Roadtrip West Amerika

Eind april heb ik samen met mijn vriend, eh man (zo raar om dat nu te zeggen!) een rondreis gemaakt met de auto door West Amerika. Hij was hier vorig jaar al een keer met een goede vriend geweest en wilde heel graag nog een keer met mij langs de westkust van Amerika rijden. Eerst leek me dat niet zo leuk, maar wauw!

Waarom dat me niet zo leuk leek in de eerste instantie? Ik had een beeld van constant urenlang achtereen in de auto zitten. Toen hij vorig jaar met een goede vriend in Amerika was, hebben ze heel veel in de auto gezeten en dagenlang alleen maar gereden. Dus ik drukte hem op het hart dat het me heel leuk leek, maar ik wilde niet continu in de auto zitten en heel erg veel rijden. Ik vond het niet erg om soms een dag te moeten rijden, maar ik wilde ook wel graag de omgeving echt even met alle zintuigen ervaren. En dat is zeker gelukt, wat een topvakantie!

We vlogen via Heathrow naar Los Angeles. Na een fijne vlucht van 12 uur, gingen we naar Sixt om onze big ass auto op te halen. Ik heb zo’n man die graag in een soort vrachtwagen wil rijden. Sixt vind ik wel een heel fijn autoverhuurbedrijf. We hebben onderweg namelijk ook nog een ongelukje gehad in het centrum van San Francisco, maar dat was allemaal heel snel en netjes afgehandeld. Top, wat mij betreft een aanrader.

De reis begon dus in Los Angeles. Wij hebben eigenlijk de highlights gezien die de meeste mensen willen bezichtigen.

Wij begonnen in San Diego en ik wilde graag naar de dierentuin. Dat leek me zo leuk, ik heb dat nog nooit gedaan in het buitenland. Dus we stonden na wat uurtjes rijden bij San Diego Zoo.

De toegangskaartjes vond ik wel vrij duur: $50 per persoon. Was het nu echt het geld waard? Dat durf ik niet te zeggen, dat is heel persoonlijk. Ik vond het wel leuk om bijzondere dieren te zien zoals bepaalde insecten, katachtigen (waaronder ook poema’s en baby cheeta’s!) en mooie vogelsoorten zoals kolibries. Ik vind de dierentuin altijd wat dubbel. Ik word blij van al die mooie dieren en dat ik daar zo dichtbij mag zijn en tegelijkertijd vind ik het soms zielig dat ze de vrijheid niet meer hebben.

We gingen daarna richting de natuurparken (National Parks). Tip: bezoek je net als de meeste mensen meerdere natuurparken kun je beter een Annual Pass kopen, dat scheelt geld en sommige mensen bieden hun pas veel goedkoper aan op Marktplaats. Deze pas is een jaar geldig.

De Grand Canyon was echt magisch. Ik heb nog nooit zo’n prachtig natuurverschijnsel gezien. Waanzinnig. De foto’s doen de plek ook geen eer aan. Het is zo diep, niet te vangen op camera. Wij hebben de Grand Canyon op verschillende tijdstippen bekeken, wat mij betreft de moeite waard om dat te doen. Iedere keer is het beeld weer zo anders.

Wij hadden ook een campingplek in de buurt gereserveerd en sliepen in de auto. De auto was namelijk zo groot dat we er gewoon een luchtbed in konden leggen met twee slaapzakken en twee kussens plus nog twee campingstoeltjes naast onze grote koffers. Dit hadden we allemaal gekocht bij de Walmart en later aan een zwerver gegeven die er heel blij mee was. Ook weer een tip!

Na de Grand Canyon gingen we door naar Bryce Canyon. Wat er weer heel anders uit zag, heel bijzonder. Ik vond denk ik Grand Canyon en Bryce Canyon de twee mooiste parken van de vier die ik gezien heb. Ik vond Zion en Yosemite ook wel mooi, maar deze twee zijn me toch meer bij gebleven.

