Ons nieuwbouwhuis: update, plannen en aankopen

Inmiddels is de bouw van ons huis al ruim 4 maanden bezig. Alle muren staan, de betonvloeren liggen er in, de kozijnen zijn geplaatst. Op dit moment wordt er gemetseld aan ons huis en krijgen we steeds een beter beeld van hoe het er uit gaat zien. Ondertussen zijn we druk bezig met (nog meer) plannen maken. Daarom vandaag weer een update.

Hier zie je een klein overzichtje van alles wat er in de afgelopen maanden is gebeurd. Het gaat ons niet snel genoeg, maar dat is logisch natuurlijk, haha! We kunnen niet wachten tot het af is. Desalniettemin verloopt alles tot nu toe nog volgens planning en lijkt de deadline begin 2018 gehaald te worden. Doordat ze aan 16 huizen tegelijk werken duurt het toch een flinke poos voor het af is. Ons geduld wordt op de proef gesteld dus. Maar dat geeft ons wel heel veel tijd om goed na te denken over alle keuzes en wensen!

Renovlies en reinigbare muur verf

Wat gaan we op de muren doen? We hebben ons hoofd er over gebroken. Glad stucwerk vinden we het allermooist maar het heeft twee nadelen: 1.) In nieuwbouwhuizen is de kans op scheuren heel groot, omdat het huis nog ‘nawerkt’ en al het vocht nog niet uit het huis is. 2.) In ons vorige huis hadden we ook glad stucwerk en daar kwamen al heel gauw deukjes in de muren door stoten (bijvoorbeeld met speelgoed).

De andere optie was alles behangen, maar dit vinden we zelf niet mooi. Tot we hoorden over renovlies. Dit is glasvezelbehang, maar dan volledig glad. Hierdoor heb je het effect van glad stucwerk. De voordelen zijn dat het heel stevig is (fijn met jonge kinderen!), goedkoper is dan stucen en je minder droogtijd hebt. Na het in het echt gezien te hebben zijn we om, het wordt renovliesbehang.

Daarnaast willen we op de hele benedenverdieping, en misschien ook wel boven, reinigbare muurverf gebruiken. Met Saar (die regelmatig in de modder ligt) en jonge kinderen, lijkt dit ons super handig.

De vloer…

MOEILIJK! Ik denk dat we er wel over uit zijn dat we voor beneden toch het liefst voor een houten vloer gaan. We vinden het zelf gewoon het mooiste. Ik ga denk ik voor een beetje een naturel/lichte eikenkleur. Ook overwegen we een visgraatvloer. Djurre wilde er eerst niets van weten, maar nadat we het in een restaurant zagen werd ‘ie ook enthousiast. Over een tijdje maar eens op pad voor meer inspiratie. In de bijkeuken en de hal willen we hoogstwaarschijnlijk de vloer die je hierboven ziet. Een matzwarte hexagon tegel. Lijkt me heel tof!

Waterontkalker

Het water waar wij wonen is relatief hard. Ik merk het aan hoe snel de kranen/wasbak dof worden en hoe ruw de was is als het droog is. Toen ik aan een kennis vertelde dat we voor matzwarte kranen kozen in de badkamer riep ze gelijk: ‘Oh dan mag je wel veel gaan poetsen, je zal er wel veel kalk op zien!’ Shit, daar had ik nog niet over nagedacht. Maar toen hoorden we van twee mensen in onze omgeving over een waterontkalker. Deze plaats je op de hoofdleiding en filtert al het water. Hierdoor zit er veel minder kalk in je water. Je schijnt het erg te merken aan de smaak van het water, de kalkaanslag en je apparaten schijnen ook veel langer mee te gaan.

Een bericht gedeeld door enstijl (@enstijl) op

De jongenskamers

JA! Dit vind ik tof voor de kamers van de jongens! Een donker geschilderde wand met daarop een plaat hout. Wat een tof effect he? En eigenlijk heel simpel om te maken voor die handige vent van mij. Zoals ik er nu over denk (want we hebben nog zeker een half jaar om van gedachten te veranderen 😉 ), wil ik zoiets in hun kamer. Ik zat al te denken om bij de één de bergen te doen en bij de ander silhouetten van dieren of juist een skyline. Of misschien hebben jullie nog toffe ideeën?

