2Inspire: Babykamers

Ik ben heerlijk aan het rondkijken hoe ik straks de babykamer in ga richten. Genieten is dat en er is zoveel leuks. Ik kan niet wachten om in ons nieuwe huis aan de slag te gaan. Waar ik wel zo goed als zeker over uit ben is dat ik een donkere vloer en 1 donkere muur wil. Ik laat je zien wat ik de afgelopen maanden allemaal ben tegengekomen.

Foto door Mariska – Grotografie

Daar horen ook babykamers voor meisjes bij natuurlijk! Want ook daar zocht ik in het begin inspiratie voor toen ik nog niet wist of wij een jongen of meisje zouden krijgen. Daarnaast is het leuk om te delen voor de moeders die een meisje verwachten. Mijn hart ging wel sneller kloppen van deze prinsessenkamertjes.

Van de babykamers voor meisjes die ik voorbij zag komen, vond ik het veelal zoetsappig. Ik zag veel wit, roze en goud. Ik zocht naar wat stoerders maar dan kom je snel uit bij zwart/wit met een tintje roze. Dat vond ik dan zelf ook weer niet zo leuk. Maar dit…DIT zou precies zijn wat ik zou willen als ik een meisje had gekregen. Het is stoer maar ook warm en lief. En wauw, die muur! Zo’n combinatie zou ik zelf nooit op komen maar het ziet er geweldig uit als je het mij vraagt. Ik ben zeer verliefd op dit kamertje. Mocht ik ooit een tweede kindje krijgen en het zou een meisje worden dan weet ik het wel.

En dit hoort er ook nog bij. Hoe gaaf zijn die commode en kledingkast met visgraat-motief? Ik ben er verliefd op. Ook het behang op de muur vind ik heel tof. Die mix van gedempt mintgroen en een beetje roze maakt het in mijn ogen helemaal af.

Jag kunde lixom inte hålla mig från att göra en lite rokad i Olofs rum igår 🙈

Een bericht gedeeld door Sara Alfredsson (@saraalfredason) op

Het Instagramaccount van Sara Alfredsson is ook heerlijk om te bekijken. Een lust voor het oog. Ik hou wat betreft interieur altijd wel een beetje van gezellige, warme donkere kleuren en gecombineerd met een mix van lichte en donkere meubels en accessoires. Rustig en gedempt maar wel een tikje stoer zou je kunnen zeggen. Ik vind een grijze kleur, (donker)bruine kleur of een antraciet kleur heel mooi voor een muur. Ook ben ik fan van donkerblauw of zacht, gedempt (leger)groen als kleur voor de muur. En check dat hemelbed met die lichtjes, hoe lief ziet dat er uit? Je zou denken dat je dat eerder in een meisjeskamer zou verwachten maar ik vind het bij een jongenskamer ook prima passen.  

Hier zie je een mooi voorbeeld van een donkere wand met lichte accessoires. Ik ben er ook achter gekomen dat ik gek ben op sterretjes dus daar wil ik zeker iets mee gaan doen. Waarschijnlijk worden het muurstickers die passen bij een wandlamp.

Tot nu toe heb ik wat spullen verzameld die te maken hebben met  de maan + sterren en dieren. Zo heb ik mijn oog op een wandlamp van de maan en een muursticker van een beer die de lamp dan zogenaamd aan doet, zoals je hier op de foto ziet. Sterretjes er bij plakken en tadaaa! De enige knoop die ik nog door moet hakken is het kleurtje op de muur. De vloer weten we al, dus binnenkort zal ik bij de bouwmarkt is even gaan kijken welke kleuren daarbij passen of…ik moet een heel tof behang tegenkomen wat ideaal bij mijn idee past.

Ik ben gek op dit soort hacks, ik hou van dat stoere en dit is eigenlijk zo simpel. Dit lijkt me heel tof in combinatie met zo’n houten rotanstoel met witte kussens en een donkerbruin schapenvachtje op de vloer bijvoorbeeld. Jep, ik ben klaar met dat wachten. Ik wil inrichten!

