Q&A: Onze stoutste dromen

Op Instagram vroegen we jullie om ons vragen te stellen over onze dromen. De leukste vragen, zowel letterlijk als figuurlijk, beantwoorden we vandaag. Wat is onze engste droom geweest? Waar dromen we van? Hoe zorgen wij ervoor dat we dromen verwezenlijken? En was is onze droom make-up collectie eigenlijk? Dat en meer in deze Q&A over onze stoutste dromen.

Foto door Mariska de Groot

Wat was jullie mooiste droom die uitgekomen is? En welke droom hopen jullie dat die nog uitkomt?

Willemijn: Joe, ik waarschuw je vast. Hier komt het grootse cliché antwoord. 😉 De grootste droom die toch wel uit is gekomen is mijn fijne gezin! Een fijne man, twee heerlijke jongens, een fijn huis (in aanbouw), een hond en een fijne baan. Het is me allemaal gegund. Dit belachelijk burgerlijke, maar oh zo fijne leven is alles waar ik van droomde. Dat betekent heus niet dat ik het altijd maar ervaar als een grote, mooie droom, maar het neemt niet weg dat ik ontzettend blij ben met alles wat ik heb.

Op dit moment heb ik geen grote toekomstdromen, als ik eerlijk ben. Ik ben wel even uit gedroomd qua toekomst geloof ik. Ik hoop vooral dat het zo blijft gaan als dat het nu gaat. Maar natuurlijk hoop ik wel dat een paar kleinere dromen en doelen uit gaan komen. Welke dat (onder andere) zijn lees je verderop in dit artikel.

Martine: Soms komen denk ik dromen uit waarvan je niet wist dat je ze had. Als puber van vijftien droomde ik er van om op mijn negentiende getrouwd te zijn met een leuke jongen uit mijn kerkgemeenschap en snel kinderen te krijgen. Dat was alleen niet de realiteit. In plaats daarvan kwam een droom uit die mijn stoutste dromen overtrof. Ik ontmoette in een van de moeilijkste periodes van mijn leven een jongen, nu mijn man, die voor mij door het vuur ging. Die mij in liet zien wat liefde is en mij op handen draagt waar ik altijd heel dankbaar voor zal zijn. Nu krijg ik met diezelfde man ook nog eens een kindje. En sowieso kijkend naar mijn leven tot nu toe ben ik gezegend met mooie kansen en vooral geweldige mensen die mij iedere dag weer veel liefde en kracht geven.

Een andere droom die ik heb, is later meer te doen op het gebied van persoonlijke coaching/therapie, groepscoaching en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb aan die droom al een beetje mogen ‘snuffelen’ en dat voelde zo goed. Hoe die droom zich precies vorm gaat geven, weet ik nog niet. Het kan in allerlei vormen gegoten worden!

Hebben jullie een ‘vaste’ nachtelijke droom, eentje die regelmatig terug komt? Of is elke weer anders?

Willemijn: Oef, nee, volgens mij niet! Maar ik ben zo’n iemand die vreselijk slecht is in dit soort dingen onthouden haha!

Martine: Ik weet nog wel vroeger dat ik een droom had die een keer of drie terugkwam. Toen was ik nog maar tien jaar geloof ik. Het was meer een nachtmerrie! In het zwembad waar ik was, zat altijd die ene moordenaar. En elke keer op de glijbaan troffen we elkaar en wilde hij me vermoorden. Ik kneep dan zijn hoofd er af waardoor zijn hoofd verder de glijbaan af gleed, haha! Zo raar! Maar ik heb ook weleens een paar keer gedroomd dat mijn tanden er uit vielen.

Is er een droom die jullie samen hebben?

Ja zeker! We dromen sowieso dat we samen oud mogen worden en samen in het verpleeghuis terecht komen. Gezapig, maar waar. 😉

Daarnaast hebben we natuurlijk een paar zakelijke dromen, maar die houden we graag voor ons. 😉

Privé gezien houden we überhaupt nooit op met dromen. Zo willen we graag samen reisjes blijven maken en dromen we van hoe onze jongens straks samen spelen en opgroeien, bijvoorbeeld.

