Zwangerschaps Q&A #2

Vorige week plaatste ik een update over het hele tweede trimester van mijn zwangerschap. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik er zo een die meteen een lap tekst plaatst en niet gedeeltelijk updates geeft. Op Instagram vroeg ik aan jullie wat voor vragen er nog waren, dus die beantwoord ik vandaag.

Foto door Mariska – Grotografie

Hoe gaat het met je?

Op dit moment gaat het heel goed met me. Ik heb tot nu toe een fijne, zorgeloze zwangerschap. De hormonen gaan alleen wel op en neer tussen gezonde spanning voor alles wat komen gaat en drukte in mijn hoofd met alles waar ik op dit moment mee bezig ben. Het wel/niet kopen van een huis, verhuizen voor de zwangerschap, klussen, een babykamer inrichten, al mijn zwangerschapsverlofartikelen en -video’s schrijven en editten plus werken aan een project samen met Willemijn. Ik heb dus veel aan mijn hoofd en tegelijkertijd heb ik nesteldrang en raak ik steeds meer iets in mijn bubbel.

Ga je nog verhuizen of blijf je thuis voor het kamertje van de baby boy?

De bedoeling is om nog wel te verhuizen mits alles nu volgens plan verloopt. Ik zal zelf niet heel veel kunnen doen, maar waar ik kan zal ik natuurlijk helpen. Dan zal alles weer net op tijd af zijn, echt iets voor mij ook.

Heb je enig idee hoe zijn kamer eruit gaat zien? De kleur bijvoorbeeld of heb je een thema?

Qua kleur zit ik te denken aan een beetje dat gedempte blauw/groen of legergroen op 1 muur. Het lijkt me ook tof om een sloophouten ledikantje en commode te hebben waar deze kleur dan een heel klein beetje in terug komt.  Misschien dan gecombineerd met een lichte vloer en een donkerbruin, antraciet of zwart kleed. Ik heb ook nog een toffe houten ooievaar die ik op kan hangen, dus ik heb zeker ideeën in mijn hoofd. Ik hou wel van natuurlijke rustige tinten en wat stoere accenten. Ook lijkt het me tof om nog zo’n neonlicht op te hangen, bijvoorbeeld in felblauw of geel. Ik had een coole bliksemschicht gezien bij Lovely Little Company bijvoorbeeld die ik heel tof vond. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Krijgt het kindje ook een 2e naam?

Daar hebben we over nagedacht. Het leek ons leuk om een van de vrouwennamen uit onze familie te verbasteren tot een jongensnaam. Op die manier vernoemen we hem dan nog een beetje, maar helaas bleek dit niet zo mooi te staan bij de roepnaam. Dus vooralsnog houden we het op een naam.

Wanneer besefte Willemijn het pas?

Willemijn: “Nou, ik besef het me soms nog steeds niet! Ook al ben je zelf moeder, dan nog is het moeilijk om iemand anders voor te stellen als nieuwbakken moeder. Zeker bij het eerste kindje! Dus ik heb hetzelfde als wat Tien destijds had bij mij toen ik zwanger was. Holy shit, het gaat echt gebeuren! Ik vraag me heel erg af hoe het kindje er uit gaat zien, maar ik kan me geen voorstelling maken van Jorrik en Martine straks als gezinnetje. Je brein kan er gewoon niet bij! Ik heb zo’n zin in jouw bevalling, ik kan niet wachten tot het zo ver is.”

Heb je wel eens gehoord van Dunstan Babytaal? Het zijn 5 verschillende soorten huiltjes die je kunt herkennen maar over de heeeele wereld hetzelfde is. Zou je dat willen toepassen en leren?

Het klinkt heel interessant. Ik heb me er nog niet in verdiept, maar ik zal eens kijken of ik er wat meer informatie over kan vinden. Ik ben wel een type dat gewoon een beetje aankijkt wat er op me af komt en reageer vaak intuïtief.

Merk je aan Noa dat ze merkt dat er iets gaat gebeuren en hoe ga je haar betrekken na de bevalling?

Ja, Noa loopt nog meer achter me aan. Ik wist niet dat dat kon, maar het is echt zo. Waar ik ook heen loop of zit, zij zit er bij. Ze loopt buiten ook wat minder hard, alsof ze weet dat ik niet meer zo snel kan lopen en ze ligt vaak bij me tegen mijn buik aan. Ik denk dus dat ze wel wat door heeft, vooral de laatste weken.