En verder…

  • De haard of kachel is inmiddels definitief van de baan. Een echte haard/kachel kwam toch niet goed/mooi uit in de woning en de gas-/electrische haard kreeg ik er met geen mogelijkheid door bij Djurre. Jammer, maar het is oke.
  • We zijn al een beetje aan het kijken naar banken. We willen het liefst een grote, zachte bank. Het mag best een eyecatcher worden. Misschien een fluwelen bank in een toffe kleur zoals okergeel, smaragdgroen of donkerblauw? Of toch maar ‘basic’ grijs en strak… Keuzes, keuzes…
  • Een vraagje aan jullie, die ook een nieuwbouwhuis hebben: wat waren jullie ongeveer kwijt aan de tuin? En wat heb je dan voor dat bedrag? De tuin is tot nu toe echt een ondergeschoven kindje geweest qua plannen…

Voor zo ver! Het is zo leuk om te zien dat het huis meer vorm krijgt. Jippie!

61 reacties

Lou -

Voor de tuin kun je een prijs van €100 per m2 aanhouden voor een basictuin (gazon, terras en beetje border). Tuinhuis, veranda en vijver maken de m2 prijs hoger. Één tip, neem geen donkere tegels in je tuin, dit word bloedje heet in de zomer! Succes!

Geeske -

Reinigbare muurverf is echt een aanrader! Wij hebben Clean van Histor (mengbaar in alle kleuren) op de muur gesmeerd achter het keukenblok. Is echt mooi geworden en ook heel praktisch!!
Glasvezelbehang bestaat echter niet 😉 het is glasweefselbehang :P. Maar ook dat is een aanrader. Als je de kleur zat bent, kun je er met muurverf zo weer overheen! Ideaal!
Wij hebben sinds kort een magneet op de waterleiding, hierdoor is de kalkaanslag drastisch verminderd. Wij hadden altijd kalkaanslag op de fonteinkraantjes in de badkamer, maar die is volledig verdwenen! De kalk verdwijnt niet uit je water. Maar de moleculen van kalk zijn aan elkaar gekoppeld als strengen, maar door de magneet wordt dit losgebroken en daardoor blijft de aanslag weg. (In het Rijksmuseum gebruiken ze ook zo’n magneet, het werkt dus echt ;))
Heel veel succes met de verbouwing!!

Anneloes -

Mijn ouders waren voor de tuin en de oprit bij elkaar zo’n 10.000 euro kwijt. Op de oprit en in de voortuin hebben we een bestrating met betonklinkers en in de achtertuin hebben we een stukje gras, grote tegels van 60cm bij 60cm en een overkapping. De tuin en de oprit bij elkaar zijn ongeveer 225 m2. Door de indeling van de grond door de bouwer hebben we wel een enorme oprit (bijna groter dan de tuin). Vooral het bestraten en afgraven is duur. Gras valt wel mee qua prijs.

Sief -

Ik snap je ‘bank-dillemma’ he-le-maal!, ik ben voor veilig gegaan en reken maar dat ik daar spijt van heb! :-) Nu denk ik, ‘had ik toch maar van de bank de eyecatcher gemaakt’!

X

Inge -

Wat leuk om de vooruitgang te lezen.
Wij hebben net een huis gekocht en grotendeels gerenoveerd.
Voor onze woonkamer (en open keuken) twijfelde wij ook qua vloerbekleding.
Ik wilde het uiterlijk van een houten vloer maar het gebruiksgemak en stevigheid van tegels.
Uiteindelijk hebben wij keramisch parket genomen. Tegels in de vorm en met de “tekening” van een houten vloer. Na het plaatsen hiervan zijn we echt super tevreden en ziet er echt heel mooi uit (boven onze verwachtingen).

Ingrid -

Afwasbare verf hebben wij ook, al jaren inmiddels. Ideaal! Wel duur (Sikkens, die is echt echt veel beter!!) maar bevalt uitstekend! Modder, spagetti, koffiespetters… you name it, je veegt het er zo af!

Kelsey -

Oeh.. denk goed na over zwarte tegels! Zelf gehad in mijn vorige huis en daar zie je ALLES op… Grijs is een betere optie….

En dat renovlies is ideaal. Mijn huis volledig mee ‘behangen’. let er wel op dat je het strak tegen elkaar aan plakt en het ietsje krimpt. anders zie je van die behangscheidingen.

