De agenda van: Vera Camilla

Het eerste artikel over ‘De agenda van…’ werd goed ontvangen. Leuk om al jullie positieve reacties te lezen! We zijn nog lang niet klaar, want neuzen in andermans agenda’s is veel te leuk. Daarom strikten we onze collegablogger Vera Camilla. Hoe ziet haar week er uit en hoe deelt zij alles in?

Bron: Instagram @veracamilla

Behoeft het nog enige uitleg wie Vera Camilla is? Nou, vooruit dan! Deze van oorsprong Arnhemse schone blogt al heel wat jaren over alles wat met beauty te maken heeft. Sinds 2013 woont ze in Amsterdam in een jaloersmakend, waanzinnig mooi ingericht appartement. Je vraagt je stiekem af of ze geen interieurstylist is in plaats van een bekende blogger/YouTuber. Je herkent Vera aan haar heerlijke gulle lach, signature rode lipstick, prachtige curves en mocht je in Amsterdam zijn en ergens een dame zien lopen in een Burberry jas met bijbehorende designertas? Grote kans dat het Vera is in haar natuurlijke habitat. Zo ziet een gemiddelde week er uit!

Heb je überhaupt een agenda of ben je daar allergisch voor en zie je wel waar het schip strandt?

Ik kan niet zonder mijn agenda! In mijn hoofd is het vaak een warboel. Als ik niet alles opschrijf, vergeet ik de helft.

Heb je een papieren of digitale agenda of misschien wel meerdere agenda’s / lijstje(s) ?

Ik houd in de agenda van mijn iPhone al mijn afspraken bij, maar in de Notities app maak ik to-do-lists en noteer ik mijn afspraken nog eens extra, zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet. Ik schrijf vrijwel alles op wat ik moet/wil doen. Dus bijvoorbeeld ook het wassen van mijn haar, omdat ik in de haast/chaos zoiets kan vergeten terwijl ook dát belangrijk is. Zeker wanneer ik bijvoorbeeld later die dag wil gaan filmen, dan moet ik er wel fris uitzien.

Wat voor agenda heb je en hoe ziet deze er uit? Digitaal, zakelijk, geen agenda alleen maar lijstjes, leuk versierd, georganiseerd?

Mijn agenda is digitaal. Ik gebruik de standaard agenda app van de iPhone die synchroniseert met mijn computers en iPad. Supersaai, maar het werkt.

Hoe ziet gemiddeld genomen jouw week er uit? Waar staat jouw agenda bomvol mee?

Geen week is hetzelfde en hoewel ik wel elke week video’s opneem en artikelen schrijf, heb ik geen vast schema. Ik kijk welke afspraken ik heb staan en ‘bouw’ daar omheen. De ochtenden probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden zodat ik kan filmen, want dat gaat ’s ochtends gewoon het best. Doordeweeks ben ik het meest bezig met mijn blog en YouTubekanaal en in het weekend probeer ik leuke Instagramfoto’s te schieten.

Ben jij graag onder de mensen of liever op jezelf?

Als ik werk, ben ik vrijwel altijd alleen. Ik werk vanuit mijn kantoor aan huis en dat vind ik heerlijk, ik heb geen afleiding zodat ik lekker aan de slag kan. Ik mis het hebben van collega’s over het algemeen ook niet. Soms wel, als ik wil sparren met iemand, geen inspiratie heb of tegen een probleem aanloop. Gelukkig heb ik inmiddels wel een aantal vrienden gemaakt die hetzelfde doen en die ik kan bellen met vragen. En op persevents kom ik andere bloggers en journalisten tegen en met een aantal heb ik echt een hele leuke band.

Heb jij wel eens ‘een verborgen agenda’?

Ja, als ik met een verrassing voor iemand bezig ben, of als ik spannende afspraken heb voor mijn website maar die toch uitlopen op niets. Daar hoor je me dan verder (behalve in privésferen) ook niet over.

Heb je voldoende me-time in de agenda geblokt deze week of zint het je niet?

De zomer komt tot zijn einde en ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken zoveel me-time had dat ik nu wel weer zin heb om lekker aan de bak te kunnen, haha!

