Zwangerschapskleding kopen

Nu het eind van mijn zwangerschap nadert, weet ik goed aan welke kledingstukken ik daadwerkelijk iets gehad heb tijdens mijn zwangerschap. In het begin vond ik het maar lastig en twijfelde ik of ik mezelf nog wel leuk kon kleden. Maar dat is me alles meegevallen.

Foto door Mariska – Grotografie

Er bestaat serieus leuke zwangerschapskleding in verschillende prijsklassen en daarnaast hoef je niet eens perse altijd speciale positiemode te kopen. Een maat groter van de reguliere collectie kan ook prima, mits het rekbare stof is. Ik kan natuurlijk niet voor iedere vrouw spreken, dus dit is vanuit mijn oogpunt beschreven maar hier heb ik echt iets aan gehad tijdens mijn zwangerschap.

Ondergoed

Ondergoed…bespaar hier alsjeblieft niet op. Een paar fijne onderbroeken met een rekbare, zachte band zijn echt een must voor je groeiende buik net als een fijne BH die goede ondersteuning kan bieden. Tijdens je zwangerschap is extra comfort heel fijn.

Ik draag deze onderbroeken niet altijd, zeker in het begin kon ik nog prima mijn strings aan. Maar hoe groter mijn buik word, hoe fijner ik deze zachte onderbroeken met kleine buikband vind. Ik baal altijd als ze in de was zitten en merk zeker wel verschil met mijn eigen onderbroeken hoewel ik die nog wel steeds pas. Het voelt gewoon heel comfortabel en zacht.

Ik heb ook 3 voedingsBH’s van de H&M en 3 van Noppies, maar ik merk meteen bij mijn borsten dat die van Noppies veel fijner zijn. Mijn borsten komen met deze BH’s ook veel mooier uit en ik heb veel meer ondersteuning. Ook dat zal weer sterk verschillen per vrouw en de grootte/vorm van je borsten. Sommige vrouwen kopen bijvoorbeeld ook een verlengstukje voor hun normale BH’s, zodat ze die kunnen blijven dragen.

Maar investeren in fijn, comfortabel en ondersteunend ondergoed is wat mij betreft de investering waard.

Zwangerschapsbroeken

Tot ongeveer twintig weken kon ik mijn eigen broeken nog aan. Ook dit is weer per vrouw verschillend, zo vond Willemijn haar broeken na 10 weken niet meer comfortabel zitten. Op een gegeven moment wordt het hoog tijd voor een zwangerschapsbroek. Die buikband is heel fijn en wederom comfortabel. Daarnaast zijn dit basics waar je van alles mee kunt combineren. Ik zou zelf twee รก drie zwangerschapsbroeken kopen. Die van H&M (van โ‚ฌ30) zijn fijn, zeker aan te raden, maar je merkt wel -vind ik- het verschil met een broek van Noppies. Die blijven toch langer mooi ondanks het wassen en hebben een iets grotere buikband. Na de zwangerschap draag je ook nog wel even je zwangerschapsbroeken is mij verteld, dus je hebt ze wel langer als 9 maanden nodig.

Een zwangerschapsbroek, basic wit shirt en een leuke blouse met een printje. De ideale zwangerschapsoutfit!

Basic shirts

Net als in iedere garderobe zijn basics wel een must. Shirts met korte/lange mouw en tops kun je gewoon een maatje groter kopen bij de reguliere collectie of als de shirts lang en rekbaar zijn kun je zelfs je eigen maat kopen, bijvoorbeeld bij de Sting, Vero Moda, HEMA, C&A, H&M of Zeeman. Noem maar op. Ik kocht shirts en tops bij de Sting en Vero Moda in neutrale kleuren. Deze kleuren passen overal bij, zoals: wit, zwart, donkerblauw. Ik maakte het dan leuk door er een mooie open blouse, vest of jasje over heen te dragen.

Speciale voedingstops zijn een ander verhaal en moet je tegen de tijd dat je gaat bevallen ook wel in huis hebben als je graag borstvoeding wilt gaan geven.

