Review: Joolz Geo Duo kinderwagen

Ontzettend vaak naar gevraagd: mijn review van de Joolz Geo Duo kinderwagen. Na een half jaar kan ik wel stellen dat het by far het allerfijnste en belangrijkste item uit onze complete baby-inboedel is. En vandaag vertel ik je waarom!

Dat ik Joolz fan was, wisten jullie al. Voor Jelle hadden we immers een Joolz Day in het legergroen. Wat een fijne wagen was dat! Maar toen ik zwanger was van Gijs en het er op leek dat Jelle nog lang niet zou lopen wanneer Gijs geboren zou zijn, zat ik met mijn handen in het haar… Hoe zouden we ze beide gaan vervoeren? Mijn oorspronkelijke plan was om Gijs te gaan dragen en Jelle in de Joolz Day te zetten. Maar meerdere moeders met kinderen dicht op elkaar drukten me op het hart dat een duowagen toch echt wel heel fijn was… Ik zat in twijfel.

En toen nam de PR van Joolz contact op. Of ik de Joolz Geo Duo op hun hoofdkantoor eens wilde proberen. Ik nam het aanbod aan en na een demo was ik om. Dit leek me toch wel echt heel handig! Ik mocht, ontzettende bofkont die ik ben, een kinderwagen uitzoeken en zo gebeurde het dat er een paar weken voor ik beviel, een gloednieuwe Joolz Geo Duo in huis stond.

De eerste keer naar buiten met twee kinderen!

De Joolz Geo is er in verschillende designs en kleuren. Ik ging voor de Joolz Geo uit de Tailor lijn. Binnen deze lijn kun je kiezen uit zwart en twee kleuren grijs als bekleding. Daarnaast kun je bij een wagen uit de Tailor lijn zelf de kleur van de lederen details kiezen. Die is er in allerlei toffe kleuren, zoals roze, turkoois, oranje, rood, geel en bruin. Ik koos voor zwarte bekleding, een zwart frame en bruine lederen details. Simple but classy! Ik vind het echt heel tof dat je je eigen Joolz samen kunt stellen op deze manier.

Bij een Joolz Geo Tailor ontvang je ook een luiertas en slaapzak in dezelfde kleuren als de kinderwagen. Een Joolz Geo Tailor (in de mono uitvoering, dus voor één kind) kost €1399. Dat is €200 tot €300 duurder dan de andere types van de Joolz Geo, maar je hebt dan wel een voetenzak en een luiertas en je kunt hem dus helemaal naar eigen smaak samenstellen. Bij een Geo uit een andere lijn moet je los een luiertas en voetenzak kopen.

Het grootste verschil tussen de Joolz Day en Joolz Geo is dat je de Geo om kunt bouwen tot een duowagen (voor zowel tweelingen als peuter + baby). De boodschappenmand kun je namelijk verwijderen en op die plek plaats je dan een tweede reiswiegje of zitje. In tegenstelling tot veel duowagens zitten de zitjes niet naast/tegenover elkaar, maar onder elkaar. Dit heeft als grote voordeel dat je niet breder bent dan een normale kinderwagen en dat is heel handig in winkels en het OV bijvoorbeeld.

Op de afbeeldingen hieronder zie je de Joolz Geo 2. Begin juli is deze gelanceerd. Net als de Joolz Day is de Geo ook opnieuw onder handen genomen en zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd. Het design is net wat strakker, de wiegkap iets verlengd zodat je kindje nog meer beschermd ligt/zit tegen de zon en de wind en de wielen zijn lek-proof doordat ze gevuld zijn met foam in plaats van lucht. Daarnaast zitten er nu elastiekjes aan de binnenkant van de kap voor een wagenspanner, super leuk! Dat miste ik bij mijn oud Day en de Geo die wij hebben. (Mocht je trouwens al een Joolz Geo hebben, wees gerust, de uitbreidingssets blijven bestelbaar. Daarnaast passen ook de nieuwe uitbreidingssets van Geo 2 op de eerste versie van de Geo.) Een complete demo van de wagen kun je hier bekijken. Het geeft een heel goed beeld van de wagen!

