One Pot Pasta

Pasta, wie houdt er nu niet van? Ik ben er in elk geval dol op. Ook vandaag heb ik weer een super lekker en makkelijk pasta recept voor jullie. En wat ook wel fijn is: je maakt het in één pan! Scheelt weer afwas en is lekker simpel. Komt ‘ie!

Even vooraf: eerst een hele dikke shoutout naar Iris want door haar recept ben ik dit concept voor het eerst gaan proberen. Het bleek de bom te zijn en sinds dien heb ik er langzaam mijn eigen recept van gemaakt. 

Wat heb je nodig:

 • 1 grote ui
 • 2 knoflooktenen
 • 2 blikken cherrytomaten (even goed zoeken in de supermarkt, het maakt echt verschil)
 • 250 gr spaghetti
 • 2 bouillonblokjes
 • 2 paprika’s
 • 2 theelepels oregano
 • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder of 1 theelepel gewone paprikapoeder
 • Een groot blikje tomatenpuree
 • Bakje basilicum
 • 700 ml water

one pot pasta

Zo maak je het

1. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en pers de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snij de takjes fijn.

Houd de blaadjes apart, deze doe je er pas op het laatst doorheen.

2. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en paprika even aan. Na een paar minuten voeg je ook de tomatenpuree en paprikapoeder toe. Bak dit even mee.

3. Wanneer het zo’n 5 minuten gebakken heeft voeg je ook de spaghetti, basilicum takjes, oregano, bouillonblokjes, blikken cherrytomaatjes en het water toe. Dit laat je koken voor zo’n 15 minuten. Houd de pan in de gaten, als het droog wordt kun je nog wat extra water toevoegen. Roer regelmatig even door.

4. Snijd de basilicumblaadjes grof en roer vlak voor het serveren door de pasta. Breng de pasta eventueel nog op smaak met peper en zout.

pasta

Tot slot: Tomatenblokjes uit blik kunnen overigens ook prima hoor. Maar sinds ik er achter kwam dat je ook cherrytomaten uit blik hebt, kies ik toch wel vaak die. Want stiekem is dit nog net wat lekkerder dan tomatenblokjes! Verder kun je natuurlijk gerust wisselen met de groente die er in zit. Probeer bijvoorbeeld ook eens (verse) spinazie, wortel of broccoli.

34 reacties

Linda -

Dit gerecht heb ik gisteravond gemaakt, het was heerlijk! En het leukste, er is nog wat over voor mijn lunch straks 😋 Ik kijk er nu Sl naar uit! Dankjewel voor dit recept!

Jolien -

Maak je dit in een pasta saus pan wok achtig idee of echt in een pan waar je normaal de pasta in kookt.
Ik ga dit ook snel een keer maken!

Marrit -

Lekker! Ga ik ook eens proberen, ik zou er dan wel een paar gehaktballetjes bij bakken voor de vleeseters thuis.

Mare -

@Willemijn: Is dat misschien een idee voor een blog, de A-merken challenge. Iedere keer iets van het A merk/basic merk eens proberen en vergelijken t.o.v. het huidige merk? Want ik denk dat de meeste mensen graag op de boodschappen willen besparen, maar niet ten koste van de smaak. En dan geldt, je moet het maar net weten welke producten prima smaken van het goedkope merk (en ja, smaken verschillen maar ben wel heel benieuwd hoe jullie het ervaren).

Floor -

Aah ik als pasta lover wordt hier erg gelukkig van. Ga het zeker onthouden!

Floor -

*word natuurlijk 😂

Mare -

Ik vraag me eigenlijk af welke merken jullie zoal gebruiken, want dat kan zo schelen hoe het smaakt? Ik heb bijvoorbeeld hele specifieke voorkeuren. Spaghetti moet altijd van Honig of grand Italia zijn, tomatenpuree van basic AH. Ik ben super benieuwd of jullie ook zoiets hebben.

Willemijn -

Leuke vraag! Ik heb eigenlijk nooit voorkeur geloof ik…

Nicole -

Oehlala dit ziet er heel erg lekker uit! Deze ga ik even opslaan en een keertje maken!

Simone -

Ooooh, wat ziet dit er lekker uit! Ik heb het recept gelijk opgeslagen om het binnenkort eens te gaan maken. 😀

Anne -

Klopt het dat cherrytomaten uit blik alleen bij Ekoplaza verkrijgbaar zijn? Ik kan het niet vinden bij de Jumbo en Ap!

Merel -

Het merk Mutti verkoopt ze, deze kun je in grotere AH’s en via Albert online iig vinden!

Willemijn -

Het merk Cirio verkoopt het ook bij de AH. Maar misschien wel alleen de grotere filialen? Ik koop altijd deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi170704/cirio-pomodorini-cherrytomatoes

Tamara -

Voor hoeveel personen is dit recept? :)

Willemijn -

4! Sorry, vergeten te vermelden 😀

Joyce -

Toch vind ik het eruit zien als soep met spaghetti, zeg me dat het niet zo smaakt, dan ga ik ook eens proberen, haha 😉 !

Willemijn -

Het smaakt niet zo 😉 Haha! De saus is wel echt dikker dan soep, dat maakt het verschil.

Loes -

Ideaal. zo’n pasta. Niet teveel afwas, haha! Ziet er lekker uit.

Mylou -

Super chill recept dit! Ik háát afwassen dus één pan klinkt fantastisch. En ik hou van pasta, dus deze sla ik op.

Kirsty -

Ziet er lekker uit! Ik had nog niet eerde van cherrytomaten uit blik gehoord, ben nu eigenlijk wel heel benieuwd hoe die precies verschillen van normale tomaten uit blik.

Madelaine -

Oh dit klinkt góéd zeg. Wat voor bouillonblokje gebruiken jullie? Groente? Tomaat?

Willemijn -

Groente 😀

Sophie -

Kan je de restjes invriezen? Lijkt mij nogal veel voor 2 personen…

Willemijn -

Dat moet vast kunnen ja!

Kelly -

Ziet er weer heerlijk uit! :)

Lara -

Hier ook een groot fan van eenpanspasta! Ideaal studentenvoer, heb al heel wat studiegenoten aan dit soort pasta’s gekregen (want na een volle dag colleges is pizza bestellen wel heel verleidelijk).

Ik maak vaak een variant zonder saus met losse cherrytomaatjes. Maar ik ga eens zoeken naar cherrytomaatjes in blik!

Mirjam -

Dit maak ik ook heel graag! Vind het zo heerlijk om te zien hoe alles gaart en die zetmeel die van de spaghetti afkomt maakt een heel bijzondere smaak. Ik moest wel even glimlachen toen ik groot blikje zag staan :-)

Leonie -

Oeh dit ziet er erg lekker en makkelijk uit. Ik ga het vanavond meteen maken!😊

Daniëlle -

Dat ziet er echt heerlijk uit en ook nog eens makkelijk ook. Binnenkort maar eens proberen.

Carina -

Stap 2 klopt niet helemaal :’) kleine typo. Alles aanpakken ipv aanbakken.
Ik zou dit soort recepten vaker moeten maken.

Willemijn -

Haha dat is wel een essentiele hihi!

Sylvia -

Zo dat ziet er lekker uit!! Heb nu al trek en heb net mn ontbijt achter de kiezen haha. Ik ga het zeker uitproberen dankjewel voor het “simpele” recept!

Marije -

Dat klinkt lekker zeg! En makkelijk. Vroeg mij al af hoe je de pasta zou doen toen ik de titel zag.

Leonie -

Hmmm! Lijkt me heerlijk! Dit weekend eens maken:)

Reageer ook