2Keep a Diary: ZO ZIEK… :(

Hallo maandag! Een nieuwe week is weer aangebroken. Het is volop zomer (kuch) in Nederland en ook wij proberen zo veel mogelijk lekker buiten te zijn en leuke dingen te doen, ondanks dat we beide ook veel aan het werk zijn. Afgelopen week zat vol met leuke afspraken en dingen. Maar het was ook wel een zware week. Een van mijn hummels werd namelijk ontzettend ziek…

Maandag

Goedemorgen! Om 6.00 uur zijn de jongens wakker en staan we op. Tijd om te ontbijten en aan te kleden.

Djurre vertrekt vandaag naar Brabant voor z’n werk, maar  is nog thuis vanochtend. Hij brengt daarom de jongens naar de crèche. Om 9.00 uur begin ik altijd met werken maar het is nog maar 8.00 uur. Dus ga ik als een speer door het huis heen: wasje er in, stofzuigen en het avondeten vast voorbereiden. Check!

De werkdag kan beginnen!

Dit is mijn look of the day! Ik draag Checkmate van Jeffree Star. Deze kleur was een limited edition, maar de kleur Anna Nicole (die in het vaste assortiment zit) lijkt er ontzettend veel op. Mocht je ‘m mooi vinden… :-)

Martine is er ook. We gaan gauw aan de slag. We werken een berg mail weg, schrijven en…

Ik neem nog een video op.

We gaan als een trein, maar om 16.00 uur bedenken we ons dat we nog helemaal niet gepauzeerd hebben. Maar even doen dus. Ik voelde deze keer Martine’s baby super duidelijk schoppen. Mijn kleine vriendje laat niet vaak van zich horen als mensen aan de buik van zijn moeder zitten, maar deze keer had ik de eer. Hoera!

Aan het eind van de dag haal ik de jongens weer op van de crèche. Doordat ik ‘s ochtends al gekookt had, kunnen we nu lekker snel aan tafel. Dat is ideaal als Djurre weg is, anders heb ik het gevoel dat ik handen te kort schiet. Zelf eten gaat Jelle trouwens steeds beter af. Zo leuk. En makkelijk. 😉

Dinsdag

Man, wat een prut nacht! De jongens hebben me heerlijk één voor één wakker gehouden. Gaap! Dit gebeurt nou altijd wanneer Djurre niet thuis slaapt. Wat is dat toch? Haha!

Desondanks doe ik snel wat mascara en concealer op en vertrek na het ontbijt met Jelle en Gijs naar Ballorig. Hier heb ik afgesproken met een vriendin.

Jelle heeft er de tijd van zijn leven samen met de twee kindjes van mijn vriendin. Kunnen wij even lekker bijkletsen (en dat lukte nog ook!).

Als de jongens naar bed zijn ga ik lekker aan het werk. Ik werk een Face2Face interview uit. Daarna kruip ik om 21.00 uur onder de wol.

Woensdag

Oke, laat dat onder de wol kruipen maar zitten. Het werd een vrijwel slapeloos nachtje. Gijs was flink aan het spoken en ik kon er niet achter komen waarom. Maar goed, tijd om moe te zijn hebben moeders niet, toch? 😉 Ik maak havermout voor mij en Jelle en drink thee uit de mok die ik van lezeres Larissa heb gekregen tijdens ons Face2Face interview.

Om 8.30 uur heb ik een afspraak met Kimberly van Newborn Fit Mama*. Samen met haar ga ik de komende 12 weken werken aan een betere conditie en strakker lichaam. Ik wil niet afvallen, maar ik heb toch wel lichte issues met mijn buik die verder uitsteekt dan mijn borsten (ja echt), dus ik hoop dat ik daar wat aan kan doen.

Tijd om naar de stad te gaan voor afspraak nummer twee. Ik draag een broek en tanktop van Zara, witte All Stars en mijn gele Mulberry Small Clifton.

Samen met Tien en een bedrijf hebben we een leuke brainstormsessie onder het genot van een lekkere lunch. Zo leuk om nieuwe plannen te smeden! We hopen jullie er over een paar maanden meer over te kunnen vertellen.

Daarna gaan we nog even in een barretje zitten om samen te werken.

En aan het eind van de dag trakteren we onszelf op een ijsje. Gino’s aan het Zuiderdiep in Groningen verkoopt de lekkerste ijsjes. Zo hebben ze onder andere Strawberry Cheesecake, Salted Caramel en Ferrero Rocher ijs. GODDELIJK!

Donderdag

Vandaag zitten we gezellig bij Ayleen en Sue in de stoel.

Ik kreeg veel vragen over mijn blouse afgelopen week. Hij is van Zara! Net als de broek trouwens. Yay! We zijn weer helemaal blij!

Nog één foto van ons tweetjes dan. Omdat ons haar zo leuk is, hihi. Je hebt alles al kunnen zien in de vlog van afgelopen vrijdag. Nog niet gezien? Kijk ‘m hier!

