Apps op mijn telefoon

Ik vind het altijd leuk om te zien wat voor apps andere mensen op hun smartphone hebben. En jullie zijn blijkbaar ook benieuwd naar wat ik op mijn iPhone heb staan, want daar is al meerdere keren om gevraagd. Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn smartphone!

Foto’s door Mariska de Groot

Ik heb twee pagina’s aan apps. Ik dacht dat ik er niet zo veel had, maar toch, als ik het zo opsom, heb ik toch nog een aardig lijstje! Ik heb heel veel verschillende soorten apps op mijn telefoon. Natuurlijk de bekende social media apps, maar ook apps van Jelle, zakelijke apps en apps van merken/bedrijven.

Social media

Instagram, Twitter, Facebook en Snapchat: Tja, dit spreekt wel voor zich denk ik. Deze apps kennen we allemaal wel. Snapchat gebruik ik overigens nauwelijks meer, ik en een vriendin sturen er alleen nog filmpjes mee naar elkaar.

Kinderen

Bitcare: Dit is de app van het kinderdagverblijf. Daarin houden ze bij wat Jelle en Gijs eten/drinken, wat ze doen en wanneer ze slapen. Ook uploaden ze er soms foto’s. Super leuk en handig!

BabyTracker: In deze app houd ik bij hoe laat Gijs voor het laatst gedronken heeft en hoe veel dat was. Ik ben nog al vergeetachtig en dan is het fijn om op te kunnen zoeken hoe laat hij zijn laatste fles heeft gehad. Daarnaast vind ik het ook interessant om te zien wat zijn ritme ongeveer is.

GroeiApp: Dit is de app van het consultatiebureau. Hierin kan ik het gewicht en de lengte van de jongens invoeren en dan kun je de groeicurves bekijken. Ik gebruik het af en toe.

SegaMini: Dit zijn spelletjes voor hele jonge kinderen. Ze kunnen lopen met een diertje en door swipen/tikken gebeuren er allerlei dingen. Jelle is nog een beetje jong hiervoor (hij snapt nog niet alle bewegingen en knoppen), maar toch vindt hij het geweldig. Jelle mag van mij niet veel op de telefoon, maar af en toe is het echt wel handig om hem zo eventjes zoet te houden.

Babyfoon 3G: Met deze app maak je van twee telefoons (of een telefoon en een ipad) een setje babyfoons op basis van wifi-signaal. Ideaal wanneer je de babyfoon bent vergeten.

Soundtracker: Een leuk spelletje voor kinderen vanaf zo’n 1 jaar met dieren en geluiden. Jelle vindt ‘m al maanden helemaal het einde.

Zakelijk

E-mail en agenda: Zowel mijn prive-mail als mijn zakelijke e-mail en agenda’s heb ik gesynchroniseerd op mijn telefoon. Ik kan echt niet zonder deze functies!

Rabobank/ABN Ambro: Internetbankieren, can’t live without it!

Google Analytics: Met deze app kun je je bezoekersaantallen bijhouden. Ik open hem niet vaak, want ik bekijk het liever op mijn laptop. Maar soms, in besprekingen bijvoorbeeld, is het handig om bij de hand te hebben.

Google Drive: Dit is onze opslag, waar we documenten en foto’s bewaren. Handig om op je telefoon te hebben.

Dropbox: Idem als Google Drive. Ik gebruik Dropbox ook om foto’s van mijn telefoon naar laptop te versturen.

Basecone: In deze app slaan we al onze bonnen op voor de accountant. Handig!

YouTube Creator: Deze app is speciaal voor YouTubers. Je kunt video’s live zetten, aanpassen, comments modereren of je video delen, bijvoorbeeld. Heel handig!

Foto

Later: Met deze app kun je Instagram posts inplannen. Ik heb ‘m nog maar net op mijn telefoon dus heel veel meer kan ik er nog niet over zeggen, haah!