Heb je wel eens ooit een droom gehad die zo eng was dat je recht overeind in bed zat?

Willemijn: Ja zeker! Heel lang geleden, zeker 15 jaar, droomde ik dat er een kreeft in mijn bed zat. Ik was toen zo bang dat ik in mijn slaap mijn telefoon voor de kreeft aan zag en de telefoon zo hard wegsmeet dat hij tegen de muur vloog. Daarna schrok ik wakker en zat ik dus recht op in bed. Brrrr!

Martine: Nou, laatst nog! Ik droomde dat een of andere zwarte schim in mijn hand beet en dat deed pijn waardoor ik recht overeind in bed zat. Ik was namelijk net wakker aan het worden en ik zag in die droom dat het me ging bijten dus ik verkrampte helemaal en ik wist dat ik wakker moest worden om die schim af te schudden. Heel maf!

Waar hebben jullie deze nacht over gedroomd?

Willemijn: Ik heb iets gedroomd over duizendpoten. Gisterochtend spotte ik er eentje in huis en grappig genoeg heb ik er vervolgens over gedroomd. Hoe de droom precies ging weet ik niet meer, alleen dus dat een duizendpoot er in voor kwam. Haha!

Martine: Afgelopen nacht weet ik niet meer wat ik gedroomd heb. Maar mijn meest recente droom was dat ik ging bevallen. Daar droom ik veel over de laatste tijd. Het was een pijnloze bevalling, er kwam een koud ei uit wat soms veranderde in ons zoontje, dan weer in een kitten en dan weer een puppy. En Jorrik had onze zoon ook nog eens Dijnm genoemd en ik dacht nog: “Dijnm? Wat is dat voor naam?! Je gaat nu naar het gemeentehuis om het te veranderen!”

Wat was jullie droombaan toen jullie klein waren?

Willemijn: Toen ik echt klein was droomde ik van een carrière als actrice. Dat leek me fantastisch!

Martine: Ik wilde altijd masseuse worden of juffrouw!

Hoe zou jullie eigen droom make-up collectie er uit zien?

Leuke vraag! Ondanks dat we niet meer actief zijn op LiveLifeGorgeous, zijn we natuurlijk nog steeds dol op make-up. Onze droom make-up collectie moet sowieso de volgende dingen hebben:

  • Concealer: Wij zijn en blijven concealerjunkies. We zouden denk ik iets uitbrengen wat zowel een foundation als gigantisch dekkende concealer in een is. Speciaal een voor de vettere huid en de drogere huid. Lekker simpel, hoef je maar een product te gebruiken.
  • Blushes: Mooie glanzende blushes die in een veeg perfect zijn en geweldig bij je huidskleur staan. Zoals NARS Luster of MAC Stereo Rose.
  • Lipsticks: Ja, daar zijn we nog steeds enorm gek op. We zouden dan een collectie per kleurenrange uitbrengen en er tot in detail bij vermelden of de kleur warm, neutraal of koel van ondertoon is.
  • Highlighter: Ook zeer belangrijk! We zijn beiden geen fan van zilveren of witte highlighters, dus in onze collectie zou je dan voornamelijk goud, brons, rosé en champagne highlighters tegenkomen.
  • Mascara: Sowieso een die het effect heeft van Le Volume de Chanel maar dan misschien voor een zachter prijsje!
  • Contouren: Drie paletten met ieder twee contourpowders: licht, medium en donker en dan allemaal met zowel een koele als warme kleur (zonder lelijke oranje ondertoon alsjeblieft) om te kunnen contouren.
  • Wenkbrauwproducten: En dan voor iedere haarkleur een geschikte kleur, zelfs al is je haar blauw!
  • Oogschaduwpalet: Dit zou een palet zijn wat bestaat uit the best of both worlds zodat je meteen klaar bent met kleuren waar veel mensen dol op zijn: brons, perzik, zachtroze, aubergine, cranberry, bruin en ga zo maar door in die range. Ook zou het tof zijn als je van iedere kleur een matte- en een glitterversie hebt.
  • Kwasten: Oeh ja, kwasten die geïnspireerd zijn op de Rose Golden Luxury Set van Zoeva. Iedereen is altijd obsessed over die kwasten. Omdat niet iedereen van rosé houdt, zouden we daar ook nog een gouden en zilveren versie van maken.
  • Handspiegeltje: Zowel een grote als een kleine met een mooi logo achterop. Bijvoorbeeld zo’n mooie klassieke dame! Lekker kitsch!

