Een nieuwbouwhuis kopen Q&A

Nog (hopelijk) zo’n 5 maanden en dan wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd. Momenteel ben ik druk met plannen maken, zoals je ook al in mijn weekvlog kon zien. Op Instagram konden jullie je vraag stellen over alles omtrent een nieuwbouwhuis kopen en vroegen mij het hemd van het lijf. Wat is ons budget? Welk meerwerk laten we doen? En liggen Djurre en ik op één lijn?

Foto door Mariska de Groot

Wat konden jullie allemaal zelf kiezen?

Bij nieuwbouw kun je over het algemeen heel veel zelf kiezen. Het huis heeft meestal een standaard uitvoering, maar er zijn opties voor meerwerk beschikbaar. Meerwerk kan bijvoorbeeld zijn: een uitbouw, bijkeuken, extra groepen in de meterkast, een aansluiting voor de wasmachine op een andere plek dan in het oorspronkelijke plan, vloerverwarming, etcetera.

Daarnaast zijn er soms keuzes die je mag maken, zonder dat het extra geld kost. Wij konden kiezen uit twee verschillende indelingen voor beneden en maar liefst zes verschillende indelingen voor de eerste verdieping. Daarnaast mogen we over paar weken met de elektriciën bepalen waar de stopcontacten komen. De badkamer en het toilet worden uitgevoerd in een standaard uitvoering, maar er was wel keuze uit verschillende tegels. Wij hebben het standaard ontwerp geschrapt en hebben een compleet andere badkamer en toilet gekocht, via een partner van de aannemer. Dit hoeft overigens niet. Je kunt ook een badkamer bij een aparte zaak kopen. Wij vonden het alleen wel fijn dat de badkamer al klaar is bij oplevering, dus kozen ervoor om het via de aannemer te regelen.

14566557_1326381014079521_4112690116613373952_n

Gaan jullie alles nieuw kopen of nemen jullie spullen mee enzo ja wat?

Het liefst zou ik wel wat nieuwe dingen kopen, zoals een nieuwe bank en een eethoek. Ook voor de kamers van de jongens ga ik het liefst los met heel veel nieuwe accessoires. Maar of dat ook gaat gebeuren is helemaal afhankelijk van ons budget. Ik heb voor nu nog een paar duizend euro over in de begroting, maar met (nieuw)bouw weet je het nooit, dus ik juich pas als de meeste kosten er op zitten. Haha!

Waar verheug je je het meest op?

Op het gebied van de bouw: voor het eerst binnen staan in het huis. Over niet al te lange tijd is het eindelijk zo ver. Daarna kijk ik uit naar de oplevering. En vervolgens naar het hele proces van de inrichting. Oh jongens, I can’t wait anymore!

15043846_308876132844656_2495496193635778560_n

In welke stijl willen jullie je huis inrichten? En liggen jij en je man erg op één lijn?

Gelukkig zijn we het bijna altijd wel eens samen en hebben we dezelfde smaak. Wij zijn dol op de Scandinavische stijl en gaan het mixen met een vleugje industrieel.

Kwamen er veel bijkomende kosten bij aan meerwerk? En misschien niet persé nieuwbouwhuis, maar meer financiering: wat kun je financieren in de hypotheek qua afwerking van de woning? Bijvoorbeeld stucwerk op wanden, de vloeren etc.

De koopsoms was de basisprijs + de kosten voor het meerwerk. Ons meerwerk kostte bij ons zo’n 10 extra bovenop de basisprijs. Dit zijn dingen als de bijkeuken die we laten aanbouwen, een extra raam en radiator op zolder en het vervangen van aluminium kozijnen voor houten deurkozijnen. Ook de keuken is meegefinancierd in onze hypotheek.

Alle andere wensen moesten we zelf financieren. In ons geval was dit ook de badkamer die we een (hele dure, au) upgrade gaven. Daarnaast komen er veel kosten kijken bij een nieuwbouwhuis. Vergis je daar niet in! Zo moeten de muren afgewerkt worden (stuc of behang), vloeren gelegd worden, de tuin (héél duur), de ramen voorzien van raambekleding, etcetera. Wat je er aan uitgeeft is heel persoonlijk, maar je bent al gauw €10.000 kwijt. En met gemak zou je er €100.000 in kwijt kunnen, haha!

