Say YES to the melkfles

Jarenlang heb ik ze gehekeld, mijn witte melkflessen. De nodige opmerkingen die je als eigenaar van een stel melkflessen krijgt, maakten het er niet beter op. Het liefst droeg ik een lange broek of maxi-jurk als het blote benen weer was. Maar een paar jaar geleden besloot ik me er niet langer aan te ergeren. Ik zei ‘yes to the melkfles’.

Voor wie de ‘Say YES to the melkfles’-beweging niet kent, hierbij het verhaal. In de zomer van 2013 was ik er klaar mee. Het was stralend weer, 30 graden en overal om me heen zag ik prachtige bruine benen. Maar wat ik ook zag waren vrouwen die hun benen verstopten in lange rokken, jurken en broeken. Omdat ze ze te wit vonden. Ik schreef het volgende:

“Deze week is het hemdjes- en blote-benen-weer. Zonnebrillen op, truien uit en rokjes aan. Maar zodra het van dit weer is, komt er gelijk een probleem voor ons vrouwen om de hoek kijken: onze harige, witte benen. De helft van dit issue is gauw opgelost. We pakken er een scheermesje of epilator bij en zwaaien gedag naar het wintervachtje op de benen. Die witte kleur is echter een ander verhaal. Maar eigenlijk vind ik het belachelijk dat daar een issue van gemaakt wordt… Dat je, zodra de eerste zonnestralen er zijn, geacht wordt bruine benen te hebben! Dat je gelijk opmerkingen zoals ‘Au, au, mijn ogen!’, ‘Melkflessen’ of ‘ Hallo TL-balk’ naar je hoofd geslingerd krijgt. En daarom zeg ik vandaag: Ik heb schijt aan het bruine benen schoonheidsideaal!

Laatst was er een reclame op tv over een zelfbruiner waarin ze zeiden: ‘Wat kies jij? Die lange broek, of mooie, bruine benen met *huppeldepup*’ (geen idee meer welk merk dit was). Maar… Wat is er mis met het antwoord ‘Blote WITTE benen’?! Ik kan me eraan ergeren dat bruin de standaard is, terwijl zo overduidelijk bekend is dat al die zon helemaal niet zo goed is voor je huid. En ik erger me er ook aan dat bruine benen een schoonheidsideaal zijn. Wat is er mis met witte benen? Daarnaast heb ik ook helemaal geen zin in al dat gehannes met zelfbruiner, wat een gedoe zeg!

In mijn geval zal mijn huidje de hele zomer ook wit blijven, hoe lang ik ook bak. Ook zo’n irritatiepuntje: ‘Ja, maar dan moet je ook in de zon gaan zitten, zo worden ze nooit bruin!’ Eh ja, nou ja, de mijne worden alleen maar rood – hoe lang ik ook bak – maar goed, wat weet ik ervan, het zijn mijn benen maar…

Naast dat ik het onzinnig vind om me druk te maken of mijn benen wel bruin genoeg (dus ‘mooi genoeg’) zijn, vind ik het ook geen fijn idee dat je er aan ieder lichaamsdeel wel wat te faken valt. We verven ons haar, we doen make-up op, dragen hier en daar soms corrigerend ondergoed, scheren ons lichaamshaar, laseren, peelen, detoxen en ga zo maar door. Wat is er mis met een beetje puur natuur? Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig uit de mond van een beautyblogger die maar wat graag kliedert met make-upjes, maar toch zie ik het zo. Beautyproducten bestaan er om de mooie kanten aan jezelf te versterken, om creatief te zijn en je misschien een beetje zelfverzekerder te maken, maar mijns inziens niet om jezelf iedere dag in te (ver)hullen om te voldoen aan het schoonheidsideaal.”

say yes to the melkfles

Nog steeds, bijna vier jaar later, sta ik volledig achter dit stuk. Jep, ik ben super bleek en ja, als ik aan het eind van de zomer een héél licht bruin kleurtje heb opgebouwd dan vind ik natuurlijk heel mooi, maar ik ga niet meer koste wat het kost moeite doen om bruin te worden zodat ik kan dragen wat ik eigenlijk zou willen. Ik wil dat gewoon dragen wanneer ik dat wil en niet wanneer ik ‘bruin genoeg’ ben.

