Kids Favorites #1

Tijd voor een nieuwe rubriek! In Kids Favorites delen we de favorieten van onze kinderen of die van onszelf als het gaat om het moederschap. Niet maandelijks, zoals jullie van ons gewend zijn met de 2WMN’s Favorites, maar af en toe. Vandaag trap ik af met de favorieten van Jelle en Gijs (en mezelf 😉 ) van dit moment.

Foto door Mariska de Groot

Boeken

Jelle is dol op lezen. Hij zit minstens een paar keer per dag een kwartier tot een halfuur in zijn eentje te ‘lezen’. Ook voorlezen doe ik veel. Hierboven op de foto zie je zijn favorieten.

De Zoekboeken vindt hij geweldig nu zijn woordenschat steeds groter wordt. Hij begint zelfs hele kleine verhaaltjes erbij te vertellen. Dit zijn echt ontzettend leuke boeken voor wanneer je kind 1,5 jaar of ouders is! Je hebt ze in allerlei verschillende thema’s.

Ook flapjesboeken vindt hij momenteel geweldig. Deze van Gonnie & Gijsje is hij dol op en ik vind hem ideaal omdat de verhaaltjes lekker kort zijn. 😉

Stapelkubussen van Nijntje

Deze (kartonnen) blokken van Nijntje kocht ik al toen hij een maand of 6 was. Hij heeft er altijd wel een beetje mee gespeeld (lees: rondgesmeten), maar sinds een maandje bouwt hij ook echt torens ermee. En hij vindt het geweldig! Zo leuk om te zien. Hij wordt er ook steeds beter in. Daarnaast zijn de blokken super educatief: er staan dieren, fruitsoorten, cijfers en de figuren van nijtje op. Je kunt er naast bouwen dus nog veel meer dingen mee doen. Echt heel leuk. Ik kocht ze voor €12,99 bij dewinkelvannijntje.nl.

babycook

Bebeacook Babycook

Bij Jelle heb ik alle hapjes in een pannetje gekookt/gestoomd en zelf gepureerd of geprakt. Dit ging prima, maar levert wel wat meer afwas op. Daarnaast vond ik dat het met de staafmixer vaak lang duurde voor ik er een gladde moes van had gemaakt.

Uitgemak kocht ik deze keer voor Gijs een babybook, van het merk Béaba. En oh yeah wat is het hiermee makkelijk! Je mikt wat stukjes groente (vers op diepvries) in het stoommandje, vult het reservoir met de aanbevolen hoeveelheid water en drukt op Stomen. Na 20 minuten slaat het apparaat vanzelf af. Dan kieper je de inhoud van het mandje in de blender (er zit al precies genoeg kookvocht bij wat van het stomen af is gekomen) en serieus binnen 30 seconden heeft ‘ie er een glad hapje van gemaakt. Grover malen kan natuurlijk ook, door korter te pureren. Hoe ik het bij Jelle deed destijds was ook prima hoor, maar ik moet zeggen dat het met zo’n apparaatje wel heel makkelijk is en dat komt wel heel goed uit met 2 (b)engels onder de 2.

Ik kocht de Béaba Babycook voor €145,00. Naast grijs is ‘ie er ook in een toffe rode kleur!

Wagenspanner van DeemDesign

Toen Gijs net geboren was kreeg ik van de webshop DeemDesign deze prachtige wagenspanner. Alleen kon ik in het reiswiegje van het onderste zitje van onze Joolz Geo geen plekje vinden om hem op te hangen zonder dat hij in Gijs’ gezicht hing. Tot dat Djurre op het vernuftige idee kwam om hem tussen Jelle’s zitje en de kap van Gijs’ zitje op te hangen. Waarom kom ik nooit op dit soort dingen? In elk geval is Gijs sinds dien helemaal happy. Hij is er dól op! Hij speelt er continu mee en begint te huilen als ‘ie hem niet kan vinden, haha!

Voor zo ver wat huidige favorieten van de jongens (oke, en eentje van mij). Ik ben heel benieuwd wat op dit moment de favorieten van jullie kinderen zijn! Misschien ontdekken we nog iets leuks van elkaar!

9 reacties

Marije -

Tof, die zoekboeken! Mijn zoontje kreeg er 2 voor zijn verjaardag en vindt ze zó leuk dat ik er nog meer wilde kopen. Deze gaan dus op de verlanglijst haha. En een babycook is geweldig! Ik gebruik die van ons nog steeds, maar dan alleen om even snel eten te stomen.

Martina -

Leuk dat Jelle ook zoveel plezier heeft van die boekjes he?! Ik wist het al, deze boekjes zijn echt voor elk jongetje(en meisje!) een succes. Ik raad ze ook aan iedereen aan, maar dat heb je al ondervonden haha!! babycook heb ik nooit gebruikt, ik vond t dan weer zonde van het geld… maar gelijk heb je, veuuuuul afwas!!

Suzanne -

Heeft Jelle al Nijntje verstoppertje? Dat is vanaf deze leeftijd ook heel leuk :)

Martina -

Die hebben wij ook! Inderdaad heel leuk!

J -

De Oball is hier favoriet bij ons zoontje van 3 maanden. Hij speelt hier al ruim 3 weken mee. Gekocht naar aanleiding van een artikel dat ik hier destijds gelezen heb en zijn er erg blij mee!

Melissa -

Oh wat leuk! Hier de toet toet en Lego Duplo en boekjes en ze fietsen favoriet! Waar komen die leuke zoekboekjes vandaan?

Willemijn -

Even googelen en dan vind je ze bij verschillende webshops 😀 Niet elke webshop heeft ieder boek namelijk.

Marjolein -

Oudste (meisje 3,5 jaar): verven, kleien en haar poppenwagen.

Jongste (meisje 1,5 jaar): boekjes, blokken van Grimm’s (de grote piramide) en onze afstandsbediening haha

huisjeboompje.beesje -

mijn kleintje’s favoriet (van 20 maanden) zijn de lego duplo’s! we kregen een doos kado en zagen ‘m zo leuk spelen. We kwamen er snel achter dat je t steeds kan uitbreiden met de volgende dozen! dus kwam er snel eentje bij. Ook heel leerzaam omdat er plaatjes van groenten, fruit, dieren en cijfers opstaan x

Reageer ook