Meerwerk mag je over het algemeen meefinancieren, maar verbouwingskosten (wandafwerking, vloeren, schilderwerk, tuin) doorgaans niet. Wat de regels zijn voor meefinancieren verschilt heel erg per bank, dus ik kan hier niet zo goed tips over geven. Maar wie weet heb je iets aan deze blog.

15034599_558863750991390_6956991758387380224_n
Op deze grond komt ons huis!

Wat wilde je écht heel graag hebben in jullie nieuwe huis? 

Een bad! En een mooie houten vloer. Beide wensen worden werkelijkheid, yay!

Gaan jullie direct de tuin aanpakken of is dat voor later?

We hopen de tuin hetzelfde jaar nog aan te kunnen pakken, maar omdat de aanleg van de tuin ontzettend duur is (loopt makkelijk in de duizenden euro’s), gaan we het denk ik stukje voor stukje doen of stellen we het toch nog even uit. Het staat in elk geval niet helemaal bovenaan ons prioriteitenlijstje.

Heb je voor het kijken naar huizen gelet op een (ruime) tuin voor de kinderen? Ben namelijk zelf in een dorp opgegroeid met een hele diepe tuin en zie tegenwoordig zoveel huizen met alleen een stenen terrasje. Niks mis mee! Maar zou het me zelf in m’n kindertijd niet voor kunnen stellen, hoe denken jullie hierover?

Ha, leuke vraag, want het was in onze huizenzoektocht een dingetje hier thuis. Mij boeit een tuin niet zo veel, ik vind een postzegel prima. Als kind speelde ik ook niet veel buiten. Djurre, daarentegen, is veel meer buiten. Hij wilde ook buiten de stad wonen voor de kinderen en een tuin is voor hem veel belangrijker. Nu wonen we in een huis met een behoorlijke achtertuin, maar onze nieuwe tuin wordt wel weer een stukje kleiner. Daar baalt ‘ie wel een beetje van, maar het voordeel is wel dat onze wijk echt buitenaf ligt en je binnen no time door het platteland fietst en naast de deur een grote natuurspeeltuin ligt. Dus het is een beetje een middenweg geworden. 😉

16906225_914661661970343_8076102060669403136_n

Heb je nog tips qua meerwerk? Wat vonden jullie wel of niet belangrijk?

Nadenken over meerwerk is echt heel belangrijk! De aannemer geeft vaak een meerwerklijst waar opties op staan. Maar meestal is er meer mogelijk en kun je al je wensen bespreken (het kost natuurlijk wel wat 😉 ). Probeer je voor ieder vertrek te bedenken wat er fijn is om te hebben en wat handig is. Denk ook na over de toekomst (je gaat er vast niet voor een jaar wonen). Wat nu de studeerkamer wordt, wordt later misschien de babykamer. Misschien moet je dan nu alvast rekening houden met een indeling of misschien zou je graag een wastafel op die kamer willen hebben.

Een paar dingen van onze meerwerklijst: een buitenkraan (zo handig!), extra punten voor verlichting aan de buitenkant van het huis, een extra raam en een radiator op zolder (zodat we er een extra kamer kunnen maken als we zouden willen). Iets wat niet tussen de opties stond, maar wat wel mogelijk was bij ons nadat we er om vroegen (tegen betaling uiteraard), was alle deurkozijnen in hout uitvoeren en zonder bovenlichten (raampjes boven de deuren). Denk dus echt heel goed na over wat je mooi vindt en wat handig voor jullie kan zijn, vraag alles en vraag tips van andere mensen die nieuwbouw gekocht hebben.

Er is ook zo iets als minderwerk. Dan schrap je standaard dingen. Zo laten wij alle deuren vervallen omdat we die zelf willen uitzoeken en we hebben de oorspronkelijke badkamer laten vervallen.

Gaan jullie veel zelf doen of besteden jullie alles uit? Bijvoorbeeld de muren, vloer, badkamer, etcetera. En moest je compromissen sluiten omdat het anders te duur werd?

