10 names I won’t be using tag

In deze video vertellen we jullie alles over onze babynamen. Hoe zouden Jelle en Gijs geheten hebben als ze meisjes waren geweest? Welke namen stonden er op ons lijstje, maar werden het niet? En Martine geeft hints over hun babynaam! Genoeg redenen om te kijken naar de 10 names I won’t be using tag dus. Geniet ervan!

https://youtu.be/ta5XZetDYiA

53 reacties

Carla -

Leuk! Mijn dochtertje heet Emma. Ik ben zelf altijd van het aparte, maar omdat ik het zo’n mooie naam vind, maakt het niet uit of ie populair is of niet. Over een paar jaar zal een aparte naam wel weer populair worden, dus dan zou je nooit wat kunnen verzinnen. Gewoon altijd gaan voor de naam die je zelf erg mooi vindt. Of ie nou op nr 1 staat of op nr 1000 :) ik ben heel benieuwd naar de naam, Martine :) leuke video!

Nina -

Vóór de video zou ik op Bruce of Jack gegokt hebben, maar nu weet ik het helemaal niet meer :) Zo benieuwd!

Nicole -

Ik vind de namen die jullie noemden echt heel erg leuk. Wat een leuke tag zeg. Qua meisjesnamen vind ik Marloes, Janine en Willemijn erg leuk. Ik hou wel van dat soort hollandse langere namen. Qua jongensnamen vind ik Jason en Benny heel erg leuk.

Marit -

Ik denk dat ik de naam niet ga raden maar ik denk wel dat het een naam in de trant van Morris, Otis, James, Zeger, Muck, George, Austin is.

Grappige namen en passen ook wel bij jullie!

Nanda -

Leuke video!

Ik dacht dat de naam Gijs bewust was gekozen omdat de -ij- ook in de naam van Willemijn zit.
En Djurre en Jelle lijkt ook op elkaar. Ik vind het iig erg mooi passen!

Ben benieuwd naar de naam van de zoon van Martine!
Ik denk Josuáh.

Jeanet -

Leuke video! Ik denk niet dat ik de naam kan raden maar doe uiteraard graag een poging :). Mijn gevoel zegt dat het een naam kan zijn eindigend op een -z (lijkt op Boaz 🤔), maar welke naam … haha? Joas vind ik ook wel bij je passen, of James! Wij vonden jongensnamen ook zo moeilijk! En wat kregen we? Juist ja, een jongenstweeling :)! De meisjesnaam hadden we al heel lang klaar, dat zou Evi worden. Ook Femke vonden we heel mooi. Niene vind ik zelf ook heel lief. De jongensnamen hebben we lang over gediscussieerd: o.a. Max, Jari, Mees, Owen en Jelle zijn de revue gepasseerd. Ikzelf vond Sam super mooi, maar ook Sem en Sep. Mijn vriend was helemaal fan van de naam Luca (en die naam vond ik stiekem ook mooi). Mn vriend vond Sam ook heel mooi, maar was bang dat die naam te populair was. Ik ben toen rond 20 wk de baby’s in mn buik steeds zo gaan noemen en uiteindelijk “waren” het gewoon Sam & Luca :). Nog steeds heel blij mee! Voluit heten ze Sam Jelle (naar mijn vader Jelte) en Luca Pieter (naar mn vriend zn vader Piet) :). Ben heel benieuwd wat voor naam jullir zoontje krijgt Martine!

Jeanet -

oh! Noah stond ook nog op ons lijstje haha! En Noud!

Lot -

2 kleine meisjes hier.
Catoo & Diede

De jongensnamen zouden zijn:
Moos & Guus

Tineke -

Ik weet al heel lang wat ‘t zou gaan worden, terwijl er nog lang geen kindje komt. :-) Een meisje zou bij mij Eden of Mirre heten, een jongen zou Adam heten. Ik vind Pleun ook een leuke naam voor een meisje, maar ik ken al een Pleun dus dat zou ik inderdaad ook niet gauw doen…

Stephanie -

Hier een Daan, populair maar hij past gewoon bij onze kleine man. Boaz vind ik ook heel leuk! En Jelle stond op mijn lijstje, helaas vond man het niks:)

Melissa -

Mijn zoontje van 19 maanden heet Noud.