Waar kijk jij elke week weer naar uit?

Naar welke berichten ik ga krijgen. Komen er leuke nieuwe samenwerkingen aan, zijn er nieuwe producten, staan er toffe events gepland, wat lees ik in mijn mails? Kortom: waarmee kan ik aan de slag?

Wat zijn de terugkerende dingen in jouw agenda? Sporten of dat frietje op de bank? En op welke dag/tijd?

Vrijdagavond eet ik eigenlijk altijd pizza. Een ‘gezonde’ pizza weliswaar, met een courgettebodem van Magioni. Echt mijn ontdekking van het jaar: zo lekker!

Yoga doe ik ook bijna elke ochtend, maar soms sla ik het een week over als ik er geen zin in heb of het niet goed in mijn schema past. Ik probeer elke week zo flexibel mogelijk te zijn.

Het is weekend! Wat staat er op de agenda? Lekker Netflixen of ga je flink los? Of iets totaal anders?

In het weekend ga ik shoppen en eet ik buiten de deur, misschien ga ik nog even naar de film of pak ik de trein naar mijn ouders. Maar ik gebruik het weekend ook om schoon te maken en alles op orde te maken om maandag met een leeg hoofd weer aan het werk te kunnen.

Wanneer denk je op zondagavond: “Yes ik had een geweldige week!” als in wanneer is voor jou de week geslaagd als je terug bladert in je agenda?

Als ik lekker veel werk heb kunnen verrichten, tevreden ben over de content die ik gemaakt heb en er positieve reacties zijn gekomen van de kijkers en lezers.

Welke foto omschrijft in een afbeelding hoe deze week van je agenda was?

Na een rustige periode kon ik eindelijk weer lekker aan de slag met het schrijven reviews.

Hoeveel procent van je tijd besteed je aan de volgende onderwerpen?

Werk: 45%
Huishouden: 5%
Sociaal: 5%
Me-time (dus hobby’s/sporten/in bad gaan/leuke dingen doen): 5%
Relatie: 15%
Familie: 15%
Overig: 10%

Is je leven in balans qua tijdsbesteding?

Ik vind het lastig werk als werk te zien, omdat het zo verweven zit in mijn leven. Als ik in mijn vrije tijd afspreek met een vriendin, moet ik niet vergeten een foto te maken van wat we doen en eten, voor het fotodagboek op mijn site. Oh, en nog even een leuke Instagram story schieten natuurlijk! Als ik ontspan, door bijvoorbeeld in bad te gaan, dan vind ik het ook zonde om niet gelijk die bruisbal die ik in het water gooi mee te nemen in een review. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Maar ik voel me goed met hoe het nu is. Ik vind niet dat ik er te ver in ga. Ik kan wel genieten van alles om me heen en neem de tijd voor dingen. En als ik een keer geen zin heb om iets vast te leggen, dan doe ik het niet. Maar ik vind mijn werk ook echt gewoon ontzettend leuk. Ik bén mijn werk, ik ben Vera Camilla. Dat is een beetje gek om te zeggen misschien, maar zo is het wel. Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed.

Vink jij de (denkbeeldige) lijst in de agenda af aan het eind van de dag of schuif jij nog weleens het een en ander vooruit?

Ik vink het zoveel mogelijk af, maar ik schuif ook als dat beter of handiger uitkomt. Ik probeer zo flexibel mogelijk te zijn, om het meeste uit de dag te halen en omdat ik voor kwaliteit wil gaan. Afraffelen is zonde, dan sta ik liever morgen een uurtje vroeger op.

Je staat onder enorme druk en hebt een to-do lijst van hier tot Tokio. Hoe pak je dit aan en welke kwaliteiten helpen je daarbij?

Ik sta op tijd op en begin met de belangrijkste dingen van mijn to-do lijst, die ik afwissel met kleinere klusjes. Als ik merk dat het toch niet lukt, dan schrap of verschuif ik.

Verder zijn er eigenlijk geen speciale dingen die ik doe. Het werk moet af, klaar. Dus ik ga aan de slag en probeer mezelf vooral niet gek te maken door enorm te gaan stressen, want daar ben ik nogal goed in. Blijf ademen, relativeer en durf ook om hulp te vragen.

