10x ‘Goeiemorgen’ momentjes

Je hebt van die dagen die gewoon niet goed beginnen. Of nog erger: die met de minuut erger lijken te worden. Van die dagen dat je denkt ‘Goeiemorgen zeg, mag ik alweer naar bed?’ Dit zijn een paar van onze ‘Goeiemorgen’ momentjes.

1. Je vriend zou toch de hond uit laten vanmorgen? Hoezo ‘jij hebt de auto nodig vandaag?!’ En die bezorger kwam toch pas morgen?! Je moet nu weg om op tijd te zijn bij je afspraak, maar ALLES LOOPT ANDERS. Aaargh!

2. Alles loopt voorspoedig: iedereen is gewassen, aangekleed en gevoed. En dat 5 minuten voordat je weg moet. Je bent trots op jezelf. Totdat… Je baby besluit een spuitluier te produceren, je peuter z’n bordje pap over zijn hoofd gooit (sinds wanneer kan hij zo ver over de tafel reiken?!) en diezelfde peuter ook nog eens je telefoon verstopt heeft. Nooooo! Waarom verpesten die kleine bengeltjes het nou? Waarom werkt niemand nu gewoon even mee?

3. De pot met havermout valt uit het kastje. Resultaat: havermout O-VE-RAL.

4. Je t-shirt verkeerd om aan, geen enkel bij elkaar horend paar sokken te vinden en je favoriete jeans in de was. HELP, wat moet ik nu aan?! Waarom zit altijd alles wat leuk is, in de was?

5. Na een half uur peinzen over je outfitje loop je tevreden naar beneden. Je ziet er goed uit! Maar *^@!& de gloeiende, HOE komt die vlek daar nou opeens?! Shiiiiiiit! Dat wordt op zoek naar een ander outfitje… Huil!

6. Je dagcreme begint te rullen als je je foundation er overheen aanbrengt. Waarom ik? Waarom nu? Waarom ben ik dan ook zo stom om nu die nieuwe dagcreme te proberen? Pffff…

7. Nog éven snel dat ene ding uitprinten voor je vertrekt (je weet wel, een belangrijk document of dat ene treinkaartje), maar opeens blijkt het printerpapier op te zijn. Wat is dat toch met printerpapier en inktcardridges? Het is altijd op wanneer je in tijdsnood zit.

8. Je hond wil vanmorgen gewoon niet plassen! Gewoon NIET. Het lijkt soms wel alsof ze voelen dat je weg moet en denken ‘Ha, mooi niet dat jij vertrekt baasje. Ik wil nog even stokken gooien.’ Terwijl jij alleen maar denkt: SCHIET OP BEEST, IK MOET WEG!

9. Je hebt enorme haast en net op het laatste moment gebeurt er iets wat je écht moet oplossen. Zoals een jampot kapot laten vallen waardoor de muren tot 1 meter hoog onder de jam-spetters zitten,  je OV-kaart die gister verlopen bleek te zijn of de buurvrouw helpen die zichzelf weer eens in een ongelukkige positie in haar scootmobiel gewurmd heeft (Je denkt nog even: ‘Kan ik nog doen alsof ik het niet gezien heb?’, maar komt dan tot de conclusie dat je dit echt niet kan maken).

10. WAAAAAAAAAR zijn mijn sleutels gebleven?!

Wat zijn jullie Goeiemorgen momentjes?

18 reacties

Alex -

Hahaha, zo bekend! Ook al heb ik geen kinderen en geen hond, er is wel altijd iets dat mis gaat 😀

Mya -

Zonnebril binnen vergeten, dus weer terug moeten naar boven (want: flat-leven). Of m’n koeltasje met lunch voor m’n werk vergeten en weer terug moeten naar boven. Zooooo irritant!

Merel -

Ik herken mezelf hier iets te goed in…

Madelon -

Een niesbui nét nadat je je mascara hebt aangebracht. Zodat je nog natte wimpers, van die elegante zwarte verticale streepjes afdrukken op je wangen…

Denise -

Die dagcreme en foundation, hahahahahahahahahha, zo irritant en ook zo vies. Soms maak je zo’n combinatie dat je daarna denkt: waarom moest ik dit nou doen?

En dingen uitprinten…. Laten we het daar maar niet over hebben hahahaha

Yvonne -

Vlak voordat je weg moet nog even crackers beleggen en opeten. Ze glijden bij mij op de een of andere manier altijd van mijn bord af met de belegde kant naar beneden. Heel fijn als je er bijvoorbeeld eiersalade of hagelslag op hebt gedaan.