A Little Lovely Company’s Big Cloud Light & Little Cloud Light ☁️☁️ These eco-friendly LED lights are BPA & phthalate free PVC & don’t get hot! Lights can be turned on, off or set on a timer ⏲ Big Cloud Light is a touch light, by tapping, the light goes on, dims, or goes off. And it has a 2-year guaranty! FREE SHIPPING on ALL online orders until we re-open post Hurricane Irma #shoplilypadvb • • • • • • #lilypadverobeach #alittlelovelycompany #littlelovelycompany #littlelovelylights #bigcloud #littlecloudlight #kidsroomdecor #nurserydecor #adapterandbatteryoperated #theoriginalcloudlight #nightlight #lilypadvb #shopverobeach #shop32963 #shoplilypad #shoplilypadverobeach #verobeach #32963 #freeshipping #shoponline #supportsmallbusiness

Een bericht gedeeld door Lily Pad (@lilypadverobeach) op

Ik ben verliefd geworden op deze grote wolk. Zo’n schattig lichtje! Lijkt me superleuk voor op de vloer of op een dekenkist bijvoorbeeld naast een schommelstoel.

Zo kan ik nog wel even door blijven gaan. Op een gegeven moment moet je natuurlijk keuzes gaan maken en moet alles een beetje bij elkaar passen. Dat vind ik nog best wel een kunst, omdat er zoveel leuks te koop is maar het is wel rustig om in een bepaalde stijl te blijven. Ik ben benieuwd hoe uiteindelijk de babykamer er uit komt te zien maar in mijn hoofd begint het in ieder geval steeds meer vorm te krijgen.

Wat voor soort babykamers vind jij leuk? Wat is jouw smaak?

22 reacties

amber -

Super leuk.
Ik ben nu ook bezig met de baby kamer in te richten voor ons dochtertje.
de maan lamp hebben wij ook, met de beer sticker, en de sterren stickers. Wij hebben wel gekozen om die muur die donkere kleur te geven. Eerst dacht ik ook is die kleur niet te donker, maar staat erg leuk met de beer sticker en maan lamp. De rest van de muren hebben we heel licht roze gedaan. Verder hebben we de meubels wit.
Succes met inrichten, is leuk om te doen 😉

Nienke -

Het merk Coming kids was bij mij ook een inspiratiebron voor de babykamer! Maar vond de meubels nogal prijzig, dus heb tweedehands meubels opgeknapt in dezelfde stijl 😊 En inderdaad, je hoeft t kamertje helemaal niet af te hebben hoor! Onze dame (nu 3,5 maand) ligt nog bij ons op de kamer. Je hebt er alleen wat minder tijd voor als de kleine er eenmaal is 😉

Sabine -

Mooie inspiratiebeelden heb je verzameld! Het wolkje vind ik ook enig! Zo leuk zelfs, dat ik hem zelf op m’n nachtkastje heb…

M. -

Prachtige inspiratiebeelden… ben benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden voor jullie kleine! Wij hadden voor ons meisje ook een donkere vloer, oudroze, zwart, goud met steigerhout…..Ze was al een maand of 6 oud toen haar kamertje uiteindelijk helemaal af en gestyled was. Je hebt het niet altijd voor het zeggen met een prematuurtje en ouders die met 30 weken nog niks hadden ingericht. Dus mocht het niet op tijd af zijn; geen nood aan de man…ze hebben uiteindelijk alleen maar eten, bedje en warmte nodig en een berg liefde….

Lize -

Ik mis een beetje de echte inspiratiefoto’s… Je zegt dat je een donkere vloer wilt en een donkere muur, maar vervolgens mis ik de foto’s waar je die inspiratie vandaan hebt gehaald. Daar ging dit artikel toch over?

Birgit -

Wij kregen zelf de tip om een nachtlampje met rood licht te kiezen voor de babykamer. Rood licht verstoord het slaappatroon immers het minst terwijl je lichaam bij wit en blauw licht melatonine aanmaakt (zoals bij ochtendlicht). Ideaal voor tijdens nachtvoedingen én voor kindjes die liever met een lichtje aan slapen!

mommyadventures -

Het ziet er allemaal prachtig gestyled uit maar idd sommige dingen zoals een cactus zijn totaal niet handig op een baby/kinder kamer haha.

