CLOSETSALE van Jelle & Gijs

Mama’s opgelet! Vandaag is er een hele leuke closetsale van start gegaan met allemaal leuke kledingstukken van Jelle en Gijs! Van rompertjes voor zachte prijsjes tot een prachtig (nog zo goed als nieuw) winters pak van Petit Bateau. Alle netto opbrengsten gaan naar de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. Des te meer reden om te kijken of er wat leuks tussen zit. 😉 Lees snel verder voor meer informatie!

Een closetsale dus. Onze eerste keer en daarom wel een beetje spannend! Een hele dag lang heb ik kleertjes uitgezocht, gewassen en gestreken. Vervolgens heb ik ze gefotografeerd, alle foto’s bewerkt en een speciaal Instagram account opgericht. En wellicht overbodig, maar ik wil het toch even gezegd hebben: alle items zijn zelf gekocht of gekregen van vrienden of familie. Ik verkoop dus geen dingen die we gekregen hebben via PR of samenwerkingen! Da’s niet zo chic als je het mij vraagt. :-)

Naast dat ik de kleren die niet meer passen maar wel nog goed zijn, sowieso al weg wilde doen, zijn we deze closetsale gestart om de mensen op Sint Maarten te helpen. Hier heeft, zoals je vast wel weet, de orkaan Irma enorme schade heeft aangericht. We doneren alle netto opbrengsten aan Cordaid, die momenteel noodhulp verleent aan de mensen in het Caribisch gebied.

Ik denk dat we bijna allemaal wel het nieuws rondom de orkaan hebben gevolgd, maar voor wie iets minder op de hoogte is, hier een schets van de situatie: Vooral op het eiland Sint Maarten is de schade groot. Er zijn veel belangrijke gebouwen verwoest, zoals overheidsgebouwen, sociale voorzieningen, scholen, de gevangenis en nutsbedrijven zoals de drinkwatervoorziening. Mensen zitten daardoor zonder stroom, drinkwater en energie. De huizen van mensen zijn verwoest, persoonlijke spullen zijn kilometers verderop beland en er zijn tot nu toe 4 doden en 11 ernstig gewonden gevallen. Mensen spreken over ‘complete verwoesting van het eiland’ en het is de grootste orkaan in dit gebied sinds mensenheugenis. De situatie is dus écht heel ernstig.

De Nederlandse overheid is al te hulp geschoten, maar ook de hulporganisatie Cordaid zet zich in om de mensen op Sint Maarten te helpen. “Op dit moment zijn de noodhulpcoördinatoren van Cordaid de situatie in kaart aan het brengen om de hulp zo snel mogelijk ter plaatste te laten komen. Wij werken op Sint Maarten samen met onze lokale partner Caritas Antillen, de Nederlandse overheid en andere hulporganisaties. Via ons netwerk reageren we zo snel mogelijk op deze grote ramp”, zegt Annelies Claessens, manager van de noodhulpafdeling van Cordaid. “Sint-Maarten is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Wij zijn direct getroffen door deze ramp. We moeten dus nú helpen met onderdak, voedsel en water.”

Onze closetsale gaat misschien geen duizend euro opleveren, maar alle kleintje beetjes helpen. Dus al zamelen we maar €100 in, dan is het tóch maar even €100. En wie weet inspireren we wel mensen om ook hun closetsale te starten waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Dat zou tof zijn! :-) En mocht je er geen leuke items tussen zien zitten, maar wil je wel graag de mensen op Sint Maarten steunen, dan kun je natuurlijk ook gewoon hier geld doneren aan Cordaid. Dit zullen zij vervolgens gebruiken om de mensen op Sint Maarten te helpen.

Dus, neem zeker even een kijkje op de instagram pagina van 2WMN’s Closetsale en als er iets voor je tussen zit, doe dan een bod! Alle ‘regels’ van de sale vind je op de Instagram pagina.

11 reacties

Natasja -

Wat een goed initiatief! Ik heb geen jongens kleding nodig, want ik mag over ong. 3 weken mijn meisje begroeten. Maar ik deel hem wel ff met een vriendin van mij! Super Willemijn!

Leonie -

Goed initiatief! Ik ga zeker kijken of er nog wat leuks tussen zit, en super van je dat je de opbrengst naar het goede doel doet. Winst voor iedereen 😀

Sabrina -

Mooie actie! Succes ermee!

Nienke -

Super leuke en lieve actie!

Linda -

Goed initiatief dames! Leuke manier om ook je steentje bij te dragen en mensen te inspireren iets voor Sint Maarten te doen. Mijn buurjongen verzamelt ook het een en ander voor het eiland. Mooi om te zien dat het heel Nederland raakt en iedereen zijn deel doet! :)

Mare -

Of ontbreekt mij nu elk gevoel voor relaties als ik dit stel? Want ik begrijp het echt niet, zeker niet als het gaat om kleding die b.v. een half jaar/aantal maanden “oud” is?

Denise -

Ik begrijp je bericht niet. Relaties? Wat bedoel je precies?

Mare -

Waarom zou het niet netjes zijn om kleding die je van sponsors/samenwerkingen hebt gekregen te doneren? Ik bedoel, je hebt hier toch ook gewoon voor gewerkt en bovendien lijkt het me stug dat al die sponsors allemaal precies onthouden en op onderzoek uitgaan en dan vervolgens harstikke kwaad worden als je iets te koop zet notabene voor een goed doel?

Anna -

Ik vind het heel goed dat jullie dit doen. Maken jullie het geldbedrag dat jullie hebben gekregen voor de advertorial ook over?

Willemijn -

Brutale, maar ook een te verwachten vraag. 😛 We zijn het hele jaar ambassadeur voor Cordaid en krijgen daardoor niet per advertorial of post betaald. We doneren privé al aan Cordaid en daarnaast nu dus de opbrengsten van deze closetsale. :-)

margje -

Heerlijk hoe nuchter jullie op brutale vragen reageren 😉

Reageer ook