Q&A: Een 3e kind, ons nieuwe huis en vakantie

Soms heb je gewoon even géén idee waarover je moet schrijven. Zo ook afgelopen maandag, toen ik een artikel voor vandaag wilde maken. Ik keek naar die knipperende cursor en ik bleef blanco, haha! Gelukkig zijn onze volgers op Instagram altijd wel in voor een Q&A. Ik kreeg bijna 200 vragen en vandaag beantwoord ik de meest gestelde en leukste vragen. 

Ben je al plannen aan het maken voor de inrichting van voor jullie nieuwe huis?

Ja zeker! Ik heb er al verschillende updates over geschreven, die kun je hier allemaal teruglezen. Op dit moment ben ik vooral bezig met de plannen voor de jongenskamers. Daarnaast wil ik binnenkort aan de slag met een ‘lichtplan’, zodat we kunnen gaan aangeven waar we de stopcontacten geplaatst willen hebben.

Hoe oud was je toen je een bril kreeg?

Ik geloof dat ik een jaar of 16 was toen ik voor het eerst een bril kreeg. Tot mijn 18e kon ik er nog mee weg komen om hem alleen te dragen als ik in de schoolbanken zat en tijdens tv kijken, maar daarna ben ik hem echt permanent gaan dragen omdat mijn ogen steeds slechter werden.

Ik heb wel eens lenzen geprobeerd maar helaas verdragen mijn ogen ze niet. Mijn ogen zijn te droog en raken geïrriteerd. Bummer! Maar mijn bril en ik zijn in de loop der jaren goede vrienden geworden. 😉

Wat zou je dit jaar nog graag willen doen als je één ding moet noemen?

Ik wil heel graag op vakantie! De laatste keer was vorig jaar mei, dus het zou wel weer leuk zijn om te gaan. En dat staat gelukkig ook op de planning! In juni ga ik samen met Djurre en de jongens op een persreis. Daarnaast willen we eind deze zomer ook nog een keertje met het vliegtuig op vakantie. Misschien met vrienden, maar daar zijn onze mannen nog over aan het brainstormen.

Wat mis je eigenlijk het meest van toen je nog geen kinderen had?

De stilte. Gewoon een opgeruimd, stil huis. Met een peuter in huis is het nooit opgeruimd, stil of rustig. Dat mis ik wel eens. En verder mis ik wel eens dat je destijds enkel voor jezelf leefde. Je deed (relatief vaak) waar je zin in had en wanneer het jou uit kwam. Met kinderen is dat veel (heel veel) minder.

Staat er nog een reisbestemming op je bucketlijst dit jaar?

Ik hoop de tijd de vinden om naar Tenerife te gaan. Mijn vriendin Elianne verhuist daar binnenkort naartoe en ik zou het zo leuk vinden om haar te bezoeken.

Waar krijg jij stress van en hoe ontstress je vervolgens?

Ik ben wel redelijk stressbestendig, geloof ik. Ik heb niet snel last van veel stress. Maar natuurlijk zijn er wel een paar dingen te noemen. Zo krijg ik echt stress van conflicten. Die vermijd ik dan ook liever. 😉 En waar ik ook behoorlijk gestresst van kan raken is als er dingen gebeuren moeten waar ik geen tijd voor heb. Dan heb ik bijvoorbeeld al flinke haast en dan gooit een van de kinderen ook nog eens mijn glas met thee om waardoor er overal thee en scherven liggen. Dan ben ik even heel gestresst. 😉

Onstressen doe ik door te shoppen, een avondje lekker op de bank te bloggen of te sporten. Daar laad ik echt van op!

Wat voor meisjesnamen stonden er op jullie lijstje?

Leuke vraag! En ik kan kort zijn in het antwoord: geen! Haha! Wij vonden meisjesnamen heel moeilijk. Beide keren hoorden we door de vlokkentest met 12 weken al het geslacht. Hierdoor hebben we ook niet lang hoeven nadenken over meisjesnamen, want beide keren kregen, we zoals jullie weten, zoontjes.

Hoe reageert Saar op de nieuwe baby? Ze was natuurlijk al gewend aan Jelle maar hoe gaat het nu met 2 kindjes?

Na de geboorte van Jelle heeft Saar echt wel even moeten wennen. Ze was onrustig, vroeg extra veel aandacht en was druk. Logisch ook, want voor haar veranderde veel na de geboorte. Ze kreeg opeens een stuk minder aandacht! Na een paar maanden ging dit gedrag weer over. Na de geboorte van Gijs is ze gelukkig helemaal niet van slag geweest. Er veranderde dit keer ook eigenlijk nauwelijks iets voor haar. Echt geïnteresseerd in Gijs (en Jelle) is ze ook niet trouwens. Ze vindt het allemaal wel prima. Wel zie ik dat ze er stiekem van geniet als Jelle voor de verandering eens rustig bij haar gaat liggen. Schatjes!