De mono uitvoering

De duo uitvoering

De twin uitvoering

Voor zo ver wat praktische en algemene informatie. Dan nu door naar mijn rant over waarom ik zo, zo, ZO ontzettend blij ben met onze Joolz. (Ik schrijf trouwens wel telkens ‘ik’, maar Djurre is net zo blij ermee als ik.) En nog even voor de duidelijkheid: onze wagen is dus nog de eerste versie van de Joolz Duo. Om te voorkomen dat het een ellelange review gaat worden (kuch, mislukt, ik zit al op 1800 woorden!), ga ik proberen zo kort mogelijk op te sommen waarom hij nu precies zo fijn is.

Hoera voor met 2 kinderen kunnen wandelen! Dragen blijkt Gijs helemaal niet zo fijn te vinden en doe ik dus (helaas) helemaal niet zo veel. Jelle loopt nog niet zo heel lang en kan nu ook nog geen langere stukjes afleggen. Als we geen duowagen hadden gehad, zat ik nu of continu aan huis gekluisterd, moest ik alles met de auto doen of had ik altijd eentje moeten dragen. Geen van de drie opties klinkt me lekker in de oren. 😉 Ik ben er dus alleen hierom al héél blij mee.

Hij klapt zo makkelijk in elkaar! Veel makkelijker dan de Day die we hadden. Met één beweging is ‘ie plat. Zelfs met het reiswiegje er onder, maak je er nog één pakketje van. Echt geniaal ontworpen. En als je een beetje een aardige kofferbak hebt, past ‘ie er zelfs in zijn geheel ingeklapt in. (Hier zie je een demo-filmpje van het inklappen)

Hij ziet er stoer uit en voelt solide aan. Het frame is stevig, de stof dik, alle knopjes en details zijn stevig en netjes afgewerkt. Ik hou van de strakke looks van de wagen!

Met deze wagen kun je echt overal naartoe. Hobbelige wegen, sneeuw en ijzel, bergbaden en zelfs kiezelpaden en zandpaden, het is allemaal te bewandelen met de Joolz Geo. (Zelf getest in Oostenrijk, zoals je kon zien, haha!)

Hij is makkelijk te besturen, ook met één hand! Een must voor ons, aangezien we – als Djurre of ik Saar in ons eentje + plus kinderen uitlaten) Saars riem vaak in de ene hand hebben en de kinderwagen met de andere hand duwen. Natuurlijk duwt het vrij zwaar, maar wat wil je met een dreumes van 15+ kilo en een baby van 6 kilo. Als je je dat bedenkt, stuurt ‘ie eigenlijk heel soepel!

Het onderste zitje is zowel een reiswieg als stoeltje. Als Gijs straks kan zitten halen we de bodemplaat eruit en met een insert maken we er een stoeltje van. Twee in één dus. (Dat kun je goed zien aan de afbeeldingen hierboven)

Je wisselt heel gemakkelijk tussen het onderste zitje en de boodschappenmand. Twee knoppen indrukken, tillen, wisselen en klaar! Dit doe ik wanneer ik met één van de twee op pad ga, zodat ik niet met een half-lege kinderwagen loop. 😉

Zo wel bovenop als onderop kun je een maxicosi plaatsen met los te verkrijgen adapters. En dat is heel handig! Zo kun je een monowagen maken voor een pasgeboren baby op deze manier of een slapende baby in de kinderwagen zetten zonder dat je hem hoeft over te tillen in het bedje van de kinderwagen. Wij gebruiken het zelf niet veel, maar dat komt vooral ook omdat ik niet veel met de auto wegga met de jongens. Het meeste doe ik namelijk toch lopend. En als ik weg ga met de auto zijn we vaak langere tijd op pad en dan vind ik het prettig voor Gijs dat hij lekker kan liggen.