We gaan relatief veel laten doen, mits het budget het allemaal toelaat. De badkamer is dus al af bij oplevering en hoeven we niets meer aan te doen. Na de oplevering laten we het volgende doen: plaatsen van de keuken, wandafwerking met renovlies in het gehele huis en leggen van de houten vloer beneden (dit kunnen we niet zelf i.v.m. het verlijmen vanwege vloerverwarming). Wat we zelf gaan doen: schilderen, vloer boven en op zolder leggen en alle tig andere klusjes, zoals inbouwkasten maken, de trap en kozijnen schilderen en deuren plaatsen. Ook gaan we deels de tuin zelf aanleggen en houdt Djurre erg van dingen zelf maken, dus hij kan naar hartenlust gaan klussen.

Omdat we heel veel gespaard hebben, hebben we tot nu toe nog geen grote compromissen hoeven maken door het budget. Vooralsnog komt die knetterdure houten vloer er gewoon en de badkamer kostte ons drie ribben, maar het budget liet het toe. De enige compromis die we tot nu toe moeten maken is dat de tuin niet gelijk helemaal afgemaakt kan worden omdat het niet in het budget past.

Bestand 04-09-17 19 31 54

Waarom de keuze om voor een nieuwbouwhuis te gaan?

We waren niet per se op zoek naar een nieuwbouwwoning. We zochten een huis binnen een bepaald budget, buiten de stad, waar niet heel veel aan hoefde te gebeuren (als in: maanden of jarenlang klussen om het naar wens te maken). En toen kwam dit nieuwbouwproject voorbij. De dachten na over de voordelen van nieuwbouw (alles zelf uitkiezen, alles nieuw en ‘fris’, weinig onderhoud de eerste jaren) en bekeken de wijk. Het huis sprak ons aan en het bleek een buitenkans te zijn: het was het laatste huis dat beschikbaar was. De keus was snel gemaakt!

Waar hebben jullie vooral op gelet bij de kenmerken van jullie huis/wat waren jullie eisen?

Onze eisen waren: een tuin, een grote woonkamer met open keuken, drie slaapkamers met een optie voor een extra (slaap)kamer op zolder, een bijkeuken, grote badkamer en in een rustige, kindvriendelijke omgeving (hoe burgerlijk :P).

Verder heb ik erg gelet op de ramen, die vind ik heel belangrijk in een huis. Ik ben dol op de ramen die we krijgen, groot, hoog en ze gaan denk ik veel sfeer geven aan het huis.

15535331_733023816853404_150466220640960512_n

Heb je ‘spannende’ keuzes gemaakt qua keuken, badkamer of andere afwerkingen?

De badkamer wordt uitgevoerd met zwarte kranen/leidingen. Hier boven zie je een foto van de tegels en de kraan. Ik denk dat het super gaaf wordt! De keuken wordt vrij standaard: hoogglans wit met een grijs blad van composiet. Verder gaan we waarschijnlijk voor een visgraatvloer.

Het laatste is niet echt spannend, maar wel iets wat weinig gedaan wordt bij nieuwbouw: we laten zoals eerder gezegd dus alle deurkozijnen vervangen voor houten kozijnen en plaatsen zelf andere deuren. Het kost best wel wat om dit uit te laten voeren, maar ik denk echt dat dit het waard gaat zijn.

Hoe voelde het om een huis te kiezen waar je in wilt wonen, terwijl je deze nog nooit in het echt hebt gezien? Of was er een soort ‘kijk huis’ beschikbaar? Het lijkt me zelf heel lastig om een huis voor te stellen als je alleen maar afbeeldingen hebt.

Ja, dat vond ik wel heel spannend. En dat vind ik nog steeds wel. Het is zo gek om een huis door en door te kennen op papier, maar nog nooit in het echt van binnen bekeken te hebben. Er was bij ons project geen kijkhuis beschikbaar, enkel tekeningen (2D en 3D). Het is heel lastig om er een voorstelling van te maken dus het blijft een gok. In de wijk waar we komen wonen staan gelukkig wel huizen die in ongeveer dezelfde stijl en uitvoering gebouwd zijn, dus dat laat ons alvast wel een beetje spieken, maar verder blijft het een gok.

