijn stijl ook zijn, grappig. Hopelijk komt het kleine mannetje snel!

Sharona -

Mooi! Mag ik ook vragen welke kleuren je op de wanden hebt ?

Martine -

Komende woensdag komt er een definitieve roomtour en vertel ik ook allemaal dat soort dingen er bij, ik krijg er namelijk zoveel vragen over dat ik het anders tig keer blijf herhalen haha! 😉

Sharona -

Helemaal goed!!

Alex -

Super mooie inspiratie en leuke foto’s! :)

Felicia -

Mooi kamertje leuke smaak heb je
en leuk dat je ons zo vamaf het begin af aan hebt laten zien :)
Ik wilden graag voor ons jongetje een wolken behang in zijn kamertje
Maar ik heb helaas daar nu een te klein huis voor komem baby kamer tekort dus hij ligt bij ons op de kamer en zijn zusje jasmijn ook ze is 1 jaar en 5 maanden.
En de oudste twee meisjes van ons liggen samen op een kamer.
we zijn van plan om te verhuizen naar een koop huis met 5 kamers
dan heeft ieder kind zijn eigen kamer.
maar dat de baby bij ons op de kamer ligt is wel heel handig met borstvoeding geven anders moet ik er telkens uit en zou ik helemaal naar zijn kamertje moeten lopen. Nu heel makkelijk krijgt hij in de nacht honger of dorst :)
Dan pak ik hem op hij ligt vaak naast mij bij ons in bed dan borst erin hij drinkt en klaar ik tevreden en de baby tevreden :)
Hoef ik niet mijn bed uit koud krijgen helemaal telkens terug leggen.
ik zou jou ook als tip willem meegeven om de baby de eerste tijd bij jullie op de kamer te laten slapen dat is echt veel makkelijker en prettiger want de voordelen zijn dat je niet telkens je bed uit hoeft om naar zijn kamertje te lopen
en een baby slaapt veel makkelijker en meer ontspannen bij zijn moeder .
je moet het natuutlijk helemaal zelf weten maar het is iets wat ik wilden delen.
en de baby mist de eerste maanden weken jou hartslag .het horen van jou hartslag wat hij in de buik hoorden dus ja dan is het ook logiesch dat hij rustiger slaapt bij jou naast jou. Spannend hoor ik blijf alles volgen .

Tine -

Wauw! (Soms zegt één woord genoeg)

Inge -

Mooi kamertje geworden! Knap dat jullie dat zo snel voor elkaar hebben gekregen. Ik zou die rookmelder ergens anders neerhangen, dit had je neem ik aan alleen voor de video zo hangen? Op het plafond in een hoek die je niet direct ziet is wat mooier. De rookmelder hangt nu bovendien ook nog eens boven het plankje zo te zien, dus dat houdt ook wat rook tegen. Verder heel mooi gedaan!

Lisa -

Mooie kamer! Alleen jammer dat je je maan lamp niet liet zien (of mocht laten zien ;)). Ik was benieuwd om die lamp eindelijk eens in ‘actie’ te zien! Is in het donker dat andere printje echt goed te zien??

Diana -

Jullie hebben er echt iets prachtigs van gemaakt !! Supersupersuper mooi geworden wauw. Baby kom maar gauw

Nynke -

Wat een ontzettend mooie babykamer is het geworden! Laat die kleine man maar snel komen.
Succes met de laatste loodjes!

Natascha -

Wij hebben dezelfde commode, echt zo’n top aankoop! Heerlijk de ruimte en voldoende bergruimte :-)
Ben wel heel blij met de bakken Skubb die we erin hebben, zeker in de kleine laatjes bovenin passen ze precies! Maar ook in de grotere lades houd je nette stapels kleding.

Haydée -

Ik vind dat je er prima in bent geslaagd om de IKEA-meubelen een persoonlijke toets te geven!

bertine -

mooi kamertje hoor! daar kan de baby vast heerlijk in slapen! die greepjes aan de kastjes zijn geweldig!

Aukje -

Die leren handgreepjes zijn pas weer in februari op voorraad bij ‘mijn’ IKEA :-(

Marijke -

Wat een ontzettend leuk kamertje hebben jullie er van gemaakt. Je zou ook eens bij Loods 5 kunnen kijken, aan die winkel ben ik zelf echt verslaafd. Veel apartere dingen dan Ikea (ook iets prijziger). Ik denk dat jullie daar ook zeer goed zouden slagen.

Lindsey Beljaars -

Het ziet er zooo leuk uit!! Ik vind die leren greepjes het echt helemaal afmaken, goede keus!

femketje -

dat wolken lampje is zooo cute ;D

M. -

Een heel lief en prachtig kamertje! Ik snap alleen niet helemaal de plek van de rook/brand melder? Die hebben wij hier gewoon met een magneet en montagekit aan het plafond hangen. En die leren handgreepjes zijn super schattig en handig dat de ikea die nu ook te koop heeft! Jaren geleden heb ik die zelf gemaakt met schroefjes van de bouwmarkt en een lap dik leer.

Mirte -

Wat een slim idee om een mandje met hydrofiele doeken aan de stoel te hangen! Hoe vaak ik er wel niet achter kwam dat ik geen doek bij de hand had als ik al was begonnen met de voeding.. Niet op twee handen te tellen! Heel leuk kamertje geworden, hoop voor je dat jullie kleine man hem snel in het echt komt bewonderen.

Willemijn -

Ja zo slim he! Ik heb dus hetzelfde als jij. Had ik dit maar eerder zelf bedacht haha!

Marleen -

Wauw, wat is het mooi geworden en wat is de vlog leuk geëdit!

Kelly -

Het is echt een hele leuke babykamer geworden! Die lerengreepjes zijn echt super tof!

Kelly -

Ik bedoel look a like leren greepjes.. Goedemorgen..

marije -

Wat is het kamertje leuk geworden! Ik vind de stoel erg tof en de leren greepjes maken het geheel meteen een stuk stoerder.

Reageer ook