Reisverslag: zomervakantie in Oostenrijk #2

Joehoe, vandaag is het tijd voor deel 2 van mijn vakantieverslag over Oostenrijk! Na het bezoeken van het Alpbachtal, was de regio Wildschönau aan de beurt. En die regio is al net zo mooi als dat het Alpbachtal is. See for yourself!

Wildschönau is het gebied naast het Alpbachtal. Het ligt dus vlak bij elkaar. Het was ongeveer 45 minuten rijden naar het nieuwe hotel. Alles over ons verblijf in het dorpje Auffach, dat ligt in Wildschönau, vind je in het eerste verslag.

Dag 4

Vandaag stond er een tripje naar de Markbachjoch gepland. Dit is een berg met een top van 1500 meter. Je komt er door de kabelbaan te nemen vanuit het dorpje Niederau. In 10 minuten sta je boven. (Tip voor gezinnen: je kinderwagen past in de gondel!) Vanuit daar kun je uren wandelen, want je kunt diverse kanten op. Wij zijn bijvoorbeeld naar de Käsealm gelopen (kaasboerderij). De panoramafoto hierboven die Djurre heeft gemaakt is daar vlakbij gemaakt. Je kunt het lopen met een kinderwagen (als je een Djurre bij je hebt 😉 ), maar iets prettiger is een kinderdrager/draagdoek. Bij de Käsealm kun je heerlijke wat lekkere producten kopen of bestellen, zoals melk, boter en kaas die daar vers gemaakt worden. Het uitzicht is er prachtig én er is een speeltuin voor kinderen. Ideaal!

Dat moet sowieso even gezegd worden: overal waar we kwamen zagen we speeltuinen! En dan geen lullig glijbaantje of zo, maar een serieus leuke speeltuin waar echt iets te beleven is. Bijna elk restaurant heeft buiten wel een speeltuin, er zijn altijd kinderstoelen en op het menu staan vaak ook gerechten voor kinderen (kleine porties of iets wat veel kinderen lekker vinden). Oostenrijk is enorm kind-proof kwamen we achter.

Verder kun je vanaf de Markbachjoch paragliden (wil ik echt nog een keer doen!), kun je ook zwaardere/grotere wandelingen maken, zijn er diverse plekken om wat te eten of gewoon even lekker te zitten en is het uitzicht waar je ook loopt adembenemend.

Vandaag stond er eigenlijk ook nog een bezoek aan het Bergbauernmuseum gepland, maar we vonden het zo fijn op de Markbachjoch dat we het bezoekje aan het museum niet meer redden.

Dag 5

Ook vandaag gaan we weer de bergen in. ‘s Ochtends rijden we naar de Schöneralm. Dit is een berg van ruim 1100 meter. Er zit een restaurant (weer mét leuke speeltuin) waar je heerlijke strudel kunt eten en vanaf daar kun je alle kanten op wandelen. Onze jongens hebben het een beetje gehad met in de kinderwagen zitten, dus wij kiezen ervoor om gewoon lekker een tijdje in de speeltuin te bivakkeren, maar van wat ik om me heen hoorde begreep ik dat je er wederom prachtig kunt wandelen/fietsen. Je kunt er trouwens ook komen met een treintje, ook heel leuk om te doen.

Aan het eind van de dag bezoeken we het Bergbauernmuseum in het dorpje Oberau. In dit museum kun je zien hoe boeren 200 jaar geleden in Wildschönau leefden. Jelle vond het er bere-interessant en ik moet zeggen, het was ook echt leuk om te bekijken.

Dag 6

De laatste dag! Snif! Vandaag bezoeken we het dorpje Thierbach. Thierbach is het kleinste en met 1180 meter het hoogstgelegen dorpje uit de regio. Het bestaat uit een kerkje en een paar huizen. Echt een super schattig dorpje. Vanuit hier kun je ook weer heerlijk wandelen of fietsen over prachtige paden.