Lotje -

Wij wonen sinds een 1,5 jaar ook in een nieuwbouw woning. Onze tuin is 5,5 breed en 11 diep.
Wij hebben alles laten betegelen met dikke rechthoekige tegels 20×30 in betonlook gemêleerd.
Zodat de kiddo’s veel plek hebben om te steppen/skateboarden enz.
Wij hebben een overkapping aan de schuur laten bouwen zodat daaronder wat speelgoed opgeborgen kan worden (en als speelhuis gebruiken)
En wij hebben een afscheiding voor de kliko’s laten maken (die dingen zijn zo lelijk)
Alle planten staan bij ons in bakken en potten. Ook hebben wij een grote moestuinbak.
2 zithoeken (tafel+stoelen en achterin de tuin een bank) zodat wij de hele dag van de zon kunnen genieten.
Wij waren voor betegelen/overkapping/afscheiding kliko’s zo’n €4500 kwijt (beplanting en tuinmeubilair komt daar nog bij)

Racjelle -

Wij hebben een nieuwbouwhuis en voor de tuin (die relatief klein is ongeveer 8 meter breed en 10 meter diep) waren we zon 5000 euro kwijt. We hebben een terras over de hele breedte en zon 4 meter diep laten bestraten (in korrelmix en zand geen beton) en een pad naar het einde van het tuin en achterin de tuin langs het hekwerk. We hebben een hekwerk om de tuin met een poortje en dit dichtgemaakt met vlechtband. Verder hebben we gras laten leggen en een kleine border met planten aan de rechterkant van het paadje. Overigens was die 5000 dan voor het hekwerk plus vlechtband de bestrating en het gras. De beplanting van de border hebben we beetje bij beetje gedaan en kun je natuurlijk zo duur maken als je wil tuinset hebben we ook later aangeschaft en zit ook niet in dit bedrag van 5000 euro

Irene -

Ik ben laatst op de website van sofacompany terecht gekomen. Als je niet gaat voor een simpele bank moet je hier echt even kijken! Ik zou zelf wel een leuke hoekbank willen met van die knoopjes in de stof en schuine pootjes. Okergeel of heel donkergroen lijkt me heel tof! Ik zou het zelf wel aandurven :). Ben erg benieuwd wat het straks gaat worden! Mijn vriend en ik zijn bezig met verschillende nieuwbouwprojecten maar het staat allemaal nog in de kinderschoenen. Ik schrik ook heel erg van de kosten van een tuin – maar ik denk dat je het ook zo gek kan maken zoals je wil. Een simpele steen en een leuk stukje gras, een vlonder, een paar leuke tuinmeubels in (van ikea).. dat is mijn plan, haha.

Anna -

Leuk om zo even weer een update te lezen! Ben heel benieuwd hoe alles er straks echt uit komt te zien! Die zwarte tegels en kranen zou ik echt nooit durven. Veel te bang dat ik er na een tijdje weer op uit gekeken ben, haha!

Linda -

Wat leuk om over jullie plannen te lezen! Is vast een spannende periode zo. Het lijkt me echt raar om een huis te kopen zonder dat je het echt hebt gezien (maar voor mij is een huis kopen sowieso een ver-van-mijn-bedshow, haha).

Mocht je trouwens advies willen over je tuin, mag je me altijd een mailtje sturen. Mijn vader is tuinman (samen hebben we een blog!), en kan je vast tips geven over planten en dergelijke :)

Yasmin -

Ons nieuwe huis gaat binnenkort van start met de bouw. Voor de tuin rekenen we op een ruime €5000 waarbij we tegels & kunstgras willen. Maar ik vind de tuin lastig omdat je natuurlijk zowel tegels als gras in verschillende prijzen en ook kwaliteit kunt krijgen. En tja diegene die het moet leggen wil vast ook nog betaald krijgen ^^ Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Danique -

Een tuin kan je zo duur maken als je wilt. Wij hebben voor goede kwaliteit tegels gekozen €35 per vierkante meter en kostte ons ook bijna €4000. Veder nog een tuintafel met stoelen en een lounchebank wit zand in de tuin. En een kennis die voor ons goedkoop de tegels wilde leggen kwamen wij toch op €7500 uit. Wij hebben allebei hooikoorts dus nog niet eens de kosten van planten. Je kan je flink verkijken op de kosten van een tuin vind ik. En dan heb ik nog niet eens de kosten van onze overkapping meegenomen.

