2Test: Teastreet

Als ik een persbericht binnen krijg over thee, dan ben ik om. Dan wil ik het maar wat graag proberen. Niets zo leuk (en lekker!) als nieuwe smaken of nieuwe merken proberen. Dit keer zet ik ‘een bakkie leut’ met de thee van Teastreet.

Ik kende het merk nog niet, maar wat is Teastreet leuk! Vooral die verpakkingen zijn een lust voor het oog. Ontzettend leuk om naast zelf op te drinken ook cadeau te geven aan iemand. Ik zie het al voor me: zo’n lekker verwenpakket voor je moeder/zus/vriendin met een heerlijk doosje thee van Teastreet, een zakje Lindt chocoladeballen, gezichtsmaskertje, Lush bruisbal en een leuk magazine. Wat mij betreft het ultieme me-time pakket.

Teastreet heeft een groot assortiment losse thee en zakjes thee. Het enige wat me opviel is dat je thee van Teastreet wel op een aantal locaties kunt bestellen om te proberen – in bepaalde cafés, hotels en restaurants – maar er bestaat geen echte winkel lijkt het wel waar je de thee kunt ruiken voordat je het koopt. Dat vind ik wel vreemd. Of kijk ik nu met mijn neus? Het zou wel zo makkelijk zijn als je het ook even kon ruiken voordat je het koopt, anders moet je puur afgaan op de smaakbeschrijving als je het online wilt bestellen. Je kunt de thee van Teastreet hier online bestellen.

Teastreet heeft allerlei soorten thee: zwarte thee, groene thee, kruidenthee, rooibos, witte thee, mate, pu-erh, oolong. Van alles en nog wat! Ze hebben meer dan honderd soorten verschillende thee, genoeg keuze dus. We zijn nog lang niet uitgedronken…

Ik heb een losse thee geprobeerd en twee smaken in zakjes.

White – Crazy in Love

Dit is een mix van groene en witte thee met de smaak van tropisch fruit in een mooie glazen pot, speciaal voor Valentijnsdag. Ik ben gek op fruitige theesoorten dus Crazy in Love is wel aan mij besteed.  De illustratie op de glazen pot vind ik trouwens ook mooi, het doet met een beetje denken aan de illustraties uit het magazine Flow.

De thee bevat papaya, mango, rozenbloesemblad, aroma’s en korenbloem bloesem.

De thee is krachtig, vol van smaak en hoeft dus niet heel lang te trekken. Je kunt wel merken dat het kwaliteitsthee is. Ik vind Crazy in Love heerlijk, helemaal goedgekeurd wat mij betreft. Een lekkere lichte thee met een zeer fruitige geur en smaak. Love it!

Deze pot losse  thee bevat 60 gram en kost €7,75. Je hebt er niet veel van nodig en doet er vrij lang mee.

Herbal – Lose Yourself

Ik hoor gelijk het nummer van Eminem in mijn hoofd. Anyway, wat een gaaf doosje is dit. Check die gedetailleerde illustraties, zelfs aan de binnenkant. Er zitten in totaal 18 zakjes in.

Op de zijkant staat de tekst: ‘Herbal tea to relax, renew or meditate. Plant now, harvest later!’

Deze thee bevat bramenblad, aardbeienblad, rozenbottelschil, sinaasappelbloesem, sinaasappelschil, appel, natuurlijk sinaasappel aroma, zonnebloembloesem en korenbloesem.

Ik vind kruidenthee vooral ‘s avonds lekker maar Lose Yourself is zo licht dat je deze thee prima de hele dag door kunt drinken.  Het is een hele milde smaak maar je proeft wel de citrus terug. Misschien is dat waarom ik het lekker vind om de thee ook overdag te drinken en niet alleen perse ‘s avonds.

Voor dit doosje betaal je €6,75. Tja, het is stukken duurder dan de thee die je in de supermarkt koopt maar de smaak is dan ook wel veel lekkerder. Je proeft wel het kwaliteitsverschil.