Volgens de vrouw van het toeristenbureau kun je hier bij Gasthaus Sollererwirt de lekkerste schnitzel eten. Dat moeten we natuurlijk even proberen! En ja hoor, hij was echt super lekker! Met een goed gevulde maag beginnen wij aan onze terugreis naar Nederland.

Net als in het Alpbachtal krijg je een toeristenpas bij overnachting in een hotel in Wildschönau. Met deze pas krijg je bijvoorbeeld gratis toegang tot de kabelbanen, musea, zwembaden maar kun je bijvoorbeeld ook een leuke wandeling met gids maken.

Onze trip naar Oostenrijk was in één woord superleuk! Oke, het was soms wel even zweten met twee kleine kinderen, 30 graden of warmer en veel files op de heenreis (een artikeltje waard dat hoor jongens), maar de Oostenrijkse natuur, gastvrijheid en het eten was het meer dan waard. Beide regio’s (het Alpbachtal en Wildschönau) staan bekend als wintersport bestemming, maar ze zijn ook zeker het bezoeken waard in de zomermaanden. Wij gaan zeker nog eens terug!

P.S. Via deze link vind je nog meer vakantietips voor vakanties naar Oostenrijk!

17 reacties

Jac -

Mijn Oostenrijk

Mijn meest favoriete vakantieland.
Een onbeschrijflijk mooi bergsportland.
Besneeuwde bergtoppen die uittorenen boven donkergroene bossen en weelderig bloeiende alpen waardoor kazen een soms bijna zoete smaak krijgen.
Met van die knappe bruine koeien met van die grote wimpers waar je gewoon verliefd op wordt.
De hemelse bellen die ze dragen.
En wat te denken van die o zo ,,Susse,, Haflingerpaardjes. Om te zoenen.
Die typisch Oostenrijks Tiroolse chalets met van die ver overstekende daken, de wit gepleisterde beneden verdieping met daarboven veel hout en balkons en ramen met bloembakken vol met fleurige geraniums.
De spectaculaire uitzichten, de kneuterboertjes aan het hooien op de vaak zo lastig te bewerken stukjes groen.
De gastvrijheid, de gemoedelijkheid, het sappige Oostenrijk-Duitse dialect, de Schnapsronde met vrienden en stamgasten.
Berg Heil en Grüss Got -Maar zover wilde ik nog niet gaan ;-).
De Wiener Schnitzel, de GuLashsuppe, Kaiserschmarn en Apfelstrudel.
Ik wil er wonen.
Mijn leven lang er vakantie houden met oneindige bergwandelingen tot in de hoogste regionen.
Nooit meer terug naar Nederland.

Annet Noldus-St.Nicolaas -

Zo leuk om jullie verslagen te lezen! Ik ben op mijn 9de voor het eerst naar Oberau, in Wildschonau, gegaan met mijn ouders op wintersport. Altijd in de kerstvakantie, dus Kerst en oud en nieuw altijd daar gevierd, in een pension genaamd ‘Joelblick’. Het gezin daar werd zeg maar onze familie, uitstekende zorg en ontzettend veel plezier beleefd daar.
Nu gaan wij met ons eigen gezin, met de caravan, diverse streken van Oostenrijk ontdekken. Dit jaar blijven we thuis, maar volgend jaar wordt het waarschijnlijk Karintië. Afgelopen jaar zijn wij in Tirol geweest aan de Achensee. Ook een schitterende omgeving daar en heel veel te doen voor jong en oud. Ons hart ligt dus in Oostenrijk…

Jan Barten -

We zijn er 12 jaar geweest( in de Wildschonau) mijn favoriete vakantie plek

Veerle -

Leuk deze verslagen. Ik ken beide gebieden goed door vele wintersportvakanties, maar in de zomer ben ik er nog nooit geweest. Na het lezen van deze verslagen, moeten we dat misschien toch maar eens overwegen….

anna -

Wat een prachtige foto’s! In het verleden ben ik ook wel eens op vakantie geweest naar Oostenrijk en als ik dit zo zie krijg ik er gelijk weer zin in!

