2Keep a Diary: BABY VOORBEREIDINGEN

Het is een tijdje geleden dat ik een 2Keep a Diary schreef voor 2WMN, maar het leek me wel weer eens leuk voor de verandering in plaats van een weekvlog. Op dit moment is mijn leven hectisch en staat alles in het teken van voorbereidingen treffen. Het huis en de baby komen er namelijk aan!

Daarom was ik afgelopen week ook iets minder actief op social media. Ik heb op dit moment veel aan mijn hoofd en ik been het nog maar net bij om alles draaiende te houden. Juist omdat ik meer rust tussendoor moet pakken. Sommige mensen dachten dat ik al aan het bevallen was, haha! Maar dat duurt hopelijk nog wel een paar weekjes, want 35 weken is toch wel iets te vroeg. Ik ga voor 40+1! Dus mocht ik stil zijn op social media, dan is het omdat ik druk ben met alle voorbereidingen.

Maandag

Goedemorgen, weer een nieuwe week! Deze schat heeft lekker bij mij geslapen en dat was heel gezellig want mijn vent had nachtdienst.

Ik begin de week goed, want niets is zo lekker als met een heerlijk Lush product onder de douche. Mijn Olive Branch is alweer voor de helft leeg!

Outfitje: een shirt van Supermom en een broek van de H&M. Wow, wat wordt mijn buik groot! Soms is dat even wennen als ik in de spiegel kijk.

Ik begin de dag graag met een schone keuken. Ik kan er niet tegen als de vaatwasser niet uitgeruimd is, dus daar begin ik mee. Ik ga deze keuken missen straks! Deze keuken is natuurlijk net nieuw en ons koophuis heeft -vinden wij- echt een lelijke keuken. Totaal niet onze smaak.

Ik krijg een appje van Willemijn, ze is ziek dus werk ik vandaag een dagje thuis. Ik vind het stiekem wel lekker, want we hadden een druk weekend achter de rug. We mogen iets leuks uitzoeken bij de webshop Skandinavien dus ik app Will wat zij graag wil hebben.

Zo zien mijn dagen er uit: thee, eten en een laptop op de bank. Ik kan niet te lang meer rechtop aan tafel zitten want dan krijg ik een harde buik.

Als Jor weer wakker is na zijn dienst, knuffelt hij lekker even met Noa. Die twee zijn zo schattig samen! Ik kan me niet voorstellen dat ik straks een foto kan maken met de baby er bij.

De rest van de dag tik ik lekker door met artikelen terwijl Noa naast me ligt te snurken.

‘s Avonds maak ik weer eens ouderwetse andijviestamppot met jus! Ik maak nooit jus, maar ik moet toegeven dat dit heel lekker was. Alsof ik bij mijn ouders aan tafel zat. Nomnomnom!

Dinsdag

Wat een lief hoofd heeft dat beest toch, zo kun je de dag nooit chagrijnig beginnen. Ik laat Noa even uit en dan is het alweer dinsdag. Het gaat zo snel!

Daarna gaan Jorrik en ik samen naar haptonomie en hebben we het over verschillende houdingen tijdens het persen die we daarna uitproberen.

Ik doe twee zakjes kersenthee bij de nieuwe verpakking. Ik koop namelijk altijd fruitthee met vier smaken, maar kersen is niet mijn favoriet dus die blijft altijd over, haha!

Het is vreselijk weer vandaag, het plenst als een malle. Ideaal weer om huishoudelijke taken te doen en binnen te blijven. Ik zet zelfs de kachel aan, omdat het in huis maar 18 graden is. Hallo herfst!

Zo leuk om te doen! Ik ben alles maar dan werkelijk waar alles aan het wassen. Knuffels, babykleding, doekjes, lakens, noem maar op. Kijk dan wat een schattige pakjes! Ik doe alles daarna gelijk in verhuisdozen. Dat voelt heel raar!

‘s Avonds zijn we kapot. Jor heeft de rest van de dag gewerkt en ik ook. We hebben ontzettend veel zin in pizza dus Jor neemt pizza mee op de terugweg. Ik bestel een quattro formaggi met ananas. Heerlijk!

Woensdag

Willemijn is gelukkig weer beter en komt gezellig bij mij werken. Ik begin de dag weer met de vaatwasser uit- en inruimen.

Voordat Willemijn komt ga ik nog even met Noa een blokje om. Nou ja, een blokje om…ik ga frisbeeën achter op het veld want dat is zowat het enige wat ik nog kan met die grote buik.

Hmmm, Will heeft lekker appelflappen meegenomen. Dat is nog eens een heerlijk begin van de werkdag! Ik moet het wel bekopen want ik krijg er maagzuur van nu ik zwanger ben maar alles voor een appelflap toch?

We werken hard door en tijdens de lunch brainstormen we over onze dromen en doelen voor komende tijd en 2018. Daar krijgen we heel veel energie van. Willemijn heeft deze dag gevlogd, bekijk de video hier!