Rosa -

Als je met de tuin bezig gaat moet je zéker een keer naar Appeltern. Dat is een soort enorme showroom voor tuinen van allerlei soorten en maten. Met overal bordjes erbij wat wat is. En op hun site staat ook heel veel info over beplanting, tuinontwerp en technische tips voor de aanleg. #nospon 😉

Linda -

Wow wat een keilange berichten allemaal! Voor de jongenskamers kun je de ene met bergen doen en bij de ander misschien een boom uit hout zagen. Daar kun je dan leuke dingen mee doen door een uil of een aap op de muur “in de boom” te schilderen of ook uit te zagen.
Ik heb nog een tip voor een leuke wereldkaart voor kinderen met plaatjes van dieren en mensen waar ze wonen (chinezen ijsberen spanjaarden olifanten etc) weet alleen niet precies waar je ze kunt verkrijgen, maar leuk speels en leerzaam!

Linda -

Oh stel dat je het boom-idee leuk vindt, kun je ook een echte tak uit de muur laten steken met daaraan een schommel!! Hoe tof is dat!! Het is dat ik geen kinderen heb haha ik zou me helemaal uitleven

Linda -

Of als je een boom niet leuk vindt, een vuurtoren uit hout zagen? Of een boot? Als een soort zee thema. Oke nu hou ik op lig in bed gewoon erover na te denken. Ben benieuwd wat je gaat doen. Vind de bergen in elk geval een leuk idee

Jocelyn -

Superspannend je verbouwing tot nu toe! Ik zou wel zeker voor een waterontkalker gaan. Mijn ouders hebben het ook en je merkt het aan alles. Als mijn moeder mijn kleding wast, is het een stuk zachter dan wanneer ik het zelf in mijn studentenhuis doe. Beide maken we geen gebruik van een droger en hebben we hetzelfde wasmiddel. Ik las ook de comment over minder wasmiddel. Ik gebruik altijd een half wasbolletje met Robijn voor een volle wasmachine.

Cheyenne -

Vind je pvc voor op de vloer niet handiger? Met de kids en saar.. het heeft de looks van hout, maar alle voordelen van kunstof! Het kan goed tegen water en vuil, onderhoudsarm en geschikt voor vloerverwarming! Ook weet ik dat de ‘moduleo Moods’ een soortgelijke tegel hebben als die op de foto wordt getoont! 😉

Marleen -

Hier geen nieuwbouw huis maar wel een enorme tuin die verwilderd is. Wij laten binnenkort de voortuin aanpakken, en de oprit met bandjes en grint weer strak maken en we maken zelf het gras en de borders weer in orde. Dit gaat ongeveer 2700 euro kosten (wel een enorm oppervlak hoor), maar dan hoeven we er hopelijk tientallen jaren bijna niets meer aan te doen. Ik ken ook genoeg mensen die voor een prikkie de boel lieten leggen en een paar jaar later alles er weer uit konden trekken omdat alles verzakt was. Ben je uiteindelijk duurder uit.
Ik ben benieuwd hoe je huis en tuin eruit gaat zien!

Anita -

Mijn ouders hebben iets meer dan een jaar geleden ook een waterontkalker laten installeren in ons huis. Ik moest er eerst even aan wennen, je hebt voor de was en alle andere dingen veel minder zeep nodig. Zo kreeg ik mijn haar bijna niet schoon doordat ik teveel shampoo gebruikte. Dus kleine tip eerst even rustig kijken hoeveel zeep, wasmiddel, enzovoort. Je moet gebruiken, anders kun je een zeep explosie bijna niet verkomen hahaha.

Mya -

Leuk om de vorderingen te zien! Als de muren maar eenmaal staan lijkt het al heel wat altijd! Nu nog het dak erop en dan heeft het al echt vorm.

homeofdaisies -

Fijn dat het allemaal volgens planning loopt de bouw! Hopelijk kunnen jullie de plannen snel verwezenlijken. Over de tuin, ja, da’s inderdaad nogal een ondergeschoven kindje. Wij zijn een jaar geleden in een bestaande nieuwbouwwoning getrokken (was de modelwoning) en daar was de tuin ook 1 grote modderpoel. Vorig jaar hebben we bestraat achter en begin dit jaar de voortuin met grind gevuld. Nu moeten we de planten nog, maar het is echt héél duur. Zelfs als je een handige man hebt (de mijne heeft alles zelf gedaan en de stenen achter gratis van Marktplaats gehaald). Succes! xo Daisy

