Terugblik op mijn designer aankopen

Soms krijgen we nog wel eens vragen over onze designer aankopen. Hoe staat het met de Mulberry tassen? De Charlotte Olympia’s? Staan er nog aankopen op de planning? Daarom vandaag een terugblik. Hoe kijk ik terug op mijn aankopen van afgelopen jaren?

Mulberry

Het begon allemaal ooit met 1 designertas en de liefde voor designerspullen werd geboren. De Mulberry Suffolk in Emerald Green. Ik geloof dat ik die kocht in 2013, samen met Willemijn in Amsterdam. Omdat het keihard regende die middag, viel uiteindelijk de doos waar de Mulberry in zat van ellende uit elkaar midden op de Dam, haha! Dat zijn van die dingen die je niet meer vergeet. Uiteindelijk heb ik de doos van deze Mulberry toen maar bij de Bijenkorf gedropt en gelijk de Mulberry Suffolk in gebruik genomen. Dat was het begin van een verzameling Mulberry’s.

Niet lang daarna volgde deze beauty: de Mulberry Willow in Ballet Pink. Nog steeds ben ik gek op dit model tas. En ook de kleur blijft prachtig. Willow’s zijn the best!

Na mijn beginnende verslaving, wist ik dat er ooit een Mulberry tas moest komen in de geweldige kleur Oxblood. En alsof mijn gebed werd verhoord, kwam de Mulberry x Cara Delevigne collectie uit met o.a. deze supertoffe rugzak. Het model hiervan is zo cute.

De laatste aankopen van Mulberry die ik deed waren deze twee. Een kleine Lily (Mushroom) en een mini Lily (Camomille). Er op terug kijkend gebruik ik de Mushroom Lily alleen voor een avondje uit. Deze Lily zakt vrij snel van mijn smalle schouders, waardoor ik ‘m minder prettig vind dragen. Gek genoeg heb ik daar met de mini Lily in de gele kleur Camomille veel minder last van. Deze gebruik ik best vaak en vind ik heel handig. Als ik niet teveel mag meeslepen, gebruik ik altijd deze en ook met uitgaan is het een heel fijn tasje. Er passen drie pasjes in, een telefoon, sleutels en een lipstick. Ik dacht dat deze twee tasjes wel de laatste aankopen zouden zijn voorlopig.

Maar toen werd er een bom gedropt. Er zou een nieuwe creative director komen en het hele klassieke merk zou op de schop gaan. Dat vond ik echt vreselijk, want die nieuwe stijl bevalt mij persoonlijk niet. Dus de allerlaatste tas en meteen ook de duurste die ik kocht, was deze zwarte Willow. En eerlijk gezegd? Volgens mij gebruik ik deze het meest van allemaal naast de mini Lily. Dit was eigenlijk een soort afscheidscadeau.

Want sinds Mulberry is vernieuwd, vind ik het niet meer zo mooi en klassiek als vroeger. Het is nu mijn stijl niet meer. Ik mis het klassieke, ik vind het logo niet meer mooi en baal er gewoon van. Daarnaast spreken andere tassenmerken me niet zo aan. Maar sowieso, ik heb meer dan genoeg tassen en vind mijn collectie helemaal prima. Als ik zie hoeveel je er echt gebruikt in het dagelijks leven…

Toch zou ik ze (nog) niet verkopen. Ik vind het ondertussen mooie herinneringen aan een leuke periode. Ik geef ze liever later door aan mijn (klein)kinderen of andere familieleden dan dat ik ze verkoop. Als er ooit nog een tassenmerk op de markt komt waar ik wild van word, dan zou ik waarschijnlijk gaan voor een kleur zoals donkerblauw, bruin of felroze.

Charlotte Olympia en Dolce & Gabbana

En wat betreft designerschoenen is dat hetzelfde als met designertassen merk ik. Ik kijk er op terug met een heerlijke herinnering. Mijn eerste paar Charlotte Olympia’s (de olijfgroene) heb ik heel vaak gedragen. Een hele toffe herinnering uit New York. Net als het paar van D&G uit Milaan. Ze doen me stuk voor stuk denken aan de heerlijke vakanties met Willemijn. Maar eerlijk? Zitten ze nu heel lekker? Mwah…stiekem vind ik dat een beetje tegenvallen. Je moet ze wel heel goed inlopen, want ik kreeg bij al deze schoenen in het begin behoorlijke blaren. Plus: zo vaak trek je ze niet aan want het moet wel lekker weer zijn voor loafers en als het regent is het ook weer zonde. Of je ze nu inspuit of niet, je wilt ze toch extra netjes houden. Als ik ooit nog designerschoenen zou kopen, zou ik het liefst een paar mooie laarzen willen. Maar voor loafers zou ik niet meer zo snel gaan. Daar heb ik er nu wel genoeg van.