We reden ook door Arizona en kwamen langs Bearizona. Dit is een park waar je met de auto stapvoets doorheen mag rijden. Je ziet hier allerlei Noord-Amerikaanse dieren zoals wolven en beren. Heel tof en ook een beetje spannend om zelf door het park heen te mogen rijden. Het zijn indrukwekkende beesten. Je mag zelf weten hoe vaak je door het park heen wilt rijden. Ik vond het wel heel leuk om dit te zien.

Kleding van Michael Jackson, zo mooi! Heel tof om te zien!

Na al dat mooie natuurgeweld was het tijd om door te rijden richting Las Vegas en te genieten van alle gekte daar. Wat een stad. Het is zo overweldigend. Overal die flikkerende lampjes, drukke casino’s en allerlei winkels. Wij zijn ook nog naar een show van Michael Jackson geweest in het Delano hotel wat heel mooi was om te zien.

Het is zo’n maffe stad, midden in de woestijn. Je weet niet wat je meemaakt. Typisch Amerikaans: alles is groot en gek. Pretparken, shows met hele toffe artiesten, enorm veel fastfood, overal lichtjes. Het is echt bizar. Dat moet je gewoon gezien hebben. En…wij zijn er getrouwd wat ook heel speciaal was!

Na drie dagen Las Vegas gekte gingen we naar Sequoia National Park. Daar was ik wel weer even aan toe: de natuur en stilte. Dit is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De sequoia bomen zijn reusachtig! Zoek ook zeker General Sherman even op, daar moet je gewoon even mee op de foto zijn geweest. Tip? Neem vooral een flesje water mee, de wandeltocht terug naar boven is best intens vanwege de ijle lucht. Goed te doen hoor, maar voldoende drinken is wel belangrijk.

Na een nachtje weer op een camping te hebben geslapen, waar ook beren los liepen (gezellig), gingen we door naar San Francisco. En dan moet je natuurlijk deze toeristische foto hebben gemaakt van de Golden Gate Bridge. Je kunt er ook overheen fietsen!

Hier zie je een dummy van een gevangene die hij van zichzelf had gemaakt (met echt haar!), waardoor het hem gelukt is om samen met nog twee anderen te ontsnappen. Ze hebben nooit meer iets van het drietal vernomen…

Ook boekten we een tripje naar Alcatraz en brachten we een bezoek aan de zwaar beveiligde gevangenis (1943 – 1963). Niet iedereen is het met me eens, maar dit vond ik wel een aanrader. De audio tour was heel indrukwekkend. Wij hadden de audio tour in het Nederlands gedaan, maar achteraf hadden we dit liever in het Engels gedaan. Het was wel heel interessant om te horen en er hebben ook een aantal ‘beroemde’ gevangenen gezeten zoals Al Capone en Robert Stroud alias The Birdman. Het is best een gek idee om daar dan ook te staan. Alle verhalen en ontsnappingspogingen zijn zo bizar. Heel bijzonder om dan in een stuk geschiedenis te staan terwijl er verteld wordt wat er daar precies gebeurde.

Na San Francisco reden we weer terug richting Los Angeles via Malibu. Op onze laatste dag hebben we nog even op het strand van Venice Beach gewandeld, waar ook onze reis begon.

Het was een fantastische reis -naast de heerlijke trouwdag- en ik zou het zo nog eens over doen. Ik snap nu helemaal waarom Jorrik zo graag terug wilde. Heel mooi om al die verschillende kanten te zien van Amerika. Ik ben nieuwsgierig geworden naar meer!

34 reacties

Nicole -

Wauw wat leuk om te lezen! Mijn beste vriendin en ik gaan in september precies dezelfde reis maken.

Nicole -

Oeh wat een gave reis heb je gemaakt! Het ziet er allemaal zo gaaf uit daar zeg, jeetje. Ook heel leuk dat je zoveel hebt kunnen zien!

