Update: IPL ontharen met Philips Lumea Prestige

Een paar weken geleden kon je lezen dat ik sinds kort begonnen ben met de Philips Lumea Prestige. Met dit apparaat kun je thuis met behulp van IPL ontharen. Inmiddels ben ik op de helft van de behandeling. Vandaag daarom een tussentijdse update!

Nog even kort over de Philips Lumea, om je geheugen op te frissen. De Philips Lumea (o.a. hier verkrijgbaar) is een IPL-ontharingssysteem (Intense Pulsed Light) waarmee je veilig thuis kunt ontharen. Het is ontwikkeld door dermatologen. Door zachte lichtpulsen wordt voorkomen dat bij de haarwortel het haar teruggroeit. Uit consumentenonderzoek blijkt dat er sprake is van een aanzienlijke haarvermindering (92%) na 3 tot 4 behandelingen (je behandelt wanneer je start met IPL iedere 2 weken). Om de resultaten te behouden, raadt Philips je aan om na de eerste 4 behandelingen elke 4 tot 8 weken bij te werken.

Je kunt de Philips Lumea op het hele lichaam gebruiken (denk bijvoorbeeld ook aan: buik, rug, kaak, bovenlip). Er zijn verschillende opzetstukjes, geschikt voor verschillende lichaamsdelen. De opzetstukjes zorgen ervoor dat ze goed aansluiten op je lichaam. Sowieso flitst het apparaat alleen wanneer hij goed contact maakt met de huid, uit veiligheidsoverweging.

Mocht je het eerste deel nog niet gelezen hebben, doe dat dan zeker nog even. In het eerste artikel leg ik namelijk uit hoe het werk, voor wie het geschikt is en hoe ik de eerste behandeling ervaren heb.

Mijn ervaring en het resultaat  na 3 behandelingen

Ik ben het apparaat nu 6 weken aan het testen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net vanmorgen de 3e behandeling gedaan. Ik heb dus in elk geval nog één behandeling te gaan. Ik ben zo benieuwd wat het resultaat gaat zijn!

Over het resultaat gesproken. Daar zijn jullie natuurlijk benieuwd naar! Ik behandel mijn benen, navel (ik heb daar een paar zeer oncharmante haren, haha!) en oksels.

Op mijn benen zie ik nog niet super veel resultaat. Om eerlijk te zijn, denk ik dat ik misschien een beetje optimistisch ben geweest ten aanzien van mijn haarkleur. Philips zegt duidelijk dat het niet op blonde haren kan. Nu heb ik ook niet echt blonde haren op mijn benen, ze zijn echt wel wat donkerder, maar zo donker als mijn oksels zijn ze ook zeker niet. Misschien dat dit de oorzaak is.

Want… op mijn oksels merk ik wel al héél veel verschil, na slechts 2 behandelingen al! Er zijn al veel minder haartjes terug aan het groeien en de haargroei gaat ook veel minder snel! Het is echt bizar. Het werkt echt! Normaal had ik na het scheren binnen 24 uur alweer hele duidelijke stoppels, iets wat me mateloos irriteerde. Maar nu heb ik 24 uur na het scheren nog helemaal geen stoppels. En zodra ze dan wel verschijnen, zie ik dat het veel minder haar is dan eerder. Ik ben benieuwd hoe het straks na de laatste behandeling is!

Bij de haartjes rondom mijn navel merk ik ook al verschil. Ook deze groeien langzamer terug. Hier kan ik trouwens ook duidelijk zien dat het geen effect heeft op de witte donshaartjes die ook op mijn huid groeien. Die blijven gewoon staan. Maar die lange, dikke zwarte, die blijven steeds vaker en langer verdwenen! Hoera!

Na 3 keer behandelen ben ik ook behoorlijk behendig geworden. Het gaat steeds sneller en ik heb er routine in. Het is eigenlijk zo gepiept. Wat ik je wel echt kan aanraden, als je ook de Philips Lumea gaat gebruiken, is om gelijk te beginnen met alle plekken die je wilt behandelen. Ik ben begonnen met mijn oksels en benen en besloot een paar dagen later toch ook maar het gebied op mijn buik mee te pakken. Hierdoor lopen de behandelschema’s niet gelijk en dat is echt super irritant. Je loopt dan ook sneller het risico dat je een behandeling vergeet of overslaat en dat terwijl consequent en om te twee weken behandelen echt belangrijk is voor een goed resultaat. Tipje van mij dus om gewoon gelijk alles aan te pakken, om gedoe te voorkomen.

philips lumea

Mocht je trouwens meer ervaringen willen lezen, of willen weten wat de ervaringen zijn van een vrouw met een lichte huid en bruin haar, lees dan bijvoorbeeld eens de ervaring van Fem-Fem.