Sinds het stuk dat ik in 2013 schreef post ik ieder jaar op social media, zodra de rokjes en shortjes uit de kast kunnen, iets onder #sayyestothemelkfles. Zo ook dit jaar. En hoe tof is het om te zien dat zo veel vrouwen samen met mij zich niet langer besluiten te generen voor hun witte benen en massaal foto’s plaatsen van hun prachtige witte benen. Vandaag roep ik jullie wederom op om een foto op social media te plaatsen van jouw mooie melkflessen (vergeet niet #sayyestothemelkfles te gebruiken). Dik, dun, normaal, melk-wit, amandelmelk-wit of chocolademelk-bruin. De kleur en vorm van onze benen doet er niet toe. Alle benen mogen gezien worden! Op naar nog heel veel blote-benen-weer-dagen deze zomer!

63 reacties

Jennifer -

Heel herkenbaar. Ik heb een pigmentstoornis, en als ik dat naar ze terug roep, schamen ze zich vaak kapot :’) Ik heb een aantal jaar geleden toevallig ook een soortgelijke post geschreven :)

Yvonne -

Haha! YES! Melkfles! Joh, wat maakt het uit. Die foto met de gebloemde shorts en de open schoenen vind ik super! Ik zie op zomerdagen veel mensen die er heel wat minder modieus bijlopen hoor. En zelfs die mensen kun je het met zulke temperaturen niet echt kwalijk nemen toch 😉 Het irritante van benen in de zon vind ik trouwens altijd dat ik in de douche na het zonnen altijd het idee heb van “Jeeeeeej ik ben poepiebruin geworden” maar zodra je dan weer met blote benen naar buiten gaat lijkt het ineens nergens naar 😛

Claudia -

Herkenbaar! Ik kreeg eens de “tip” dat ik “gewoon één keer heel erg moet verbranden want daarna wordt je bruin en dan blijf je ook bruin als je in de zon blijft”. 1. Nadat ik verbrand wordt ik gewoon weer wit, 2. Wat ongezond! Oh en 3. Moet ik dat dan elk jaar doen? Ik wil graag ooit nog met pensioen, haha

Willemijn -

Hahaha!

Damaris -

Lol vorige week nieuws begrip toets gehad en raad eens welke tekst erin stond deze haha ik was de enige in de klas die jullie kenden
PS jullie zijn the best

Armande -

Hah, +1 herkenbaar. Tegenwoordig gebruik ik wel eens zelfbruinende creme (feestjes en partijen), maar eerlijk gezegd vergeet ik het ook vaak. Als tiener is het inderdaad heel erg allemaal maar dat neemt gelukkig af.

Ingrid -

Heel herkenbaar allemaal. Ik wordt al gepest met mijn bleke huid sinds de basisschool. Vorig jaar vakantie waren we de tent aan het opzetten en toen hoorde ik gewoon dat de dochter van de mensen tegenover ons een opmerking maakte over mijn ‘melkflessen’. Ik heb daar zó van gebaald. Het is al járen een onzeker punt. Ik kan er niks aan doen. In de zon zitten heeft bij mij geen enkel nut. Ik heb daar toch echt tot dat zij weg gingen van gebaald en met een lange rok aan rond gelopen. Dit jaar ga ik er echt ‘schijt’ aan hebben. Ik ben nu eenmaal heel bleek. So be it. Je stuk komt voor mij even als geroepen!