FotoRus: Met deze app snijd ik soms foto’s voor Instagram bij. Je kunt ook heel veel andere bewerkingen er mee doen, maar dat gebruik ik eigenlijk niet.

Overig

Het weer: Altijd handig om even snel het weer te checken. Dit doe ik vaak ‘s ochtends in bed, om zo te bepalen wat ik aan ga trekken.

YouTube: Gotta love YouTube!

Timehop: Ik ben dol op Timehop! Het is zo leuk om te zien wat ik vandaag 1/2/3/4/5/6 jaar geleden deed. Geniale app!

Shazam en Spotify: Shazam is altijd handig om te gebruiken wanneer je ergens een leuk nummertje hoort. Spotify gebruik ik op mijn telefoon niet heel veel, maar is wel fijn om te hebben voor af en toe. (Ik gebruik Spotify vooral thuis via mijn Sonos boxen.)

Afvalwijzer: In onze nieuwe gemeente moeten we al het afval scheiden. Dit was ik niet gewend, daarom vraag ik me wel eens af of iets bijvoorbeeld bij het plastic mag. In deze app kun je opzoeken wat voor afval waar mag.

Thuisbezorgd: Deze gebruik ik bijna wel 1x per week. Zo lekker makkelijk, hihi!

Philips Lumea: Ik probeer momenteel de Philips Lumea uit zoals jullie weten en deze app herinnert me er aan wanneer ik weer moet behandelen.

Moment: Deze app houdt bij hoe lang ik op mijn smartphone zit per dag. En dat is sommige dagen echt shocking… Als ik dan zie dat ik er bijna 2 uur op heb gezeten dan geloof ik het gewoon bijna niet. Al die loze minuten die je door Instagram scrollt tikkel al gauw aan.

AlbertHeijn: Handig om boodschappen te bestellen. Daarnaast zoek ik er wel eens recepten in op.

Pathé: Hiermee reserveer ik kaartjes. Ik vind het super handig dat je dan een e-ticket krijgt en die kunt scannen in de bioscoop bij een automaat en je bioscoopkaartje er uit rolt.

He, wat is het leven toch makkelijk met smartphones! Ik ben heel benieuwd wat jullie voor apps op je telefoon hebben. En ik ben nog op zoek naar leuke apps voor dreumesen/peuters, dus als iemand iets leuks weet… Let me know!

17 reacties

Laura -

Leuk om te zien! En handig. Zocht nog een goede app om insta posts in te plannen dus ga deze nu ook proberen! Qua kids apps ben ik ook nog een beetje zoekende…

EEF -

CLUE! een super handige app om inzicht te krijgen in je menstruatie cyclus. je kunt hem personaliseren en alles wat voor jou relevant is vooraan zetten (cravings, energie level, huidproblemen, pijnklachten, emoties, etc etc). Sinds ik niet meer aan de pil zit vind ik dit ideaal om alles bij te houden. Heel fijn om meer inzicht te krijgen in je eigen lijf. echt een aanrader.

Eva -

Leuke apps! Ben vooral benieuwd naar de Soundtracker app, maar kan hem niet vinden?! Heb je een linkje ernaar toe? Bedankt!

Denice -

Ik heb echt heel veel apps maar de meest onmisbare zijn toch (buiten de standaard apps); alixpress, Maya kalender, Weather-app (per uur kunnen zien welk weer het is op een overzichtelijke manier) en Note (notities maken) :) Oh en ik gebruik Tinfoil for facebook want die gebruikt veel minder batterij dan de gewone facebook app. Toen ik het downloadde stonden de meldingen automatisch uit, ik merkte dat pas na een paar dagen en besefte me toen hoe gigantisch het verschil was met toen ik nog wel fbmeldingen kreeg; ik zat echt veel minder op facebook en het heeft met letterlijk NIKS ergs gebracht, want ik was niet bezig met ‘of ik iets miste’. Bizar! Dus ik heb de meldingen lekker uit laten staan 😉

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Hehe, ik vond dit wel leuk te lezen! Ik heb meteen de app Timehop gedownload 😉

Miranda -

Leuk! Hier sinds een paar maanden de app ‘Spotless’. Een app om bij te houden wat je wanneer hebt schoongemaakt. Superhandig en overzichtelijk!

