Waar ik nog wel eens zou willen eten…

Ik kan intens genieten als er een avondje uit eten op de planning staat. Dat begon eigenlijk allemaal toen ik een aantal jaar geleden bij ‘t Spijshuys in Boornbergum had gegeten. Er ging een wereld voor me open. Zo lekker kan eten dus zijn! Hier zou ik nog wel eens een vorkje mee willen prikken…

Foto door Mariska – Grotografie

De Librije – Zwolle

Hier heb ik al zoveel over gehoord via BN’ers en bloggers. Wat een ervaring moet dit zijn. Het prijskaartje is bijna belachelijk te noemen en daardoor zouden mijn verwachtingen heel hoog zijn. Als ik het menu zo bekijk, vraag ik me in de eerste instantie af of ik überhaupt iets lust wat op de menukaart staat. Anderzijds weet ik nu dat dit soort restaurants gerechten serveren die uit de kunst zijn en zeer smaakvol.

Ik vind stiekem dat Willemijn en ik er gewoon heen zouden moeten om De Librije eens te reviewen voor 2WMN. En dan zou je om het plaatje compleet te maken eigenlijk de totale ervaring moeten beleven. Dat houdt in: een diner, een overnachting en een ontbijt. Ze hebben dit soort arrangementen namelijk ook voor ongeveer (schrik niet) €500 per persoon. Wow! Bi-zar. Voor dat geld koop je zowat een designertas maar anderzijds zegt men altijd wel dat je gelukkiger wordt van ervaringen dan van spullen. Dat is best een gegronde reden, toch? Ik kan wel zeggen dat De Librije daarom wel op nummer 1 van mijn wishlist staat. Ik zou alleen wel gaan als ik niet zwanger was, lekker genieten van al het eten plus heerlijke bijpassende wijntjes en daarna rollend naar de kamer. Woehoe!

Zeezout – Rotterdam

Ook hier heb ik goede verhalen over gehoord. Mijn zus is hier al een aantal keer geweest en als ik haar mag geloven is het ook een feestje om hier te eten. Je kunt kiezen uit lunch of diner, zoals bij de meeste restaurants. Op de een of andere manier lijkt lekker lang lunchen met allerlei visgerechtjes me heel leuk in restaurant Zeezout. Het is weer eens wat anders dan altijd maar dineren. En dat je er veel verschillende soorten vis kunt proeven vind ik ook leuk aan dit concept.

Vroeger moest ik niets van vis hebben, maar ondertussen heb ik toch al heel wat soorten vis gegeten. Bijvoorbeeld in Zuid-Afrika maar ook visgerechten die locals hadden aangeraden in Portugal. Ik vond in het begin altijd dat iedere vis zowat hetzelfde smaakte, maar pas later kwam ik er achter dat dit toch echt niet zo is. Het ligt puur aan de bereiding en met welke andere ingrediënten de vis het best tot zijn recht komt. Ik kan me zo voorstellen dat restaurant Zeezout precies weet hoe dit moet. Slurp, ik krijg honger.

Le Garage – Amsterdam

Ik ben gek op BIB Gourmand menu’s. Dit zijn menu’s van hoogstaande kwaliteit maar voor een vrij lage prijs. Veel restaurants die aangesloten zijn bij Euro-Toques serveren dit soort menu’s maar ook Le Garage van de onlangs overleden Joop Braakhekke in Amsterdam serveert een BIB Gourmand menu naast de normale kaart.

Ik heb hier wat wisselende verhalen over gehoord, maar toch ben ik wel nieuwsgierig. Ik vond Joop Braakhekke een inspirerend en bijzonder (leuk) mens van wat ik in interviews zag en ben daarom onder andere ook benieuwd naar zijn restaurant. Dit moet denk ik het meest haalbaar zijn, aangezien Willemijn en ik het meest in Amsterdam komen. Wie weet kunnen we dit eens plannen na een bezoekje aan onze geliefde hairmagicstylist Sue.

Ach, er zijn nog zoveel restaurants waar ik nog wel zou willen eten, maar voor nu is dit mijn top 3. Zo zou ik het liefst alle restaurants die bij Euro-Toques aangesloten zitten in Nederland wel een keer willen eten. Tot nu toe heb ik al drie verschillende restaurants daarvan geprobeerd in Friesland, Groningen en Drenthe en alle drie de keren vond ik het eten uit de kunst. Bij welke restaurants zou jij nog wel eens willen eten en waarom? Leuk als je het deelt in de reacties, dan wordt mijn restaurant wishlist alleen maar groter!

21 reacties

Vivian -

Als je van bib gourmand houdt, is Sizzles in Apeldoorn een echte aanrader!

Sharon -

Probeer ook eens FG restaurant of FG Foodlabs, echt mijn twee favorieten!!

Rolinde -

Hoi Martine,
Toen ik dit berichtje las wist ik helemaal niet wat Euro-Toques was. Dus ik klikte de website aan heb ik toevallig mijn moeder met Moederdag meegenomen naar een restaurant dat hierbij is aan gesloten, Bij Els in Exloo, ook echt een aanrader! Dus als je nog een restaurant aan je lijstje wilt toevoegen ….