Zijn er dan ook nadelen?

Ja, een paar. Zo vind ik het een nadeel dat het ‘voetenplankje’ van het bovenste zitje van stof is. Bij onze oude Joolz Day was dit van plastic. Dit kun je afnemen en slijt niet. Dat is bij de Geo niet zo. Omdat het zwart is zie je er geen viezigheid op zitten, maar als je een lichtere kleur stof hebt, is dit lastiger.

Daarnaast is het in de eerste paar maanden een nadeel dat je geen reiswieg hebt voor bovenop, voor wanneer je met je pasgeboren baby alleen wilt wandelen. Deze kun je wel los kopen, maar dit zal voor veel mensen toch te duur zijn, aangezien je de reiswieg maar tot een maand of 4 à 6 gebruikt. Nu vervoer ik Gijs in het gewone zitje in de liggende stand, wanneer ik met hem alleen ga wandelen. Maar toen hij nog kleiner was, deed ik hem toch in de draagdoek en gebruikte ik dus niet de kinderwagen. Aan de andere kant, waarschijnlijk zul je niet vaak met alleen de baby gaan wandelen, want anders zou je überhaupt geen duowagen nodig hebben haha! Ik heb het dan ook maar twee keer gemist in een halfjaar tijd. En nu past Gijs gewoon in Jelle’s zitje en is er helemaal geen probleem meer.

Er zijn een aantal vragen die ik eigenlijk standaard krijg.

Is het niet zielig voor het kind dat onder ligt? Tja, wat is zielig? Gijs vindt het helemaal prima, hij moppert nooit in de kinderwagen. Ja, misschien is het iets minder spannend voor hem nu hij iets ouder wordt, maar er zijn genoeg andere momenten waarop hij de wereld kan verkennen. Soms is het kiezen of delen. Voor ons was het een grotere pré dat de wagen niet breder is én om te bouwen is naar een enkele wagen met het oog op dat Jelle straks langere stukken kan lopen en Gijs nog wel in de kinderwagen zit. Daarnaast heb ik ook wel eens een verhaal gehoord dat juist de oudere kinderen onder willen zitten, omdat het ‘speciaal’ is (en omdat ze er dan makkelijk zelf uit kunnen stappen, haha).

Mis je de boodschappenmand niet? Nope! Joolz verkoopt namelijk ook de ‘Side pack’. Deze tas kun je bevestigen aan de zijkant en zo kun je heel gemakkelijk boodschappen of andere dingen meenemen (je ziet ‘m hieronder op de foto, rechts aan de wagen hangen). Er zit ook een band aan waarmee je de tas om je schouder kunt dragen. Slim bedacht! En de luiertas van Joolz kun je gewoon aan de duwstang bevestigen aan de daarvoor bestemde haakjes.

Trap je niet tegen het onderste zitje aan? Nee gelukkig niet. Dat komt doordat ‘ie nauwelijks verder uitsteekt dan het bovenste zitje en daarnaast is de duwstang heel ver uit te trekken waardoor je meer afstand creëert. Ook Djurre, met z’n stelten, trapt er niet tegenaan.

Je kunt toch ook dragen? Of een meerijdplankje? Ja, klopt dat kan inderdaad ook. Jelle was echt een draagkindje, die had het heerlijk gevonden. Maar Gijs ligt en zit liever, zodat hij lekker om zich heen kan spartelen. Daarnaast vind ik een kinderwagen persoonlijk ideaal tijdens het boodschappen doen of de stad in en verkies het daarom toch boven dragen. Een meerijdplankje is Jelle eigenlijk nog te jong voor. Een half jaar geleden, toen Gijs geboren werd, kon hij nog maar net los staan namelijk. Dat werd ‘m dus niet met een meerijdplankje. 😉 En ook nu zouden de stukken die ik wandel (met Saar bijvoorbeeld) te ver zijn daarvoor. Het is dus heel persoonlijk of dragen of een meerijdplankje een goede oplossing is.

