Artikelen waar ik het meest trots op ben

Al bijna 1300 artikelen hebben we geschreven op 2WMN. Dat betekent zo’n 650 artikelen per persoon. Wow, dat is véél. Laatst hadden Martine en ik het over op welke artikelen we het meest trotst zijn. En dat leek me eigenlijk ook wel leuk om te delen.

Foto’s door Mariska de Groot

Toen we 2WMN startte, zaten we allebei in roerige tijden. Weggaan bij onze vaste baan was ons niet in de koude kleren gaan zitten. Mijn ouders waren pas gescheiden. En ik had eierstokken die keihard aan het rammelen waren. In die periode is schrijven meerdere malen een uitlaatklep, bijna therapie zou je wel kunnen zeggen, geweest. Het artikel ‘Volwassen kind van gescheiden ouders’ is denk ik wel het artikel geweest waar ik het meeste tijd in gestoken heb en waarvan het schrijven zelf voor mij heel therapeutisch was. Ik heb er maanden lang aan gewerkt, tranen om gelaten en uiteindelijk met lichte zenuwen maar zeker ook trots online gezet. De reacties die ik er op kreeg waren hartverwarmend en herkenbaar. Ik vond het zo fijn! Daarnaast krijg ik tot op de dag van vandaag reacties van mensen die het lezen, zowel kinderen als ouders. Ik vind het zo fijn dat mijn stuk, dat mijzelf zo geholpen heeft, ook andere mensen helpt.

Ook het tweede deel, dat ik een jaar later schreef, is een stuk die me nog erg is bijgebleven: Volwassen kind van gescheiden ouders #2.

Een artikel waar ik ook heel trots op ben is ‘Is down voor JOU een goede reden voor abortus?’ In dit artikel stel ik de vraag aan de kaak of abortus plegen legitiem is als de baby Syndroom van Down heeft. Iets dat voor iedereen natuurlijk ontzettend persoonlijk is. Ook aan dit artikel heb ik heel lang gewerkt om zo veel mogelijk kanten te belichten en mijn eigen standpunt goed te verwoorden. Niet alleen ben ik trots op hoe ik het zelf geschreven heb, ik ben vooral ook trots op de discussie die tot stand kwam onder onze lezers. Tien en ik worden vaak gecomplimenteerd over onze openheid, maar onze lezers zijn dat absoluut ook!

Ik vond het doodeng om mijn artikel ‘Moederliefde’ te plaatsen. Het is denk ik wel een van mijn meest kwetsbare artikelen. Als je moeder wordt, dan verwacht je toch dat je dat intense, allesomvattende gevoel van moederliefde zult ervaren? Bij mij bleef het uit. Ik voelde niks. Maar gelukkig weet ik nu dat dat niets over Jelle zei, noch over mijn kwaliteiten als moeder. Mijn moederliefde groeide in een heel rap tempo en inmiddels ben ik dolverliefd. Ik ben blij dat ik met dit artikel mee heb gewerkt aan het taboe doorbreken. Kraamweken zijn niet altijd roze wolken en moederliefde moet soms groeien. En dat is helemaal oke!

Al heel wat jaren een begrip op onze blog: Say YES to the melkfles. Ik vind het zo tof dat iedere zomer weer social media volstroomt met foto’s van prachtige benen. Van heel licht tot donker en van slank tot vol. LOVE onze melkfles-beweging!

Als je het hebt over het recept op 2WMN waar ik het meest trots op ben, dan is dat toch wel de Nestlé Triple Treat Taart. Tien en ik bedachten het recept helemaal zelf en zijn een hele dag bezig geweest met het bakken van de taart. We hebben zo veel lol gehad en we kregen geweldige reacties op het artikel. Zo tof!

Ook de zoete aardappelsoep en de goulash waren een succes. Het is zo leuk als we van jullie terug krijgen dat een recept geslaagd is. Dan ben ik altijd helemaal blij!

In de creatie/doe-hoek vind ik mijn artikel over fotoboeken maken en bijhouden heel leuk. Er zit super veel werk in en ik heb er veel mensen mee geholpen. Nog bijna maandelijks krijg ik er vragen over. Een ander artikel in deze categorie is de serie over je oude badkamer opknappen. Deze serie bestond uit 3 artikelen (deel 1, deel 2 en deel 3) en staat in de top 10 van best gelezen artikelen van al onze artikelen. Bizar!

Ha, leuk deze trip down memory lane. Wat hebben we al veel geschreven en wat hou ik toch van schrijven. En ik ben nu wel heel benieuwd welk artikel van mij jou het meest is bij gebleven. Dat zou ik heel leuk vinden om te horen! 