Vrijdag

Jelle heeft vanochtend geleerd wat ‘cadeautje’ betekent, want ik heb een boekje voor hem gekocht gister. Van Nijntje. Zijn favoriete tekenfiguur ter wereld. Hij is er helemaal blij mee.

We hebben een lekkere ochtend met zijn drietjes. Ze spelen gezellig samen en ik rommel wat in huis aan.

Gister kwam weer een nieuwe Bloomon bos binnen. Wat is ‘ie weer mooi! We krijgen vaker de vraag of Bloomon ons bevalt. We hebben er een review over geschreven, die je hier kunt lezen. En mocht je ook een abonnement op Bloomon willen, dan krijg je als je via deze link een abonnoment afsluit, een gratis vaas. En wij krijgen een gratis bos, als je via onze link bestelt. Win win! 😉

Tussen de middag lunch ik met tomatensoep en geroosterd brood.

‘Mama bowe’. Jelle wil dat ik met hem een blokkentoren gaan bouwen. U vraagt, wij draaien!

’s Middags maken Saar, de jongens en ik  een lekkere grote wandeling. Wat is de natuur toch mooi in de zomer. Zo lekker groen!

Daarna maak ik curry en als Djurre thuis is gaan we eten. Van deze curry komt trouwens over een paar weken een recept online.

Zaterdag

Na een wederom verschrikkelijke nacht word ik met een bonkend hoofd wakker. Arme Gijs is zo ontzettend ziek geworden. Ik voelde het al een beetje aan komen omdat hij zo onrustig was deze week. ’s Ochtends gaan we zelfs nog met hem naar de huisartsenpost. Hij blijkt de ‘mond, hand voetziekte’ te hebben. Ik ben wel wat gewend qua zieke kinderen, maar deze kinderziekte is echt horror. Hij heeft zo veel pijn en voelt zich zo ellendig. Echt heel erg zielig.

Djurre gaat met Jelle naar zijn ouders om te helpen met wat klusjes. Gijs en ik blijven lekker thuis. Als ‘ie even een momentje heeft dat ‘ie zich niet zo rot voelt, gaat ‘ie gelijk op ontdekkingstocht. Hij heeft hier Saar ontdekt en sinds dien is hij er niet meer bij weg te slaan. Zo schattig!

Zondag

Zondagochtend ga ik aan de schoonmaak. Ik vind het altijd zo heerlijk als je huis weer helemaal fris ruikt.

Daarna ga ik sporten. Deze keer thuis, want het lukt me niet om op tijd bij de groepsles op de sportschool te zijn. Jelle is mijn extra gewicht tijdens het squatten en hip thrusts vandaag. 😉

’s Middags gaan we lekker wandelen met Saar in het bos. Het is voor Jelle de eerste keer in het bos terwijl hij kan lopen en hij heeft de tijd van zijn leven.

Oeps, mijn tweede ijsje deze week. Oh well… 😉 Ik nam Bokkenpoot en Snickers. Zo lekker!

’s Avonds eten we Bombay aardappeltjes van Lekker & Simpel en bloemkool met zelfgemaakte humoes. Hmmm!

Om 18.30 uur gaat Jelle in bad en naar bed. Gijs zit op dit moment nog naast me, die voelt zich nog steeds helemaal niet lekker. Zo zielig. Ik hoop dat het snel over is want dit is op de eerste plaats vervelend voor hem, maar stiekem ook voor ons. Een zieke baby is gewoon zo zwaar.

Maar goed, it’s part of the job. Over een week is ‘ie vast weer het zonnetje in huis. Los van dat mijn kleine hummel zo ziek was, was het wel een heerlijke week. Lekker naar de kapper, leuke afspraken, fijn gewerkt en als afsluiter een fijne middag in het bos. Ik hoop dat jullie week ook fijn was! Liefs!

Sponformatie
* Het traject van Newborn Fit Mama heb ik gekregen.

26 reacties

Nicole -

Wat een leuke foto’s allemaal. Ik vind deze diaries ook heel leuk altijd! Wat jammer dat de kleine ziek was deze week, maar gelukkig heb je alsnog heel veel leuke dingen gedaan!

Nienke -

Wat een gave foto van Djurre en Jelle in het bos!
Vervelend dat kleine Gijs ziek was. Hopelijk gaat het snel weer goed met hem.

Linda -

Voordat je vertelde dat Gijs ziek was en beide jongens je om de beurt wakker hielden, dacht ik dat is geen toeval dat ze dat altijd doen als djurre weg is. Ik denk dat ze onbewust voelen dat de ‘beschermer’ van het gezin weg is misschien?

Inge -

Oh die gele kleur van je tas is echt een goede keuze geweest. Zo gaaf!
En krijg je extra bloemen of korting? Anders staan straks heel jullie woonkamers vol haha

Beterschap met de kleine man!