Zijn er ‘opvoedregels’ die je vooraf had bedacht, die je (nu al) hebt verbroken.

Jep! ‘Geen speen’ was zo’n eentje. Vanuit mijn achtergrond als logopedist zou ik die het liefst niet geven. Maar het is een life saver in Jelle’s geval. Zonder slaapt hij echt véél slechter. Gijs is tot nu toe nog niet gewend aan een speen, ik hoop dat het zo blijft!

Verder had ik van te voren niet veel regels. Ik had een ‘go with the flow’ instelling en die heb ik nog steeds. Het ouderschap is zo anders dan je je van te voren inbeeldt, dat het niet gek is dat ouders al heel snel al hun goede voornemens vlak na de geboorte laten vallen.

Wat is de leukste mijlpaal die je ooit hebt mee gemaakt in het leven van Jelle en Gijs?

Die van Jelle is sowieso het lopen. Dat is zo leuk! We keken er al zo lang naar uit dat we, toen het eenmaal zo ver was, door het dolle heen waren toen het zo ver was. Hoewel… het eerste woordje (‘mama’) met 10 maanden was ook magisch… En voor Gijs is het hardop lachen, wat ‘ie nu steeds vaker doet. Zo, zo, zo schattig!

Wat is je favoriete gerecht van dit moment?

Oeh, leuke vraag! Ik denk Djurre’s lasagne. Super lekker! Het recept deel ik binnenkort op 2WMN.

Wat vond je de allerleukste video die je hebt gemaakt?

Moeilijke, maar leuke vraag! Ik denk dat ik het meest genoten heb van de New York vlogs. Dat was een onvergetelijke reis. En ook hebben we eindeloze lol beleefd aan de sketches die we maakten voor Kletskerk en VanVlochem, denk aan Hannie & Jannie en Rikkert & Treintje. Oh, en mevrouw Zuurs natuurlijk! Maar het allerleukste aan video’s maken is wel dat ik het samen doe met Tien. Met haar kan ik alles doen: Reizen, serieuze gesprekken voeren, gekke typetjes spelen, niets doen, winkelen, alles kan ik met haar doen… Heerlijk!

Zou je nog een derde kindje willen?

Dit is zo’n beetje de meest gestelde vraag, hihi! Ik stel hem ook vaak aan mezelf, moet ik zeggen. Ik weet het niet zo goed. Aan de ene kant fantaseer ik vaak over een gezin van 5 zijn, aan de andere kant ben ik ook wel blij als ik nu kan zeggen dat we de baby-periode afsluiten. Ik weet niet of ik heel blij zou worden van een derde zwangerschap en een derde keer die babytijd doorlopen.Kan ik niet gewoon een kind van 1 bestellen, of zo? 😛

Daarnaast ben ik ook al heel blij met wat ik heb. Twee zeer voorspoedige zwangerschappen en gezonde jongens. Stel dat je voor een derde gaat en dat dat opeens allemaal zorgen oplevert? Dat zou zo verdrietig zijn. Soms denk ik: ‘Zo is het goed, ik ben al zo dankbaar voor wat ik heb.’ Maar anderzijds denk ik ook wel eens: ‘Hoe gezellig zou een tafel vol kinderen zijn?’

Wat denk jij dat Martine krijgt? En jongen of een meisje?

Héél veel gesteld, deze vraag. Ik ben team roze! Ik denk al sinds jaar en dag dat Martine een meisjesmoeder is en ik een jongensmoeder. Hihi! Ik zie haar en Jorrik gewoon echt met een dochtertje voor me. Maar je weet maar nooit, het kan natuurlijk ook zo maar een jongetje zijn. Volgende week ga ik er achter komen. Ik ben ZO benieuwd! En jaaaa, natuurlijk horen jullie het ook snel! Als het volgens planning gaat, dan is dat volgende week vrijdag!

En dat was ‘m weer! Jullie zijn weer heel wat wijzer over mij geworden volgens mij, hihi! Tot de volgende keer!

19 reacties

Mya -

Leuk zo’n Q&A tussendoor! En oehh I love de Canarische Eilanden! Gaaf dat ze daar gaat wonen!