Jessica -

Die Later app klinkt wel heel erg handig. Ga ik ook even naar kijken!

Sara -

Ik heb er niet veel. Gebruik vooral instagram en whatsapp. Verder wat spelletjes voor mijn neefjes.
Ik gebruik de app Life om mijn menstruatie bij te houden en mijn cyclus te monitoren (we willen graag zwanger worden).

Eva -

Waze (onmisbaar, altijd vlottere routes dan de gps), Vivino (je scant het etiket van een wijnfles > je krijgt de score + kostprijs, handig als je in de winkel een goede prijs-kwaliteit wijn zoekt of een flesje uit je kast wil meenemen als cadeau) en FidMe (al je klantenkaarten 1 keer scannen en dan kan je je gsm laten scannen in de winkel, scheelt wat gewicht in je portefeuille!)

Johanne -

Ik wil ook die afvalwijzer, maar mijn gemeente herkent ‘ie niet. Zo ben ik dus al tien keer vergeten de grijze bak buiten te zetten. Ik gebruik ook heel graag Goodreads voor al mijn boeken, Pic Tap Go voor mijn foto’s en Episoder om al ‘mijn’ series in bij te houden. Nog wat taalapps, een scanner en Wunderlist! Hoewel ik die laatste eigenlijk bijna nooit meer gebruik.

Dora -

De afvalwijzer herkent mijn postcode ook niet maar bij ons komt hvc langs, zij hebben ook een app:)

Marjan -

Ik schoon m’n apps regelmatig op, anders loopt het aantal echt uit de hand. Ik heb op m’n telefoon geen Facebook, dat werkte heel slecht en ik heb hem al 2 jaar geleden verwijderd.
Verder heb ik wel een aantal apps voor m’n studie en een paar apps om m’n hardlopen bij te houden (garminconnect, nikerunclub, maar ben tijdje geleden overgestapt op strava omdat Nike al een aantal updates niet meer fijn werkte).
Mijn apps heb ik veel meer in mapjes staan en dat past net niet op één pagina.

Cakeface.visagie -

Leuk om te lezen! De app Moment kan soms inderdaad echt mind blowing zijn!

Loes -

Ik heb niet zo heel veel bijzondere apps denk ik! Ik gebruik graag de standaard dingen zoals Instagram, het weer, NOS etc. Wel heb ik ook een handige app die bij mijn Fitbit hoort, die is wel super fijn. Als ik me heel erg veerveel speel ik ook wel eens de Kolonisten van Catan op mijn telefoon, ultiem tijdverdrijf tijdens lange treinritten!

Kaylin -

Ik gebruik Feedly om blogs te lezen. Daarnaast heb ik nog een aantal apps om bij te houden wat ik wil lezen/kijken: goodreads voor boeken, TodoMovies voor films en MijnSerie voor series. Ik heb ook nog een app over de TVgids, is soms wel nog handig. Tenslotte heb ik nog een aantal spelletjes ook: 1010!, Make Hexa en Blocks Puzzle.

Amy -

Vrij veel van de apps die jij hebt, gebruik ik ook. Verder heb ik nog GoodReads op mijn telefoon staan, gebruik ik vaak de Spotify app en de app Score Count voor de tafeltenniscompetitie hier op kantoor 😉

Leah -

Er zijn zoveel handige apps op de markt. Ik gebruik nog die van PostNL om pakketjes te volgen, Maya als menstruatiekalender en Imdb voor films/series. Om de nieuwste muziek te luisteren gebruik ik vaak Soundcloud! Zo kan ik er nog wel een paar opnoemen want toen ik keek had ik ook meer pagina’s met apps dan ik dacht haha

Reageer ook