Bij Martine denk ik sterk de naam Lux

B -

Ik gok op Joas!

Julia -

Leuke video! Ik denk bij Martine sterk aan de naam Rhys. Ben benieuwd wat het is/zal gaan geworden! Succes de laatste weken!

Marijke -

Wij hebben een Wiep van 2.5 jaar in de familie. Ik moest ontzettend wennen aan deze naam vooral omdat ik ook een oudere man ken die zo heet terwijl het in dit geval gaat om een meisje.

Marijke -

Wij hebben een Wiep in de familie! Stoer meisje van ruim 2 jaar! Moest wennen aan die naam maar vind het inmiddels wel gaan.

Sarah -

Haha bij Willemijn had ik destijds Jelte geraden, ik zat maar 1 letter mis.

En bij Martine denk ik steeds aan Boris, maar dat is geen aparte spelling. Dus ik broed nog even verder op een geschiktere naam!

Mare -

Joël vind ik echt een leuke naam, stoer en kort

Marielle Peeters -

Kim !

Judith -

Ik wilde graag Hebreeuwse namen die goed in het nu passen… oud maar toch modern! Op mijn 16de zei ik al dat ik mijn zoon Sam zou noemen en zo heet mijn oudste zoon ook, mijn Dochter Eva en m’n jongste Job…. populaire namen maar op de school van m’n kinderen komen ze amper voor. Namen zijn ook heel streekgebonden ook na te zoeken trouwens. De namen van mijn kinderen komen in Amsterdam bv veel vaker voor dan bij ons in Brabant.

Voor Martine denk ik aan Kay/Kai… veel Hebreeuwse namen ook in jouw lijstje Martine!

Madelon -

Ik vind Hebreeuwse namen ook heel erg mooi. Dat ze in Amsterdam voorkomen is niet zo vreemd. Hier wonen ook veel Joodse mensen. Dat is al eeuwen zo. Joodse mensen werken vaak in de handel, bankwezen, diamant industrie. Vandaar dat er een grote concentratie Joodse mensen wonen in Amsterdam-Zuid. Ik vind Levi een leuke jongensnaam.

Floor -

Haha ik houd sinds mijn zeventiende een lijstje bij met namen die ik mooi vind. Staan er zo’n 30 op

Ivon -

Hahaha, dat wordt veel kindjes krijgen dan Floor 😉

Nienke -

Leuke tag! Ik vind Lucas en Benjamin leuk voor een jongen en Sophie voor een meisje. Maar Sophie hoor je wel heel vaak. Ik houd ook wel weer van aparte namen. Het lijkt mij heel moeilijk om daadwerkelijk een naam te kiezen.
Voor de baby van Martine gok ik op Jonas of Jonah, Mex of Sem. Geen idee waarom, dat komt in mij op borrelen. 😉

Haydée -

Leuk om de smaak van andere mensen te horen wat betreft namen. Ik ben nu wel super benieuwd geworden naar de naam die het zoontje van Martine zal krijgen. :)

Jasmijn -

Ik koester al heel lang een liefde voor de naam Martijn. Verder vind ik Reinier en Rutger erg mooi. Meisjesnamen vind ik altijd erg moeilijk te bedenken.

Bij het bedenken van een naam voor een kind zou ik er rekening mee houden dat het niet moeilijk te spellen of uit te spreken is, dat het internationaal niet voor gekke situaties zorgt (geen Floor voor een meisje dus) en dat het geschikt is voor een persoon van alle leeftijden, zodat je als volwassene niet voor gek loopt met je naam :)

Floor -

Lijkt mij een goed idee.