Dat meerijdplankje ga ik straks trouwens wel aanschaffen hoor! Ik denk dat Jelle over een paar maanden beter mee kan lopen en dan kan hij af en toe uitrusten op het meerijdplankje, terwijl Gijs lekker bovenin zit. Weer een pré voor Joolz wat mij betreft. Je kunt hem steeds ombouwen naar de fase waarin je kinderen op dat moment zitten. Zo fijn!

Je leest het, ik ben echt mega enthousiast. Ja, hij is duur, €1399 tel je niet zo maar even neer. Maar ik zal je vertellen, als ik het zelf had betaald, zou ik nu oprecht kunnen zeggen dat het iedere cent waard was geweest. Ik zou er alle kleding van de jongens, de box en de Sleepyhead voor willen inruilen. Echt, het is onze lifesaver en met recht het beste item uit onze complete baby-inboedel! Als je kinderen zo dicht op elkaar zitten en je oudste nog geen blokje om kan lopen (zoals hier het geval is), is dit echt heel fijn. Enne, mocht je de wagen voor je eerste kopen, denk dan even goed na over of je misschien met het oog op de toekomst wilt kopen. Ik had destijds bij het uitzoeken van onze Day hier geen seconde over nagedacht, maar had dit dus beter wel kunnen doen, hihi!

15 reacties

Pleun -

Superwagen! Aangeschaft toen ik van de tweede in verwachting was. Je kunt er gewoon nog alle winkels mee in, echt top! Alleen zit ik nu met een nieuw dilemma. Ik ben in verwachting van nr 3 maar mijn oudste gaat nog in de wagen (ze schelen alle 3 13 maanden). Het meerijplankje kan er dan volgens mij niet op, aangezien de reiswieg onder daar te groot voor is. Of kan dat wel? Ik kan er nergens wat over vinden. Dus een Geo 2 duo met meerijplankje.

Pleun -

Superwagen! Aangeschaft toen ik van de tweede in verwachting was. Je kunt er gewoon nog alle winkels mee in, echt top! Alleen zit ik nu met een nieuw dilemma. Ik ben in verwachting van nr 3 maar mijn oudste gaat nog in de wagen (ze schelen alle 3 13 maanden. Het meerijplankje kan er dan volgens mij niet op, aangezien de reiswieg onder daar te groot voor is. Of kan dat wel? Ik kan er nergens wat over vinden. Dus een Geo 2 duo met meereisplankje.

M -

Bedankt voor de duidelijke review! Ook wij zijn helemaal om voor een joolz geo2. Twijfel alleen nog over de kleur.. ben zo bang dat de zwarte bekleding gaat verkleuren… kunt u dit al beoordelen, blijft hij echt zwart?

Karin -

Hier ook een Joolz fan. Ik heb de Joolz Geo sinds 2 maanden in gebruik. Het enige dat mijn stoort is dat het meerijdplankje niet opklapbaar is als je de boodschappen mand onderop hebt staan. Bij onze oude kinderwagen, de joolz day was dit wel mogelijk.

Lizz -

Hier zitten we met hetzelfde ‘probleem’. De Joolz day 2016 in bezit en nu weer in verwachting, waaaarom heb ik toendertijd niet voor de Geo gekozen???!?
Denk zelf dat wij voor de Bugaboo Donkey gaan, die is waardevaster dan de geo duo. En heeft nog een boodschappenmandje onderop. Maar je hebt wel een hele mooie wagen Willemijn, mooi dat zwart en cognac!