16 reacties

Renske -

Stuk voor stuk prachtige artikelen. Wat mij het meeste is bijgebleven is het artikel over generatie x (en y geloof ik). Dat sloeg zooo de spijker op zijn kop voor mij, ik voelde me heel erg begrepen. Bedankt daarvoor!
Nu vind ik vooral alles over moeders hap vermakelijk omdat Jelle en mijn kindje niet zoveel in leeftijd verschillen, is dat zo herkenbaar! Ga zo door! xxx

Mare -

Dat interview met je moeder vond ik ook echt een parel en dat was direct wat me te binnen schoot!
@Martine: Zou jij ook een face to face willen doen? En dan bij voorkeur met Jorrik?
@Willemijn: Ik hoop dat er nog wat interviews komen, b.v. met je vader of je broer want ik vond het echt een heel mooi artikel.

Ju -

Het artikel waarin Martine voor het eerst vertelde over haar verleden binnen de Jehova gemeenschap vond ik erg indrukwekkend. Vooral omdat ik daar eigenlijk nooit eerder iets over gehoord had, en ik me voor de zoveelste keer realiseerde dat je echt nooit kunt weten wat er achter iemands mooie foto´s en artikelen verscholen gaat.

Kelly -

Heerlijk wat schrijven een effect op je kan hebben! De vlogs over de aankondiging van jullie zwangerschappen zijn me alle 3 bijgebleven!

Loes -

Leuk, zo’n rijtje! Ik vond je artikelen rondom het gen met de genetische afwijking waarvan jij drager bent en zwangerschap altijd heel interessant en mooi geschreven. Heel eerlijk en open.

Marie -

Leuk artikel. Leuk ook als Martine haar lijstje deelt!

Martine -

Ga ik zeker doen, leuk dat er enthousiast gereageerd wordt op deze blog van Will. Ik plan ‘m vast in voor mijn verlof 😉

Anja -

Leuk deze terugblik! Alle artikelen destijds wel gelezen, maar net zo leuk om ze nog weer eens te lezen :). Ik vroeg me af: hebben jouw ouders de blogs over de scheiding (vooraf?) ook gelezen? Wat ik ook nog hele fijne artikelen vind zijn de “gestopt met de pil” artikelen. Heeft mij destijds opnieuw doen besluiten om weer met de pil te stoppen en nog steeds een happy niet-pil gebruikster. Keep up the good work! Heel veel liefs!

Amelie -

Die artikelen over de pil vond ik juist minder goed want ze waren erg negatief (het ging met name over jullie slechte ervaringen) en ook niet echt van alle kanten belicht. Dat vonden meerdere mensen (artsen, apothekers) gezien de reacties hierop. Is ook geen makkelijk onderwerp maar toch.

Anja -

Het waren persoonlijk ervaringen die werden gedeeld en voor mij één en al herkenbaarheid. Als iemand zich er wel goed bij voelt is dat hartstikke prima. Maar destijds werd er voor mijn gevoel te weinig stilgestaan bij wat het evt. allemaal kan veroorzaken en daarom waren dit (voor mij persoonlijk) heel erg fijne artikelen. :)

Martine -

Soms hoeft iets toch ook niet van alle kanten te worden belicht? Wij zijn geen artsen of apothekers. We zijn mensen met persoonlijke verhalen en ervaringen en ook die mogen er zijn: zowel negatief als positief. Het is juist mooi dat er in de reacties open en respectvolle discussies ontstaan. Daarnaast kon je wel zien aan de artikelen over de pil dat hier te weinig over wordt gesproken, zoveel herkenbaarheid dat er was.

Anne -

Ah zo leuk! Gaat Martine ook een artikel maken met jaar lijstje? 😊

Curly Creative -

Ik kom hier altijd als er weer een nieuw artikel online is gezet. Elk stukje laat zien wie jullie zijn en wat jullie bezig houd. Soms zitten er ook onderwerpen tussen waar ik zelf nog niet bij stil heb gestaan. En dat is tof!! keep up the good work <3

x

Syl -

Martine heeft eens een artikel geschreven over hoe het is als je beste vriendin een kind krijgt. De vragen en angsten over tijd verdelen en het er niet meer bij horen.

Romy -

Wat onwijs leuk, dit overzicht! Ik volg jullie pas sinds een jaar, dus ik heb genoeg terug te lezen :) Ik vind het heel mooi dat jullie zo openhartig zijn en dat jullie blog ook voor julliezelf als een soort therapie kan werken.

Harma -

Wat een leuke blog! Leuk om die oudere blogs nogmaals te lezen.

Reageer ook