Willemijn -

We krijgen de volgende bos gratis. Dus niet een extra bos (gelukkig :P).

Alex -

Beterschap voor de kleine Gijs! Zo zielig als een kindje ziek is en je er (bijna) niks aan kunt doen.

Mariska -

Wat naar dat Gijs zo ziek is geworden zeg. Ben benieuwd naar jullie nieuwe plannen :)

Lise -

Wat naar dat Gijs zo ziek is! Ik hoop dat hij snel opknapt. (waarschijnlijk heb je het allang bij de huisarts gehoord of gelezen maar het zekere voor het onzekere 😉 Het is niet goed voor hoogzwangere vrouwen om in aanraking te komen met het virus. Een zwangere vriendin van mij vertelde me dit toen onze kleine de hand- voet- en mondziekte had.)
Jullie hebben trouwens een prachtige blog! Ik kijk eigenlijk iedere dag na het ontbijt even als vast rustpunt in deze drukke dagen!

Joyce - LemonyLifeNL -

Wat vervelend dat Gijs zo ziek was! Ik ben erg benieuwd naar je curry recept.

Kim -

Haha je buik borsten probleem… I feel u! Super leuk dat Kimberly je gaat trainen. Ben onwijs benieuwd naar je ervaringen. Zieke kindjes, pppppoohh! Heftig iedere keer weer. Wij gaan hier altijd langzaam het complete rondje af 😉

Loes -

Poeh, wat een pittige week.. Wat vervelend.. Hopelijk gaat het snel beter! Vind de blouse van Zara je heel mooi staan trouwens.

Tineke -

Wat leuk dat wij Jelle eens helemaal mogen bewonderen! Wat een knap kereltje!
Liefs

Megan -

De mond-, hand-, voetziekte is echt verschrikkelijk ja! Ik heb hem gehad toen ik 19 was, ik heb mij nog nooit zo verrot gevoeld :( ik hoop dat Gijs er snel bovenop komt. PS: waarschijnlijk heeft de huisarts dit al vermeld, maar de ziekte is heel besmettelijk dus let op 🙁

Esmeralda -

Hey Willemijn,

Hier ook een kleine man (en arnoud) die hand, mond en voetziekte heeft gehad. Schrik niet als de huid straks gaat vervellen. Kan wel even duren dat het over is.
Geweldig om te zien hoe groot Jelle alweer is!
Fijne week, hier (hopelijk) laatste week van de zwangerschap.

Amy -

Wat sneu dat Gijs zo ziek werd deze week, hopelijk is hij snel weer helemaal fit. Succes met het Newborn Fit-programma!

Lisa -

Ik krijg echt rammelende eierstokken van die foto van Djurre en Jelle! Zo lief! Wel balen van Gijs, hopelijk knapt hij snel op!

Anne -

Ach, arme Gijs. Het is oprecht een rotziekte. Heb het zelf twee jaar geleden opgelopen, was niet fraai. Hoop dat hij snel weer opknapt! Beterschap!

Sylvia -

Wat jammer dat je zo slecht hebt geslapen en dat je kleintje ziek was. Dat is altijd zo naar omdat je ze verder niet kan helpen. Je hebt wel prachtige bloemen in huis staan en je haartjes zien er ook weer heel mooie uit! Ik had ook wel een newborn fit mama programma willen volgen maar helaas zit nog in het buitenland😄hele fijne week toegewenst!

Marije -

Arme gijs! Hopelijk knapt hij snel op.

Madebyuna -

Arme gijs & arme jullie :( lijkt me behoorlijk pittig zo een klein ziek mannetje. Dat curry recept ziet er heerlijk uit, ik wacht met smart op het recept
:)

Michelle -

Wat sneu dat Gijs zo ziek was! Maar hopen dat hij gauw wat opknapt. Je hebt trouwens groot gelijk hoor, met twee keer een ijsje! In de zomer is dat hier ook meer regel dan uitzondering. Zo lekker.

Romy -

Wat sneu dat je beide jongens ziek zijn geweest deze week! Ik kan me voorstellen dat je dan even handen tekort komt als Djurre er niet is. Verder klinkt het als een fijne werkweek. Spannend dat je met het Newborn Fit-programma gaat beginnen. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt.

Lysks -

Is die lekkere lunch op woensdag bij een tentje in de stad? Zo ja, waar?! Ziet er zo goed uit!! Hoop dat Gijs weer wat beter is!

Femke -

Klinkt als een prima week.. maar wat balen dat je kleine hummeltje zo ziek is geworden. Ahhh altijd fijn om naar het bos te gaan. Enne, een keer twee ijsjes, moet kunnen toch?!

Sterre -

I get the buik borsten issue. Heb het ook, maar dan zonder dat er kinderen in hebben gezeten.

Renée -

Wat een leuke foto’s weer! Wij zijn laatst bij het Nijntje museum in Utrecht geweest en dat vonden mijn dochters helemaal geweldig! Echt een aanrader.

Reageer ook