Sanna -

Leuke video!
Wij verwachten ook een jongetje rond dezelfde tijd als jij uitgerekend bent :)
Lijstjes lijstjes lijstjes… de naam staat inmiddels vast. Vigo en Otis staan heel hoog maar zijn het net niet. Net als Julian of Mees..

Anna -

Ik denk dat de zoon van Martine en man Roan gaat heten

Nynke -

Wat een leuke video dames 😊 Ik had de naam Boaz al in mijn hoofd toen Martine vertelde dat ze een jongen kreeg! Nu ben ik wel heel nieuwsgierig welke naam het wel geworden is. 😉

Eline -

Wat een heerlijke video, ik ben dus echt dol op namen! Ik hou al jaren in mijn telefoon een lijstje bij van meisjes- en jongensnamen die ik prachtig vind. Soms hoor ik iets voorbijkomen waarvan ik denk: ‘ja dit is mooi’ en dan schrijf ik het direct op, soms haal ik ook iets van het lijstje af omdat ik het toch niet meer zo mooi vind. Ik ben nog maar 21 en ik wil eigenlijk helemaal geen kinderen later, maar toch vind ik namen ontzettend mooi en interessant. En mocht ik dan later toch een kind krijgen, dan krijgt hij/zij meteen 6 doopnamen omdat ik niet kan kiezen :)

M. -

Zo leuk, maar ook zo moeilijk die namen!! Misschien Djharo of Joshua of Djuna….of gewoon Joma ….hahahaha…(de 2 eerste letters van jullie voornamen)….Ruben en Ben vind ik ook zo mooi….net zoals jelle en thijs ook op het lijstje stonden van onze gekozen jongensnamen. Als wij een jongetje zouden krijgen dan zou hij of Armin Thijs (roepnaam Armin) of Wout Thijmen (roepnaam Wout) hebben geheten.

Geralda -

Ben erg benieuwd naar de naam Martine! Ik gok op Jonah, Job/Jop of Ezra(h)

Anne-Marijn -

Ik kies voor bijbelse naam. Verder ben ik voorstander voor een makkelijk te spellen naam en een naam die ook in je volwassen leven er mee door kan. Namen zoals Vlinder, Yinthe of Sem heb ik nooit begrepen. Klinkt leuk tot je zesde verjaardag en daarna niet meer. Smaken verschillen!

Tuwa -

Haha, mijn dochters tweede naam is Juno :) vond ik juist super stoer voor een meisje. En mooie betekenis: het is de Romeinse godin van de vruchtbaarheid en geboorte, moeder van Mars. Griekse equivalent is de godin Hera. Maar goed, ik snap dat het door de -O klank een jongensassociatie heeft 😉 heel benieuwd naar je jongensnaam! Ik denk Koda, Dias, Diam, Dim? Zoiets? Zooo benieuwd! :)

Loes -

Wat een leuke video! Ik weet in ieder geval wel dat Martine voor een bijzondere naam zal gaan, misschien iets in de trant van ‘joshua’, alleen dan een iets gekkere spelling zo te horen, haha!

Amy -

Ruben vind ik ook een leuke naam! Misschien wordt het iets in de richting van Joshua? Ben zo benieuwd, misschien zitten we er allemaal totaal naast! Bij ons thuis zijn kinderen nog niet aan de orde, maar de eerste vraag zou toch de achternaam zijn. Ik vind het namelijk niet vanzelfsprekend dat een kind de naam van de vader krijgt (ik draag zelf mijn moeders achternaam) en ik vind wel een beetje dat je bij het kiezen van de voornaam ook naar de achternaam moet kijken.

Minka -

Gokje v de naam van jullie zoon: Tymo, Thijs, Job, Jesse?
Ik moet zeggen dat ik het met Jorik eens ben betreffende genoemde namen… niet mijn smaak ook.
Maar het is ook zo ontzettend moeilijk om een mooie originele naam zonder associaties te bedenken die ook nog makkelijk te spellen/uit te spreken is.