 

Taillerok

Een taillerok (met leuk printje) speciaal voor zwangeren die je zo over je buik heen kunt trekken is geweldig. Zo’n taillerok is ideaal om overal overheen te doen: over een blouse, een shirt, een top. Het kan een simpele outfit echt af maken. Eventueel een vestje er over of een (leren) jasje. Ideaal! Ik had er eentje met een print van Noppies, maar ik zou willen dat ik er zeker twee had gehad. Ik droeg deze rok vrij vaak en baalde als deze in de was zat.

Ik kon daardoor ook bepaalde bovenkleding die ‘te kort’ was geworden door mijn buik nog steeds aan. Ik deed dan een wit, lang hemdje er onder, een (te kort) geworden blouse en dan zo de taillerok er over heen. Niemand die het zag en je kan zowat je hele garderobe nog aan op die manier.

Jurkjes

Jurkjes zijn ook zo fantastisch, binnen no time ben je klaar. Ik zou zelf ook twee (of drie) leuke jurkjes van rekbare stof aanschaffen. Het hoeft niet perse positiemode te zijn, een jurk uit de normale collectie kan ook. Op deze foto draag ik een jurk uit de reguliere collectie van Tommy Hilfiger. Ik hou van dit ding!

Eventueel kun je zo’n jurk een maat groter kopen. Hou er wel rekening mee dat het kan zijn dat je deze jurk na je zwangerschap dan niet meer aan kan omdat de stof is gaan lubberen of pillen bij de buik. Dat risico ligt wel op de loer.

Ik vond jurken heel fijn om te dragen. Je kunt ze makkelijk combineren in zowel de zomer als herfst. In de zomer trek je ze aan met leuke slippers en in de herfst doe je er een panty onder en een warm vest of stoer jasje met mooie boots. Klaar! Het scheelt je ook nog eens nadenken en aangezien je brein toch al verandert gedurende de zwangerschap in drilpudding zijn simpele outfits zoals een jurkje de manier om leuk voor de dag te komen.

Pyjama party

Een pyjama. Echt, koop een fijne pyjama. Vooral een pyjamabroek. Een shirt en vest kun je natuurlijk eventueel wel goedkoop scoren en hoeft niet perse speciaal positiemode te zijn maar een pyjamabroek voor zwangeren met zo’n heerlijke zachte buikband is wat mij betreft een must. Ik heb gewoond in dat ding en ik had er beter twee kunnen kopen. Wat is dat fijn!

En om daar even op door te gaan, zou je ook zwangerschapsjoggingbroeken kunnen kopen. Zo’n buikband is namelijk wel heel erg comfortabel en lief voor je buik. Ik had geen speciale joggingsbroek, maar ik kan me zo voorstellen dat het relaxt is.

Sommige vrouwen kopen ook losse buikbanden voor extra stevigheid onder hun kleding. Dit heb ik niet gedaan maar ik hoor er wel goede verhalen over.

Qua kleding zou ik dit dus allemaal aanraden en heb ik vooral basic outfits gedragen met een leuk jasje of een geprinte rok of jurkje. Ik heb uiteindelijk ook nog veel items gedragen uit mijn reguliere garderobe doordat ik het zo goed kon combineren met een aantal basic zwangerschapskledingstukken. Maar eigenlijk heb ik ook behoorlijk wat outfits gedragen die gewoon uit de normale collecties kwamen. Bijvoorbeeld een stretchjurk van de HEMA met een geknoopte blouse van Zara er boven.

Dat maakte wel dat ik kleding gedurende mijn hele zwangerschap geen issue vond, ik wist altijd wel weer een prima combinatie tevoorschijn te toveren op dagen dat ik er leuk uit wilde zien door veel te mixen en matchen. Vergeet ook accessoires niet zoals een mooie hoed, mooie laarzen of toffe sneakers. En een felle lipstick en/of een mooi kapsel doet ook wonderen, dan hoeft je outfit niet zo speciaal te zijn. Maar je mooiste accessoire? Dat is toch wel je lieve ronde bolletje die je aan iedereen kan showen! Die steelt uiteindelijk toch wel de show ๐Ÿ˜‰

14 reacties

Danique -

Heel handig artikel dit! Ik zit nu op 16 weken en kan nog net mijn eigen kleding aan. Maar dat gaat niet lang meer duren. Waar verkopen ze pyjama’s voor zwangeren? Ik ben ze nog nergens tegen gekomen.