Nien -

Haha, als je nu nog een motiverend stukje schrijft met de titel “sayyestocellulite(s)” (de s echt puur voor het rijmpje), dan durf ik misschien ook mijn benen te showen. Dat is mijn issue🙈

Maar jij hebt echt prachtige benen! 👌🏻

Cora -

Wat een práchtige ‘melkflessen’ man! Jee, wat heb jij mooie benen ♡ niet meer verstoppen hoor :) je ziet er super uit

Alex -

Super goed stuk! Ik ken het probleem en durft lang niet met een korte broek naar school vanwege alle opmerkingen. Zo klaar mee! Boeit mij gewoon niet meer of iemand mijn benen “te wit” vind…ik vind het allemaal wel prima!

Katrien -

Eigenlijk gek om te bedenken dat in andere landen er juist naar gestreefd wordt om zo wit mogelijk te zijn. Zo vertelde een vriendin uit India mij dat ze vroeger crèmpjes gebruikte om haar huid witter te doen lijken.
En lang geleden, toen de meeste mensen nog op het lande moesten werken en dus veel in de zon kwamen, was gebruind zijn juist helemaal niet fashionable. Als je wit was, had je geld genoeg om niet te hoeven werken.
Zoals bij de meeste beauty-dingen is het dus: het gras is altijd groener aan de andere kant!

Melissa -

Ik verbaas me een beetje over de reacties m.b.t. commentaar van anderen op hoe wit je bent. Ik ben spierwit en ik heb nog nooit negatief commentaar gehad, wel complimentjes. Dames, gewoon lekker laten zien, jullie zijn prachtig!

Tess -

Heb dit niveau nog niet bereikt, dus zeg geen yes to the melkfles, maar yes to the zelfbruiner en no to in de zon zitten, verbranden en huidkanker

Audrey -

Ik kleur altijd maar heel langzaam en verbrand snel, maar mijn benen zijn gewoon altijd wit. Worden niet bruin (ook niet gebroken wit ofzo, haha), maar gelukkig ook niet rood.

Dit weekend was ik beide dagen buiten, met grotendeels dezelfde mensen. Kreeg ik op zondag van iemand de vraag: ‘Hoe kun je na gisteren nog zo wit zijn?’ Eh, omdat dit mijn huidskleur is? Zo stom!

Syl -

Ik heb ook altijd witte beentjes… maakt niet uit hoe lang ik in de zon zit.
Ik smeer mij ook regelmatig in met een hoge factor… want anders verbrand ik alleen maar.
Sinds 2010 opeens zonneallergie/warmteallergie maar daar ga ik me niet extra voor bedekken. Ik wil me ook kleden naar de temperaturen.

yvonne -

Jeetje! Wist niet dat dit zo’n issue was…. Gewoon dragen wat je leuk vind en inderdaad niet wachten op die bruine kleur!

Ilse -

Wat mij betreft een hele goede beweging, die #sayyestothemelkfles! En ik (als persoon die super snel bruin wordt) kan je vertellen: al die rare strepen, witte billen en borsten, slipper afdrukken etc… daar word je echt niet blij van hoor 😉 Dus wat dat betreft is het altijd wat haha.

Daphne -

Herkenbaar. Niet dat ik me er voor schaam, want ik loop wel gewoon in korte broek. Maar die opmerkingen die je naar je hoofd krijgt. Na een vakantie bijvoorbeeld: ‘Oh, maar je bent helemaal niet bruin.’ Of na 2 weken in Turkije mensen die daar vragen of je net bent gearriveerd. Als je dan zegt: ‘Nee, dit is de laatste dag.’ Kijken ze ja aan alsof je gek bent. Je bent immers niet bruin. Ik zeg dus ook #SayYesToTheMelkfles

Jacoline -

Aah herkenbaar! Ik heb hier wel een vraagje over. Ik zit eigenlijk bijna nooit in direct zonlicht (tenzij de zon niet zo fel is, anders vind ik het gewoon onprettig). Ik draag eigenlijk elke dag foundation. Mijn gezicht en hals blijven erg licht. Iedereen zegt dat dit door de foundation komt. Is dat zo? Ik heb het gevoel dat mijn gezicht hoe dan ook niet bruin zou worden! Mijn armen kleuren echter wel heel snel (en mijn benen dus totaal weer niet) dus ik ben altijd één grote duo penotti na een week zon hahaha. Maar zou graag antwoord willen op mijn foundation-vraag. Iemand hier verstand van?