kIM -

Ik ben ook fan!
Wij hadden bij de eerste ook nog een heel ander model en merk, totdat er bij ons dus ook net zo snel een tweede aankwam en we op dezelfde problemen/uitdagingen stuitten. De Joolz Geo is voor ons echt de beste aankoop ever geweest, iedere (dure) cent meer dan waard. Super wendbaar, zelfs door smalle Kruidvat winkelpaden manoeuvreer ik met gemak en daarnaast kan ie wel tegen een stootje. Zoals jij ook al aangeeft is het voor de kids (hier zijn ze 1 en 2) echt niet zielig om tegen elkaars rug aan te kijken of onder elkaar te zitten, ze hebben ook in het onderste stoeltje zicht en ruimte genoeg. De oudste gaat er vaak zelf onderin zitten, geen probleem. En nope, ik heb nog steeds geen aandelen :)

Natascha -

Fijne review! Wij hebben voor ons eerste kindje ook de Geo aangeschaft. Niet omdat ik van plan ben om snel weer mama te worden (alhoewel, je weet nooit!), maar vanwege de grotere boodschappenmand: lekker praktisch én de reiswieg is ook een stukje groter. En verder vind ik ’em gewoon heel mooi en loop ik nu al rondjes door ons huis met een lege wandelwagen. Kan niet wachten om de wagen in september mee naar buiten te nemen!

Benay -

Fijne review. Ik ben ook echt fan van de Joolz kinderwagens. Wij hebben nu eeen Joolz day studio en mocht er ooit een 2e kindje komen, zou ik ook echt de geo duo willen.

Monique -

Wat een leuke review om te lezen. Wij hebben afgelopen vrijdag de Geo2 besteld. Wij waren meteen verliefd op deze wagen en inderdaad met het oog op de toekomst zou dat heel handig kunnen zijn! En misschien gebruiken we hem nooit als duowagen. Maar in dat geval vinden we hem als mono ook schitterend! Ik vind de verfijningen van de 2 wel heel mooi!

mommy adventures -

Het design vind ik erg mooi al is het niet een wagen die ik snel zou kiezen mocht er na deze (laten we eerst eventjes die bevalling afwachten haha) nog een 2e komen.. Joolz is wel altijd lekker op de trends vooruit en lijkt me ook geen wagen die je snel gaat vervelen. Alleen heb ik echt meer ruimte nodig en lijkt het mij toch net iets te ongezellig als kind 1 tegen de ”rug” van de wagen zit te kijken.

Danielle -

Wij twijfelden toen ik zwanger was van onze eerste kindje tussen de “enkele” joolz of de “duo”
Want tsja hoe groot zou de kans zijn dat ik snel een tweede kindje zou verwachten en ik een dubbele nodig zou hebben?
Dus kozen wij voor de enkele! Helemaal tevreden!!
Nu is onze baby 6 maanden oud! En ja hoor; ik ben in verwachting van de tweede!!!!!! Dussss.. Had ik toch maar voor een duo gekozen!
Die gaan we zeker aanschaffen!
(Iemand geïnteresseerd om een enkele joolz te kopen??? Tweedehands?☺️)

Willemijn -

Hahaha oh dit is veel te herkenbaar 😛

Marlon -

Je kunt ook bij prenatal de uitbreiding kopen dan hoef je niet helemaal een nieuwe te kopen.

Anna -

Fijn om je positieve review te lezen, want afgelopen weekend hebben wij ook een Joolz Geo aangeschaft. Terwijl wij voor die tijd dachten ‘Joolz wordt het niet hoor veel te duur!’. Maar wat zagen we veel voordelen in deze wagen (ook voor ons belangrijk met 1 hand te besturen handig met de hond) ook nog 1 voordeel die ik hier niet lees , ideaal voor lange ouders waaronder mijn man. Handvat gaat heel gemakkelijk omhoog.
Wij hadden ook nog geluk met een leuke actie dat ons bijna 4o0 euro scheelde. Kunnen alleen maar uit 2 kleuren kiezen maar dat was voor ons genoeg.

Haydée -

Naast de praktische kanten, vind ik deze ook ontzettend mooi. Het design van de Joolz kinderwagens springt me altijd in het oog, en dit zelfs zonder kinderen haha!

Reageer ook