2Vlog: Psychosynthese Academie Open Huis

Ik krijg vaak vragen over de opleiding die ik doe. Ik volg nu alweer een jaar de Beroepsopleiding tot Psychosynthese Therapeut aan de Psychosynthese Academie in Amersfoort. Laatst werd er een prachtige open dag georganiseerd waar maar liefst vijftig 2WMN lezeressen aanwezig waren. Dat was voor zowel mij als de Academie een ontzettend mooie en bijzondere dag. Ik heb het gevlogd!

https://youtu.be/STlEwg29KV4

En omdat er zoveel animo was voor het Open Huis van de Psychosynthese Academie zijn er nog twee data bij gekomen: 23 juni en 9 september.

Na mijn oproep zat de open dag namelijk gewoon binnen een dag vol. Een dag! Dus mocht je er nu bij willen/kunnen zijn, wacht niet te lang met jezelf (en misschien iemand anders) aanmelden via de website van de Psychosynthese Academie voor alle mooie, inspirerende gratis workshops die dan aangeboden worden. Wat mij betreft een unieke kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met wat persoonlijke ontwikkeling voor je kan doen.

De dames die ik heb ontmoet tijdens het Open Huis waren allemaal zo enthousiast en sommigen vonden het jammer dat er zo weinig mensen af weten van het bestaan van de Psychosynthese Academie en wat ze allemaal te bieden hebben. Daarom ben ik zo blij en word ik er zo gelukkig van dat ik door middel van bloggen er extra aandacht aan kan besteden om het bekender te maken. Dat voelt voor mij als een passie. Vandaar deze extra vlog zodat jullie een héél klein kijkje in de keuken krijgen en wie weet zorgt het er voor dat het wat minder spannend is om de stap te zetten om je aan te melden.

Vorig jaar ging ik samen met Jorrik naar het Open Huis. En hoewel we samen waren, wat ik heel fijn vond, voelde ik me toch een beetje alleen. Jor ging namelijk heerlijk zijn eigen weg en naar andere workshops dan ik. Heel goed van hem, want dat had ik juist nodig.

Ik weet nog hoe spannend ik het vond toen ik daar in mijn eentje stond, maar dat was binnen no time weg. Dat vond ik ook zo mooi om deze dag te zien. Het was alsof ik mezelf daar weer zag staan een jaar geleden toen ik voorzichtig over de drempel van de Academie heen stapte. Ik zag nieuwsgierige mensen die het spannend leken te vinden, mensen die met elkaar in contact kwamen terwijl ze alleen waren gekomen en mensen die stralend de deur weer uit gingen met een leuke goodiebag. Helemaal opgeladen van zo’n dag vol inspirerende workshops. Dat vind ik altijd zo magisch om te zien!

Hier kun je alle artikelen nog eens rustig nalezen die ik schreef over onder andere het Open Huis van 20 mei en mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook schreef ik een ervaring over twee intensieve blokken die aan bod kwamen tijdens de opleiding. En ook zie je wat random artikelen waarin psychosynthese kort naar voren komt. Ik zal, als ik straks jaar 1 heb afgerond, ook eens schrijven wat dit jaar met mij gedaan heeft.

Voor alle meiden die aanwezig waren bij het Open Huis van 20 mei, nogmaals dank voor jullie komst en alle lieve woorden en complimenten die ik gehoord heb die dag. Ik prijs mezelf gelukkig -en ik weet dat ik ook voor Willemijn spreek- met zulke ontzettend lieve en betrokken lezers. Jullie zijn de beste!

16 reacties

Hilde -

Zo fijn, maar wel heel spannend nog! Ik ben er 9 september bij!

Marieke -

Heel interessant om te zien. Wat ik me afvroeg, je hebt dus een jaartraining die één jaar duurt, maar hoe lang duurt de beroepsopleiding die jij volgt? En is dat altijd een deeltijdopleiding?