Ju -

De enige manier waarop dit door de foundation zou kunnen komen, is als je foundation ook SPF heeft. Biedt je foundation geen bescherming tegen UV stralen (het staat op de verpakking als het er wel in zit), dan heeft het geen invloed op het natuurlijk verkleuren van je huid onder invloed van zonlicht.
Verschillende delen van de huid zijn anders samengesteld en verkleuren daardoor sneller of langzamer dan andere delen. Zo blijven bij veel witte mensen de benen wit, terwijl schouders en bovenarmen redelijk snel verkleuren.

Jacoline -

Dankjewel! Dat dacht ik ook altijd al maar fijn dat je het bevestigt :)

Brenda -

Ik reageer eigenlijk nooit maar ik herken me helemaal in dit verhaal. Mijn huid is ook vrij bleek en er is niet echt veel wat daaraan te doen valt. In de zo liggen helpt niet en op de een of andere manier mislukken de zelfbruiners altijd. Ik heb ook altijd (met f*cking 30 graden) lange broeken gedragen. En toen ik wel korte broekjes ging dragen moest er altijd een panty of legging onder. Onder de zonnebank dat schiet ook niet op en ik vind het ook niet zo prettig. Toen bedacht ik me ‘Voor wie doe ik dit eigenlijk? Voor mezelf hoeft dat allemaal niet zo nodig’. Nu heb ik sinds ongeveer 2 jaar geleden ook ‘yes to the melkfles’ gezegd en draag korte broeken, wat een verademing! (letterlijk en figuurlijk) Dankjewel voor dit fijne artikel, Willemijn! ^.^

Ju -

Ohh zo vreselijk mee eens! Ik kan me dat artikel nog herinneren, volgens mij heb ik er toen ook op gereageerd 😀

Ik vind het echt absurd dat mensen kritiek hebben op iemands huidskleur, en zelfs opmerkingen durven te maken dat de ene huidskleur er ´gezonder´ uitziet dan de andere. Iedereen is anders, we hebben allemaal een andere tint of kleur en ieders huid kan verschillende reageren op zonlicht.
Ik heb spierwitte benen, en de enige andere kleur die ze kunnen aannemen is rood, namelijk wanneer ik verbrand ben. En nee, dat is zeker weten niet ´gezonder´. Zodra het warm is ga ik met witte benen, waarschijnlijk nog versterkt door het feit dat ik er uit voorzorg een dikke factor 50 op smeer, de deur uit en trek me niks aan van wat anderen daarvan vinden :)

Andrea -

Helemaal mee eens. Draag wat je wil en waar jij je goed in voelt!
Daarnaast, die melkflessen zullen nooit ook maar een beetje bruin worden zonder de zon 😉

nanoe -

Je hebt mooie benen. In Azië is het schoonheidsideaal juist witte benen, en mensen daar zouden jaloers zijn op jouw huid. uren in de zon en dan bijna geen tan. <3!

Merel -

Superleuk concept! Waar is dat leuke broekje trouwens van op de laatste foto? :)

Danique -

Heel leuk die tag! Ik ben ook in het bezit van twee hele witte melkflessen en ik moet zeggen dat ik het ook heel erg vervelend vind. Wanneer ik op vakantie ben, zie ik iedereen gewoon kijken. Vandaar dat ik besloten heb (hoe slecht het misschien ook is) om twee keer per week 5 minuutjes onder de zonnebank te gaan liggen. Wellicht worden ze daardoor iets bruiner. Ik ben namelijk iemand die zich toch erg druk maakt om wat anderen vinden. Buiten dat om zou ik het zelf ook mooier vinden wanneer mijn benen ietsje minder wit zouden zijn. Aan de andere kant zal ik er ook gewoon mee moeten leren leven haha. Ik word alleen plaatselijk bruin (lees: sproetjes).

