Pasta met tonijn-tomatensaus

Vandaag heb ik een heerlijk pasta recept voor jullie. Namelijk pasta met tonijn-tomatensaus. Als je net als ik zo iemand bent die altijd dacht ‘pasta met tonijn (en dan ook nog eens tomatensaus), dat is toch geen combi’, probeer het dan echt eens. Toen ik het namelijk voor het eerst probeerde was ik aangenaam verrast en om. Sinds dien ben ik er dol op.

Je hebt nodig (voor 3-4 personen)

 • Pasta
 • 1 pakje gezeefde tomaten
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • Een zak Italiaanse roerbakgroente
 • 2 blikjes tonijn (in water) à 160 gram per stuk
 • Zo’n 15 olijven in ringetjes
 • Gegrilde paprika (2 à 3 stuks) in kleine stukjes
 • Een scheut kookroom/eetlepel ricotta kaas/eetlepel creme fraiche
 • Flinke theelepel oregano
 • Zout en peper

IMG_2942

1. Kook de pasta. Snijd de ui en knoflook fijn, de olijven in ringetjes en gegrilde paprika in stukjes.

2. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de roerbakgroente toe en bak dit door tot de groente een beetje zacht geworden zijn.

3. Voeg de oregano, gezeefde tomaten en tonijn (inclusief het water uit het blikje) toe. Voeg ook de kookroom toe. Je kunt ook eventueel ricotta, crème fraîche of slagroom gebruiken. Het gaat er om dat het je saus net iets romiger en zachter van smaak maakt. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.

4. Voeg als laatst de gegrilde paprika en olijven toe en breng verder op smaak met zout en peper.

Zoals je leest is het recept ook nog eens super simpel. Binnen een half uur staat je pasta op tafel en kun je aanvallen!

IMG_2952

12 reacties

Wies | Nature of Happiness -

Ziet er heel lekker uit! Ik ben de laatste tijd echt dol op tonijn en olijven, wie weet ga ik dit morgen wel even proberen!

Natascha -

Vandaag dit recept aan het koken. Heerlijk ruikt het en heb stiekem geproefd en inderdaad heel erg lekker! Thnx.

Madelon -

Pasta met tonijn is een heel bekende combinatie, net zoals pasta met zalm. Alleen bij een tomatensaus gebruik ik altijd zwarte olijven (combineert beter) en ik voeg naast de oregano ook wat tijm toe. Groene olijven combineer ik met koude gerechten.
Wanneer je een roomsaus maakt kan je de pasta ook koud eten.

M. -

Ik moest vandaag nog boodschappen doen voor het avondeten…en ik kon de verleiding niet weerstaan. Niet helemaal rekening gehouden met de warmte van vandaag;)…maar het receptje is heerlijk. Heb alleen de groene olijven vervangen voor zwarte… en mijn dochter van 8 jaar oud gaf het een dikke 10, ‘dit omdat er vis in zit mama’….dus voor herhaling vatbaar!

Malou | Blonde Blossom -

Dit is echt zo lekker! De tonijn maakt het lekker pittig en met olijfjes, hmmm… sowieso ben ik dol op alles met pasta, dus dit gaat er ook wel in, haha! Malou x

mommy adventures -

Het ziet er erg lekker uit! Volgens mij ook lekker op een zomerse dag, ik sla hem op om een keer te maken, ben erg benieuwd

Lindsey beljaars -

Oeh ziet er goed uit!

Loes -

Ik vind tonijn super lekker en pasta ook, dus dit is een goede combinatie voor mij! Alleen houd ik niet van olijven, maar die kan je vast ook vervangen/weglaten.

Carmen -

Lekker, ik ga het proberen! Sindsdien is trouwens 1 woord, ik zag dat je het vaker los schrijft. Taalnazi hier hoor 😉

Nienke -

Klinkt lekker! En ook nog eens simpel. Daar houd ik van. 😉

Susan -

Ziet er lekker uit! Pasta met tonijn is juist mijn lievelings, haha.

Kelly -

Het ziet er erg lekker uit! Ik maak het zelf altijd met roomsaus, maar dit wil ik ook wel eens proberen.

Reageer ook