Mijn favoriete fashiontrends

Willemijn schreef al laatst een artikel over dat we onszelf weleens oud voelen. Ik probeer wat betreft trends echt bij te blijven, maar ook dat vind ik lastig. Toen ik nog schreef over beauty en fashion op LLG, was ik veel meer op de hoogte van alles. Maar sommige trends die ik voorbij heb zien komen, vind ik wel heel leuk en mogen wat mij betreft wel even blijven.

Foto door Mariska – Grotografie

Een van de trends afgelopen zomer waren onder andere gestreepte blouses met een printje van bijvoorbeeld bloemen of met verschillende soorten fruit. Ik heb ontzettend veel vragen gekregen over de blouse die je ziet op de bovenste foto. Deze is van Zara, in dit artikel kun je de blouse wat beter bekijken. Volgens mij verdwijnt deze gestreepte-blouse-met-een-extraatje-trend langzaam weer nu de herfst zijn intrede doet, maar dat mag niet van mij! Ik vind het juist zo leuk, lekker vrolijk! Dus ik blijf ‘m gewoon dragen.

All FAUX FURS reduced | were $90 now $50💥 WWW.SHOPANJA.COM #reduced #sale #fauxfur #winter #fashion

Een bericht gedeeld door ANJA BOUTIQUE (@anjaboutique) op

Maar ja, een nieuw seizoen betekent nieuwe trends. En deze trend was er volgens mij toch vorig jaar ook al? Of was het alweer het jaar daarvoor? Anyway, ik hou van faux fur. Niets is te gek dit seizoen: faux fur met dierenprint, faux fur in neutrale kleuren, faux fur in felle kleuren. We gaan lekker met zijn allen door het leven als kleurrijke Pino’s. Het enige wat ik jammer vind aan deze trend is als je klein bent je zeker wel hakken moet dragen. Tenminste dat vind ik persoonlijk, anders verdwijn ik in zo’n vest en lijk ik veel pompeuzer. Ik heb wel wat meer lengte nodig om dit te kunnen dragen!

Yes en ook glitter is geoorloofd en niet alleen tijdens de feestdagen! Daar word ik wel heel happy van, ik hou zoveel van glitter. Bij de première van musical The Lion King had ik een prachtige glitterjurk aan, mijn avond was helemaal goed. Dus het feit dat je nu ook iets met glitter overdag kunt dragen zonder de vraag of je naar een feestje gaat, vind ik helemaal top!

🕶 #suit #womenswear #gentlewomen #womenstyle #women #womensuit #fashion #streetfashion #streetstyle

Een bericht gedeeld door suit✂️ (@suit_women_) op

De pakkentrend is ook zo’n trend die ik heel tof vind, maar of het me staat? Geen idee! Misschien een idee voor hip of sip? Haha! Een pak dragen op zo’n casual manier vind ik wel heel erg leuk en binnen no time kun je er ook heel chic uit zien. Maar die nonchalante uitstraling bevalt me wel, dan hoeft het niet perse netjes te zijn en kan het ook nog stoer er uit zien. Toch maar eens proberen dan?

Deze kleur blauw ga je ook terug zien komen dit seizoen in kleding. Het wordt ook wel forties blue genoemd. Ik heb nog niet veel fashion foto’s online gezien met deze kleur dus mocht je op Instagram een trendsetter willen zijn 😉 Ik noem dit zelf altijd hemelsblauw en ik ben wederom gelukkig met deze trend. Ik heb namelijk wel een paar items in deze kleur, omdat het een aantal jaar geleden dé trendkleur van de zomer was. Leuk om te zien dat het nu juist terug gaat komen in de herfst en winter.

En er zijn nog veel meer trends komend seizoen, maar die vind ik allemaal niet zo leuk. Zo zien gouden, fluwelen stoffen er heel luxe en mooi uit alleen staat dat mij voor geen meter. Ik kan me voorstellen dat het bij anderen prachtig staat. En die trend dat je een soort quilt draagt met een of andere maffe print waardoor je een enorme pyjama aan hebt? No thanks!

Wat spreekt jou wel/niet aan en welke trends heb jij de afgelopen tijd voorbij zien komen?

12 reacties

Haydée -

Nepbont vind ik ook heel mooi! Ik heb al een aantal jassen in mijn kleerkast zitten. :)

Laura J -

Faux Fur en glitters zijn niet zo aan mij besteedt, de andere dingen vind ik wel leuk.
Wat je nu weer veel ziet (meer dan eerst) op het gebied van schoenen zijn van die military stile laarsjes of biker boots. Vind ik leuk!

Britt -

De glitter en de pakken zijn mijn favorieten@

Lisanne -

De military trend vind ik helemaal geweldig. Heerlijk zo’n stoere legerprint met dr. Martens gecombineerd!

Marijke -

Ik heb een prachtig ijsblauw jasje van Zara, niet eens gedragen nog. Deze ga ik deze winter maar eens dragen.

Dana -

Dat blousje van de Zara heb ik toevallig ook! Ik vind pakken echt geweldig, en fijn dat ze ook steeds meer terug komen.

Erica -

Goed om te horen dat pakken in zijn. Die draag ik graag!

Loes -

Ik vind de pakkentrend heel erg vet, je ziet er meteen super stijlvol en krachtig uit. Heel tof. Ik vind de wijde mouwen trend ook heel leuk!

Jorinde -

De pakkentrend vind ik ook helemaal geweldig! Love it. Net als de streepjes en de faux fur. Kan niet wachten om te shoppen voor het nieuwe seizoen!

Marije -

Ik vind de trends van dit seizoen erg gaaf. Je mag in zwart maar ook kleur, glitter en prints all the way. Voor iedereen is er wel iets.

Maja Harder -

LOVE the woman suit fashion trend as well – it jut looks so super cool

Romy -

Faux fur vind ik geweldig (alleen al omdat het zo lekker warm zit!) en die blousejes vind ik ook zo leuk. Verder ben ik dol op de off shoulder-trend. Dat vind ik zo mooi staan. Van de rage van de crop tops hoop ik dan juist weer dat die snel overwaait. Altijd jammer als ik een leuk T-shirt zie liggen en het tot boven mijn navel blijkt te komen, haha.

Reageer ook