Ik hou van de herfst (alleen niet van de regen)

Het najaar is begonnen. De bladeren beginnen van de bomen te vallen, de eerste storm is een feit en de R zit weer in de maand. Nu hoor je mij niet zeggen dat ik van regen hou, maar van alle andere najaars-dingen hou ik wel. Dus kom maar op met die herfst!

Foto door Alisa Anton

Gevoel van een ‘nieuw jaar’
Ook al ga ik al jaren niet meer naar school, september blijft voor mij toch ook een beetje voelen als een nieuw jaar. De scholen beginnen weer, het tv-seizoen start en na de gebruikelijke komkommerperiode in de media is er eindelijk weer wat te beleven in mijn inbox (dat is een understatement). En waar ik in januari vaak gemengde gevoelens heb bij het nieuwe jaar, vind ik dat september-gevoel juist altijd heerlijk. Ik weet niet wat het is, het is gewoon zo.

Prachtige ochtend- en namiddagzon
Het zonlicht in de herfst is zo mooi! Het is vaak dan zo stil buiten, het licht diffuus, de lucht koel maar de zonnestralen nog warm.Zo fijn.

Heel Holland Bakt en Penoza
Oh, oh, oh, wat ben ik blij dat het er weer op is! Vooral Heel Holland Bakt vind ik een genot. Dit is echt het ultieme feelgood programma in het najaar voor mij. En Penoza is gewoon ieder seizoen weer retespannend en dus verslavend.

Lekker eten
Om maar wat te noemen: pepernoten, gevulde speculaas, pompoensoep, stamppotten… Ik ben echt DOL op het typische eten van het najaar.

Bakken
In de herfst krijg ik altijd extra bak-kriebels. Dan heb ik zin om met bloem, suiker en boter mijn Kitchenaid te lijf te gaan en de lekkerste dingen op tafel te toveren. Dit jaar vind ik het extra leuk omdat Jelle nu ook langzaam meer interesse krijgt in mij helpen in de keuken. Ik wil in november pepernoten (oke, oke, kruidnoten bedoel ik) met hem gaan bakken. Dat lijkt me zo leuk!

Niet alleen bakken doe ik graag in de herfst trouwens. Ook koken vind ik extra leuk in die laatste maanden van het jaar. Ik zit er dit jaar aan te denken om mijn familie uit te nodigen bij mij en een driegangen menu voor ze te koken. Ik vind het namelijk heel leuk om etentjes te organiseren.

Feestdagen
Oh ik leef vanaf september altijd zo toe naar de feestdagen! (Die uiteindelijk altijd weer tegen vallen, maar goed.) Kerst is toch wel mijn favoriet moet ik zeggen.

Maar er zijn meer leuke feestdagen bij ons in het najaar. Met stip op nummer één is Jelle’s verjaardag. Maar ook mijn schoonmoeder, schoonzus en moeder zijn samen met Jelle in een tijdsbestek van twee weken allemaal jarig en dus ontploft de agenda in oktober en november altijd van verjaardagsfeestjes. Heerlijk vind ik dat.

Wat kun jij waarderen aan het najaar?

22 reacties

Anne -

Wat een heerlijk artikel is dit! Ondanks dat herfst ook echt één van mijn favoriete seizoenen is, merk ik wel dat ik altijd erg moet wennen aan het druilerige weer. Maar ook ik ben verliefd op de herfst en wij trouwen volgend jaar op de herfstdag! 21 september :-). Kijk er nu al naar uit :-)

Jasmijn -

Heerlijk het najaar. Lekker knus met zijn allen bij de kachel. Verder zet ik in het najaar heerlijk de waterkoker in mijn kamer aan tijdens het leren, lekker de kaarsjes aan en een lekker kopje thee! Lekker de dikke trui en broek aan op de bank. Ik voel met je mee!

Julie -

Heerlijk vind ik het najaar. Ik heb vandaag mijn bloomon bos een ander plekje gegeven, zodat er op tafel meer plek is voor leuke kaarsjes. Leuk dat je (misschien) een driegangenmenu gaat koken met kerst. Dat zou ik ook wel willen doen, maar ik durf niet zo goed. Ga je het menu+recepten delen tegen die tijd ?