Mya -

Wauw ook dit is echt een hele mooie omgeving zo te zien! Ik vind het alleen al rustgevend om die foto’s te zien van de omgeving daar.

Priscilla -

Oostenrijk is één van mijn favoriete vakantielanden. Wij gaan er ieder jaar naartoe om te wintersporten en momenteel zit ik ook in Oostenrijk, maar dan om te zomersporten. Ik vind dit artikel om te smullen want ik breng mijn dagen momenteel al wandelend, fietsend (op de racefiets) en autorijdend door om het prachtige Oostenrijk in de zomer te verkennen. Ik geniet ontzettend van Oostenrijk in de zomer en herken heel erg wat jij zegt. De natuur is prachtig en de mensen gastvrij. Ik denk haast dat ik Oostenrijk in de zomer nog leuker vind dan in de winter. In de winter gaan we altijd alleen skiën, rodelen en stappen maar afgelopen week hebben we gewandeld, de hoogste waterval van Europa bezocht, gefietst, een boot gehuurd en gevaren, zomer geskied op de gletsjer, gezwommen en genoten van ‘t lekkere weer op het terras. Toevallig hadden mijn man en ik het er vandaag over hoe leuk en kindvriendelijk Oostenrijk is (en dat terwijl we zelf nog geen kinderen hebben). Dat was ons ook opgevallen.

De omgeving waar jij bent geweest ben ik nog nooit geweest maar ga ik wel even opslaan want ‘t is altijd leuk om nieuwe dorpen te leren kennen.

Willemijn -

Wat heerlijk om te lezen. We worden beide Oostenrijk fan zo te lezen, hihi!

Angela -

Oostenrijk is echt heerlijk! Ik ben met mijn ouders, ieder jaar tot aan mijn 15e naar oostenrijk geweest. En het is echt thuis voor mij, en mijn mooiste jeugd herinneringen liggen daar. ik ben dan ookal meerdere malen in wildschonau geweest..

En eigenlijk, voor het mooie, met kleine kids. Is een weekje ietsje te kort. Als je zo lang aan het reizen bent, heb je net meer aan 2 weken. Dan hoef je ze niet binnen 1 week 2 x 12 tot 15 uur te vermaken. Althans, dat is wat mijn moeder altijd roept 😉

Jorinde -

Oostenrijk is zo mooi! Krijg weer helemaal kriebels als ik je verslag lees. Ik ben er ook wel eens in de zomer op vakantie geweest. Het wandelen daar is zo fijn en de uitzichten zo verrassend mooi!

Bente -

Wintersporten trekt mij niet zo, maar een paar weken in de bergen doorbrengen in de zomer lijkt me prachtig! Ziet er super mooi uit daar! :)

Patricia -

Leuk om te lezen! Wij zijn ook fan van Oostenrijk. We komen al jaren in Serfaus. Zomers en in de winter. Mijn oom heeft een bar in Auffach (Charlies bar) ben je er toevallig geweest?

Margot -

Ik zou niet zo snel aan Oostenrijk denken, maar het ziet er allemaal wel super uit!

Loes -

Van dit verslag krijg ik zo’n zin om heerlijk door de bergen te wandelen! Het ziet er echt prachtig uit. Volgens mij hebben jullie ontzettend genoten.

M -

Oh ik ga nog liever vandaag dan morgen naar beide bestemmingen! Eerst maar even baby 2 afwachten en dan volgend voorjaar gaan! Thanks voor je leuke verslagjes!

Romy -

Je maakt mij ook helemaal enthousiast om weer eens terug te gaan naar Oostenrijk. Het klinkt als een geweldige vakantie! Wat fijn dat er ook genoeg speeltuintjes waren voor de kinderen!

Marije -

Wat fijn dat Oostenrijk zo goed bevallen is en dat het zo kids proof was

Reageer ook