‘s Avonds komt de verloskundige voor een controle aan huis. Alles is weer helemaal goedgekeurd, altijd fijn om even het hartje te horen!

Ik merk dat ik daarna ontzettend moe ben en even op moet laden op de bank. Dat geduw op je buik vind ik soms echt niet fijn, zeker niet bij het hoofdje. Brrr!

Ondertussen werk ik verder op de bank en haal ik een restje soep uit de vriezer.

Donderdag

Vandaag komt de schoonmaakster langs. Ik ruim het hoognodige op en pak mijn spullen in om met Noa even bij mijn schoonmoeder te gaan werken.

Jorrik stuurt me ondertussen een app over een of andere ballon waarmee je kunt leren het kindje er uit te persen wat een aantal voordelen schijnt te hebben. Ik stuur het door naar mijn verloskundige om haar mening te vragen en lach me rot om haar app.

Daarna ga ik met alle spullen naar het dorp. Ik moet nog even naar de dierenwinkel. Ik leg allerlei snoepjes voor Noa op de toonbank en realiseer me dat dit niet is waar ik speciaal voor naar de dierenwinkel moest. Ik ben het gewoon helemaal kwijt en de vrouw achter de kassa en ik moeten er hard om lachen. “Oooh jaaa, poepzakjes! Daar kwam ik eigenlijk voor!”

Ik laat Noa even uit in het bos en dat vind ik heerlijk. Al weken loop ik hetzelfde kleine rondje en dat vind ik zo vervelend. Niks aan! Maar ik moet eerlijk zeggen dat zo’n kleine boswandeling ook een beetje teveel van het goede was. Pfff, ik zal blij zijn als ik mijn lichaam straks weer terug heb!

Ik doe boodschappen en ga naar mijn schoonmoeder om te werken. Noa krijgt een lekker bot. Tot ongeveer vier uur ben ik daar en dan ga ik weer naar huis.

Oooh en dan kom je thuis in een schoon huis. Niets is zo lekker als dat! Ze heeft zelfs nog wat lakentjes opgevouwen, wat een topvrouw!

Verder ben ik bezig om moodboards te maken voor het huis. Best wel een klusje maar erg leuk om te doen! Ik vind dit in combinatie met een warme, houten vloer heel mooi. Jor is nog niet helemaal overtuigd van de grijze border helaas.

Vrijdag

Ik word wakker met een harde buik en besluit even in bad te gaan om te ontspannen. Eindelijk mag ik van mezelf de Lush Twilight bruisbal gebruiken, ik had ‘m al heel lang bewaard. Ondertussen lees ik wat in dit boek. Ik weet nog niet wat ik er van moet vinden, maar laten we zeggen dat hij een interessante invalshoek heeft als het gaat over opvoeding.

Daarna maak ik het bad even schoon en Noa helpt mee.

Ik heb nog wat eten over van gisterenavond. Ik had extra veel gemaakt zodat ik het vandaag op de foto kon zetten bij daglicht.

‘s Middags ga ik kort even op visite bij Will. We komen vaak bij elkaar om te werken wat ook voelt als vriendinnentijd, maar het is toch anders om even apart af te spreken. Daarnaast had ik haar jongens ook al een tijdje niet gezien dus ik wilde even knuffelen met Jelle en Gijs.

Dat was weer hartstikke gezellig, stelletje lieverds!

Tegen half vijf ga ik langs de Praxis met een stuk laminaat. Ik wil namelijk kleurtjes uitzoeken voor de bovenverdieping en ik denk dat ik er over uit ben.

Eenmaal thuis heb ik een heel leuk pakketje van Fresk ontvangen. Jullie krijgen binnenkort nog te zien welke spullen ik tot nu toe heb voor de kleine man in een video.

‘s Avonds ben ik wederom afgedraaid en installeer ik mezelf op de bank met mijn laptop om nog een klein beetje te werken.

Zaterdag

Goedemorgen!

Ik bestel online de allerlaatste spulletjes voor de babyuitzet. Ik neem aan dat ik nu toch ondertussen wel alles heb.

Ook was ik weer een aantal dingen, dit zat onder andere in het Fresk pakket dus hup gelijk wassen en in de verhuisdoos.

De rest van de dag ben ik weer aan het werk -lekker saai- en maak ik een bestand met alle adressen er in voor de geboortekaartjes. Wat een werk!

Ik ga vrolijk verder met de voorbereidingen, want ook het bed maak ik vast op volgens het kraamboekje. Ik snap er echter geen hout van, dus ik doe mijn beklag op Instastories en krijg hele fijne tips. Onze volgers zijn de beste!

Ik maak als avondeten een grote salade met burrata, druifjes, tomaatjes en komkommer. Het smaakt heerlijk, ik ben gek op burrata!

Ik had ook soesjes gekocht voor bij de thee, maar meer dan de helft van de soesjes waren opeens verdwenen…in de buik van Jor. Ouwe soesjessnaaier! Gelukkig heeft hij er nog een paar over gelaten!

Zondag

Op zondag heb ik pindakaas nodig. Pindakaas is life! Vooral op een geroosterde boterham.