Hoe hebben jullie je dromen waargemaakt? En hoe kijken jullie daar tegenaan? “Je moet er hard voor werken” is wat ik hoor. Maar ik weet niet waar te beginnen om mijn droom waar te maken.

De belangrijkste vraag is: Wat houdt je tegen? Als je dat weet, dan kun je daar mee aan de slag. Heb je niet voldoende geld, maak dan een plan hoe je wel aan dat geld komt. Ben je bang dat je het niet kunt, ga dan met je angst aan de slag die je weerhoudt om met die droom aan de slag te gaan.

Pas als je je droom echt erkent en tegen jezelf zegt ‘Ik ga ervoor’, dan neem je je droom serieus en dat is de eerste stap. Het eerste stapje is het moeilijkste.

Momenteel werken Martine en ik aan een van onze gezamenlijke dromen. Al jaren hadden we het er over, maar nooit deden we er iets mee. Te bang dat het niet leuk genoeg is, te onzeker dat het zal slagen… Maar onlangs kregen we toch het laatste zetje. We waren toe aan iets nieuws en besloten dan nu eindelijk die droom te gaan verwezenlijken. Omdat we niet wisten waar we moesten beginnen, maakten we een moodboard. En dat bleek een goede zet te zijn. Sindsdien werken we wekelijks aan onze droom. Wanneer de droom werkelijk in vervulling gaat, weten we nog niet, maar dat het gaat gebeuren, dat weten we wel. Ook al komen we onderweg obstakels (nee, uitdagingen! 😉 ) tegen, we gaan het nailen! Voor ons was het vooral het mentale stukje, de onzekerheid, die ons weerhield. Toen we eenmaal besloten dat we ons hier niet langer door zouden laten leiden en we de eerste stap hadden gezet, gingen we eindelijk aan de slag. En dat voelt GOED!

Als ik een droom zou mogen vervullen en ik zou je daarvoor midden in de nacht wakker moeten maken, welke droom is dat dan?

Willemijn: Met Martine eten en slapen bij de Librije! Dat lijkt me zo leuk. Eerst ‘s avonds genieten van een geweldig acht-gangen-diner om vervolgens rollend naar je kamer te gaan en de volgende ochtend in stijl te ontbijten. Je moet er overigens behoorlijk wat geld voor neertellen, €535 per persoon! Oef! Maar het schijnt het waard te zijn…

Martine: Oh, ik geloof dat Willemijn het al voor me heeft ingevuld. Wat een heerlijke droom…slurp. Hopelijk is die droom geen bedrog en komt het een keer uit!

Welke droomreis zouden jullie nog een keer in je leven willen maken?

Willemijn: Ik zou heel graag samen met Djurre nog eens naar de Malediven willen op vakantie. Gewoon twee weken met zijn tweetjes in zo’n hutje middenin een azuurblauwe zee en een wit strand. Dat lijkt me heerlijk! Daarnaast dromen we van een maand reizen door Canada, Zuid-Amerika of Noord-Amerika met ons gezin. Als de jongens 3 en 4 zijn, willen we dit waarschijnlijk gaan doen.

Martine: Ik zou graag nog eens met Jorrik naar Australië en/of Nieuw-Zeeland willen. Oh ja en met de kleine man natuurlijk! Ik zou ook graag met zijn drietjes terug naar Las Vegas willen om te laten zien waar paps en mams getrouwd zijn en om de roadtrip nog eens dunnetjes over te doen. Canada lijkt me trouwens ook een mooi land om te bezoeken.

Verder geniet ik ook enorm van vakanties met mijn zus of met Willemijn. Zo wil ik nog wel tig keer naar New York en ik zeg geen nee tegen een heerlijke zon/zee/strand vakantie ergens op Bora Bora.