Ellen -

Wij hebben vorig jaar ons eigen huis laten bouwen en zijn zo blij met nieuwbouw. Wij hebben de muren ook laten behangen met glasvlies en dit geschilderd. Wij hebben alles zelf geschilderd omdat inderdaad alles ng gaat werken en dat merken we nu al. Over ongeveer 2/3 jaar moet dat dus weer opnieuw en sommig kitwerk moet dan nog weer een keer gedaan worden. Wij geven ons geld liever dan uit aan een schilder als het moet.
We wonen er sinds december en zijn nu ook aan het beginnen met de tuin. Omdat wij een vrijstaande woning hebben zit er wel veel terrein omheen. Ik denk dat wij ook wel de 10000 euro gaan aantikken. Daar hebben we dan bestrating voor, graszoden, twee perkjes met beplanting voortuin, een border met beplanting achtertuin en een ‘simpele’ overkapping met schuurtje/blokhut er aan. Wij hebben weinig planten dan in de tuin omdat wij het liefst zoveel mogelijk gras wilden en terras. Lekker onderhoudsvriendelijk. Ook komt er nog een leuke zandbak in en een schommel voor onze zoon.
Veel succes en plezier met alle voorbereidingen!

Willemijn -

Dank je wel voor je comment! 😀

Cynthia -

Wij wonen sinds 3 maanden in onze nieuwbouwwoning en waren voor de tuin toch wel rond de 10.000 euro kwijt. En dan hebben we een schutting (composiet) en vrij simpele stenen laten leggen. Niks speciaals. Wij hebben echter wel een hoekwoning waardoor de schutting behoorlijk wat meters waren en ook de stenen waren iets van 100m2. Maar een tuin tikt echt enorm aan!

Vind je voor de vloer PVC niet makkelijker met kids? Lijkt enorm op hout, gaat goed met vloerverwarming en kan heel erg veel hebben.

Sietske -

Mag ik je een tip geven over je wasgoed/wasmachine. Bij iedere wasbeurt een scheut (75ml) natuurazijn in het vakje van de wasverzachter doen i.p.v. wasverzachter. Natuurazijn ontkalkt en doet je wasgoed lekkerder ruiken. Ik ben erg benieuwd naar jullie nieuwe woning, succes ermee.

Fabienne -

Vloerverwarming…ZEKER DOEN! Dat is zo fantastisch lekker! Wij hebben 3 jaar geleden een aanbouw aan ons huis laten plaatsen en voorzien van vloerverwarming…dus dat houdt in alleen in de keuken en bij de eettafel…wat inhoudt dat we in de winter dus altijd aan tafel zitten! Haha! Als het kon liet ik het op de hele benedenverdieping leggen, maar dat kan niet. Dus dat moet je zeker doen! En tja…die houtkachel…als je het nu niet doet…dan doe je het nooit meer, het gedoe wat je er van hebt om dat later (als je er woont te laten doen) is echt niet grappig en dan heb ik het nog niet eens over de kosten!
Succes! Het wordt vast prachtig!

Willemijn -

Wij wonen sinds een half jaartje in ons nieuwbouwhuis en ik ken alle overpeinzingen. Wij hebben ervoor gekozen om de muren niet te stucen, heel blij mee want ook wij hebben scheuren. Was toch zonde geweest van het geld. Wij hebben de muren gladgeschuurd en vervolgens geverfd, ook met afneembare verf. Zelfs de rode pastasaus krijg je eraf.

Ook hout in combinatie met vloerverwarming gaat prima. In de keuken en hal hebben wij wel tegels in verband met vlekken van vieze schoenen en water.

De tuin is inderdaad een flinke kostenpost. Wat handig is is om van te voren aan de aannemener te vragen welke grond ze terugstorten in de tuin. Als dit klei is zou ik vragen of ze niets terug willen storten, dat scheelt weer afgraven en afvoeren en je kunt er dan zelf zand in laten storten. Een beetje tuin kost inderdaad al snel 10.000.