Wauw, bijna 2000 woorden verder! En ik ben nog niet uitgekletst eigenlijk, haha. Maar goed, ik brei er toch maar een eind aan, anders wordt dit artikel wel héél lang. Zodra er weer wat meer te vertellen of te laten zien is, dan deel ik dat natuurlijk op 2WMN. Keep you posted!

30 reacties

Debby -

Hoi Willemijn,

Is de tekening op de eerste foto van jullie huis? Het lijkt heel veel op wat ons huis moet worden. Ook een twee onder een kap en zelfde indeling en bijna dezelfde maten. Leuk om jou hierin te volgen. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken en kan niet wachten om het resultaat te zien. Daar kunnen wij veel tips uithalen.
Ook wij willen voor een houten visgraat vloer gaan, ookal zeggen sommige mensen dat dat niet goed is op vloerverwarming. De muurafwerking wordt nog een vraag. Wij hebben nog even.. ze zijn zelfs nog bezig met de grond bouwrijp maken.
Maar inderdaad, wat een stress, alleen al de financiering rondkrijgen.. pfff! En dan zijn we nog lang niet over de helft.

Hoop dat de bouw voor jullie snel wordt afgerond en dat de tijd snel gaat. Succes nog! :)

Sarah M -

Het is wat he, zo’n nieuwbouw 😀 bij ons was het geen deel van een project, we hadden een bouwgrond en gingen zelf op zoek naar een architect, een aannemer, alle bouwmaterialen, .. pfoe, als ik eraan terugdenk. ZO blij dat dat achter de rug is! We hadden ook prijs gevraagd bij een sleutel-op-de-deur firma die de ruwbouw winddicht aanlevert, maar dat kwam quasi dubbel zo duur uit als dat we een aannemer onder de arm namen & zelf offertes gingen vragen voor bouwmaterialen en dergelijke.. Ik heb zelf ons huis uitgetekend, dat plan aan een architect gegeven en hij heeft er nog een beetje zijn stempel op gedrukt (en uiteindelijk heel tevreden met de indeling, gelukkig :’D) dan een aannemer gezocht, we kregen een referentie van onze architect en die werd het. Hij heeft de kelder & ruwbouw gemetst en daarna gingen we zelf aan de slag binnen. sleuven voor alle leidingen slijpen, electriciteit leggen, sanitair leidingen leggen, vloerverwarming leggen.. (ik zeg wel we, maar het meeste heeft mijn vriend gedaan :p ik holp waar ik kon). We huurden destijds en moesten 3 maanden opzeg doen. Dat was nog wel een dingetje en moeilijk in te schatten wanneer we dan juist moesten opzeggen, maar we deden het uiteindelijk eind maart zodat we per 30/6 moesten verhuizen. We zijn idd 30/6 verhuisd, maar we hadden de keuken nog in dozen zitten (Ikea, hoera!), geen badkamer, geen stromend water in huis, enkel via de hoofdkraan in de kelder en dat was dus ook enkel ijskoud water), geen binnendeuren, geen vloer boven (oohh wat heb ik die chape vloer vervloekt), het lijstje gaat nog wel even door.. De keuken hebben we in de dagen na verhuis in elkaar geknutseld en uiteindelijk hadden we in november die badkamer en stromend water in huis :p het is me wel een avontuur geweest hoor. We wonen er nu iets meer dan 3j en nog steeds is niet alles in orde, maar dat heeft geen haast :) het is van ons, we wonen er en brengen het beetje bij beetje helemaal in orde!

Sarah -

Leuk om te lezen! Doet me weer helemaal denken aan de tijd dat onze woning werd gebouwd. Inmiddels wonen we er alweer een jaar. Ben zo benieuwd naar je badkamer. Wij hebben ook niet voor ‘standaard’ grijze en zwarte tegels gekozen. Was erg spannend hoe het zou uitpakken maar ik ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat!