Annemiek -

Als het je ding is kan je ook hele toffe kook workshops volgen bij Librije’s Atelier. Koken met anderen, heerlijke gerechten, bijpassende wijnen, librije schort, alle recepten. En dat voor een veel liever prijsje :)

Alice -

Bij het ‘t Spijshuys heb ik ook een aantal keer heerlijk gegeten. Waar ik nog graag eens voor een tweede keer heen zou gaan is De Vijf Sinnen in Weidum. Een hele fijne ervaring vond ik dat. Het Bakhuys in Winschoten werd ook genoemd in de reacties, ben ik nog niet geweest maar staat al wel lang op mijn lijstje.

Amanda -

Mijn man heeft bij de Librije gewerkt 😃 Ik ben 2 keer bij Librije’s zusje geweest! Ook echt een aanrader.

Sakura -

Voor een heerlijke avondmaaltijd kunnen jullie ook eens naar het Backhuys gaan in Winschoten! Echt altijd top en dichtbij! Aanrader dus :)

annelot -

Kennen jullie Onder de linden in Aduard al? Heeft ook 1 michelin ster en zijn zo goed!! ( en ook nog eens in de buurt voor jullie;)) Het was eerst van iemand anders maar in 2016 is het overgenomen door de eigenaars van In de molen in Onderdendam.
En echt als je ergens een avondje wilt genieten van super goede verzorgende service en super goed eten kan ik zeker Onder de linden aanraden!
Wij werden ontvangen bij het zit gedeelte met open haard met een aperitief en daarbij 3 soorten hapjes en vervolgens hadden wij het menu van 8? gangen dacht ik en je kan een wijn arrangement erbij doen maar dan kan je ook kiezen voor halve glazen ipv volle glazen ( wat weer een aangeschoten bui scheelt;)) En oh! Als je niet aan de wijn gaat hebben ze een sapjes arrangement erbij, hoe leuk! 😀 Ik zie trouwens dat een 8 gangen menu 95 euro kost dus dat is ook nog eens een stukje goedkoper dan de librije haha.

Mare -

Naar dit soort reviews kan ik echt uitkijken! Ik zou wel nu al reserveren voor de Librije, want ik had gehoord dat de wachtlijsten enorm waren. In een interview met Johnny en Therese las ik dat ze zelfs brieven krijgen van mensen met een levensverwachting van een paar maanden of ze a.u.b. voor hun dood in hun restaurant mogen eten.

Lidewy -

Mijn favoriet is de Melodie in Soest. Als je daar eenmaal bent geweest wil je nergens anders meer eten…

Lenneke -

Ik wil mee. Dat zeg ik je alvast. :’)

Madelaine -

Mocht je nog een keer heel goed vlees willen eten dan raad ik echt CEO Baas van het Vlees aan in Rotterdam. Ik zou er niet eten als je inderdaad zwanger bent want dan is er niks aan ;). Lekker willen lunchen en dan meer dan alleen vlees? CEO baas van de lunch is ook een leuke!

Monique -

Lekker he, echt goed eten! Met een schoonbroer die chefkok is ging er voor mij ook een wereld open. Ik heb nog wel drie tips voor je! Bij Jef – Den Hoorn (Texel). Hofstede de Blaak – Tilburg en Het Gebaar van Roger van Damme in Antwerpen. Dr laatste is onze grote favoriet!

Fabienne -

De Librije en Zeezout staan ook zeker op mijn wishlist! Morgenavond ga ik naar Kwiezien op het Deliplein in Rotterdam, daar moet je ook echt een keer naar toe! Niet zo groot, ze weten waar ze het over hebben en vooral de combinatie met een bijpassend wijnarrangement maakt het helemaal af!

Loes -

Ik ben dol op uit eten gaan! De Librije staat zeker ook op mijn lijstje. ‘de Gieser Wildeman’ in Noordeloos ik ook een grote aanrader trouwens. En ik wil zelf ook graag nog een keer naar Beluga, omdat ik zelf in Maastricht woon!

Liset -

Ik ben meer van de eetcaféetjes en ga eigenlijk nooit zo ‘duur’ uit eten. Ik ben wel ooit bij de The Jane in Antwerpen geweest en dat was een hele ervaring en erg leuk om eens mee te maken!

Rianne -

Wat grappig! Ik ben laatst ook bij zeezout geweest, maar had nog niet door dat het best bekend is. Het is echt een feestje en redelijk betaalbaar 😀 ik ben bij een paar sterrenrestaurants wezen eten maar deze ervaring was toch veel beter.

tip: ga voor het verrassingsmenu!

Syl -

Ik ga soms naar het Prentenkabinet in Leiden. Erg lekker en bijzonder.

Susan -

Ah de Librije is inderdaad wel gaaf, maar ook echt heel erg duur. Ik zou daar niet gauw voor kiezen eigenlijk! Die andere twee kende ik nog niet.

Marije -

Librije staat ook hoog op mijn lijstje en de restaurants van Sergio Hermans. Voor mij is het ook de beleving waar ik voor ga.

Kelly -

Ik heb niet zoveel met dat soort restaurants, geef mij maar een Tapasrestaurant, een all you van wat of het pannenkoekenhuis de Duivelsberg !

Reageer ook