Jorien -

Ik heb ook een nieuwbouwhuis gekocht wat (hopelijk) maart 2018 klaar is.
De meeste dingen zijn gekozen en waarschijnlijk gaan wij ook voor een bepaald soort behang als onderlaag en daaroverheen wordt geschilderd. Ook om de scheuren tegen te gaan.
Ook bij ons is de tuin echt nog niet aan bod gekomen wat betreft indeling en aankleding en al helemaal niet qua begroting!
In ieder geval proberen we de schutting met buren te regelen zodat we a; 1 geheel krijgen en b; misschien wat kosten kunnen delen.
Verder ben ik allang blij als ik een klein stukje kan bestraten, een grasmat aan kan leggen en een paar bloempotten kan vullen zodat we in ieder geval een beetje fatsoenlijk buiten kunnen zitten 😉
Ik vind het wel echt enorm spannend, omdat ik het wel moeilijk inschatten vindt wat de ruimte doet. Wij zijn fan van de banken van Design on Stock, modellen Aikon en Aikon lounge vooral. Superkwaliteit, strak en in hele mooie kleuren en stoffen/ leer. Wie weet ook leuk voor jullie om eens naar te kijken.

Danique -

Wat tof, die jongenskamers! Ik ben echt heel erg benieuwd naar hoe het uiteindelijk allemaal geworden is!

Bianca -

Wij wonen nu sinds afgelopen zomer in ons nieuwbouwhuis en hebben hier ook gekozen voor behang met verf. Op aanraden van een bevriende schilder voor vrij dik papier en het ziet er echt uit als een gestucte muur. Schuren krijg je inderdaad in een nieuw huis, wij zien nu op 2 plekjes op het ‘naadje’ een scheurtje, maar buren met gestucte muren hebben echt een hele scheur middenin hun woonkamer… Wat betreft de vloer, wij hebben ook vloerverwarming en heel eigenwijs toch een houten vloer en het kan best! Het geeft niet het beste rendement, maar de ervaring leert dat je toch de vloerverwarming in de winter op een constante temperatuur wil hebben staan voor het zuinigste gebruik en meest comfortabele omgeving. Je moet de vloer inderdaad laten verlijmen, dat is iets duurder om te laten doen, maar geeft daarnaast ook nog eens een mooier resultaat dan los leggen (zie ik bij vrienden), het geeft een veel minder hol geluid en geeft nagenoeg geen kans op grote naden tussen de planken. Overigens kan een massief houten vloer niet op vloerverwarming, dat laat te weinig warmte door, je zal toch uitkomen op een multiplank met houten toplaag. Laat je informeren bij een goede houten vloeren zaak zou ik zeggen. Oh en de tuin? Daar zijn wij ook stukje bij beetje mee bezig, maar die kosten zijn echt behoorlijk!! Schrok ik wel een beetje van! Afgraven, zand, schutting, tegels, planten, etc.. je gaat makkelijk naar 5000 wanneer je veel zelf doet en goedkope (of nou, niet de duurste) keuzes maakt, maar kijk niet gek op als je richting de 10.000 gaat bij iets duurdere keuzes en wat dingen uitbesteden… Leuk om mee bezig te zijn hè! En het lijkt nog ver weg, maar die tijd gaat best heel snel en voor je het weet wonen jullie er al!

Lindsey Beljaars -

Ideaal, reinigbare muurverf. Ik heb dit achter de keuken, werkt als een tierelier!

Loes -

Zo leuk, deze voorpret! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Mijn ouders hebben trouwens sinds kort een waterontkalker, omdat zij een glazen wand hebben in de douche die anders heel snel dof/wittig wordt. Tot nu toe zijn ze er heel blij mee en het water uit de kraan smaakt ook lekkerder!

Inge -

Wat leuk om hiermee bezig te zijn! Wij hebben vorig jaar onze tuin helemaal opnieuw laten aanleggen. Perceeloppervlakte is iets van 350 m2. Het heeft ons ruim €20.000 gekost om het vanaf nul weer op te bouwen. Een fors bedrag, maar we hebben alles uitbesteed omdat we aan het water wonen en meerdere verdiepingen in de tuin hebben. Er gaan veel (meer dan je denkt) kosten zitten in het grondwerk, wat uiteindelijk wel heel belangrijk is omdat je natuurlijk niet wil dat je tuin binnen een paar jaar verzakt. Het is veel geld, maar ik ben nog elke dag dolblij met onze tuin! En het eerste wat mensen, die voor het eerst bij ons op bezoek zijn, zeggen is: wauw, wat wonen jullie hier op een mooi plekje met een mooie tuin! Mijn tip: investeer in een goede basis in je tuin. Kleine planten of een goedkopere tuintafel kun je vervangen. Tegels die verkleuren of een terras wat verzakt is toch wat minder fijn om weer aan te moeten pakken! Laat je vooral over je keuze voor tegels goed adviseren door professionals, want alleen afgaan op wat je als leek ziet is echt niet voldoende. Succes!

