Mijn verzorgingsroutine (ochtend + avond)

Iets meer dan een half jaar geleden stond het laatste artikel op LiveLifeGorgeous, onze beautyblog, online. Sindsdien schrijven we nauwelijks nog over beauty. Toch merk ik aan veel lezers dat jullie nog wel benieuwd zijn naar onze beautyroutine’s en -favorieten. Zoals naar mijn verzorgingsroutine. Daarom vandaag een artikel over mijn verzorgingsroutine in de ochtend en de avond.

‘s Ochtends

Stap 1: Als ik een droge huid heb, was ik mijn gezicht het liefst met zo min mogelijk water. Liever gebruik ik dan ‘s ochtends een watje met toner om mijn gezicht af te nemen. Hiervoor gebruik ik de Uncover Toner voor de normale tot droge huid. Op andere dagen, wanneer mijn huid niet zo droog is of ik bijvoorbeeld nog restjes make-up zie, was ik ‘s ochtends mijn gezicht met mijn Uncover Cleanser.

Stap 2: Ik smeer mijn huid in met de Olaz 7 in 1 Parfumvrije dagcrème of de Uncover Dagcrème voor de normale tot droge huid. Ik wissel ze momenteel een beetje af. Die van Olaz is wat hydraterender, waar die van Uncover wat vetter is. Afhankelijk van hoe mijn huid aanvoelt, kies ik voor welke crème ik ga.

uncover suncare

Stap 3: Het wordt weer zonniger en daarom ga ik trouwer smeren met een SPF. Ik gebruik de Uncover Suncare in SPF15. In de zomermaanden en op zonnige dagen in de lente en winter waarop ik veel buiten ben, smeer ik standaard iedere dag met SPF30.

‘s Avonds

Stap 1: Ik haal mijn make-up eraf met de Clinique Take The Day Off Balm. Sinds ik dit product heb ontdekt gebruik ik de MAC Cleanse Off Oil, die ik hiervoor jarenlang gebruikte, niet meer. De balsem van Clinique is milder voor mijn huid en praktischer in gebruik. Ik smeer mijn gezicht in met de balsem en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Stap 2: Vervolgens haal ik de laatste restjes vuil en make-up eraf met de Uncover Cleanser. Ik heb al jaren de Normale tot Vette Huid variant en die bevalt nog steeds erg goed. Als ik geen make-up op heb, doe ik alleen deze stap.

Stap 3: Ik dep mijn gezicht droog met een handdoek.

Stap 4: Ik smeer een dun laagje salicylzuur op mijn kin, neus en voorhoofd. Hier heb ik soms last van acne. Ik gebruik al jaren de 2% BHA Gel van Paula’s Choice. Dit keer had ik de Lotion maar die vind ik toch minder fijn.

Stap 4: Ik sluit af met een crème. Nu is dat meestal die van Uncover.

Af en toe

Er zijn ook een paar producten die ik af en toe gebruik. Voor groot onderhoud, om het maar zo te zeggen.

Zo test ik momenteel het Vitamin A serum van Uncover. Dit gebruik ik om en om met mijn Salicylzuur. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt veel verschil merk… Mocht het alsnog een wondermiddel blijken, dan laat ik het natuurlijk weten!

Het masker dat ik eens per maand gebruik is het Paula’s Choice Radiance Renewal Mask. Dit masker laat je ‘s nachts zitten en spoel je er ‘s ochtends weer af. Hij is heerlijk hydraterend, echt een boost voor mijn huidje.

En dat is het. Een klein legertje aan huidverzorgingsproducten zoals je ziet. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie gebruiken en wat voor jou goed werkt. Let me know!

P.S. We hebben onze facebook pagina nieuw leven in geblazen en we zouden het super leuk vinden als je ons ook daarop volgt! Klik hier om er naartoe te gaan.

20 reacties

Alex -

Super post! Ik ben ook nog een beetje op zoek naar een goede routine…meestal heb ik er gewoon geen tijd voor. Dus misschien wel een goed idee om gewoon één keer iets vast te leggen en daaraan te houden :)

Femke -

Hoi Willemijn, gezien de BHA van Paula’s Choice is opgeslagen in prijs is deze niet echt veel voordeliger meer dan de Uncover (er zit wel meer in maar ik heb gemerkt dat ik met beide een jaar vooruit kan en dan is het alweer tijd om ‘m te vervangen). Vind je qua werking Paula’s exfoliant nog steeds de beste van de 2?