Ilona -

Sinds een paar jaar ga ik ook gewoon naar buiten met mijn super witte benen. Het kan me echt niks schelen wat anderen ervan vinden. Ze worden gewoon niet bruin. Het gekke is dat mijn enkels en voeten wel lichtjes bijkleuren en je ziet dan een soort van afscheiding van wit en iets donkerder. Maar goed daar doe je gewoon niks tegen en in de weer met zelfbruiner…neuh niet echt zin in! Dus lekker met de witte blote benen naar buiten.

Sylvia -

ik herinner mij dat artikel uit 2013 nog zo goed ! de start van #sayyestothemelkfles, een # die ik trouwens elk jaar opnieuw gebruik 😉 en het volledig mee eens ben ! mijn foto voor dit jaar heb ik dan ook zonet online gezwierd 😀

Christa -

Heerlijk artikel! Blijf het ook bijzonder vinden dat er één schoonheidsideaal is, ik vind alles mooi….echt!! Alle huidskleuren, haarkleuren, haarstructuren, oogkleuren zijn naar mijn idee prachtig. Maar om dat iedereen op elkaar wil lijken [hoe vreemd is dat eigenlijk] wordt het een rare bedoeling. Als iedereen zijn eigen schoonheid omarmt wordt het weer veel diverser, mooier en interessanter!

yeonu -

Alleen 1 schoonheidsideaal is er zeker niet, die in Azië is compleet tegenovergesteld van die hier in het westen.
Mijn vriend (Aziaat) zegt altijd, word maar niet bruin dat vind ik niet mooi haha (wat opzich ook best racistisch is ;/ )
Maarja voor mij is het fijn want ik word toch amper bruin

Laura J -

Helemaal mee eens! Er is niks mis met van nature bruine benen krijgen, maar er is ook niks mis met witte benen. Ik vind mooi wat bij diegene hoort!
En daarbij, wie heeft ooit bedacht dat bruin zijn moet? Dat dat de norm is? Ik ben bijna doorschijnend zo wit. Door de zon wordt ik niet bruin (maar ik smeer natuurlijk alsnog SPF voor bescherming) en zelfbruiner ziet er zo onnatuurlijk uit op een porseleinen huidskleur.
Ik trek me in ieder geval niets aan van het bruine benen schoonheidsideaal. Goed om te lezen dat jij ook gewoon draagt wat je wil dragen!

Nynke -

Wat leuk om dit stuk en alle reacties te lezen. Zo herkenbaar! Met een man en 2 kids die na 2 zonnestralen al poepiebruin zijn val ik altijd extra hard op met mijn witte melkflessen (vooral omdat mijn hoofd en armen wel enigszins verkleuren). Maar fijn om te lezen dat ik echt niet de enige ben. Goed initiatief Willemijn!

Loes -

Haha ik zeg ook al jaren ja tegen mijn witte benen! Mijn knieën willen nog wel eens wat bruin worden, maar vooral mijn onderbenen blijven heel erg wit. Ach, boeiend, wat maakt het ook uit eigenlijk? Say yes to the melkfles!

Sara -

Hier ook team melkfles! Ik word gewoon niet zo snel bruin en ik smeer me goed in. Bescherming vind ik belangrijker dat een kleurtje! Toch ga ik niet snel met bloten benen naar buiten. Voor een feestje of vakantie neem ik vaak een spraytan! Dus eigenlijk doe ik er dan ook aan mee, maar het voelt toch fijner.
Misschien ook voor het contrast, naast een mediterrane man😂

Willemijn -

Oh herkenbaar, Djurre wordt ZOOOO snel bruin! We zijn nu ook al Duo Penotti hihi. En zelfs Jelle is al bruiner dan ik 😛

Lisa -

Haha, ik vroeg me laatst al af wanneer jullie em er weer tegen aan zouden gooien! Toen keek ik volgens mij naar een Instagram foto en was ik zowaar een beetje teleurgesteld dat de hashtag er niet bij stond.

