Mijn maandagochtendroutine

Als ik eerlijk ben, vind ik maandag helemaal niet zo erg als veel andere mensen. Ik hou van de maandag en wel om de reden dat mijn beide jongens, op wie ik heus heel dol ben, naar de crèche gaan. Jep, dat schrijf ik echt! Fluitend doorloop ik dan ook iedere maandag weer de maandagochtend-routine. En dat terwijl het soms flink zweten is om beide kinderen gewassen, gekleed en gevoed om 8.30 uur bij de crèche af te geven. Arla vroeg mij om mijn maandagochtendroutine te delen met mijn favoriete skyr ontbijtje, dus hier komt ‘ie!

Goedena-, eh, -morgen! Om 6.00 uur, maar meestal nog iets eerder, gaat mijn menselijke wekker af in de vorm van Jelle of Gijs. Ik rek me uit, zucht, kreun en steun en sta dan toch maar op om de jongens uit bed te halen.

Goedemorgen Gijsje! Ik word begroet met een stralende lach. Wat een heerlijk ventje is het toch.

Ik kleed hem aan en daarna gaan we samen naar Jelle om ook hem uit bed te halen en aan te kleden.

Terwijl de jongens nog even op hun kamers spelen, haast ik me naar de badkamer om me klaar te maken. Huidverzorging, een borstel door mijn haar, aankleden, je kent het wel.

Outfitje van vandaag: All Stars, Primark broek (al minstens 6 jaar oud maar grote favoriet!) en een lichtgele top van Vanilia.

Daarna snel ik nog even naar de zolder om er een was in te doen. Als ik hem er nu in mik, is ‘ie om 8.30 uur klaar en dan kan ik hem nog even uit de machine halen voor ik begin met werken.

Door naar beneden! Jelle begint direct lekker te spelen, Gijs ligt in de box en ik ga naar de keuken om het ontbijt voor te bereiden en Saar te begroeten.

Meestal ontbijt ik met havermout in de ochtend, maar dit duurt best wel eventjes aangezien ik het het lekkerst vind als de havermout een tijdje op heeft gestaan. Op ochtenden als deze heb ik daar geen tijd voor en daarom maak ik in de avond overnight oats met yoghurt.

Ik gebruik 200 gram skyr van Arla en 35 gram havermout. Dit meng ik door elkaar met een scheutje honing erbij en dat laat ik een nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend strooi ik er een eetlepel lijnzaad en wat fruit overheen en klaar is het! Binnen één minuut is het gepiept.

Overnight oats vind ik het lekkerst met een dikke yoghurt of kwark. Arla skyr is hiervoor perfect! Dit is een romige, eiwitrijke IJslandse yoghurt. Ondanks dat het romig is, bevat het 0% vet, maar dat zou je niet zeggen als je het proeft.

Door de eiwitrijke skyr (tip voor sporters, in Arla skyr zit heel veel eiwit!) en de vezelrijke havermout en lijnzaad heb ik voor de rest van de ochtend energie waardoor ik er tegenaan kan tot de lunch.  Een perfect ontbijtje voor de drukke maandagochtend dus. Wil je meer ontbijtinspiratie? Vul de test op Arla.nl/jouwskyrontbijt in en kom er achter wat jouw perfecte ontbijtje met Arla skyr is.

Foto 24-07-17 15 01 26

Jelle ontbijt ondertussen met een boterham want dat kan hij makkelijk zelf eten (scheelt weer tijd 😉 ). Ondertussen geef ik Gijs een fles en probeer ervoor te zorgen dat Jelle ook daadwerkelijk het brood in zijn mond stopt in plaats van ermee te spelen. Multitasking to the max!

Als we alledrie gegeten hebben maak ik snel de tasjes af voor de crèche en daarna is het tijd om te vertrekken. Saar gaat ook mee, want dan is zij ook gelijk uit geweest.

Yes! Half 9, de jongens zijn gedropt en ik ben alweer thuis. Nailed it! Kan ik mooi nog snel even opruimen. Het is echt knap hoe weinig tijd mijn kinderen nodig hebben om de complete woonkamer op de kop te zetten…

Nog even de stofzuiger erdoor en het wasje ophangen…

En dan is het alweer 8.45 uur. Bijna tijd om te beginnen met werken. Ik heb nog 15 minuten voor mijn make-up. Moet lukken!

Tadaaaa! Het is precies 9.00 uur als ik klaar ben.

Ik zet mijn laptop klaar, pak mijn Passion Planner en ga aan de slag onder het genot van een kop thee. Iets na 9.00 uur is Tien er ook en gaan we samen aan het werk. Fijne maandag!

10 reacties

Eva -

Wat knap zo’n tempo in de ochtend met kleintjes, ik blijf het lastig vinden hoor! Waar heb je die toffe rugzak voor de kinderen gekocht? Zo leuk!!

Mariska -

Leuk om te zien zo’n routine!

Yvonne -

Ohhh ik hou van zulke productieve ochtenden! Goed idee trouwens om je overnight oats met yoghurt te maken; ik doe het altijd met melk maar ga dit ook eens proberen.

Janneke -

Super leuk zeg!

Marieke -

Leuk om te zien! Klopt het dat Jelle en Gijs op één dag (maandag dus) naar het kinderdagverblijf gaan? Hoe ben je tot deze keuze gekomen? Hoe doe je het verder met oppas? Misschien een leuk onderwerp om eens een artikel over te schrijven.. :)

Kelly -

Leuk om mee te kijken! Ik vind de Skyr van Arla erg lekker, maar meestal pak ik gewoon een goedkopere kwark.

Heleen -

Heerlijk! Heel fijn zo’n begin van de week. Ben je gelijk weer opgeladen voor dagen met twee kerels. Heel herkenbaar haha.

Pim -

Ook al zijn ze bij mij al 8 en 11, ik herinner me dit nog heel goed. Ook dat gevoel als het allemaal weer lekker was gegaan in de ochtend, kick start van de dag! Doordat ik dit ook zo van kleins af aan – net las jij – heel gestructureerd heb gedaan, loopt het nu welhaast als vanzelf. En ook heerlijk om te zien hoe jullie als bloggers ook je gezin en verplichtingen hebben. Niet dat vertekende bloggers wereldje. Dikke duim voor jullie!

Linda -

Die paar autootjes op de grond vind ik geen enorme rotzooi hoor! Ik heb het veeuuuulllll gekker gezien! Wel knap hoe je alles multitaskt voordat je aan je werkdag begint.

Suzanne -

Erg leuk om te zien!

Reageer ook