Rebecca -

Ik vind Sarah een hele mooie meisjes naam!

Lenneke -

Ik vind Ben en Boaz ook heel mooie namen. Ik wil geen kinderen, maar als ik ooit nog een pup krijg (:’)) dan geef ik hem gewoon 30 doopnamen. En als ik per ongeluk ooit een dochter krijg, wordt het Lux.

Madelon -

Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen ik leerde schrijven (6 jaar), ik door de klas geroepen heb dat ik het zóó gemeen vond dat ik “Madelon heet en dat mijn naam 7 letters heeft en dat er geen enkele dubbele letter in voorkomt”. Ik was ervan overtuigt dat kinderen met korte namen en dubbele letters (mijn vriendinnetje heette Carla) hun naam makkelijker konden schrijven en hoe oneerlijk ik dat vond. De juf trok toen zo’n gek gezicht, dat ik mijn uitbarsting van toen, nooit ben vergeten.
@Martine: ik vraag me af of het voor jou kind niet vreselijk irritant wordt om iedere keer wanneer hij zijn naam noemt (wanneer zijn naam opgeschreven zal/moet worden) hij erbij te moeten vertellen hoe de schrijfwijze is (omdat jij voor een afwijkende schrijfwijze hebt gekozen).
Dat lijkt me niet leuk voor een kind die daar, ook als hij volwassen is, zijn hele leven mee belast zal zijn.
Overigens vind ik de “oa” in een naam ook heel mooi. Boaz vind ik een leuke stoere naam die je ook nog eens schrijft zoals je het uitspreekt.

M -

Zelfs met makkelijke namen word het het vraagt. Het hoort er nou eenmaal bij. Mijn naam Melissa, daar word ook nog bij gevraagt en hoe schrijf ik dat terwijl het een super bekende naam is.

D. -

Super leuke video! Ik denk dat het Ibbe of Jits wordt!

D. -

Oh en ik denk ook nog aan Josha!

Suzanne -

Erg leuk om te zien! Ik vind zelf Aukje een hele mooie naam (voor een meisje)

Irene -

Mijn jongens naam was Gijs, vind ik zelf ook echt enorm leuk, mijn vriend heet Ewald (tsja hoe zn ouders daar op zijn gekomen naast 2 oer Hollandse namen is de vraag haha!) Maar zijn doopnaam is Gijsbertus. Wanneer wij gezegend zijn dat we een kindje mogen krijgen plus het zou een jongen zijn zou ik pleiten voor Gijs. Wellicht voor de hand liggend maar het is toch voorbestemd dat ons zoontje zo dan zou heten?! Haha

Rianne -

Ik denk dat het Joas of Jonas wordt..

Janneke -

Ik zat ook al te denken wat lijkt er op Boaz. Maar inderdaad, misschien is het dan Jhoaz omdat ze Martine een h leuk vindt.

Jorinde -

Haha, wat een heerlijke video weer! Ik ben zo ontzettend benieuwd naar de naam van Martine! Nog even wachten.. Het lijkt me zo moeilijk om een naam te kiezen.

Natasja -

Wat leuk om te zien! De namen die jullie noemen zijn niet ‘mijn’ namen. Ben erg benieuwd naar de naam van Martine. Misschien Jaxx?
Ik herken het gevoel van is dit het nou. Over 3,5 weken ben ik uitgerekend en we hebben ook echt heel lang zo gezeten…

Bernadette -

Hallo!!

Ik reageer eigenlijk nooit… maar vind dit onderwerp zo toepasselijk.
Ik heb al 2 zoontjes: Seth en Vigo. Namen welke steeds populairder worden (helaas😉)

Op dit moment ben ik 23 zwanger en verwachteb we een meisje! Nu dus druk op zoek naar een leuke, stoere en korte naam! Iemand tips?

Suzanne -

Aukje of Noor, vind ik zelf echt prachtig!

Renate -

Reza of Saar 😄

Linda -

Sue

Reageer ook