Mariska -

Oh wow, wat een prachtige foto’s!

Ilonka -

Wat leuk om te lezen! Had je de kaartjes voor Alcatraz al in Nederland geboekt? En zo ja, via welke website?

Martine -

Klopt, maar ik heb ze niet geboekt en zou niet weten waar Jor dat gedaan heeft. Maar ik denk via Google dat je wel een eind komt!

Lindsey Beljaars -

Wat heerlijk om te lezen dit! Ik heb in september ongeveer dezelfde reis gemaakt, ik vond het ook echt fantastisch!

Danique -

Wauw, wat een toffe reis! Ik wil ook zeker een keer in mijn leven hierheen!

Roos -

Gaaf!! Precies de reis die wij volgend jaar willen gaan doen. Ben wel heel erg benieuwd naar de auto en hoe jullie alles hebben geboekt. Qua praktische info haha

Roos -

En dan bedoel ik overigens of jullie alles los hebben geboekt of bij een reisbureau, net als een slaapplekken

Hanna -

Heb een aantal jaar geleden hetzelfde gedaan met mijn ouders, broer en zus maar dan met een mobilhome. Echt een prachtige vakantie!

Kim -

Heérlijk, footage over Amerika! Ik ben ook groot fan en heb ook deze route gedaan. Wij vonden Alcatraz niet zo boeiend, grappig dat de meningen bij iedereen verdeeld zijn. Ik vond de Grand Canyon geweldig, San Fran, Venice… Maar persoonlijk vond ik Florida het allerleukst! de Everglades, de Keys, Miami, Orlando met alle pretparken en de huge Victoria’s Secret outlet (de enige in de USA geloof ik)… zucht. Het liefst besteed ik al mijn vakanties alleen nog maar in dat geweldige land!

An -

Joshua tree park is minder bekend, omdat het nogal zuidelijk ligt, maar dat was ook super gaaf. Vanuit LA daarheen gereden, midden in de woestijn, en dan om 8u ‘s avonds nog 43 graden (lang leve hotel met zwembad). Gave wandeling in de bergen van Palm Springs gemaakt en volgende dag door Joshua Tree park naar volgende bestemming. Wat is het toch een fantastisch land!

Mya -

Wauw wat een mooie foto’s! En wat een mooie omgeving is het toch. Ik heb het al vaker bij mensen voorbij zien komen en ook een vriendin is een paar jaar geleden in deze omgeving op vakantie geweest. Ik hoop het ook ooit nog eens te kunnen doen!

Johanne -

Wauw, wat een prachtige vakantie. Dit wil ook nog een keertje heel graag doen, maar dan van oost naar west. Maar wel langs alle natuurparken natuurlijk. Bearizona klinkt als een gaaf park. Al dat wildlife dat er vrij rondloopt. En wolven zijn prachtig.

Sara -

Wat leuk om te lezen! Staat ook nog op onze wishlist. Ik ben wel benieuwd naar jullie auto! Als er zelfs een luchtbed in past, is dat wel een aanrader!

Britt -

Met name door de Grand Canyon lijkt me zo bijzonder, dat staat echt nog hoog op mijn bucket list!

Marloes -

Wat gaaf! Ik wil zo graag naar Amerika! Mijn vriend wil heel graag op de motor, maar dan wil ik eerst mijn eigen rijbewijs hebben, haha :p

Miriam -

Mooi reis heb je gemaakt! Ik heb zelf 3x een rondreis door het zuidwesten gemaakt. Verslavend! Zo mooi en veelzijdig. Die tip om je annual pas op marktplaats te kopen voor minder geld vind ik trouwens niet een hele goede. Het geld wat de pas oplevert wordt gebruikt om de parken goed te onderhouden. Als iedereen het gaat kopen/doorverkopen via marktplaats krijgen de nationale parken dus minder geld binnen. Ik vind het zelf stom om dan misschien 30/40 euro te besparen op een reis van duizenden euro’s.

jolanda -

Helemaal mee eens! Bezuinig niet op die pas. Het jaarpasje kost 80 dollar per auto inclusief inzittenden, geldt voor heel veel parks, monuments, sites etc.. En de opbrengst is bedoeld voor onderhoud, beheer en educatie van diezelfde parken.

