Wat hebben we gegeten afgelopen week? #5

Joehoe, ik heb er weer eentje! Een nieuwe ‘Wat hebben we gegeten afgelopen week?’. Het was een lekker gevarieerd weekje. Van Hollands tot Spaans en van Mexico tot Italië. Dit is wat we afgelopen week gegeten hebben.

Maandag

(Zie foto hierboven) We begonnen de week met… Quesadilla’s! Deze quesadilla’s zitten bomvol groente en maakte ik natuurlijk af met een dubbele laag kaas en koriander. Oh men, wat is dit toch goddelijk. Het recept deel ik over 3 weken op 2WMN. Nog heel even geduld dus!

Dinsdag

Op dinsdag maakte ik tomatenrisotto. Het recept staat op 2WMN. Ik vergat deze keer alleen de zongedroogde tomaatjes. Maar zonder is het gelukkig nog steeds erg lekker. Ik maakte er groene asperges bij, jum!

Woensdag

Vandaag aten we Spaanse tortilla. Het ziet er heel saai uit, maar het was wel lekker! Dit was een vrij simpele variant met kant en klare aardappelschijfjes, ei, spinazie en paprika. Het recept van de AH gebruikt een zakje tortilla mix, maar ik heb gewoon wat kruiden zoals paprikapoeder, chili, rozemarijn en oregano bij elkaar gemikt samen met aardig wat zout en peper. Ook voegde ik nog een klein beetje kaas door het ei-mengsel en strooide er wat bovenop. Het was lekker en bovendien zo gemaakt! Ik ben dol op ovengerechten, want terwijl de oven kookt, kan ik wat anders doen.

Donderdag

Elke zomer weer een succes: de aardappelsalade. Ik maak ‘m altijd heel simpel met aardappel, ham, ei en slasaus als basis. Deze keer deed ik er met asperges, sla en doperwten door als groente. Hmm!

Vrijdag

Sinds ik pasta met tonijn heb ontdekt staat het hier thuis regelmatig op het menu. Jelle vindt het ook heerlijk en eet zonder morren ook alle groente op die er in zit, hoera! Het is geen moeilijke eter, maar ik merk wel dat de peuter-fase nu begonnen is waarbij hapjes gekeurd worden en alles wat groen is gewantrouwd worden. Haha!

Zaterdag

We zijn de hele dag op pad geweest en zijn laat thuis. Dus gaan we voor lekker makkelijk: Ik had nog een flinke bak zoete aardappelsoep in de vriezer.  Even opwarmen en aanvallen maar!

Zondag

Ik ben op dreef met met recepten voor 2WMN! Soms heb ik van die fases dat ik veel nieuwe dingen maak en nu het van dat mooie zomerweer is, is het ook nauwelijks een moeite om het op de foto te zetten als het recept geslaagd is. Ook hiervan zien jullie dus binnenkort een receptje. Ik zal alvast verklappen dat het een stamppotje is met snijbonen en veldsla. Keep you posted!

13 reacties

Lianne -

Oeh! Dat stamppotje – zomerse variant – ziet er heerlijk uit! Daar ben ik echt benieuwd naar en ook je pasta met tonijn ziet er verrukkelijk uit!

Shirley -

Ik ga de zoete aardappelsoep en Spaanse tortilla op mijn lijstje zetten voor aankomende week. Thanks voor de inspiratie!

Loes -

Ik ben zo dol op quesadillas, echt heerlijk. Wil trouwens nog steeds de soep eens proberen!

Malou | Blonde Blossom -

Wat een lekkere dingen allemaal! Die pasta moet ik nog steeds eens proberen, lijkt me heerlijk. En wat gevarieerd weekje inderdaad! Ook de quesadilla’s klinken goed, net als die goddelijke risotto! Malou x

Jorinde -

Wat een lekkere gerechten! Goede inspiratie voor het avondeten! Ik ben erg benieuwd naar het recept van de quesedillas!

Susan -

Ziet er goed uit!

msevairene -

Mijn inspiratie staat de laatste tijd op een serieus laag pitje wat betreft eten maken. Het is dan ook meestal lekker saai een AVG’tje of iets à la spaghetti. Ben al benieuwd naar de recepten !

Michelle -

Vind ‘t altijd zo’n ding om ie-der-e avond weer wat nieuws te bedenken! Deze artikelen zijn heel fijn voor de inspiratie. Quesadillas vallen hier ook altijd erg in de smaak, maar heb ik nu alweer een hele poos niet gemaakt. Goede reminder!

Vera -

Ziet er heerlijk uit!

Curly Creative -

Ohh yum die aardappelsalade ziet er heerlijk uit zeg ( de rest trouwens ook hoor)

x

Kirsten -

Heerlijk! Krijg direct zin in het avondeten ;).

Marije -

Wat ziet het er lekker uit! Ben erg benieuwd naar de quesedillas

Kelly -

Hmmm ziet er allemaal heel erg lekker uit !

Reageer ook