Nene -

Hier ook heel blij met de tegelvloer die eruit ziet als hout. Ligt er nu 7 jaar in, nog geen moment spijt van gehad. (ook al wilde ik eerst ook graag hout, vorige huis had zo’n mooie vloer)
Prima met vloerverwarming, makkelijk schoon maken, beschadigd niet snel door bv nagels van katten.
En iedereen die het voor het eerst ziet, wil even aan de vloer voelen als we zeggen dat het tegels zijn, anders geloven ze het niet!

Ivy -

Ja, keramisch parket! Dat heb ik ook. Het is onverwoestbaar. Grote schalen, zand, water, maakt allemaal niets uit. Gehaald in Gieten bij Tegelhuys en nu (bijna jaar later) nog steeds heel blij mee.

Lysanne -

Jaaa dit hebben wij ook! Tegels met houtlook. Fan-tas-tisch! En inderdaad; niemand die het in eerste instantie gelooft dat het geen hout is haha. M’n opa zelfs na het voelen; nee dit is gewoon hout, ik voel zelfs nerven en structuur!
Ik stuur je graag foto’s Willemijn als je wilt!

Christel -

Leuk dat het al opschiet en nog veel leuker om al die plannen te maken hè! Wij hebben in onze nieuwbouwwoning de afwasbare muurverf Veveo AC Top Clean gebruikt (online besteld) en dat is echt een aanrader. Het kost wat maar dan kun je ook lekker schrobben :) Op ‘afwasbare’ muurverf van de bouwmarkt krijg je vaak toch een lelijke glimmende vlek als je wat viezigheid wegpoetst.

Verder hadden wij de tuin enorm onderschat hoeveel dat kostte. Wij hadden eerst een hovenier ingeschakeld en die zei dat je ongeveer moest rekenen op 100,- per vierkante meter… Maar dat ligt natuurlijk helemaal voor welke materialen je kiest en als je veel dingen zelf doet, kan dat natuurlijk ook veel goedkoper!

En supertof je idee voor de jongenskamer! Veel plezier en succes nog met verdere plannen maken :)

Anne -

Wat leuk dat de bouw zo goed op schema ligt! Heerlijk al die plannen maken.
Renovlies is top! Waar je wel rekening mee moet houden is dat de betonnen muren niet altijd helemaal glad zijn. Althans, bij ons was dat zo. Dus die moesten eerst glad gemaakt.
Onze tuin heeft bijna 10.000 gekost, afgraven, zand storten, glad maken, schuttingen en dan voor een groot deel betegeld en beplanting. Niet meegerekend de tuinmeubels😌
Het is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je tuin en of je zelf kunt/wilt tegelen en zand kruien enzo.
Mijn vraag aan jou, gaan jullie hout combineren met vloerverwarming?

Liefs

Mariska -

Wat een toffe plannen! Hebben jullie ook al gekeken naar een pelletkachel? Die wil mijn vriend nu heel graag :) wij hebben vloerverwarming en een gietvloer in de woonkamer. Maakt lekker makkelijk schoon! En is prachtig! Maar iets als linoleum is goedkoper en heeft nagenoeg hetzelfde effect. Ik dacht dat hout ook heel erg wordt afgeraden? Ook ivm uitzetten en krimpen icm warmte van onderaf,niet alleen vanwege warmteverlies. Oja, weet niet of jullie al een keuken hebben uitgezocht, maar hoogglans wit icm kindervingers is geen goed idee :) verder vind ik het zelf altijd best kil… Wij hebben grenen triplex frontjes en dat geeft zoveel warmte! Zeker ook omdat we die gietvloer hebben. En verder: een gekleurde bank is echt zo tof! Ga je geen spijt van krijgen. :) wij hebben een soort blauw met paarse draad erin verwerkt. Zijn er zo blij mee! En we hebben ‘m al 7 jaar en hij is mee verhuisd van appartement naar grote mensen huis met kind.

Sonja -

Ooh wat ben ik benieuwd naar het eindresultaat, volgens mij wordt het echt prachtig!

