Onze nieuwe keuken

Een aantal van jullie hadden het al gezien in mijn weekvlog en vroegen zich nieuwsgierig af wat er met de keuken was gebeurd. Dat hebben jullie goed gezien, deze is inderdaad ook gerenoveerd. En ik ben er heel blij mee!

Nogal maf misschien om er over te schrijven, gezien we op huizenjacht zijn maar toch! Zoiets is altijd leuk om te zien toch?

Wij wonen nu al een aantal jaar in een huurhuis uit de jaren zeventig. Het was in het begin een ramp gezien de meeltorrenplaag maar ook daar zijn we overheen gekomen. Toch is het altijd een oud huis gebleven, dat zag je aan alles. Hoe meer je ging vernieuwen, hoe ouder andere delen van het huis weer werden.

En begin dit jaar kregen we een brief door de bus dat ze de huurhuizen zouden gaan renoveren. Iets waar we eigenlijk totaal geen zin in hadden, omdat we minstens een maand uit huis moesten. Maar anderzijds was het wel hard nodig. Het schuifsysteem van de ramen uit 19Noach was rampzalig, net als de oude badkamer (op het bad na), en ook de wc’s zagen er niet meer fantastisch uit. Daarnaast zouden ze ook het dak gaan vernieuwen, de boel beter gaan isoleren en kregen we zonnepanelen. Dit scheelt enorm op onze energienota.

Maar een ding zat er niet bij inbegrepen: de keuken. Gelukkig kon je daar wel voor kiezen. Dit zou dan na de renovatie gedaan worden. Niet iedereen in dit huizenblok heeft er voor gekozen, maar ik ben ontzettend blij dat wij het wel gedaan hebben.

We hebben nu een open keuken. Ze hebben een heel stuk van de muur weggehaald, waardoor het allemaal nog ruimer oogt. Het was leuk geweest als ze onze plavuizen hadden gebruikt om de vloer door te trekken, maar helaas mocht dat niet. Toch vind ik het desondanks wel netjes er uit zien. Ze hebben wel vakwerk afgeleverd, het zag er allemaal pico bello uit.

Ik vond mijn vorige vaatwasser al goed, maar deze is helemaal fantastisch. Hier zitten belachelijk veel programma’s op die heel goed hun werk doen. Heerlijk dat je kunt kiezen voor halve belading of extra speed, daar wordt een mens blij van.

Ik heb nu ook een prachtig gasfornuis met vijf pitten (waaronder een wokbrander, yes!) en ein-de-lijk een afzuigkap die werkt. Wij hadden voorheen een afzuigkap die in die zin niets deed. Die kon alleen op standje 3 en dan nog was de afzuiging minimaal. Je kunt je voorstellen dat ik dus heel blij ben met deze enorme verbetering.

De ingebouwde oven ziet er ook prachtig uit. Deze is van Siemens. Hij werkt heel simpel en doet goed z’n werk. Het enige wat ik wel merk is dat ik soms het aantal graden iets hoger moet zetten tijdens het voorverwarmen, maar dat heb ik weleens vaker gehoord bij ingebouwde ovens. Dus ik zet ‘m altijd 10 graden hoger dan aangegeven staat op het recept en dan komt het goed.

En dat we een grotere keuken hebben, kan ik zeker merken. Ik heb veel meer ruimte. Er zitten lekkere brede lades in waardoor ik nu al mijn bestek tenminste in 1 la kwijt kan, net als alle borden en pannen. Voorheen had ik wel een paar pannen op de koelkast staan en een aantal grote opscheplepels ook. Fijn dat het nu allemaal opgeborgen kan worden op dezelfde plek.

Mijn oude keuken had ook een aantal open vakken, dus dat oogde al heel snel rommelig. Hier is alles lekker dicht, dus het oogt strakker en veel meer opgeruimd.

De nieuwe keuken kost ons ongeveer €25 per maand extra bovenop de huurprijs, maar is het wat mij betreft helemaal waard. Die oude keuken was 3 keer niks. Lelijk, klein en niet alles werkte naar behoren.

Wat een verschil kan zoiets maken. Ik had nooit gedacht dat hier zo’n keuken in zou passen, maar zo zie je maar weer: er is veel meer mogelijk dan je denkt. Dat je het niet voor je kunt zien, wil dus niet altijd zeggen dat het niet kan.

Ik geniet er in ieder geval enorm van en ook al blijf ik misschien niet heel lang hier meer wonen, dan vind ik het ook heerlijk voor andere mensen die dit ooit gaan huren. Kunnen zij tenminste meteen genieten van een grotere keuken met fijne apparatuur.

Maar voor nu geniet ik er zelf nog even extra van!

15 reacties

Melissa -

Geweldige mooie keuken!! Hebben jullie ook een tuin? Gaan jullie daar ook nog een leuk project van maken?

Mariska -

Dat ziet er wel mooi uit die keuken! En voor die prijs zou ik het ook zeker gedaan hebben :)

Wies | Nature of Happiness -

Ziet er mooi uit! Tof bestek ook, dat roségouden :)

Allissa -

Heeeeel mooi! Volgens mij hebben wij dezelfde vaatwassers (ja, ze lijken allemaal op elkaar dat is waar haha).
Gaaf fornuis ook! Hebben 😍

Ines -

Wauw wat een mooie keuken! Ik ken het, wij hebben laatst ook een verbouwing gehad, maar ‘hoefden’ niet het huis uit. Pfoe, dat was wel even wat, maar als je ziet wat je ervoor terug krijgt is het het dubbel en dwars waard😊

N -

Prachtig! Ben wel benieuwd hoe de oude keuken eruit zag.

Audrey -

Heel mooi! Dit is ook echt mijn smaak in keukens :)

Mya -

Mooie keuken! Wel zo fijn dat alles weer goed werkt nu!

Madelon -

Ik ben dol op mooie en vooral aparte kopjes en glazen. Het kleedt de tafel extra aan, vooral als je bezoek hebt bijvoorbeeld. Bij jou viel mij de wijnglazen op. Niet het standaard model, maar gezellig en mooi. Leuk!

Yvonne -

Wat mooi en ruim zeg, en dat voor een keuken in een huurwoning. Zo’n groot fornuis is heerlijk. Ik kan me helemaal voorstellen dat je er superblij mee bent!

Diana -

Wauw vind het echt een heel mooie keuken! 25 euro meer bij de huue voor zon verbetering waar je elke dag gebruik van maakt vind ik niet veel eigenlijk.

Lindsey Beljaars -

Ziet er inderdaad tip top uit!

Jenny -

Wauw! Echt mooi geworden.

Kelly -

Mooie keuken! En wat lekker ruim!

Susan -

Wat een prachtige keuken!

Reageer ook