Ellen -

Ik woon nu sinds vorig jaar augustus met mijn vriend in ons nieuwbouwhuis. Jouw punten zijn zo herkenbaar. Mijn spaarrekening is zo goed als leeg en niet alle punten zijn hoe we het wilden. Daarbij zijn we ook wel een beetje veranderd en liet het budget het soms gewoon echt niet toe. Maar ik vind het heerlijk dat je in veel dingen een beslissing mocht maken en dat alles nieuw en fris is. Hahaha ja die tuin… Dat heeft bij ons ook heel wat gekost en dan hebben wij de tegels zelf laten leggen door mijn vader. De tuin is bij ons pas in mei volledig aanlegd en volgend jaar komt er een tuinhuis met overkapping in. Soms is het handig om wat te bewaren voor later. Zeker als het geen haast heeft.

Lisanne -

Gaaf dat jullie voor houten deurkozijnen kiezen! Dat geeft zo ontzettend meer sfeer en uitstraling. Ik heb daar ook wat dieper voor in de buidel getast maar nooit spijt gehad. Ook wij gingen zelf schilderen, kozijnen en deuren. Wat was dat ongelóóflijk veel werk!
Geniet van de voorpret!

Britt -

Heel leuk om jouw ervaring te lezen! Wij willen zelf graag over een paar jaar zelf een huis ontwerpen en bouwen, dat wordt nog wat! Wij zijn nu bezig met de tuin. Pff, was dat even schrikken. We hebben een redelijk kleine tuin, maar willen er een vijver en een pergola in hebben. De verschillende offertes: allemaal rond de 15.000 euro. Nu zijn we al weken aan het schrappen en aanpassen zodat we in ieder geval onder de 10 komen. Dit bedrag hadden wij echt niet aan zien komen!

Willemijn -

Ja heftig he, die tuin! Gewoon even duur als een keuken of badkamer soms joh!

Miranda -

Heb jij nog leuke sites/tijdschriften met inspiratie, meubels etc?

tessa -

Leuk om jouw ervaringen keuzes te lezen! Mijn ouders zijn nu een nieuw huis aan het bouwen en ik verhuis nog lekker even mee voor een paar jaar. Er zijn inderdaad zoveel keuzes te maken wat betreft een nieuwbouwhuis en er is vaak ook meer mogelijk dan de opties die je worden gegeven vanuit het bouwbedrijf. Wordt jullie woning in een geheel nieuwe wijk gebouwd? Met onze woning zijn ze rond dezelfde tijd met de bouw begonnen, maar wij kunnen voor de kerst er al wonen. Ons huis wordt met drie andere tegelijk gebouwd, dus dat zal wel schelen.

Ik vind het leuk om dit soort artikelen te lezen. Ook vooral als het over de inrichting gaat. :)

Eveline Fleur -

Oh wat fijn en wat spannend allemaal! Dit brengt mij zelf terug naar ons nieuwbouwhuis dat in December is opgeleverd. Zoooo fijn! Ik wilde ook heel graag een bad, maar dat paste niet in ons huis, of we hadden de badkamer moeten vergroten ten koste van een slaapkamer/babykamer, maar dat wilden we niet. 😉 Misschien ooooooit nog wel als we ooit verhuizen haha!

Haydée -

Een tuin kan inderdaad heel wat geld kosten! Gelukkig is het iets dat niet ‘levensnoodzakelijk’ is, en kan je eerst nog een poosje sparen terwijl je al in het huis woont voordat je de tuin gaat aanleggen.

Heleen -

Haha, leuk om mijn vraag beantwoord te zien.
Wij wonen nu alweer ruim 2 jaar in ons nieuwbouwhuis. Destijds hadden we weinig budget, maar we hebben de keuzes zo goed mogelijk gemaakt. Ik zou nu een aantal keuzes wel anders doen.
En ons huis is nog steeds niet af, wat echt geen ramp is want we wonen hier heerlijk. De voortuin hebben we pas dit voorjaar laten doen en de achtertuin is simpel, maar prima. Inmiddels kijk ik wel uit naar goede gordijnen, tegels op de keukenmuur en een inbouwkast in de slaapkamer trouwens, maar we willen ook nog zoveel andere dingen dat sparen niet zo hard gaat.
Ach ja, zo houd je altijd wat te wensen 😊

Maris -

Zo leuk om dit allemaal te lezen! Goed om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Het lijkt mij ook echt super gaaf om ooit een nieuwbouw woning te kunnen kopen. Wie weet gaat het er ooit nog van komen.