Green – Crispy Morning

Ik kan er niet over uit hoe leuk ik die doosjes vind vormgegeven. Zo vrolijk! De tekst op de zijkant zegt: ‘Explore our adventurous green tea. Discover new horizons!’

Groene thee is wat mij betreft altijd goed. Hier zitten wederom 18 zakjes in voor het bedrag van €6,75. De thee bevat sencha groene thee, gember, citroenschil, citroengras, natuurlijke aroma’s. Bij de productie is geen gebruik gemaakt van synthetische of chemische bestrijdingsmiddelen.

Er wordt gezegd dat deze thee lekker verwarmend is bij een verkoudheid en verzachtend bij keelpijn. Ideaal dus voor de komende maanden.

Wederom een heerlijke frisse thee met precies genoeg gember. Ideaal om de ochtend mee te starten. Maar wederom mag ik deze thee graag de hele dag door drinken. Ik heb ook een groene thee met citrus en gember van het huismerk van de Jumbo, maar vergeleken met Crispy Morning van Teastreet valt deze in het niet. Nogmaals, je proeft het kwaliteitsverschil zeker.

Ik ben wel echt fan van Teastreet. Ik vind het jammer dat ik niet weet of je de thee ook ergens kunt ruiken/proeven, want ik ben wel heel benieuwd geworden naar andere theesoorten. Maar omdat het best prijzig is, wil je wel weten wat je precies koopt voordat je het online bestelt. Of je moet de gok gewoon wagen.

Zo zou ik Sinterklaasthee wel willen proeven, Rooisbos Latte Macchiato, Crème Brulee, Let It Snow en Crispy Chocolate Dreams. Die namen alleen al, slurp!

Ja, zeker een aanrader deze heerlijke theesmaken van Teastreet. Dat smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer!

10 reacties

Annemarij -

Mmm! Er gaat niets boven een lekkere kop thee! 😃

Mare -

Ben idd benieuwd naar de apartere smaken!
@Martine: Ik had onder het artikel van bedrijf naar hobby al mijn complimenten gemaakt voor het artikel. Ik zou het super leuk als jullie eens beschreven hoe zo’n advertorial in z’n werk, waar hebben jullie tegenaan gelopen, wat zijn moeilijke kanten/leuke kanten, etc?

se -

vind het dan weer jammer dat je de wat specialere thee, zoals de chocolade en macchiato niet hebt getest. was ik dan wel weer benieuwd naar!

Manon -

Jeetje, sinterklaasthee wat een uitvinding! Die moet ik hebben, ik heb al wel de christmas tea van yogi tea maar sinterklaasthee lijkt me nog beter, die gaat op mijn verlanglijstje :)

Loes -

Dat zijn nog eens leuke dingen om uit te proberen! Ik ben een groot theeliefhebber, dus leuk zo’n artikel. Ik houd vooral van groene thee, dus die klinkt het lekkerst!

Marijke -

Oh, dat ziet er goed uit en alleen al de kleurtjes in de thee. Heerlijk, echt verse thee. Ik drink momenteel groene thee bio van Pickwick.

marije -

Klinkt als heerlijke theetjes!

Liset -

Het ziet er inderdaad heel leuk uit allemaal! Zelf gebruik ik nooit losse thee, maar ik kan me voorstellen dat de smaak een stuk intenser is.

Romy -

Dat klinkt als heerlijke thee! En wat zien die theezakjes en verpakkingen er ook echt gezellig uit! Zo kom je de herfst en winter zeker wel door :)

Nienke -

Klinkt goed! Ik ben dol op thee, vooral op groene. Tegenwoordig haal ik alleen losse thee en drink ik meerdere koppen per dag. Alleen op mijn werk hebben we theezakjes. Ik bestel thee ook online. Meestal vind ik de omschrijvingen goed passen bij de daadwerkelijke smaak, dus echt een miskoop heb ik gelukkig nog nooit gedaan.

Reageer ook