Van welk designer item dromen jullie nog?

Willemijn: Een mooie Burberry trenchcoat lijkt me nog wel wat!

Martine: Ik droom nog steeds van het ultieme vintage Chanel jasje.

Hebben jullie wel eens een droom dagboek bij gehouden? Elke ochtend opschrijven wat je hebt gedroomd.

Willemijn: Nee, nog nooit eigenlijk. Een heel enkele keer heb ik wel eens opgezocht wat het zou moeten betekenen als je bijvoorbeeld over een val maken of uitvallende tanden droomt, maar dat is het dan ook. Soms wordt ik ‘s nachts wel eens wakker en denk ik ‘Deze droom moet ik onthouden’ (om te vertellen aan iemand bijvoorbeeld), maar 9 van de 10 keer ben ik de droom weer vergeten als ik opnieuw wakker word. Faal!

Martine: Nee, ik heb ook nog nooit een droom dagboek bijgehouden. De meest bijzondere dromen onthoud ik namelijk wel. Net als Willemijn zoek ik soms op wat een droom zou moeten betekenen en af en toe lijkt dat ook te kloppen. Sommige dromen schrijf ik ook liever niet op. Ik heb al een aantal keer gehad dat bepaalde dromen uit kwamen en die waren niet altijd even leuk. Daarom vind ik het ook wat ‘eng’ om ze op te schrijven.

En zo zijn we weer 2000 woorden verder over onze droomwereld. Bedankt voor al jullie leuke vragen! Welke droom is jou altijd bijgebleven?

23 reacties

Anna -

Ha dames,

Ik lees al lang jullie blog, fantastisch! Ik heb een vraag over de honden waarvan ik hoop dat jullie die een keer mee kunnen nemen in de blog. Ik (met man en 2 kids, 2 en 3jr) wil graag een hond. Hoe ziet jullie ritme met een hond eruit. Hoe vaak en hoe lang wandelen jullie met ze. En kunnen ze even alleen thuis blijven? Hoe doe je dat bv als je een dagje op stap bent, kunnen ze dan alleen thuis blijven? Ik hoop dat jullie daar wat meer over kunnen vertellen in een blog! En misschien nog eventuele tips voor een hond met een kind…

Dat zou namelijk van mij een droom waar maken :).

Liefs Anna

Janne -

Hallo!
Wat dat reizen betreft, vind ik het erg jammer dat mijn ouders naar Afrika zijn gegaan toen ik jong was. Ik weet er nu namelijk niets meer van. Misschien een idee om te wachten tot ze iets ouder zijn, dan weten ze er later ook nog iets van :)

Emma -

Ik heb voor twee personen slapen, eten (all-out) en ontbijten 900,- euro betaald bij de librije. Alsnog rete duur, maar wel net iets minder duur :p

Natasja -

Wat een leuk artikel! Heel leuk ook om te lezen. Nu ben ik vooral benieuwd naar de droom die jullie gezamenlijk gaan waar maken…! Nu ik zwanger ben droom ik op en top, al moet ik er wel bij zeggen dat ik het 9 van de 10 keer alleen nog maar weet als ik net wakker word, haha. Ben benieuwd hoe dat over 6 weken is als ons kleine meisje geboren is :)

Eveline Fleur -

Wat een leuke vragen en antwoorden zeg. Ik ben wel benieuwd naar jullie ‘geheime droom’ waar jullie samen aan werken. Lijkt me heerlijk om samen aan je dromen te kunnen werken, dat werkt toch gezelliger dan alleen. 😉 Mijn laatste droom (nachtmerrie eigenlijk) gaat over onze bruiloft. Ik droomde dat deze moest worden afgelast omdat mijn verloofde er vandoor was gegaan met onze danslerares! Hahaha.