Hier ook zo’n iemand die niet bruin wordt. Het enige lastige voor mij is dat m’n benen wat steviger zijn, en dat een bruin kleurtje ‘t geflubber en geput wel wat beter camoufleert dan dat superwitte waardoor je benen al ‘negatief’ opvallen :/

Willemijn -

Haha leuk om te horen dat je ‘m al bijna begon te missen hihi!

Linda -

Mij maakt het ook echt niet uit hoe iemand z’n benen eruit zien, haha. Weg met dat schoonheidsideaal! Het zijn maar benen :p

Charlotte -

Hear Hear! Hier ook hetzelfde probleem, maar ook dikke schijt aan! Ik ga toch zeker niet met een dikke lange spijkerbroek lopen in 30+ graden, daahaag!

Nicole -

Wat een goed initiatief! Mijn huid reageert nauwelijks op zon. Ik verbrand niet maar ik word ook nooit bruin.

Linda -

Super goed standpunt! Het is inderdaad belachelijk dat je niet gewoon lekker jezelf mag zijn. Plus soms vind ik een bleke huid ook gewoon heel mooi. Ik kon vroeger heel bruin worden, maar sinds een jaar of 4 let ik extreem op mijn huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en ben dan ook een stuk minder bruin dan vroeger. Goed smeren en de schaduw opzoeken. Maar ik dacht en denk over 20 jaar bedank ik mezelf hiervoor. Kanker is een realistisch risico en je zou wel gek zijn dat je dat risico gaat nemen, puur om bij een ander in de smaak te vallen, dag! Dus go wittemelkflessenhype!

msevairene -

Super gevonden ! Ik ben ook gezegend met een stel melkflessen. Mijn knieën worden lichtjes bruin maar mijn onderbenen gewoon helemaal niet, wat ik ook doe. Ik kom knettergek van de opmerkingen die ik vaak krijg op mijn bleke witter-dan-wit tint. Ik kan er gewoon helemaal niet aan doen.
Zelf hannes ik ook al jaren met zelfbruiner maar dan zie ik er vaak té bruin uit. Ik denk dat ik dat ook maar zal laten voor wat het is. It’s just not me. Heb een kast vol zelfbruinproducten maar ik raak ze weinig aan of het is voor een gelegenheid (met dan de nodige stress als ik er niet té bruin uit zie).

Ellen -

Ik heb ook witte benen. Mijn armen/buik/rug willen vaak nog wel iets vekrleuren maar mijn gezicht/hals en voornamelijk onderbenen blijven spierwit :( Ik vind het niet erg en ga al jaren in een korte broek/rok over straat maar ik vind het wel heel irritant dat mensen zeggen dat ik wel heel bleek ben en er bijna ziek uit zie. Dat zijn echt geen leuke opmerkingen. Nu ben ik paar keer onder een lichte zonnebank geweest (slecht maar niet zo slecht als verbranden) en nu heb is gelukkig dat lijkbleke er wel af, maar bruin ga ik nooit worden al zou ik weken in de zon liggen of onder de zonnebank :(

Lindsey Beljaars -

Helemaal mee eens!!

Larissa -

Oh wat fijn dat eindelijk hier eens aandacht voor is! Al die nare opmerkingen van mensen. Ja, ik heb een ontzettend lichte huid en nee, ik word nooit bruin. Dit jaar had ik toevallig besloten om mij hier niet meer aan te storen. Dus tijdens alle mooie dagen liep ik voorop met mijn witte benen in korte broekjes!
En niet geheel onbelangrijk… al dat bakken in de zon is echt niet goed voor je huid! Liever gezond bleek, dan ongezond bruin gebakken :)

Fleur -

Zo herkenbaar! Vooral de opmerkingen van anderen. Bij mij gaat ook iedereen zich te pas en te onpas vergelijken. ‘Wow, ik lijk nog bruiner naast jou’ en houdt dan haar been tegen de mijne.