Denice -

haha! Ik ben veels te geordend voor dit denk ik, kleren liggen de dag van te voren al klaar en tas is al ingepakt :p Ben meestal te vroeg met weggaan omdat ik nog speling wil voor random dingen (wegafzetting oid) het gaat helemaal nergens over! haha mijn vriend daarintegen.. hallelujah die ZOEKT NIET EENS als hij iets kwijt is, hij vraagt het meteen aan mij want ik weet meestal wel waar het ligt (omdat ik het zelf heb opgeruimd….haha)

Syl -

Haha ik herken mijzelf totaal niet hierin…maar mijn vriend wel…die is altijd alles kwijt enz vlekken op een nieuw shirt… snoozen tot in de eeuwigheid.
Ik ben ‘s morgens met de eerste wekker uit mijn bed, binnen no time gedoucht en make-up op. Alleen elke dag mijn lange krullende haar uitkammen na het douchen is wel een tijdsroofend iets… plots klitten als ik weg moet. Gelukkig tas sleutels pasjes georganiseerd. Nooit outfit issues.

Marjan -

Tot de max snoozen, daarna moeten haasten en je herinneren dat je vannacht een wasje had aangezet wat nog opgehangen moet worden 🤦🏼‍♀️

Johanne -

Vooral die sleutels, altijd die sleutels! Mijn ultieme goedemorgen-momentjes zijn: als de kat weer eens heeft overgegeven, als ik ben vergeten het eten klaar te zetten om mee te nemen naar werk, shit waar is nou net dat ene paar schoenen die ik wil dragen? en sleutels, sleutels, sleutels.

Anouk -

Geweldig wat een heerlijk artikel Willemijn! En wat dat is met inktcartridges en papier, het is gewoon altijd op of kapot als je het nodig bent en nooit als het niet zoveel uitmaakt of je het print of niet..

Mariska -

Haha, geniaal om te lezen dit, leuk :) Nouja, voor jou minder dan! :)

Didi -

Heel herkenbaar. Gelukkig zijn wij al uit de baby’s , maar we hebben wel kleuters die zichzelf moeten aankleden. En dan 5 minuten voordat je weg moet erachter komen dat 1. ze dat nog niet gedaan hebben (gelukkig is het zomer, minder om aan te trekken=sneller) en 2. je ook nog dat boekje/rapport/knutselmateriaal etc mee had moeten geven en je geen idee hebt waar het ligt.

Of op andere dagen: lekker vroeg op het station zijn (6.20u!) zodat je vroeg kan beginnen. Vergeten even in de ns-app te kijken en er dan op het station achter komen dat de treinen niet rijden.
Dat mijn portemonnee/ovchip nog in een andere tas/jas zit komt ook nog weleens voor. Geen sokken kunnen vinden in de wasmand die je eigenlijk de dag ervoor al op had moeten vouwen.

Ik probeer tegenwoordig maar de avond van te voren te bedenken wat ik mee moet geven/nemen/aan moet trekken of nodig heb de volgende ochtend.

Margot -

Haha herkenbaar inderdaad! En ik gok dat je met kinderen dit soort momenten vaker hebt dan zonder of valt dat mee? 😉

Larissa -

Oohh wat herkenbaar zeg!
Laatst had ik ook zo’n heerlijke ochtend… Ik had mij al verslapen en ontzettende haast, bleek het konijnenvoer helemaal op te zijn. Ik was er heilig van overtuigd dat ik nog een zak in huis had. Snel maar wat groenvoer gegeven en die middag maar extra verwend met lekkere brokjes en vers fruit.

Loes -

Ohhh zo verschrikkelijk herkenbaar zulke momentjes! Ik vind het ook altijd verschrikkelijk als ik mijn sleutels niet kan vinden oid. En vanmorgen had ik ook een momentje: erachter komen dat mijn vriend opgegeten heeft wat ik als ontbijt wilde eten.

Christien -

Hahaha heel herkenbaar… Ik vergeet bijna altijd iets als ik de deur uitloop of al halverwege ben met de fiets…
Daarnaast houden mijn vogels ook van aandacht ‘s ochtends, dus ik sta ruim van te voren op om met ze te kunnen knuffelen en ze schoon voer en water te geven. Soms hebben ze er meer zin in dan andere keren, maar het komt ook regelmatig voor dat ze me bijna bijten omdat ze weer de kooi in moeten (en mn vriend nog ligt te snurken haha).
Maargoed, ik doe het met liefde en ik kan mn vogelknuffelmomentje niet missen ‘s ochtends!

Amy -

Haha, dit soort momenten zijn zo vreselijk! Kunnen ook echt mijn humeur op dat moment vreselijk verstieren, terwijl ik er later juist om moet lachen. Vorige week nog gooide ik een pak hagelslag op de grond.. niet perse de beste manier om de dag te beginnen 😉

Reageer ook