Een jaar geleden was ik samen met @seffieselfie op Ibiza 💕 En wat mis ik het een jaar later…

Een bericht gedeeld door Vera Camilla (@veracamilla) op

Is er iets in je leven waar jij nog niet veel tijd aan besteedt, maar waar je graag meer tijd/ruimte aan zou willen besteden? Een droom, doel, passie, verlangen? En ga je hier een agendapunt van maken?

Wat meer zien van de wereld. Of het nou voor werk of privé is, ik zou langzaamaan wat meer willen reizen. Ik merk dat wanneer ik dat doe, het me veel nieuwe energie en inspiratie kan geven. Terwijl ik het van te voren wel altijd spannend vind, ik ben van nature angstig en dat merk ik op dat vlak heel goed.

Welke leuke dingen staan er de komende tijd op de agenda?

Ik ga morgen een video opnemen voor een hele gave campagne, mijn vader is bijna jarig, ik ga op vakantie met Jeffrey en als ik terug ben staat er een evenement op de planning waarvoor ik ben geboekt om een masterclass zelfvertrouwen te geven. Erg tof! Mijn agenda is komende tijd in ieder geval lekker gevarieerd.

Welk wereldwijde agendapunt moet wat jou betreft bovenaan de lijst?

Fast fashion. Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met bewuster kleding kopen. Minder kopen en ‘beter’ kopen. Ik vind alleen dat er nog veel onduidelijkheid over is, welke merken zijn te vertrouwen en welke niet? Daar mag een stuk meer aandacht voor komen vind ik.

_____

Vera, we snappen je helemaal! We zien veel overeenkomsten met onze agenda’s. Bij het lezen van de antwoorden hebben we dan ook vaak ‘ja’ geknikt omdat het zo herkenbaar is. Leuk om een kijkje in jouw agenda te mogen nemen!

Nog meer agenda’s bekijken? Klik hier!

31 reacties

Mariska -

Heel leuk deze nieuwe rubriek en ook dat jullie Vera de vragen hebben gesteld :)

bowien -

Wat een leuk artikel en ook gaaf om te zien hoe iedereen dat doet met zijn agenda / tijd. Zou ik deze vragen mogen gebruiken als tag op mijn eigen blog? (uiteraard met vermelding naar deze blog en artikel :))

Willemijn -

Hoi Bowien! Het is niet echt onze opzet om er een tag van te maken. Het is een concept dat we speciaal voor 2WMN hebben verzonnen dus houden het graag exclusief voor 2WMN. Uiteraard kunnen we er niets tegen doen dat mensen zich er door laten inspireren maar we willen niet dat het 1 op 1 overgenomen wordt. :-) Groetjes Willemijn

Jorinde -

Wat super interessant om te lezen! Ik vind Vera ook zo ontzettend tof. Stoer mens. :)

Sophie -

Leuk artikel! Als ik een ongevraagd advies mag geven: ik vind dat jullie veel werken met suggestieve vraagstelling in dit artikel; “wat eet je vanavond? bloemkool? bietjes?” en ik persoonlijk vind dat vervelend lezen. Alsof ik het antwoord al drie keer heb gezien..

Ik kijk uit naar het volgende artikel!!! :)

Priscilla -

Leuk artikel! Ik ben ook altijd nieuwsgierig hoe andere mensen hun tijd indelen en zo efficient en effectief mogelijk werken. Vroeger had ik altijd een papieren agenda maar tegenwoordig zweer ik, net als Vera, ook bij m’n digitale agenda en notitie-app op m’n smartphone.

Jantine -

Leuk zeg!

Mare -

@Vera: Om te beoordelen in hoeverre in merk “fair” is kijk ik op Rank a brand.

Mare -

@Vera: Daarmee wil ik uiteraard niet zeggen dat ik je niet interessant of leuk vind, want dat vind ik wel hoor!