Danielle -

Ik ging ook nog verhuizen; voor onze kleine kwam! Met 36 weken! O ja en voor we echt alle kamers konden inrichten.. Was ik een week
Verder! Eerst onze kamer en babykamer ingericht! Ik moet zeggen; de eerste 6 maanden Sliep hij op onze kamer. Verschoonde ik hem op onze kamer (Ikea kast diende als commode!)
Waarop mijn man zei; “moest de babykamer op tijd af; hebben we m de eerste 6 mnd niet gebruikt”
😂😂
Toch wilde ik m af hebben!!!
Om maar te zeggen; als je alle spullen van de baby in huis hebt.. Komt het goed; kamertje af of niet!
Maar leuk he om de babykamer in te richten!!! Heel veel plezier straks met echt inrichten!!!
(Ps; ik weet niet of je al veel accessoires koopt voor de kamer? Had ik wel al verzameld! Maar met inrichten dacht ik; waarom heb ik zooooveel verzameld??? Iets teveel🙈☺️, ik kon het niet allemaal kwijt)

Sylvia -

Ik heb bij de bovenste foto’s van de meisjes kamers toch wel erg moeten lachen om de cactus plantjes die boven het bedje en de commode kast staan. Tenzij het knuffeltjes zijn o.i.d. lijkt het me niet helemaal de juiste combinatie 😉

Renate -

Ik hou van neutrale babykamers. Geen roze prinsessenkamer ( het woord alleen al,brr) voor een meisje of dat gemiep dat een jongen een stoere kamer moet hebben….met blauw etc.
Geef mij maar smaragdgroen met koningsblauw en een mooie donkere vloer voor beide 👌

Celine -

Wat een leuke sfeerbeelden! Ziet er prachtig uit. Ik ga binnenkort ook het kamertje van onze kleine meid inrichten! Ik houd zelf persoonlijk van een rustige kamer in grijs, wit, oud roze tinten en met niet te veel poespas!

Loes -

Bij mij gaat het nog heel wat jaren duren voor ik een babykamer zal gaan inrichten, maar toch vind ik dit echt een leuk artikel. Ik zwijmel helemaal weg bij alle pinterestperfecte kamertjes!

Eline -

Hi Martine, wat leuk om al die mooie inspiratiebeelden te zien! Mocht je nog meer inspiratie zoeken.. ik werk bij een hele leuke baby / kinder lifestyle winkel in Utrecht: Kinderwoonwinkel Babalade (www.babalade.nl) en we verkopen net ook wat andere dingen dan een standaard babywinkel. Heel veel plezier met het inrichten van een fijn en mooie kamertje voor jullie kindje!

Sharon -

Zo knap dat je zo lang kunt wachten! Niet dat je veel keus hebt natuurlijk, maar lijkt me lastig! Rond de 28 weken wilde ik het kamertje echt inrichten zodat ik dat kon afstrepen van mijn lijstje haha. Nu nog 1 weekje werken en dan eindelijk verlof! Ik ben benieuwd hoe je kamertje er uiteindelijk uit komt te zien.

Amelie -

Ik meende dat je al meer dan 30 weken zwanger was. Dan heb je inmiddels toch wel de babykamer helemaal klaar of niet?
Lijkt me wel handig ivm eventuele vroeggeboorte anders geeft het zo’n stress.

Sanne -

Ze gaat verhuizen 😉 ik ben bij mijn eerste zwangerschap ook verhuisd (met 35 weken). Een kindje kan prima in een wiegje mocht er sprake zijn van een vroeggeboorte en vaak moeten ze dan toch in het ziekenhuis blijven. Voor mij gaf dat weinig stress, maar ik had dan ook al alle spullen (meubels en andere noodzakelijkheden) in huis en de babykamer werd het eerst ingericht na de verhuizing, onze eigen kamer was later af :’) binnen een weekend was het hele huis ingericht.

Amelie -

Ieder zijn keuze! Ik zou ook geen verhuizing plannen na 30 weken zwanger… maar voor sommigen is verhuizen niet stressvol misschien

Femke -

Voor sommige mensen is dat inderdaad niet zo stressvol. Ik ben momenteel in week 35 en er is ook nog heel wat ‘niet in orde’ en krijg soms verbazing daarover, maar het belangrijkste is er en we kunnen van start dus ik zie het probleem niet… Niet iedereen staat hier hetzelfde in… Niets mis mee!

Rianne -

Pasgeboren baby’s hebben echt nog niet per se een volledig gestylde en ingerichte babykamer nodig.

Amelie -

Nogmaals: ieder zijn keuze! Mijn babykamer was niet eens zo perfect gestyled als op de foto’s want dat vind ik onzin maar ik had wel alles in huis voor de baby en dat gaf mij rust.

Sanne -

Om even terug te komen op dat jij het zo niet zou plannen: soms heb je geen keuze 😉

Suzanne -

Ziet er allemaal zo mooi uit!

Reageer ook