Marjolein -

Nog een vraagje.. in je weekvlog zag ik een bank voorbij komen in de woonwinkel. Er stond het groot vtwonen boven maar was hij ook van vt wonen? Vond hem erg mooi.

IM -

Lieve allemaal,
Dank voor de reacties: ik zal eens contact met MayBeauty opnemen en kijken wat er mogelijk is. Ik begrijp dat mijn woordkeuze misschien heftig overkomt en ik geloof ook wel dat Willemijn en Martine dit geen slecht product vonden. Toch zal ik zelf in de toekomst niet meer zo snel puur op basis van deze blog een aankoop doen en dat vind ik eigenlijk wel heel jammer, hoewel Willemijn en Martine daar misschien niets aan kunnen doen.

Annet -

Wij hebben ook een nieuwbouwhuis en hebben ivm de vloerverwarming voor een PVC vloer in visgraatpatroon gekozen. Ook niet goedkoop maar PVC werkt goed met vloerverwarming en kan tegen een stootje. Ook makkelijk schoon te houden.
Maar ben vooral blij met het visgraatpatroon.

Jorinde -

Super leuk en interessant om deze Q&A over jullie nieuwe huis te lezen. Ik was eerst niet zo weg van nieuwbouw, maar sinds ik het proces bij een vriendin heb gezien, lijkt het me toch wel erg fijn. Je kan meteen alles een beetje naar je eigen smaak zetten, maar daarnaast moet je inderdaad oppassen voor ‘ onvoorziene’ kosten. En de tuin.. Mijn god, kreeg bijna een rolberoerte toen ik haar prijs hoorde, haha!

Marjolein -

Wat klinkt het allemaal ontzettend gaaf en stijlvol! Ik zou ook echt voor houten kozijnen gaan, ook al beschadigd het wat sneller.. tip is wel om goed geld uit te geven aan goede verf (geen bouwmarkt verf) en geen 9010.. wordt snel geel. Als je keuken hoogglans wit is zou ik de verf ook wit wit nemen.
Wij wonen in een jaren 30 huis en moeten binnenkort de balken onder het huis vervangen… onze houten vloer moet er dan uit maar er komt zeker een nieuwe houten vloer en geen laminaat!!! De basis bepaalt zoveel!
Heel veel plezier met alle vootpret en uitzien naar.

Amelie -

Wij hebben pvc en iedereen denkt dat het hout is dus veel handiger; we hebben wel de uitstraling van hout maar niet alle nadelen! 😉

xAmberc -

Mijn ouders gaan de tuin laten veranderen, maar dat is wat je zelf ook zegt echt niet normaal duur. zo onwijs bizar! Ik ben heel benieuwd naar jullie huis, het klinkt alsof jullie badkamer tropische sferen gaat krijgen.

Johanna -

Wat een fijn artikel om te lezen. Ik vroeg mij al een tijdje af wat er bij komt kijken bij een nieuwbouw koophuis. Wat veel extra’s komen er bij kijken zeg. Maar wel ontzettend gaaf alles naar eigen wens. Wij zitten sinds 4 weken in ons nieuwbouw huur appartementje ook echt fijn alles nieuw. Alleen wij hadden dan een standaard uitvoering zoals iedereen. Als nog heel fijn. Wij moesten alleen de muren schilderen, vloer leggen en het huis aankleden.

Amelie -

Ik zou zelf nooit voor houten kozijnen kiezen want die gaan op den duur er slecht uit zien en vergen veel onderhoud. Zelfde geld voor een houten vloer, zeker met 2 kids en een hond. Maar goed misschien vind je het juist mooi als hij snel veroudert 😉
De tuin is het handigst omdat met een aantal buren te doen om offertes op te vragen, er moet namelijk altijd bij nieuwbouw huizen afgegraven worden in tuinen om de tuin zegmaar klaar te maken voor inrichting. Als je dat samen laat doen, hoeft zo’n graafmachine maar 1x te komen. Zo deed iedereen het in onze nieuwbouw wijk. Voor een beetje gras, een terras, een oprit en een schutting ben je zo 10.000 euro kwijt en dan heb je nog geen eens planten…

Loes -

Wat een interessant artikel dit! Ik ben nog niet zo ver dat ik een huis ga kopen, maar wel interessant omdat ik er dus heel weinig van weet. En wow, zwarte kranen ed, ben benieuwd hoe dat gaat worden!