Mare -

Ik vind de Agenda van…..een leuke rubriek, maar dan wel van de mensen met wie jullie echt nauw samenwerken zoals Mariska of familie. Als ik geïnteresseerd zou zijn in de agenda van andere bloggers dan lees ik dat wel op hun blog.

@Willemijn: Wat ik bijvoorbeeld heel leuk zou vinden is een kijkje in de Agenda van je moeder toen zij jullie opvoedde? Hoe zag haar Agenda er ongeveer uit (tenminste wat ze zich kan herinneren van een normale dag)?

Jessica -

Wat een leuke rubriek om te lezen.
Vera heeft zeker een toffe blog en fijn om zo een kijkje te mogen nemen in ‘haar leven’.

Rowan -

Zo leuk om via deze manier een kijkje in het leven van Vera te nemen! Echt een leuke serie dit. 😀

Ivon -

Leuk artikel! Lastig om werk en privé gescheiden te houden, zoals Vera zelf ook al zegt.

Milou -

Ik volg Vera al jaren en vind haar echt geweldig! Zo’n vrolijke vrouw:-) Deze nieuwe rubriek vind ik trouwens echt super leuk om te lezen!

Lou -

Leuk artikel! Vera komt op mij altijd zo kalm en helder over, knap om ook zo met je agenda om te gaan (waar af en toe vast de nodige stress bij komt kijken).
Ik moest zo lachen om dit hieronder, omdat je flexibel op twee manieren op kan vatten, haha!

“Yoga doe ik ook bijna elke ochtend, maar soms sla ik het een week over als ik er geen zin in heb of het niet goed in mijn schema past. Ik probeer elke week zo flexibel mogelijk te zijn.”

Ben benieuwd naar de volgende agenda’s.

Nienke -

Leuk om de agenda van Vera te zien! Ik vind dat jullie alle 3 daarin min of meer hetzelfde zijn: zo open naar de lezers toe en het zeggen het ook als het even niet gaat. Jullie kunnen lezers zelfvertrouwen geven en ik kan soms vreselijk om jullie lachen. Dat vind ik echt een kracht!

Emma -

Ik vind Vera echt een geweldige vrouw! Super leuk om op deze manier een kijkje te nemen in iemand anders agenda :)

Daniëlle -

Heel erg leuk om te lezen en wat inspiratie uit te halen !

Lot -

M’n 2 favoriete bloggers in 1 artikel, super! X Lot

Britt -

Wat een leuke rubriek! Ik heb met plezier zitten lezen :)

Natasja -

Wat leuk om in de agenda van Vera te mogen neuzen! Ook hieruit zie je weer een leuk en bescheiden meisje. Je voelt hierin ook de passie die ze heeft voor haar werk. Dat hebben niet alle (beauty)bloggers meer.

Maria de Ridder -

Leuk om te lezen.

Simone | All Day Jewels -

Wat leuk om even een kijkje te nemen in haar agenda! Leuke rubriek hoor 😀 Ik vind Vera echt een mooi en puur mens, ze is dan ook nog de enige beautyblogger die ik nog volg.

Loes -

Leuk dit! Ik volg Vera trouw, dus heel tof dat zij in deze rubriek voorbij komt.

femketje -

Superleuk om te lezen :3

Syl -

Ah superleuk! Vera is in het echt ook een leuk mens denk ik.

Romy -

Ontzettend leuk om een kijkje te krijgen in Vera’s agenda! Wat een bezig bijtje, maar zo te horen weet je echt goed alle ballen in de lucht te houden. Heel knap! Ik vind je een mooi en inspirerend mens. En helemaal eens met je opmerking over fast fashion! Wat goed dat je daar zo bewust mee bezig bent :)

Marije -

Grote bewondering voor Vera! Heel leuk om te lezen hoe zij alle ballen in de lucht houdt

Lenneke -

Jaaa, wat is Vera toch een tof en mooi mens. Vind dit ook echt zo’n leuke rubriek. Wat is eigenlijk de best gelezen rubriek op 2WMN?

Willemijn -

Face2Face en De Agenda van lopen tot nu toe heel goed! En de weekvlogs en 2Keep a Diary/plogs. 😀

Linda -

Super leuk om te lezen!

Reageer ook