En heel eerlijk door al die opmerkingen ben ik me er ook voor gaan schamen. Ik ben zelf schuldig aan de zelfbruiner trend. Hoe belachelijk dat je ook direct bruine benen moet hebben bij de eerste zonnestralen. Ook de mensen die bruin worden gebruiken voor die eerste dagen een zonnebankje of zelfbruiner.

Tijd voor een ommekeer :)

Curly Creative -

Ook hier melkfles Ahoy. Maar ik die net als jij lekker aan wat ik wil. Enige is dat mijn benenook nog een schurendua dan is zon shortje onder je jurkje een uitkomst!

Curly Creative -

Jee stupid autocorrectie

Linda -

Goeie tip. Ik gebruik van die hele korte leggings vorig jaar bij zeeman gekocht. 3 euro zoiets. Katoen dus zweet niet zo, en geen schuurplekken.

Lysanne -

Tegen schurende en plakkende bovenbenen heb ik sinds kort DE oplossing gevonden: Bandelettes! Echt fantastisch en nog sexy ook! http://www.bandelettes.com

Sylvia -

Ook ik sluit me hierbij aan! Al heb ik me nooit voor mijn witte benen geschaamd, het is echt te gek voor woorden dat de standaard zo is dat sommigen het wel doen! Dus GO melkflessen!

Eline -

Wat een leuke vondst! Ik ben het er hartgrondig mee eens. Vandaag een panty aan (toch een beetje fris buiten) maar zodra het kan ga ik met blote benen en de bijbehorende hashtag op de foto!

Lucy -

Ik vind het, in welke situatie dan ook, totáál bizar om iemand te vertellen zijn/haar huidskleur te veranderen. Bovendien is “bruin” pas een jaar of 100 het ideaal, de 1900 jaren daarvoor gingen we met zijn allen voor “hoe witter, hoe beter” :) Ik vind persoonlijk een porseleinen huidje het mooiste wat er is en zou willen dat ik zelf minder snel bruin werd. #sayyestothemelkfles!

Jana -

Mooi artikel! Zelf heb ik van nature geen melkflessen, maar ik herken je standpunten wel bij iets heel anders! Sinds mijn 18e (ben nu 27) heb ik grijze haren. Het zijn er ondertussen best veel. Ik heb het nooit willen kleuren (altijd blij geweest met mijn haarkleur, vaak naar de kapper moeten, duur, en waarom zou ik ze moeten verstoppen?!). Maar ik vind het echt niet gemakkelijk om bij mijn idee van niet-kleuren te blijven. Ik krijg er DAGELIJKS opmerkingen over van wildvreemden (laatst nog door het personeel van een restaurant?!) en ook in de reclame hoor je alleen maar over het verstoppen van die grijze haren…

Susan -

Ik sluit mij ook aan!

Shirley -

Je hebt hartstikke mooie benen. Ik vind bij anderen bruin niet altijd mooier. Vroeger werd ik wel bruin, na een paar maanden zomervakantie wil dat wel. Aangezien ik nu een baan heb, blijf ik forever wit. Zelfs een vakantie van 3 weken is niet genoeg. Oke, en ik smeer me ook beter in. Ik kan me dus aansluiten bij de beweging.

Romy -

Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt en gewoon hebt besloten om die melkflessen helemaal te accepteren. Mijn benen worden ook nooit bruin, maar ik verstop ze vaak in leggings, zelfs als het buiten hartstikke warm is. Je zet me nu zeker aan het denken om toch eens vaker met blote benen over straat te lopen :)

Dineke -

“Wanneer mag het gips d’r af?” En “jezus je bent een lijk, neem eens een zonnebankje!” enkele van de gehoorde opmerkingen van mensen op straat. Eigenlijk is het écht niet normaal. Je zegt toch ook niet tegen iemand met een donkere huidskleur dat je hem of haar te donker vindt? #sayyestothemelkfles

Kelly -

Een hele mooie instelling haha. Ik zeg ook Yes to the melkfles !

Marije -

Ik kende deze beweging niet maar kan mij direct aansluiten. Mijn benen worden gewoon niet snel bruin

Reageer ook