Tiffany & Co

Sowieso ben ik er achter dat als ik mijn geld zou investeren in iets duurs, dat ik op de eerste plaats nu voor sieraden zou gaan. Hier heb ik echt heel erg veel plezier van. Ik draag ze dag en nacht en zou niet meer zonder kunnen. Ik kan alle sieraden die ik ooit heb gekocht net zo goed weg doen, want ik draag alleen nog maar dit. Het enige wat ik nog mis, is een paar mooie oorbellen en ook de roségouden ketting met de druppel er aan staat nog op mijn wishlist. Maar dat is een luxeprobleem. Ik ben dolblij met mijn sleutel uit Milaan, mijn ring uit New York die ik met mijn zus kocht en last but not least: mijn prachtige trouwring die in Las Vegas officieel in gebruik genomen is.

Bij mezelf merk ik vooral dat ik waarde hecht aan de spullen als er een mooie herinnering achter zit en dat is het meest zo bij mijn sieraden. Ik zou er niet gelukkig van worden als ik het zou kopen puur om te hebben. Er moet wel een betekenis voor mij achter zitten. Dat is in ieder geval het inzicht wat ik heb opgedaan als het gaat om het kopen van dure dingen. Ik zou er ook niet gelukkiger van worden om alsmaar meer te kopen.

Toen ik net begon met mijn liefde voor designerspullen, deed ik dat wel. Ik keek mijn ogen uit en wilde alsmaar meer en meer. Langzaam maar zeker werd ik daar steeds kritischer in. Is het na een week nog wel zo mooi? Wil ik dit nu echt heel graag? Wat heb ik al? En zo zijn mijn keuzes voor de aanschaf van een designeritem steeds bewuster geworden.

Maar nogmaals, het meest blij ben ik denk ik met mijn zwarte Mulberry Willow en mijn sieraden van Tiffany & Co. Deze items gebruik ik het meeste. Bijzonder wat zo’n terugblik op bepaalde aankopen je kan leren.

22 reacties

bertine -

heel herkenbaar! mijn michael kors en ted baker schoenen gebruik ik bijna nooit! terwijl ik mijn michael kors tassen echt elke dag gebruik en ook met mijn luxe sieraden ben ik super blij!

Alex -

Ik ben nu mijn deisgner collectie begonnen – met mijn bruidschoenen, die ik afgelopen zondag eindelijk op Instagram kon laten zien. Nog steeds zo blij mee! Mijn eerste Jimmy Choos. Zo leuk! Mijn volgend doel is een handtas, misschien wel een Chloé :)

Linda -

Hier was ik ook al nieuwsgierig naar. Ik merk dat ik blijer wordt van iets waar ik lang en goed over heb nagedacht, iets wat je vaak doet met duurdere aankopen, dan iets wat ik in een vlaag van hebberigheid koop. Ik heb liever een paar mooie aankopen waar ik echt plezier van heb en kwalitatief goede items dan 100 tassen van de H&M (bijvoorbeeld) die je na een aantal maanden niet meer leuk vind.

Madebyuna -

Leuk om te lezen! Was inderdaad benieuwd hoe je hier nu op terug zou kijken, ben wel nieuwsgierig of Willemijn er ook zo in staat. Mocht je ooit je kleine Lily (Mushroom) weg doen, dan zou ik die héél graag overnemen haha. Weetje dat vast 😉

Tessa -

Wauw die Mulberry tassen zijn echt prachtig! Beetje jammer alleen van die nieuwe creative director. Misschien heb je geluk en stellen ze over een paar jaar een nieuwe creative director aan die qua stijl meer jouw ding is :)

Merel -

Interessant artikel. En wat een prachtige collectie designertassen heb je, geweldig! En inderdaad nog veel mooier is dat er een herinnering voor je aan hangt.