Martine -

De beroepsopleiding duurt 3 jaar. Het is 1 volle dag in de week, maar je bent er per saldo wel meer tijd aan kwijt want je hebt nog studiegroepjes, verslagen schrijven, individuele sessies, 6-daagse-cursussen, boeken lezen enz. Later in jaar 2 krijg je er ook nog proefcliënten naast dus dat kost dan ook weer extra tijd en ik geloof ook nog een scriptie. Maar geloof me: 1 volle dag in de week naast wat je nog moet doen is meer dan zat als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en anderen begeleiden. Dat is (wat mij betreft) intensief genoeg.

Marieke -

Thanks voor alle info! Dat lijkt me inderdaad ook intensief genoeg. Ik ben bijna klaar met m’n bachelor (en zelf ook wel klaar met voltijd naar school gaan haha) en rustig aan het kijken wat ik daarna wil gaan doen, geen idee of dit wat is, maar de persoonlijke ontwikkeling spreekt me in ieder geval zeker aan.

Martine -

Dan is misschien de jaartraining ook wel heel mooi om te doen als je op zoek bent naar verdieping van je persoonlijke ontwikkeling!

Marieke -

Dat is het zeker. Wordt hier ook informatie over gegeven op de open dag? Ik ga even kijken of ik op 25 juni of 9 september zou kunnen!

Martine -

Ja zeker, er is in de pauze ook speciaal gelegenheid om hier meer informatie over te krijgen (de stamtafel) en waar je vragen kunt stellen. Sowieso zou je altijd Karin even kunnen bellen. Dat heb ik toen ook gedaan voordat ik naar de open dag ging omdat ik meer info wilde.

Tessa -

Wat leuk om dit terug te zien! Ik weet nog dat ik me aan het begin maar moeilijk open kon stellen omdat ik te veel in mijn hoofd zat. Maar hoe meer de dag vorderde hoe opener ik werd. Sommige inzichten er ervaringen werken nog steeds door. Met name van de krachtig en vrouwelijk workshop. Super dat je dit doet. En natuurlijk ook super leuk om jou te ontmoeten en even te kletsen! Zeker aan het einde toen we daar met een klein groepje nog wat nakletsten. Je zag hoe open iedereen was, prachtig. Dankjewel, Martine! En voor iedereen die twijfelt: doen!

Martine -

Jaaa, leuk dat je reageert! Fijn dat jij het ook zo ervaren hebt en ook dat het nog doorwerkt. Leuk dat je er was!

Sharon -

Hoi Martine,

De vorige datum kon ik helaas niet, maar ik overweeg 9 september wel te komen. Lijkt me mega interessant om kennis mee te maken; een heel andere discipline dan waarin ik ben afgestudeerd, al is bij beiden persoonlijke ontwikkeling belangrijk, zo begrijp ik uit je artikelen. Ik zie alleen op de site dat wanneer ik klik op het open huis van 9 september bij inschrijven nog de datum van 20 mei staan. Als ik dat invul, is dat dan wel voor de juiste datum? Misschien weet jij hier iets meer over?

Martine -

Hi Sharon, daar weet ik helaas niets over. Ik denk dat je het beste dan even Karin kunt bellen: 033 462 2576

Janneke -

Lijkt me echt super interessant en ik heb me opgegeven. Vind het wel eng, zeker omdat ik alleen kom..

Sietske -

Ik ga ook mijn uiterste best doen om te komen. Ik sta een beetje op een kruispunt in mijn leven met de overgang van een uit de hand gelopen bijbaantje naar een grotemensenbaan enerzijds en het starten met pgd (in verband met een erfelijke ziekte van mijn schoonvader en misschien dus ook mijn ma ) anderzijds. Het lijkt me mooi om eens heel bewust stil te staan bij deze fase.

Sietske -

Ik bedoel natuurlijk mijn maN :-).

Minka -

Ja ik ben om, durfde toch niet de vorige keer ik ga me opgeven voor de volgende editie.

Martine -

Wauw wat tof! Ik snap dat het spannend is, als je daar eenmaal bent zul je merken wat een fijne sfeer er hangt!

Reageer ook