IM -

Waah, ik weet dat dit bericht niet hier hoort, maar ben bang dat jullie het anders niet zullen lezen. Op jullie (lyrische) advies heb ik die MayBeauty gezichtsmaskers besteld (Zie video ’30 wk zwanger’). Ik heb jullie mening blind gevolgd omdat ik me daar normaliter altijd goed in kan vinden (kwaliteitskleding van Vanilia, vlugge heerlijke recepten, goede restaurants etc), maar nu… Het masker was NIET te verwijderen, in ieder geval niet op de manier waarop jullie dat in de video deden: ik heb mijn gezicht (ongewenst) ‘geharst’, het lijkt alsof de hele hoornlaag aan het plakkerige masker vastzat. Nadien was mijn huid rood en pijnlijk. Wellicht was verwijderen met warm water een beter alternatief, maar ik wilde juist dat het masker ook wat talg uit de porien mee zou nemen.
Al met al voor het eerst ooit een dikke tegenvaller, het moet me van het hart: dit heeft mijn vertrouwen in jullie mening toch wel geschaad…

Lenneke -

Vervelend dat het bij jou zo is gegaan, maar als het een ander bevalt, hoeft dat bij jou toch niet per se óók zo te zijn? Ik heb ook wel eens iets gekocht op aanraden van een vriendin wat mij uiteindelijk tegenviel. Tja. Ken beuren. Hoop wel dat je huid snel opknapt, want het klinkt écht niet fijn. Sterkte ermee!

Elja -

Ook off topic dus, ik heb de maskers ook besteld. Verwijderen deed echt veel pijn Haha maar het resultaat mocht er zijn! Gezicht wassen, crème op en een heel zachte schoon voelende huid. ik ben dus wel tevreden

Willemijn -

Hoi IM! Wat super vervelend dat het zo mis ging! Maar wat Lenneke inderdaad ook zegt, het is natuurlijk nooit een garantie dat als wij (of iemand anders) het fijn vinden, het jou ook zou bevallen. Ervaringen verschillen nu eenmaal. We hebben onze eerlijke mening gegeven in de video in elk geval, dat wilde ik nog even benadrukken. Als ik jou was zou zeker even contact opnemen met Maybeauty want het klinkt niet helemaal als de bedoeling.
Verder is er gedoe geweest met de kortingscode en hoe Maybeauty dit vervolgens op heeft willen lossen, en hoewel dat buiten onze macht lag, vinden we dat wel super vervelend en hebben hier zeker lessen uitgetrokken voor de toekomst. Hopelijk knapt je huid snel op! Groetjes Willemijn

Kim -

Vervelend dat het masker bij jou zo heeft uitgepakt. Maar om nu te zeggen dat je vetrouwen in Willemijn en Martine geschaad is gaat natuurlijk wel een beetje ver. Zij hebben jou niet bewust een ‘slecht’ artikel verkocht.

IM -

Lieve allemaal,
Dank voor de reacties: ik zal eens contact met MayBeauty opnemen en kijken wat er mogelijk is. Ik begrijp dat mijn woordkeuze misschien heftig overkomt en ik geloof ook wel dat Willemijn en Martine dit geen slecht product vonden. Toch zal ik zelf in de toekomst niet meer zo snel puur op basis van deze blog een aankoop doen en dat vind ik eigenlijk wel heel jammer, hoewel Willemijn en Martine daar misschien niets aan kunnen doen.

Johanna -

Je bent niet de enige hoor! Mijn huid heeft er ook ontzettend veel schade door en ik vind een beetje makkelijk om het weg te zetten als ‘je weet nooit hoe het op jouw huid reageert’. Dat is persoonlijk, mijn mening, en tuurlijk schaadt dat het idee dat je bij bepaalde ‘bloggers’ hebt. Ik heb ooit door een review van een andere blogger een bepaalde droogshampoo gekocht ondanks dat het een ‘sponártikel’ was, nou die beviel echt totaal niet. En die blogger zei nota bene enkele maanden later ook iets negatiefs over die droogshampoo.

Reageer ook