Ook laat ik Noa even uit, kijk hoe blij ze kijkt haha!

Jor doet nog wat boodschappen en ik geef een ‘subtiele’ hint dat ik enorme zin heb in ham/mon chou rolletjes. Dit is al mijn hele zwangerschap een craving en nu gaf ik er eindelijk aan toe. Hmmm! Op een of andere manier vond ik dit wel heel zondags, samen zo’n schaaltje met hapjes delen haha!

Als wij wat lekkers hebben, krijgt Noa ook wat. Dit bot gaat er wel in! En de rest van de middag? Werk ik weer!

‘s Avonds maak ik een ‘ouderwets prakkie’ voor ons met aardappels en boontjes.

Onder het genot van chocolade kruidnootjes kijken we daarna naar Heel Holland Bakt. Wat is dat toch altijd genieten op de zondag!

Bron: Freelennse

En we sluiten de week af met deze mooie quote die ik kreeg van Nathalie. Een mooie reminder als we weer eens te hard zijn voor onszelf.

Allemaal een hele fijne week toegewenst en tot over twee weken!

23 reacties

Roos -

Oke vet late reactie maar ik bingelees vaak jullie blog op mijn vrije dag. Nu zie ik voor het eerst (of ik besef het nu pas) dat Jorrik nachtdiensten draait. Ik ben zo benieuwd hoe ouders dat doen met kinderen. Nu willen mijn vriend en ik geen kinderen, maar hij draait ook nachtdiensten. Dus ik heb wel eens stil gestaan bij die vraag. Hoe doen jullie dat?

Nu heb jij natuurlijk geen ‘traditioneel werk’ en kan je ook veel thuis zijn bij de baby straks. Maar hoe doen andere vrouwen dat? Zij die van 9 tot 5 op kantoor zitten?

Aline -

Leuke week! En wat een fijne quote. Heb m ingesteld als achtergrondfoto op mijn telefoon. :-)

Lenneke -

Zo leuk! Dank je wel voor dat compliment.

Ivon -

Wat een fijne week! Leuk he hoe je elke dag blij kunt zijn met je hond, ik herken het helemaal!

Nienke -

Ohhh ham monchou rolletjes 😍 Zooo lekker! Met ui ook?

Denice -

Wat ben je toch prachtig zwanger. X

Jorinde -

Wat heb je een mooie buik en wat schiet het al op! Ik hou ook altijd smaakjes over in zo’n gevarieerde theedoos. Haha! Meestal kers of meloen.

Britt -

Oh my, wat een mooie buik krijg je! Ik ben zo benieuwd. Ik vind deze diary’s altijd zo gezellig!

Maris -

Leuk dat er weer eens een diary online staat! Aww die foto van Noa bij het bad is echt te cute! <3 en wat een heerlijke hapjes allemaal weer in deze diary, ik krijg er trek van! Zo ook maar even een verwenmomentje voor mezelf inplannen! Lekker snacken!

Margot -

Leuk om weer een diary te zien! Wat een spannende en drukke tijd!

Myrthe -

Hoi Martine,
Wat een leuke diary! Wat zie je er mooi uit!
Geniet van de laatste loodjes ondanks dat ze misschien zwaar zijn.
Zou ik mogen vragen welke canon camera je hebt? Ik wil er zelf graag een kopen en ben me wat aan het oriënteren.
Liefs, Myrthe

Dionne -

Aaah! Ik ben zo benieuwd. Het zal niet meer lang duren

Jana -

Bedankt voor dit leuke artikel, Martine. Het vrolijkt mijn dag op!

Loes -

Lekker veel foto’s, leuk! Volgens mij is Noa echt een onwijs lieve hond als ik het zo zie, terwijl ik herders eigenlijk een beetje eng vind (ik heb een beetje een grote honden-angst soms). Ook dat geknuffel op de bank, zo schattig!

Lenneke -

Ehhhh, ik zie hier ineens mijn eigen versje, haha!

Roos -

Staat die afbeelding van jouw versje er M of zonder toestemming vraag ik mij als IE-jurst dan af 😉

femketje -

loooove die quote <3

Carmen -

Hele mooie quote die laatste, ik ga hem meteen doorsturen. Succes met de laatste loodjes!

Lenneke -

Dank je wel. :-)

Celine -

Wat een leuke diary! Je bent prachtig zwanger, en leuk al die voorbereidingen en laatste inkopen doen zodat je alles in huis hebt. Zelf begin ik daar nu ook langzamerhand mee! Wel spannend hoor dat je nog gaat verhuizen! Heel veel plezier met ook die voorbereidingen.

Mariska -

Dat met die kersenthee! Ik gooi ze altijd weg, want hell no dat ik ze ooit ga opdrinken. En dan me toch schuldig voelen he, want je gooit toch niet zomaar iets weg. Maar het is niet alsof iemand die thee ooit gaat opdrinken. Nog nooit gehad dat iemand bij me kwam en zei O lekker doe mij maar kersenthee, haha.

Reageer ook