Ik heb laatst nog gesproken met een man die Mechelaars traint voor de politie en daarnaast is hij gedragsdeskundige. Die herkenbaarheid vond ik fijn en ook de tips die hij gaf. Bijvoorbeeld de hond gewoon laten ruiken aan het kindje als jij dat toe staat, laten ruiken aan de luier, alvast spullen neer zetten zodat de hond daar aan kan wennen, zoveel mogelijk de hond er bij betrekken dus waar dat kan. En natuurlijk nooit je kind(eren) alleen laten met een hond. Hij zei dat Mechelaars sowieso wel snel kinderen in de roedel opnemen, je moet eerder uitkijken als een vreemde in je kinderwagen wil kijken omdat ze zo beschermend zijn. Dat voorgevoel heb ik ook. We gaan het zien!

Hoe zit het met zwanger zijn en je schildklier (probleem)?

Ik merk er niet veel van, behalve dat ik minder vocht vast houd: vooral in mijn gezicht. Ik heb weleens gehoord dat vrouwen met schildklierproblemen moeilijker zwanger worden, ook daar had ik geen last van. Veel vrouwen moeten vaker een hogere dosis slikken als ze eenmaal zwanger zijn. Mijn waarden zijn netjes, dus dat hoeft niet. Ik slik nu dus wel schildklierpillen en ik moet het wat vaker controleren om het in de gaten te houden.

Heb jij net zoals Willemijn al een idee wat voor soort stijl je je kindje wil aanmeten?

Ik hou van of heel schattig zoals sterretjes of diertjes of heel stoer met een leuke print of tekst. Zo is de designerkleding die ik uit mocht zoeken bij Azzurro Kids vooral heel stoer en een aantal pakjes van Noppies en de HEMA weer heel schattig. Ik heb verder niet een specifieke kleur die ik mooi vind, als de hele outfit maar gewoon leuk bij elkaar past.

Welke babynamen vinden jullie leuk maar zullen jullie niet gebruiken?

Daar ga ik binnenkort een video over opnemen!

Denk jij dat je direct onvoorwaardelijk van de kleine man zal houden, zodra hij er is? Bij mij zelf kan ik dat niet honderd procent waarborgen dus ik ben benieuwd hoe jij hier in staat.

Ik denk dat die vraag niet te beantwoorden is. Sowieso is onvoorwaardelijk van iemand houden een heel lastig thema. Als ouders denk ik dat je het beste doet wat in jouw vermogen ligt om het kindje een fijn leven te kunnen bieden en van hem/haar te houden. Perfectie is een illusie en onvoorwaardelijk van iemand houden klinkt voor mij als perfectie.  Maar of dat onvoorwaardelijk is, dat zal moeten blijken uit hoe het hele levensproces van je zoon of dochter verloopt. Die intentie om ‘onvoorwaardelijk te houden van’ is er natuurlijk wel, maar je weet nooit hoe je reageert als jouw kind iets verschrikkelijks doet. Om het even uit te vergroten, ik vraag me wel eens af: ‘Hoe moet de moeder/vader van Hitler zich gevoeld hebben over haar zoon? Of de moeder/vader van een terrorist?’

Welke uiterlijke kenmerken hoop je dat het kindje van jou krijgt en welke van je man?

Haha, ja daar fantaseren we graag over. Het maakt ons natuurlijk geen bal uit. Maar het is wel leuk om er over te fantaseren. Als we iets moeten kiezen dan zouden we het mooi vinden als hij mijn ogen zou krijgen en ik zou het mooi vinden als hij Jorriks lippen en wenkbrauwen zou krijgen.

Wat vind je het meest speciale en bijzondere aan zwanger zijn?

Het mooiste vind ik het moment dat je echt contact kunt maken met het kindje. Dat je het voelt schoppen, dat het reageert op je hand, dat het reageert op het blaffen van Noa. Dat is heel bijzonder. Je bouwt op die manier al een band op.

Bedankt voor al jullie leuke vragen en over een tijdje praat ik jullie weer verder bij over het laatste trimester. HET LAATSTE TRIMESTER! Woooowww… Spannend!