Nynke -

Ik gebruik sinds een jaartje of twee de producten van Uncover. Fijn spul!
Het Vitamin A serum heb ik nog niet geprobeerd. Zat erover te twijfelen, maar ik lees dat jij nog niet veel verschil merkt. Ik wacht er nog maar even mee denk ik.

Jen -

Cleansing balm clinique, face wash clinique, micelair water garnier, bha paula’s choice(must have), advance night repair estee lauder(must have) embryolisse creme, spf 50 estee lauder en ILUMA – INTENSE LIGHTENING EXFOLIATING POWDER(delia skin clinic)

Valerie -

Ik vind het wel een goede om s’ochtends alleen een toner en crème te gebruiken :) dat ga ik ook proberen in plaats van 2 x per dag te reinigen met een cleanser en water.

Willemijn -

Als je een droge of gevoelige huid hebt dan zal je huidje je zeker dankbaar zijn 😀

Demi -

Voor de dames die fan zijn van de Clinique cleanse off balm maar dus nu naar een alternatief zoeken i.v.m het plastic wat er in zit…Ik gebruik al jaren The body shop camomile cleansing butter!
Hetzelfde idee, werkt fantastisch, zacht voor mijn huid en is maar een derde van de prijs van die van Clinique!

Willemijn -

He Demi! Wat is het verhaal over plastic? Daar ben ik wel benieuwd naar!

marrie -

Zie mijn commentaar verderop.

Lysanne -

Het schijnt dat er plastic in deze balm zit, ik heb het voorbij zien komen bij Cynthia.
Zelf heb ik deze balm eerder ook gebruikt, maar ik heb nu de Origins Cleansing oil. https://www.origins.com/product/15342/12191/skincare/cleanse/face-wash-and-cleansers/clean-energy/gentle-cleansing-oil (gewoon bij de douglas verkrijgbaar, ook online!)
Ik was al fan van de balm van Clinique, maar vind deze olie van Origins nog fijner! Ruikt heerlijk, haalt alles er soepeltjes vanaf zonder boenen, echt top spul! Gebruik niks anders meer! (voorheen wilde ik nog wel eens wisselen van makeup remover, maar nu niet meer!

Loes -

Interessant om te lezen! Ik gebruik nu de BHA lotion, maar ik heb nog niet echt veel gemerkt.. Misschien toch de gel aanschaffen.

Marrie -

Die balm van Clinique bevat plastic stukjes. Zie de blog van Cynthia van 8 juni. Ik kreeg er in ieder geval een geïrriteerde huid van.

Carina -

Toner gebruik ik nauwelijks, mijn huid reageert daar niet goed op. Dus ik spoel altijd met water en mijn make up verwijder ik met een facewash (de tuinen dode zee). De uncover moisturizer, salicylzuur en vit a serum vind ik wel erg fijn en gebruik ik regelmatig. :)

Lindsey Beljaars -

Wat een fijne producten in je routine!

Romy -

Wat doe je dat goed en uitgebreid, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds! Ik houd het vaak bij wat reinigingsmelk en avond- en dagcrème.

Soraya -

Ik gebruik de producten van hannah en zou nooit meer anders willen! Cleansing oil, sensitive skin lotion en af en toe voor de vette gedeelte de actieve lotion, personal choice, vitamin complex, touch of silk.

Sarah -

Wat een mooie producten!

Laat je de BHA 2% dan gewoon op je gezicht en daarover de crème?

Willemijn -

Jep 😀

Marije -

Als ik jouw overzicht van producten zie, dan lijkt mijn lijstje zo simpel 🙈. Een toner, hema serum en dagcreme van Rituals of Kiehls

Nanda -

Stap 1: Zonnebloemolie om oogmake-up te verwijderen..
Stap 2: Kruidvat reinigingsmelk en lotion voor verwijderen van foundation.
Stap 3: Plens water.
Lik Nivea.
Meer heb ik er denk ik ook niet voor over..
Ik zal me er toch es meer in verdiepen..

Reageer ook