Kinderbueno Tiramisu

Sinds ik zwanger ben, heb ik wel een zoete craving waar ik niet teveel aan toe geef. Namelijk alles wat te maken heeft met koekjes en gebak. Maar vooruit, ik hou het niet meer. Daarom vandaag deze heerlijke Kinderbueno Tiramisu. Zwangerschapsproof!

Mocht je niet zwanger zijn, zou ik zeker deze tiramisu maken volgens het traditionele recept met ei en alcohol. Koop dan een heerlijke hazelnootlikeur om deze door de koffie te doen en daar de lange vingers in te dopen. Hmmm! Dat lijkt mij persoonlijk nog lekkerder, hoewel deze variant ook heerlijk is.

Wat heb je nodig? (10 – 12 personen)

  • 500 g mascarpone
  • 2 eetlepels vanille aroma
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 pakken lange vingers
  • 2 koppen sterke koffie
  • 2x een 5-pack Kinderbueno’s

Recept

1) Klop in een kom de mascarpone los met 2 eetlepels vanille extract. Dit kan met de hand. Ik laat de mascarpone meestal even buiten de koelkast staan en gebruik dan de laagste stand van de mixer om het extra los te kloppen. Mocht je jezelf afvragen hoe je aan vanille aroma komt, dat staat bij de meeste supermarkten gewoon bij de bakspullen.

2) Klop in een andere vetvrije kom de slagroom met twee eetlepels suiker stijf.

3) Voeg de slagroom bij de mascarpone en roer deze goed door elkaar. Zo wordt het beslag heel luchtig.

4) Nu is het leukste moment aangebroken, afgezien van het opeten. Neem vijf Kinderbueno’s. Laat deze in de verpakking zitten en verkruimel ze door er met een deegroller of knoflookpers op te slaan. Maak de verpakkingen daarna open en roer de verkruimelde Kinderbueno’s door het beslag. Zet het beslag voor nu even in de koelkast.

5) “Meet” in een schaal hoe je het beste de lange vingers neer kunt leggen. Uiteindelijk komen er twee lagen lange vingers in de tiramisu.

6) Zet 2 kopjes sterke koffie. De koffie giet ik daarna in een diep bord. Doop de lange vingers hier kort in en dan is het tijd om de tiramisu als een bouwpakket in elkaar te zetten.

7) Je begint met een laagje lange vingers gedrenkt in koffie. Daarna schep je de helft van het beslag over de lange vingers. Druk dit voorzichtig en gelijkmatig aan. Daarna leg je op het beslag weer een laag lange vingers gedrenkt in koffie en verdeel je het overgebleven beslag weer over de lange vingers.

Zet de Kinderbueno Tiramisu minstens twee uur in de koelkast om verder op te laten stijven.

8) De garnering is heel simpel. Je kunt er nog een laagje cacao overheen strooien als je dat wilt. Ik heb het niet gedaan omdat ik vond dat er al genoeg chocola in zat.

De overgebleven Kinderbueno’s kun je gebruiken om de Kinderbueno Tiramisu te decoreren. Tip van Tien: doe dit pas als je daadwerkelijk de tiramisu gaat serveren. Ik kwam er achter dat de Kinderbueno namelijk slof wordt als je dit van tevoren doet. Dat geldt alleen voor de Kinderbueno die je er bovenop legt. Dus leg pas een blokje of een reep Kinderbueno op de tiramisu als je het op gaat eten.

Het lekkerste is wel om dit van tevoren te maken. Wij aten na twee uur al een stukje, maar het was de volgende dag eigenlijk nog lekkerder omdat de smaak van de Kinderbueno dan goed in het beslag getrokken is.

Als echte Kinderbueno liefhebber, moet je dit een keer geprobeerd hebben! Laat ons vooral weten via 2WMN of social media ( gebruik de hashtag #2eat of #2wmn )  of het gesmaakt heeft of dat je er een nieuwe variant op hebt bedacht. Vinden we leuk!

13 reacties

Renske -

Oeh wat ziet dat er goed uit!
Kleine tip; een vetvrije kom is niet nodig, want in slagroom zit ook (veel) vet. Met eiwitten heb je wél een vetvrije kom nodig, omdat er anders geen lucht in het mengsel blijft ‘hangen’. Happy cooking 😃

Lenneke -

Ohhhh God, ik wil dit. Had een bak lasagne gekocht en dacht dat heel veel was, maar heb nog MEGAhonger. En nu moet ik dit.

Nienke -

Oh heerlijk! Ik heb nog even vakantie en dit ga ik volgende week maken! Dit moet wel geweldig zijn!

Suzanne -

Lijkt me echt geweldig!

floor -

ziet er heel lekker uit!
Mischien kan wat jij als niet zwanger bent hoeveel alcohol zal toevoegen.

Jorinde -

Hmm dit klinkt als het perfecte toetje voor een vriendinnenavondje, haha! Deze ga ik onthouden.

Joyce - LemonyLifeNL -

Dit lijkt me echt heerlijk! Moet ik snel eens proberen!

Jannie -

Deze ga ik zeker proberen, vind nieuwe dingen uitproberen erg leuk! Dus dat gaat zeker goedkomen!

Amy -

Haha, zit ik hier op kantoor.. met een instant craving naar chocolade. Bedankt he! 😉 Erg leuk recept, ga ik zéker een keertje zelf proberen!

Eveline Fleur -

Oh oh oh wat lekker! <3 Deze moet ik maar eventjes bewaren voor na onze bruiloft haha. #allesvoordejurk 😉

Curly Creative -

Mede preggo hier. Zit kwijlend achter mijn beeldscherm. Eerst maar eens ontbijten..

X

Michelle -

Heerlijk! Dit recept lijkt in grote lijnen heel erg op dat van de tiramisutaart die ik vaak maak, alleen heeft die geen kinderbueno en een bodem van koekjes. Ook echt een aanrader én heel preggoproof!

Kelly -

Deze moet ik een keer maken! Ziet er heerlijk uit!

Reageer ook