13 reacties

Felicia -

Leuk al die vragen en de manier van hoe je het omschrijft
Ik persoonlijk ben niet streng en heb niet van die strakke regeltjes
Ik verplaats mij echt in mijn kinderen en bekijk ook wat de oorzaak is als ze een keertje een buitje hebben en lastig doen
Ik geef mijn kinderen ook de ruimte om even een rot bui te hebben want ook wij volwassen voelen ons weleens wat minder blij zonder duidelijke oorzaak
Dat hebben kinderen net zo goed soms
zo sta ik in het moederschap.
Helaas is mijn man wel wat strakker in opvoeding waar ik mij vaak aan erger haha
Maar ach als ik er ben en hij werkt dan doe ik het lekker op mijn manier :)
En hij met de kinderen op zijn manier
Maar valt niet altijd mee voor mij om het aan te horen pfff
Spannend Martine gaat best snel alweer met je zwangerschap.
Ik ben ook bijna uitgerekend van ons jongetje
Ons vierde kindje. Hij zal in een gezin komen van 3 meisjes :)
25 augustus ben ik uitgerekend .

Yana -

En hoe gaat het nu met je zwangerschap ik ben best benieuwd of hij er al is haha

Nicole -

Wat leuk om te lezen. Het gaat allemaal ook zo snel! Super spannend. Fijn dat het goed met je gaat en zeker fijn dat je geen last hebt van je schildklierprobleem! Ik ben zo benieuwd naar het kleine mannetje!

Mirjam -

Wat een leuke Q&A! En ja, die onvoorwaardelijke liefde.. Wat ik wel weet, is dat de liefde die je voor je kindje gaat voelen zó bijzonder is! Dat had ik nog nooit zo ervaren. Ben van een nuchter persoon naar een emo mama gegaan wat dat betreft :’)

Leuk om over die uiterlijke kenmerken na te denken hè? Jack is echt een kopie van mijn man, zo leuk om te zien!

Eveline Fleur -

Allereerst: Wat een prachtige foto en wat is dat bloesje leuk! Spannend hoor een zwangerschap. Je hebt wel echt heel mooie antwoorden gegeven. Zo lief ook dat Noa langzamer loopt. Zo zie je maar dat honden echt van mensen houden. <3

Jen -

Ik hoop dat j baby jouw mooie ogen heeft, t word zo wie zo een knappie;)

Loes -

Hele leuke, eerlijke Q&A weer! Ben super benieuwd naar de uiteindelijke naam en de naamvideo die gaat komen, lijkt me ook super leuk. Hoop dat het laatste trimester net zo voorspoedig gaat!

Janine -

Leuk, die video over babynamen wat jullie niet zullen gebruiken! Verheug me er nu al op.

Linda -

Wij hebben heel veel aan Dunstan babytaal gehad! De eerste dagen/weken is het lastig, daarna herkenden wij een aantal huiltjes heel goed. Verschilt natuurlijk ook per kindje. Vond het zelf ook gewoon wel leuk, het idee voorbereid te zijn op hetgeen je je totaal niet op kunt voorbereiden hihi. 😉

Jorinde -

Ah, het gaat zo snel! Wat Romy zegt, zo leuk dat je dit met ons deelt en we allemaal zo mee kunnen leven al kennen we je niet persoonlijk. Leuke vragen! Ik ben heel erg benieuwd naar de naam en hoe Noa gaat reageren op de beeb!

Romy -

Superleuk om zo weer iets meer te lezen over je zwangerschap en over hoe je straks tegen de babytijd aankijkt. Het leuke is dat ik door jullie blog echt het gevoel heb dat ik van dichtbij meeleef met deze spannende tijd, terwijl ik je natuurlijk helemaal niet ken in het echt. Ik ben vooral zo nieuwsgierig naar de babynaam nu én naar de video met namen die het niet zijn geworden!

Rosalie -

Haha ja de 5 huiltjes. Nou, ik heb het geprobeerd maar ik kon alleen krampjes er uit filteren. Verder klonken ze me allemaal hetzelfde. Wat betreft onvoorwaardelijke liefde. Bij mij was het er niet gelijk maar is wel heel snel gegroeid. Voel je je niet schuldig als het er in de kraamweken er nog niet is. Ik was te in shock om dat te voelen.

Femke -

Wat een leuke vragen heb je gekregen. Spannend joh het derde trimester. Ben benieuwd, het gaat zo snel!

Reageer ook