Zomerse zoete tafel

Ik ben dol op lang tafelen en borrelen. Het liefst in de tuin, als het mooi weer is. Vandaag geef ik jullie inspiratie voor een ‘sweet table’. Oftewel, een zoete tafel. In een zomers tintje wel te verstaan, met onder andere lekkere limonade, bananenijsjes en hoorntjes met zomerfruit.

Deze zoete tafel heb je binnen mum van tijd klaargezet. Het is de perfecte zoete tafel voor een zomers feestje, een babyshower, (kinder)verjaardag. Of als toetjes-tafel bij een barbeque. Ach, voor wanneer eigenlijk niet. Zoet kan altijd! 😉

zoete tafel

Je hebt de volgende dingen nodig:

Decoratie/servies

 • Twee limonadetaps/drankdispensers
 • Een kistje of andere verhoging om de taps op te zetten
 • Glazen
 • Rietjes
 • Borden, schaaltjes en mason jars

bevroren banaan

Bananenijsjes

 • 4 bananen
 • Gesmolten pure chocola
 • Fijngehakte hazelnoten
 • Geraspte kokos

Zo maak je ze

Deze bananenijsjes zijn heel simpel te maken! Pel de bananen en snijd iedere banaan in 2 of 3 stukken. Leg ze ten minste 3 uur in de vriezer in een diepvrieszakje, zodat ze goed bevroren zijn (geen zorgen, de bananen worden niet bruin). Smelt de chocolade en dip iedere bevroren banaan voor de helft in de chocolade. Leg ze op een vel bakpapier. Strooi de hazelnoten en geraspte kokos nog over de zachte chocolade heen. Zodra de chocola hard geworden is, zijn ze klaar om te serveren.

ijshoorntjes

Hoorntjes met zomerfruit

 • IJshoorntjes (kun je gewoon in de supermarkt kopen)
 • Frambozen, aardbeien en bosbessen (of ander fruit naar keuze)

Zo maak je ze

Was al het fruit en laat het goed drogen. Snijd de aardbeien in vieren. Vul de hoorntjes met het fruit en leg ze op een schaal. Decoreer de schaal met het overgebleven fruit.

limonadetap

Limonade

 • ‘Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd’ in de smaken Aardbei/Framboos en Citrusmix
 • Water
 • Munt en basilicum (van elk één bakje)
 • Citroenen (2 stuks)
 • Sinaasappel (1 stuk)
 • IJsblokjes (ik gebruikte 2 zakken)

karvan cevitam

Zo maak je het

Voor deze limonade gebruikte ik de Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd siropen. Karvan Cévitam heeft onlangs de receptuur van dit product aangepast en daarom is ‘ie nu veel lekkerder van smaak. Mijn favoriet is de smaak Citrusmix, want die is lekker friszuur en zoet! Daarnaast heb je ook nog de smaken Aardbei/Framboos en Bosvruchten. En een fijn bijkomend voordeel: een glas bevat minder dan 10 calorieën! Heb jij de nieuwe siropen al geprobeerd? Zo ja, wat is jouw favoriete smaak?

Voor de drankjes op deze tafel koos ik voor de smaken Aardbei/Framboos en Citrusmix. Maak de limonade klaar met behulp van de siroop en water. Vul de limonadetap voor de helft met de limonade. Voeg aan elke limonadetap een zak ijsklontjes toe.

De Aardbei/Framboos tap vulde ik aan met basilicumblaadjes en verse frambozen. Aan de Citrusmix limonade voegde ik schijfjes citroen, sinaasappel en verse muntblaadjes toe. Dit zorgt ervoor dat je tap er nog net wat leuker uit ziet! Vergeet de tap niet op een verhoging te zetten, zodat je goed je glas kunt vullen.

Verder zette ik nog spekjes, cakjes, koekjes en bananensoesjes op tafel. Ik kocht deze, maar je kunt het natuurlijk ook allemaal zelf bakken!

De spekjes serveerde ik in Mason Jars en de andere zoetigheden op schalen en borden. Zet ook alvast wat (lege) glazen neer voor je gasten met daarin een rietje en op de rand een schijfje citroen of aardbei. Qua aankleding kun je het verder natuurlijk zo gek maken als je wilt.  Ik hield het vrij low key, maar je kunt natuurlijk nog meer decoratie toevoegen in de vorm van lampionnen, een mooi tafelkleed, fakkels en bloemen. Eat your heart out, zou ik zeggen.

En dan nu, aanvallen maar! 😉
16 reacties

Tafeldecoratie -

Wat een ontzettend leuke tips! Ook die bananen, simpel maar erg lekker. Leuk met rietjes en kleine versiering om de tafel gezellig te maken.

Nienke -

Hele leuke ideeën. Simpel en lekker, daar houd ik van. 😉

Ju -

Bananenijsjes. Best briljant. Waarom heb ik daar zelf nooit aan gedacht?
Volgens mij een leuke variatie (ook voor een kinderfeestje misschien) als je de stukken banaan invriest met zo´n houten ijsstokje erin. Dan kun je daarna ze makkelijk dippen in de gesmolten chocola en er gehakte nootjes of kokos overheen strooien. Dan eet ´t net als een ´echt´ ijsje 😀
Leuk dat jullie een advertorial zo leuk aankleden, en inderdaad zoals iedereen al zegt hele mooie foto´s :)

Willemijn -

Hihi ja leuk he! Dat van dat stokje was ook mijn idee, ik was ze alleen vergeten te kopen. Haha, faal!

Shannon -

Echt leuk om te zien hoe jullie van advertorials zoiets leuks weten te maken!

Vera -

Wat leuk gemaakt, die taps zien er hartstikke leuk uit voor bij een barbecue!

Danique -

Wat een prachtige foto’s! Je kunt zo een feestje gaan geven haha :).

Merel -

Alleen jullie kunnen een advertorial zoooo leuk en mooi maken! dit is echt, wauw!

Die foto’s… en het ziet er heeerlijk uit :)
ik hou zoveel van jullie blog! complimenten 😀

Birgit -

Ongelooflijk hoeveel tijd en moeite jij spendeert aan het schrijven van een leuk artikel bij een advertorial. Echt zo leuk! In plaats van dat het platte reclame is (wat je vaak ziet bij andere bloggers, als we een beetje eerlijk zijn), is dit gewoon super toffe inspiratie én een handige tip voor uit te proberen producten.

Willemijn -

Bedankt voor dit compliment Birgit! Er zit bijna een dag aan werk in, dus ik vind dit heeeel leuk om te horen 😀

Mariska -

Wat een mooie foto’s hebben jullie hiervan gemaakt! :)

Willemijn -

Dank je wel 😀

Liset -

Het ziet er heel feestelijk uit! Vooral die taps vind ik zo leuk. En wat een mooie drinkglazen heb je, mag ik vragen waar ze vandaan komen?

Esther -

Jaa, dat vroeg ik mij ook af, die glazen zijn zo leuk!
En complimenten voor de leuke post!

Willemijn -

HEMA! 😀 Net als de taps en en blad trouwens, hihi.

linda -

mooie foto’s! Je hebt het echt mooi aangekleed :)

Reageer ook