Alex -

Zo een leuk idee! Misschien moet ik zo iets gewoon ook een keertje doen, haha.
Ik ben ook wel benieuwd of Martine een jongen of een meisje krijgt. :)

A -

Haha hoeveel kinderen je wilt… Die vraag krijgt elke blogger en BN’er denk ik wel eens.
Het is gewoon hoe het loopt en gaat en wat je gegeven wordt. Gezondheid is een groot geschenk!
Maar wat maakt het uit hoeveel je er hebt, er is geen minimum en maximum toch:) als kraamverzorgende kom ik wel is te werken in gezinnen van 10-15 kinderen….Ook daar gaat alles goed😂 en zijn de mensen gelukkig. Dat is het belangrijkste

Emma -

Hey Willemijn, wat leuk dat mijn vraag er tussen staat over Saar! Stiekem had ik het al gehoopt, maar je weet maar nooit want je zal vast wel heel veel vragen hebben gekregen.
Het is trouwens een hele leuke Q&A :)

Loes -

Leuk om dit te lezen! Ik ben heel benieuwd wat de toekomst voor jullie beiden gaat brengen. Ben benieuwd hoe groot je gezin gaat worden, misschien kan je inderdaad eens nadenken over adoptie, mocht je geen niet weer het proces van de erfelijkheidstesten etc willen doorgaan!

huisjeboompje.beesje -

helemaal mee eens..
“De stilte. Gewoon een opgeruimd, stil huis. Met een peuter in huis is het nooit opgeruimd, stil of rustig. Dat mis ik wel eens.”

Madelon -

Ben benieuwd hoe het vliegen je gaat bevallen met twee kleine kinderen. Wij gaan deze zomer voor het eerst vliegen met de tweeling. Ik heb altijd uitzonderlijk veel oorpijn bij het dalen van het vliegtuig. Ik hoop dat de kleintjes dat niet van mij hebben geerfd, want dan wordt het bal aan boord 😂. We zijn van plan klein speelgoed mee te nemen als afleiding.

Rebecca -

Een tip die een keer hoorde van een stewardess is om te vragen naar twee (in dit geval vier 😉) plastic bekertjes. Vlak voor het opstijgen en landen met de open kant om de oren doen. Op deze manier schijnen kinderen minder last te hebben van de druk op de oren! Misschien het proberen waard :)

Madelon -

Dat gaan we zeker proberen! Heel hartelijk dank voor de tip.

Rosalie -

Wij geven ons kindje haar speen tijdens het vliegen. We zijn nu twee keer wezen vliegen en geen problemen gehad. Ze vond zelfs turbulentie leuk 😂

Sabine -

Leuke Q&A! Zo zijn we toch weer wat wijzer. Hier ook teamroze wat betreft de baby van Martine. Ik was ook wel benieuwd naar jullie meisjesnamen inderdaad maar het klinkt nu erg logisch dat jullie die niet hadden. In jongensnamen verzinnen zijn jullie in elk geval heel goed wat mij betreft 😉

Aniek -

Leuke Q&A! Je zou ook nog kunnen denken aan pleegkinderen als je liever geen babyperiode meer wilt. Er zijn genoeg kindjes in Nederland opzoek naar een goed, warm en liefdevol gezin!

Michelle -

Leuke Q&A! Dat van die stress herken ik wel. Sinds Morris geboren is ben ik een stuk relaxter dan ik ooit ben geweest, maar als we de deur uit moeten en het even niet gaat zoals gepland kan ik ook wel even ‘n tikkie over de emmer raken. Komt gelukkig niet vaak voor. Haha de ‘hoeveel kinderen’ vraag is hier ook altijd de meest gestelde! Blijft ‘n boeiend onderwerp.

Amy -

Leuke Q&A Willemijn! Kan mij goed indenken dat je sommige ‘opvoedregels’ die je van tevoren bedenkt al snel laat varen. Zoiets als een speen (of eventjes tv kijken) kan soms toch wel heel handig zijn.

Kelly -

Echt een leuke q&a ! Ik ben ook voor team roze, precies om de reden die jij zegt !

Linda -

Ik ben heel benieuwd wat Martine krijgt. Ik vind haar meer een jongensmoeder gek he, omdat ze zo stoer is. Maar we gaan het binnenkort horen dus.
Je kunt kinderen van 1 “bestellen” er zijn genoeg kinderen die liefdeloos in een weeshuis zitten te wachten op een warm gezin als die van jullie. Dit is natuurlijk niet een keuze die je zomaar maakt, maar in jullie geval als je al dankbaar bent dat het 2 keer goed is gegaan, zou je het kunnen overwegen als je een groter gezin wilt.

Willemijn -

Grappig dat je dat zegt, ik denk wel eens na over adoptie!

Liset -

Dit vind ik een hele leuke q&a! Van onverwachte wendingen als je snel weg moet, raak ik ook gestresst. Maar met kids is dit regelmatig aan de orde haha. Ik moet me er maar bij neerleggen :D.

Marije -

Leuke Q&A!

Ik ga toevallig deze zomer naar Tenerife. Super veel zin in!

Reageer ook