Djurre’s Lasagne recept

Thuis ben ik eigenlijk altijd de gene die kookt. Ik ben er dol op, Djurre haat het. Deze verdeling is dus een gevalletje win-win. Maar op de avond dat ik beviel van Gijs moest er gekookt worden. En voor ik het wist toverde die lieve Djurre zijn lasagne recept op tafel. Het was al weer zo lang geleden, dat ik bijna vergeten was hoe lekker het is. En sinds dien staat het weer regelmatig op tafel hier thuis.

Dit is namelijk een heerlijke romige lasagne. Dit komt door het bakje roomkaas die toegevoegd is aan de saus en de dikke laag bechamelsaus. Dit recept is perfect voor wanneer je haast hebt, want er hoeft niets gesneden te worden en doordat ik een kant en klare saus gebruik, hoef je niet lang achter een pan te staan. Ideaal voor wanneer je haast hebt.

Ik maak deze lasagne vaak tussen de middag, wanneer je jongens liggen te slapen. Als het dan bijna etenstijd is hoef ik alleen nog maar de oven aan te zetten. Hoef ik lekker niet te koken tijdens de avondspits. Ideaal vind ik dat.

Wat heb je nodig (voor 4 tot 5 personen)

  • 1,5 pak lasagne bladen
  • Een grote fles pastasaus (wij nemen altijd Bertolli Pastasaus Tradizionale, van 690 gram)
  • Een bakje kruidenkaas
  • 300 tot 500 gram gekruid gehakt
  • Bechamelsaus (gemaakt met 500 ml melk of een grote pot)
  • Doosje (450/500 gram) diepvries spinazie, ontdooid
  • Zakje geraspte kaas
  • Een grote ovenschaal

Zo maak je het

1. Rul het gehakt. Voeg dan de pastasaus en het hele bakje kruidenkaas toe. Meng het geheel en warm het op.

2. Doe een heel dun laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop het eerste laagje lasagnebladen.

3. De volgende laag is een de laag spinazie. Gebruik alle spinazie. Leg er weer lasagnebladen op en voeg daarna om en om saus en lasagnebladen toe, totdat de saus op is.

4. De laatste laag is een laag bechamelsaus. Maak de bechamelsaus zelf, met behulp van een pakje (doe ik altijd) of een pot.

5. Sluit af door een zakje geraspte kaas over de bechamelsaus te verdelen.

6. Zet de lasagne voor zo’n 45 minuten op 180 graden in de oven.

lasagne recept

En that’s it! Serveer er eventueel nog groente naar keus bij, of een lekkere salade. Enjoy!

18 reacties

Murl -

Hij zit nu in de oven, heel benieuwd! Maar 1 vraagje; Warmen jullie hem nog een x op als je overhoud? ( ivbm spinazie )

Britt -

Zonder gehakt ook heel lekker hoor. Je wilde toch minder vlees eten? 🙂

Gonda -

Wij gebruiken altijd Grand Italia Sugocasa Tradizionale of Aglio. Daar zit een stuk minder suiker in en is ook heerlijk!

Lianne -

Oh, ik ben dol op lasagne! Zelf laat ik wel altijd de bechamelsaus weg, want daar ben ik niet zo’n liefhebber van, maar de rest. Laat maar komen. :)

Judith -

Vandaag gelijk gemaakt… we vonden ‘m heerlijk! De bechamelsaus zelf gemaakt, de rest volgens jouw recept. Een blijvertje!

Mommyadventures -

Oh oh… sinds ik zwanger ben heb ik enorme cravings voor gesmolten (warme) kaas, als het aan mij ligt eet ik tegenwoordig 2x per week lasagne dus een variatie op ‘mijn’ bolognaise is dan altijd handig! Zal hem dus snel proberen

Madelon -

Een tomatensaus maken met oregano en tijm, knoflook is zo snel gemaakt Dat is de basis voor de italuaanse tomatensaus. Kan je ook gebruiken voor spagetti.
Ik ben niet zo dol op kant en klare sauzen. Soms gebruik ik gehakt. Soms vegetarisch met paprika, rode ui, stukjes tomaat, artisjok.

Fabienne -

Sauzen lekker zelf maken joh! Echt veel lekkerder… Tomatensaus, gewoon met blik tomaatblokjes of gepureerde tomaten, en dan zelf lekker kruiden toevoegen. En zelf bechamelsaus maken is ook supersimpel! Maar recept klinkt verder goed!

Loes -

Ik ben dol op lasagne, lekker recept is dit! Ik probeer zo min mogelijk uit pakjes en potten te koken, dus dat zou ik persoonlijk vervangen. Verder klinkt het heerlijk!

Martina -

Lekkerrrrr. Goed bezig Djurre!! Volgende keer mag hij mij wel bellen hoor, kom ik wat brengen 😉

Lindsey Beljaars -

Klinkt heel goed Djurre!

Margot -

Oeh lekker! Mijn man maakt ook hele lekkere lasagne, daar ga ik ‘m binnenkort maar weer eens naar vragen 😉

Michelle -

Ik maak zelf heel regelmatig lasagne, want inderdaad lekker makkelijk én iedereens favoriet hier! Morris eet z’n vingers daar echt bij op, dus het stond zelfs op het menu op zijn eerste verjaardag. Ik maak ‘m alleen altijd zonder bechamel, want dat is één van de weinige dingen die ik écht niet lekker vind!

Marije -

Klinkt heerlijk en makkelijk! Ga het zeker een keer proberen

Danique -

Wauw, dat ziet er echt heerlijk uit! Dit recept sla ik op!

Kelly -

Het ziet er heel lekker uit! Dat moet ik wel eens uitproberen!

Marjolein -

Gekruid gehakt? Kruid je het zelf en waarmee? Of koop je dat zo?

Willemijn -

Kun je gewoon kopen 😀 Maar ongekruid gehakt kan ook hoor.

Reageer ook