Jildou -

Heerlijk, herfst én winter! Lekker laagjes aan en warme sjaals om. En dan die koude lucht diep inademen. 😍

Mariska -

Ik ben juist meer van de herfst en winter dan van de hele warme dagen. Vind het veel gezelliger met geurkaarsjes aan, dekentjes, sjaals, onesies :) gewoon veel leuker! En Penoza volgen wij ook. Dat vind ik nou echt een goede Nederlanse serie!

Lianne -

Ja, ik ben ook dol op de herfst. Lekker veel bakken en ‘s avonds veel meer zin om te gaan sporten. Bovendien ben ik jarig, dus wat wil je nog meer. 😉

Sylvia -

Ik hou van de herfst, echt mijn favoriete seizoen. De heerlijke boswandelingen op een zonnige maar koude dag. De kachel die terug wordt aangestoken. Het gure herfstweer, ja zelfs dat vind ik heerlijk. En al helemaal top, een stormachtige dag dat je zelf niet buiten moet :-)

Jolien -

Ja ja ja! Ik kan ook genieten van stormachtige (liefst met veel regen! ) dagen waarop je niet naar buiten hoeft.

Jorinde -

Ik kan het knusse van de herfst ook zo onwijs waarderen. En zondagavond staat hier nu ook standaard geblokt op Heel Holland bakt met een theetje en kleedje on the side.

Simone | All Day Jewels -

Ik hou wel van de herfst, als hij zo zonnig blijft als nu haha! Ik hou absoluut niet van kou en regen. Maar de knusheid is daarentegen wel weer fijn. Kaarsjes aan en witte chocolade pepernoten (die mogen dus écht niet ontbreken!) <3

Celine -

Ik houd zelf ook erg van de herfst! De mooie kleuren en vooral de heerlijke geuren die bij de herfst horen. De regen is inderdaad geen favoriet. Daarnaast ook erg blij met de leuke tv- programma’s op tv!

Loes -

Ik herken dit heel erg, ik ben dol op de herfst maar die regen.. Verschrikkelijk! Ik heb echt het gevoel dat ik nu weer een nieuwe start heb, nu ik begonnen ben met een nieuw academisch jaar. En de natuur is prachtig, al die mooie kleuren.

Amy -

Wat een heerlijk, gezellig artikel! Ik ben zelf alleen niet zo van de herfst, ben echt een zomermeisje. Geef mij maar zon en sandaaltjes! Ik vind stamppotjes altijd wel lekker, maar associeer de herfst verder vooral met regen en koude dagen haha. En die feestdagen, tja.. denk dat we daar met zijn allen te hoge verwachtingen van hebben / houden.

Marije -

Lekker zonder excuus op de bank met een dekentje

Eveline Fleur -

De herfst is ook mijn lievelingsseizoen en daarom gaan we ook in de herfst trouwen. (nog maar even!) Ik ben ook dol op alle kruidige theesmaken die bij dit seizoen horen. Heerlijk! <3

Eveline Fleur -

ps: Heel Holland Bakt is ook echt mijn liefde! Ik vind het jammer dat Martine weg is, maar Andre doet het ook ontzettend leuk!

Jacoline -

Ik ben benieuwd naar wat er achter de zin ‘die toch altijd weer tegenvallen’ zit. Herken ik heel erg dus zou het wel grappig vinden er een post over te lezen 😉

Renate -

Ik denk omdat mensen ieder jaar bepaalde verwachtingen hebben en blijven houden van de feestdagen. Of omdat er verplichtingen zijn.
Dat kan alleen maar tegenvallen.

Willemijn -

Hihi, dat heb ik ooit al eens gedaan: http://2wmn.nl/2014/12/het-leed-dat-feestdagen-heet/ Benieuwd of het herkenbaar is 😀

Renate -

Haha,ik heb het gelezen ; verwachtingen en teleurstellingen dus…nee dit jaar gaan we het echt anders doen 😂😬

Romy -

Wat een leuk, positief artikel! Ik ben niet zo’n herfstmens, maar er zijn gelukkig wel veel van dit soort kleine dingen die ik wél aan de herfst kan waarderen. Inderdaad die leuke tv-programma’s ook! En ik vind de natuur er altijd zo mooi uitzien in de herfst. Perfect voor de foto’s! :)

Kelly -

Ik vind de gezelligheid in huis heerlijk, maar ook het eten en heel veel zin om te bakken. En de feestdagen, daar kijken we nu al naar uit haha. Oh en mijn verjaardag niet te vergeten!

Reageer ook