Ik hoop dat deze 3e behandeling of anders de aankomende 4e behandeling van mijn benen nog wat meer resultaat op gaat leveren. Zo niet, dan is het denk ik een gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’ en heb ik de haarkleur van mijn benen toch een beetje verkeerd ingeschat. Met het resultaat op mijn oksels (en buik!) ben ik in elk geval nu al helemaal in mijn nopjes. Zomer-proof oksels, here I come!

Over een paar weken deel ik met jullie de laatste update. Keep you posted!

15 reacties

Sharon -

Ik ben erg benieuwd na de ervaring nu het bijna een jaar later is. Ik heb ook nooit het eind resultaat voorbij zien komen. Daar was ik erg benieuwd naar.

yeonu -

Ik ben zo wit als een spook en heb pikzwarte haren, en veeel haar… jammer genoeg ben ik al een half jaar bezig met minimaal resultaat T_T

Laura -

Wat een goed resultaat dus bij de donkere haren. Misschien moet ik ook maar overwegen dit te kopen. Ik vind van scheren altijd zo jammer dat het zo snel terug groeit.. Epileren is weer een gedoe, pijnlijk en duuuuuuurt zo lang. Effect van zachtere haren bij teruggroeien vond ik wel erg fijn en net iets langer weg. Ook maar een week trouwens, maar goed, niet binnen een dag in ieder geval. Haren op mijn bovenbenen beginnen ook steeds donkerder te worden, wat zo jammer is ook. Wel echt een grote investering, wat het scheren toch wel aantrekkelijk houdt ook, haha.

Elsa -

Nou helaas, hier bij lichte huid en donkere haren totaal geen resultaat. Erg teleurstellend en zeker voor dat geld.. Fijn dat het bij jou wel werkt!

Kirsten -

Oh dit lijkt mij zo’n fijne uitkomst! Ik word er helemaal gek van om om de dag mijn benen, oksel en “down under” te scheren..

Suus -

Ipl of laser werkt met licht is de bedoeling dat al de energie van het licht in de haren gaat en hoe donkerder de haar is hoe beter heelt resultaat. Vandaar dat je bij blonde, rode of grijze haren niet of geen verschil ziet.

Syl -

Ik heb sinds 2/3 maanden een ipl apparaat van Braun. Bij mijn oksels merk ik duidelijk verschil. Minder haargroei en blijft langer weg.
Bij mijn benen lijkt het iets minder snel terug te groeien, maar ik heb mijn benen pas 2x geflitst

Ivy -

Het apparaat kost natuurlijk een smak met geld, maar heel prijzig vind ik hem eigenlijk ook weer niet! Heeft Djurre al resultaat geboekt? In de vorige post gaf je aan dat hij ook zou proberen en hij is natuurlijk een stuk donkerder!

Willemijn -

Nee nog niet haha! Hij is veel weg geweest voor zijn werk waardoor hij even niet kan starten met behandelen (meenemen kan natuurlijk, maar dat was niet handig want ik moet ‘m ook gebruiken :P). Maar als hij is begonnen zal ik het eens laten weten!

febe -

Oh ik wist niet dat je maar 4 behandelingen moet doen.. Wat ga je dan met het toestel doen na die 4 keer? Want het is toch redelijk veel geld om het dan uiteindelijk maar 4 keer te gebruiken he

Myrthe Brinkman -

Hoi als ik het zo lees moet je het na die 4 behandelingen het elke 4 tot 8 weken bijwerken. :-) je gebruikt hem vaker dan 4x

Madelon -

IPL schijnt niet goed samen te gaan met blond haar, maar is er ook iets bekend over de resultaten in combinate met rood haar?

Judith -

IPL is niet geschikt voor rood haar. Philips adviseert de IPL dan niet te gebruiken.

Judith -

Zelfde hier met de benen. Vond mijn haren daar ook niet zo licht. Maar geen effect dus gestopt.
Bij mijn oksels wel meer effect maar gebruik nu de IPL 8 maanden om de 2 weken en moet tussentijds nog steeds 1x. Dus het blijft niet echt weg. Kan dus ook niet zeggen dat ik tevreden ben.

Jozefien -

Ik heb hem 3 weken geleden ook aangeschaft. Tip: er bestaat een ‘Lumea IPL’ app om de behandelingen goed bij te houden (zo is het geen probleem als je met een ander deel later begint :-) )

Reageer ook