KRAAMPAKKET UNBOXING

Ik moest nogal lachen toen jullie enthousiast reageerden op een van mijn weekvlogs waarin ik gekscherend voorstelde of ik een video zou maken over wat er in het kraampakket zit. Gek als ik ben, zette ik de camera aan en pakte het kraampakket uit. Handgel, navelklem en maandverband zo dik als een matras. Het komt allemaal voorbij!

https://youtu.be/evqQdI3VRRo

 

16 reacties

Tine -

Als het een troost is, het gutst geen 6 weken hoor ;). Bij mij was het na een paar dagen normaal bloedverlies voor ongeveer 2 weken na de bevalling en na 4 weken geen bloedverlies meer. Valt echt reuze mee, gaf wel borstvoeding, schijnt de baarmoeder sneller door te herstellen.
* tot zover de details 😉
Heerlijke video dit, krijg er bijna zin van in een tweede kindje.

Carla -

Haha zo leuk! Ik ben te vroeg bevallen en lag daarom in het ziekenhuis, toen kreeg ik echt super groot maandverband. 2x zo groot als die in het kraampakket. Ik zou wel nog wat bij kopen, want meestal is het niet genoeg. Nu is het voor elke vrouw anders natuurlijk, maar you never know! Heel leuk om je zwangerschap mee te mogen maken op deze manier :) succes nog de laatste weken <3

Judith -

Uhh geen vetbandjes maar verbandjes (autocorrectie)
Weet je al waar je wilt bevallen?

Angela -

Euh. Navelklemmetjes zijn er alleen in blauw toch?! 😇 Ik ken ze niet anders.

Wel grappig. Ik ben zelf nog nooit zwanger geweest, maar heb al jong stage gelopen in de kraam. En wat voor mij dus de normaalste zaak van de wereld is, zoals die kraamverbanden enzo, is voor anderen dus nieuw. En daar moet ik dan om grinniken. Ik zal die voorpret enzo nooit hebben vrees ik, door mn ervaring in de kraam en op neonatologie 🙈

Oh en wat dat handen wassen betreft: wij in de zorg desinfecteren liever, want dat is zachter voor de huid. Alleen bij zichtbare verontreiniging wassen we onze handen 😉

Judith -

Hahaha geweldig het kraampakket als je het boor de eerste keer ziet… ik weet het nog zo goed!!!

Die plastic matjes zijn ook fijn de komende tijd om er 1 in de auto te leggen (you never know 😜)
Mocht je bekkenpijn krijgen kan je zo ook makkelijk de auto indraaien…

Navelklemmetjes zijn (bijna) altijd blauw 😇

Ennuh kraamverbanden hahaha de meeste vrouwen gebruiken de eerste 2 dagen 2 verbanden tegelijkertijd 🤣

Allerbelangrijkste tip koop extra goedkoop maandverband in gewoon van die dikke onderin uit het maandverband schap! Deze zijn vriendelijker dan de plastic always vetbandjes…

Succes!!

Marijke -

Ik ben (nog) niet zwanger! Super leuk om deel uit te mogen maken van jouw zwangerschap. Toen ik die maandverbanden zag dacht ik:”die mag ik ook wel gebruiken, zo erg ongesteld als ik ben elke maand” ik ben zo benieuwe naar de kleine man.

Ivon -

Hahah vraag me bij sommige dingen echt af wáárom, maar als je zwanger bent zal het vast handig zijn haha!

Christel -

Haha, ik moest hier zo hard om lachen! En nog een tipje voor wat betreft die omaonderbroeken: je kunt ook gewoon de boxershorts van je vent aantrekken, zit heerlijk! Haha :)

Suzanne -

Tip: je krijgt dat kraampakket alleen van je zorgverzekering als je daar ook voor verzekerd bent. Anders moet je het zelf aanschaffen. Niet iedere zwangere vrouw ontvangt dit dus automatisch.

Verder denk ik alleen maar: wat lekker dat ik nooit meer hoef hahaha.

M. -

Uiteindelijk is mijn ongeopende kraamdoos 4 weken na de bevalling afgeleverd bij 1 van de inzamelingspunten van stichting Hope…(had een prematuurtje, en bevallen in het ziekenhuis).. deze stichting verzamelt deze spulletjes, en worden verstuurd naar ziekenhuizen in landen waar de spulletjes hoog nodig zijn! En ik verbaas me nog steeds over de afmeting en de dikte van de ‘kraammatrasjes';)… mijn vriendin sliep de laatste week op een ‘ouder matras’ die ze na de thuisbevalling zo in de container konden gooien;) en een andere vriendin had een oranje bouwkleed op haar goeie matras liggen…hahahahaaa….

Loes -

Hahah wat grappig! Ik ben zelf niet zwanger, dus kon me ook niet echt een beeld vormen bij wat er in zo’n pakket zit. Moest erg lachen om je reactie.

Linda -

Ben niet zwanger, toch leuk om te zien/weten :) thanks for sharing!

Natasja -

Ik had precies dezelfde reactie! Geen idee waar het allemaal voor nodig is, maar dat zien we wel na de bevalling (ik beval in het ziekenhuis). Ik vroeg me alleen nog af of je die matras beschermer al op t bed moet leggen ivm het eventueel breken van de vliezen?

Mariska -

Ja dat is wel handig ja :) bij mij braken eerst m’n vliezen, zaterdag ochtend om 8 uur. Sprong wel meteen uit bed, maar toch😉

G -

Ik zou een matrasbeschermer in de vorm van een hoeslaken (onderste laag plastic, bovenste badstof) bij Ikea, action of speciaalzaak kopen. Veel comfortabeler en later bij ziekte/zindelijkheidstraining kids te gebruiken.

Kelly -

Haha, geweldig! Mijn zusje had precies dezelfde reactie op haar kraampakket.

Reageer ook