Ester -

Hoi!
De droom die mij altijd bij zal blijven is er zo eentje uit de categorie ‘dit is té bizar!’ een tijd terug heb ik namelijk gedroomd dat ik zwanger was en ik heb het kindje in m’n buik gevoeld. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik wakker werd. Mijn vriend en ik willen graag kinderen maar nog niet nu maar ik zou deze droom graag nog een keer beleven :) of twee keer.. Of drie keer.. Wellicht is het over een tijd geen droom meer, dat zou helemáál leuk zijn!
Leuk artikel weer meiden!
Xoxo

G -

Mijn droom is volop gezond en gelukkig te genieten van het leven met mijn geliefden waaronder hopelijk ook een gezinnetje met een lieve man en 3 kinderen.

Normaal reageer ik nooit, maar ik hoop dat deze droom uitkomt nu ik het heb “opgeschreven” ;p.

Laura -

I kid you not maar ik heb deze nacht gedroomd dat Martine bevallen was en haar zoontje “Thien” had genoemd. Alle lezers van 2WMN ontvingen een geboortekaartje waarop we konden aanduiden of wij akkoord gingen met die naam of niet :’D

Emma -

hahahaha wat een leuke droom!! Zou echt super leuk zijn

Martine -

Whaha! :’)

Madebyuna -

Hahaha de naam van je zoon in je droom ik lig echt in een deuk. Het zal je maar gebeuren! Iemand anders zei het ookal een eigen kinderlijn was ook het eerst wat me te binnen schoot als droom die jullie nu verwezenlijken.

Jorinde -

Mooie dromen! Dromen zijn ook mooie doelen! Mijn droom is om nog heel veel van de wereld te zien en zakelijk dingen te realiseren. Ik ben zooo benieuwd waar jullie nu zakelijk op aan het broeden zijn. Voor m’n gevoel komt er iets heel leuks (nieuws) aan. Denk ik. Misschien. :) :) :)

marrie -

Ik heb een tijd lang elke nacht gedroomd dat mijn tanden uitvielen. Ik heb opgezocht wat dit betekent en het heeft met dingen losmaken te maken.

Maike -

Ik gok op een eigen kinderkleding lijn….?!

Merel -

Bedankt voor jullie uitgebreide antwoord op mijn vraag! Ik ga er maar eens over na denken wat mij tegen houdt…

Willemijn -

Succes 😀

Loes -

Wat een leuke vragenlijst! Ik wil ook dolgraag nog eens naar de Malediven, dat lijkt me zo bijzonder.

Jasmijn -

Super leuk om al jullie dromen te lezen, heel inspirerend!

Charlot -

Mijn droom is om nu eindelijk eens een diploma te halen en dan een echt leuke baan te vinden.
Ik ben nu 27 en voel me soms wel eens verdrietig dat ik nu nog geen ‘echte’ baan heb. Natuurlijk zijn er veel meer mensen in mijn situatie, maar soms is het net of ik de enige ben en zie ik om mij heen allemaal mensen die het goed voor elkaar hebben. Zelfs mijn eigen broertje heeft al een goede baan en een diploma. Dat maakt mij wel eens onzeker.
Overigens heb ik wel een beperking (ADD), maar probeer ik dit zo min mogelijk een rol te laten spelen. Ik ga binnenkort starten met een MBO opleiding en hoop dat die wel haalbaar voor me is.
Deed eerst een HBO opleiding (logopedie) maar de stages waren veel te hectisch en bezorgden mij zowat een burn-out, dus die opleiding heb ik zelf afgebroken. Met mijn HBO-niveau en ervaring moet de opleiding die ik nu wil gaan doen (Maatschappelijke zorg) goed te doen zijn :)

Suzanne -

Heel leuk om te lezen! Mijn droom is een leuk huisje samen met mijn vriend en hopelijk twee lieve kinderen

Kristel -

Ontzettend leuk! Mijn droom om Canada te bezoeken is afgelopen zomer verwezenlijkt!

Rianne -

Jeetje wat een hoop dromen. Daar kun je nog wel even mee vooruit!

Denk trouwens dat jullie bejaardentehuis/verzorgingshuis bedoelen ipv verpleeghuis 😉

Femke -

Wat een mooie droom. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar die ene droom, waar jullie nu al een tijdje iedere week aan werken! Ik kan mezelf zo geen droom bedenken die mij bij is gebleven..

Reageer ook