Martine -

Noppies heeft ze sowieso! Dan klik je positiekleding aan en dan nachtkleding!

Denice -

Martine wat ben je toch prachtig uit. Je straalt helemaal. Je hebt echt een prachtige buik. Xx

Rosalie -

Goed dat je hier een artikel over schrijft. Ik kon er weinig over vinden tijdens mijn zwangerschap. Ik moest zelf ook grotere BH’s kopen. Ik ging van een 75D naar een 85E. En later in mijn zwangerschap hield ik veel vocht vast, toen ben ik maar sportbh’s gaan dragen. Kon ik die mooi in bed ook aanhouden ๐Ÿ˜‰ Ik vond de collectie van Noppes een beetje suf. Ik heb uiteindelijk veel van H&M gedragen. Wel via internet besteld omdat de winkels in H&M minder hebben dan online. Alle BH’s en ondergoed uit de tijd van mijn zwangerschap en er na heb ik inmiddels weg kunnen doen en ben ik terug gegaan naar een 75C. HOERA!

Nikita -

Leuk artikel !
ik heb ook al met 13 weken een zwangerschapsbroek gekocht. ik merkte dat mijn broeken toch net iets teveel begonnen te knellen en niet meer fijn zaten. tot nu toe draag ik mijn gewone tshirten en truien nog, maar ga toch langzaam eens zoeken voor leuke blousjes.

Celine -

Leuk artikel! Ik ben zelf ook zwanger en ben dol op de collectie van Noppies en voor basics slaag ik bij de H&M. Nu tegen het einde aan draag ik echt alleen maar leggings en grote shirts hihi

Katrien -

Leuk artikel, wel valt me op dat het artikel meer in de verleden tijd geschreven is. Bij mijn weten ben jij nog steeds niet bevallen toch martine? :)

Martine -

Haha klopt, blijkbaar ben ik er voor mijn gevoel al klaar voor of klaar mee ๐Ÿ˜‰

Tessa -

โ€˜dus je hebt ze wel langer als 9 maanden nodig.โ€™ Langer DAN!

leuk artikel! Fijn om te weten dat je nog prima je eigen items aan kan.

M. -

Leuk artikel. Heb volgens mij precies dezelfde ervaring met zwangerschapskleding. Alleen heb ik nooit zwangerschapsondergoed (wel bh’s) gekocht. Veel van mijn ‘normale’ kleding heb ik tot aan het eind van m’n zwangerschap gedragen. En inderdaad die H&M broeken die zaten altijd heerlijk! en ook heel wat basics zwangerschapskleding van de Hema destijds aan gehad, rokjes, jurkjes, legging, shirts…In mijn tijd hadden ze ook positiekleding bij de Miss Etam….maar vond dat echt een ramp, zat nergens naar..

Amy -

Ik heb zelf nog geen ervaring met zwangerschapskleding, maar kan mij voorstellen dat er een hoop dames aan het begin van hun zwangerschap heel goed vooruit kunnen met je tips! Investeren in kwaliteit is altijd een goed idee, maar snap wel dat dat extra zo is tijdens zo’n periode als je zwangerschap.

Natasja -

Nu op t einde van mijn zwangerschap draag ik t liefste de hele dag een soort joggingbroek voor zwangere vrouwen die heerlijk mee rekt en een t-shirt. Broeken zitten echt niet meer lekker, maar die vond ik zeker wel heel fijn toen ik echt moest overstappen naar positiekleding.
Jurken zijn een absolute aanrader!
Bhโ€™s zitten voor geen meter bij mij. Ookniet in de goede maat en heb echt verschillende merken geprobeerd. En qua ondergoed heb ik er 3 van de h&m van hele dunne stof. Zijn volgens mij niet speciaal voor zwangeren maar zitten als gegoten!

Inge -

Grappig hoe zwangerschapskleding zo per persoon kan verschillen. Na een week of 10 kreeg ik m’n broeken echt niet meer dicht.
En: langer als = langer dan

Curly Creative -

Goede tips. Ik vond de collectie helaas echt niet leuk. En net nu ik t niet meer nodig heb zie ik allerlei leuks…

X

Reageer ook