Larissa -

Wat een prachtige reis! Amerika staat ook nog op mijn lijstje. Nog nooit geweest, maar het ziet er altijd zo indrukwekkend uit.

Loes -

Wat een ontzettend mooie reis, heel bijzonder! Ik ben een tijd geleden ook in San Francisco geweest en helaas waren we te laat met het boeken van Alcatraz, dus ik wil zeker nog eens terug!

Romy -

Wauw, nu wil ik ook! Vooral de Grand Canyon lijkt mij ook zo gaaf. Prachtige foto’s en mooi verslag van een reis om niet snel te vergeten!

Machteldb -

Aa wat een leuke vakantie! Wij zijn in November geweest. Gek genoeg waren wij helemaal wild van Zion en vonden we de Grand Canyon tegenvallen. Moet ik wel zeggen dat we die laatste op t laatst deden. En wat cool dat je in Vegas getrouwd bent. Gefeliciteerd nog!

T -

Wij hebben de higway 101 van Seattle naar san fransisco gereden ook een aanrader. Hele mooie westkust. Redwood bomen parken bekijken is gaaf! Waar je met je auto onder een boom door kunt rijden. Maar ook Seattle is een aanrader met de underground tour, de pike market, de eerste Starbucks enz. San fran met de auto de Lombard street afrijden, hotdog eten en pier 39. En nog veel meer!

Amy -

Ja leuk, je verslag! Ik ga over niet al te lange tijd exact hetzelfde rondje rijden. Wij hebben 1 tot 1,5 week voor de route aan het strand. Handige tip van die Annual pas, ik ga eens op marktplaats kijken!

jolanda -

Dus jij berooft het parkbeheer van 80 dollar… voor een paar tientjes voordeel. Zonde en een hele foute tip van Martine.

Linda -

Leuke trip! Maar een camping waar beren los liepen?? 😕 is dat niet letterlijk levensgevaarlijk?

Marije -

Ik vind de westkust van Amerika zó tof! Grand Canyon, Bryce en Yosemite zijn mijn favoriete parken. Heerlijk om doorheen te rijden, hikes te maken en te genieten van de mooie uitzichten. Zion vond ik het minst tof. Jullie hebben echt een mooie reis gemaakt! Gaaf ook dat het áltijd speciaal zal blijven door jullie huwelijk in LV!

An -

Grappig, wij vonden Zion juist een van de hoogtepunten afgelopen zomer. We zij door de rivier gaan wandelen richting The Narrows. Unieke ervaring. Helaas hebben we het begin van the Narrows niet gezien, omdat de park ranger ons terugstuurde wegens kans op flash floods. Bryce was ook adembenemend (Peekaboo wandeling).

evelien -

Eens! Zion was in mijn ogen het mooiste park. Steeds een ander uitzicht, prachtige hiken. Terwijl de grand canyon indrukwekkend was maar wel steeds hetzelfde..

Susan -

Wow wat een toffe reis! Wat gaaf ook van die wolven en beren haha, wel spannend ook.

Bente -

Alcatraz vind ik ook echt een aanrader! De tour in het Engels vond ik echt heel leuk. Ik wil ook weer terug!

Fleur -

Zo herkenbaar, zo leuk!

Marije -

Toffe reis hoor! Deze staat ook nog op mijn bucketlist. Als klein meisje met mijn ouders mogen meemaken en wil het nu zeker nog een keer doen. Helemaal als ik jouw foto’s nu weer zie.

Reageer ook