Helen -

Wat een prachtige collectie heb je! Erg leuk om je herinneringen erbij te lezen!

Lija -

Leuk om te lezen hoe je erop terugkijkt en de herinneringen die je erbij hebt! Ik zit er al heel lang over te denken om mezelf te verwennen met een designer tas, maar ik blijf twijfelen omdat ik eigenlijk vind dat ik er dan heel lang mee moet rondlopen. En dat is lastig, want m’n smaak verandert regelmatig

Martine -

Snap ik helemaal! Ik ben er ook zo eentje, vandaar waarschijnlijk al die verschillende tassen. Maar toch, de zwarte basic variant gebruik ik het meest. Dus als je wilt investeren, zou ik gaan voor een tijdloze stijl met een mooie kleur die overal bij past. Sowieso is een duurzame tas wel een hele fijne investering.

Sabine -

Hoewel ik zelf niet zoveel met tassen heb, vind ik dit wel een hele mooie collectie die je verzameld hebt. Sieraden is ook niet echt mijn ding overigens. Schoenen dan weer wel en dan vooral van Isabel Marant, dus daar heb ik dan weer 3 paar van. Die draag ik dan ook heel intensief moet ik zeggen. Ik heb ook wel eens een designer miskoop gedaan, maar dan verkoop ik het gewoon weer gauw.

Loes -

Wat heb je prachtige designer items in je collectie! Jullie hebben mij kennis laten maken met Mulberry en ik ben dol op mijn Lily in Oxblood! Wel goed dat je nu ook kritisch kan kijken naar je aankopen en bewust geen tassen meer van Mulberry koopt, omdat je tevreden bent over je collectie en de designer nu niks vindt. En de herinneringen achter de items zijn ook leuk!

msevairene -

Mooie tassen ! Ik heb hetzelfde met juwelen, ik draag enkel nog een paar dingen. Al de rest kan ik zo goed wegdoen want ik draag het nooit meer.

Eveline Fleur -

Wow ik vind de Mulberry Willow in Ballet Pink echt prachtig! Wat een schatje. <3 Ik begrijp het wel dat je kritischer bent hoor. Je kan ten slotte maar 1 tas tegelijk meenemen en ik merk zelf dat ik toch vaak een favoriet heb.

Sophie -

Het leukste aan al die designer items is de herinnering er achter inderdaad! Dat heb ik ook met mijn mini collectie, haha! Jammer wel dat Mulberry er zo op veranderd is..!

Patricia -

Leuk artikel! Ik weet nog dat je een tijdje oorbellen van Swarovski droeg. Die vond ik erg mooi! Uiteindelijk draait het niet om spullen, maar om de herinneringen inderdaad.

Kelly -

Die tassen zijn zo mooi ! Je kunt beter 1 keer goed investeren dan 3 prut dingen te kopen.

Romy -

Mooie items allemaal, vooral het gele tasje! Grappig om te horen hoe je in de loop der tijd iets anders bent gaan aankijken tegen designer items. Ik ben zelf niet zo van de designmerken, maar heb wel deze week mijn eerste salaris besteed aan een best prijzige Oilily-tas. Maar echt design is dat niet, gok ik zo 😉

Sanne -

Mooie verzameling! Ben het eens wat betreft sieraden. Heb ook mijn favorieten hierin en die eigenlijk altijd om 😉

Marije -

Mooi om de herinneringen achter je aankopen te lezen. Dat maakt ze toch specialer op een of andere manier

Syl -

Ik was hier al een tijdje nieuwsgierig naar. Bijzonder hhoe steeds meer bloggers van budget naar high end gaan…en daarna toch weer kritisch worden

Mariska -

Ik denk dat het vaak toch een soort van meegaan met de garde is.. dat als een blogger het heeft, iemand het ook perse wil hebben.

Deborah -

Ik denk eerder dat het een logische ontwikkeling in je smaak en besteding is. Eerst koop je vooral om het kopen, gevoel van veel hebben. Daarna merk je dat het ook sneller stuk gaat, niet zo bevredigt en ga verdiepen in wat je echt mooi vindt. Dan uiteindelijk kom je in een levensfase dat je wellicht wat minder materialistisch wordt en dus nog kritischer gaat kijken naar je spendings…

Reageer ook