Renee -

Wat is die vloer mooi zeg! Wij wonen sinds augustus 2016 in ons nieuwbouwhuis en hebben alle muren met renovlies laten doen. Perfect! Iedereen denkt dat het stucwerk is. In de keuken hebben we geen opstaande rand bij het aanrecht, maar extra afneembare verf. Ook ideaal. Zelfs met rode pasta vlekken. Wij hebben een grijze tegelvloer, maar zou nu zo graag hout hebben! Net als een kook eiland/bar. Nu hebben we gekozen voor een L vorm keuken. Praktisch en ruim. Voor onze tuin van 40m2 (en voortuin 15m2) waren we ongeveer €5000,- kwijt. Vooral afgraven en zand storten waren we vergeten. Verder hebben we tegels en een stukje kunstgras.

Liset -

Jee, wat handig; reinigbare muurverf! Daar heb ik nog nooit van gehoord. Shame on me, want met twee kids in huis zijn de muren nu na 3 jaar wel toe aan een nieuwe lik verf ;). Is er een bepaald merk wat je weet die dit verkoopt? Want wauw, kun je dan gewoon je muur afnemen? Klinkt goed! En wat een leuk idee voor de jongenskamers, ziet er prachtig ‘hip’ uit :).

Annelies -

Willemijn, Renovlies is fantatisch!
Ik ben 7 april verhuisd, je kan het prachtig verven, net een gestuukte want en veel minder kwetsbaar!

Lieke -

Hi Willemijn, dat gladde glasvezelbehang is fantastisch, wij hebben het nu ook ruim een jaar in onze nieuwbouwwoning. Goed voor de muren inderdaad, beter schoon te maken dan stucwerk, en kan tegen een stootje! Echt top! En iedereen die bij ons komt denk dat het stucwerk is! Doen dus!

Oeh, prachtig, die zwarte tegels. Wij hebben in de badkamer gekozen voor een lichtgrijze, beetje gemeleerde vloer, zodat je niet alles ziet direct. Blij mee!

Geniet van alles, ik weet hoe spannend en leuk het is, een nieuwbouwhuis!

x Lieke

Willemijn -

Heel fijn om te horen dat het jullie bevalt 😀

Margot -

Wat een gave tegels hebben jullie gekozen! En dat renovliesbehang klinkt ideaal. Wij moeten ons er nog in gaan verdiepen, dus ik ga daar zeker naar kijken! Oh, en vloeren moeten we ook nog uitzoeken, kijken wat een goede optie is met de vloerverwarming enzo.

Susan -

Ooh het gaat hard! Ben heel benieuwd hoe je alle kamers straks hebt ingericht.

Paula -

Zo’n waterontkalker is echt super fijn! Wij hebben er ook een en het water is zo veel lekkerder geworden :) ook geeft het stukken minder kalkaanslag inderdaad

Ellen -

Kunstgras €1800. Planten €150-200.
Tegels €1000 zelf leggen
Schutting met buren gedaan €800
Loungeset / tafel met stoelen
Wij hebben de tuin onderhoudsvriendelijk en zoveel mogelijk zelf gedaan. Als je een hovenier moet laten komen ben je heel veel geld kwijt. Ongeveer €35 per uur excl materialen…

Alyssa -

Wat leuk dat het nu op begint te schieten! De zwarte tegeltjes zijn echt heel tof!
Wij zijn nu bezig met de tuin. Tot nu toe is de schade:
Tuin: 80m2, afgraven en zwart en wit zand: 1000, 70m2 bestraten 2000, schutting rondom: 1000. Voor 4.000 hebben we dus Alleen de basis. We hebben gekozen voor niet al te dure tegels en schutting. Wil je een schutting met betonpalen, reken dan zo’n €50 per halve metet. Een tuinset met 6 stoelen is ook zo’n 1000 en een loungeset ook (wel kwaliteit).
Maar dan heb je straks ook wat 😁

evelien -

Wij hebben net een schutting met betonpalen laten zetten voor 800 euro. Prijzen verschillen dus nogal (ligt er denk ik ook aan waar je woont; waar de vraag kleiner/groter is)

Melissa -

In ons oude huis hadden wij ook een waterontharder. Nu gaan wij ook ons eigen huisje bouwen en zitten wij ook tijdelijk in een huur huis zonder een waterontharder, je proeft het maar je ziet het ook aan al je apparatuur. Wat word dat snel grauw en lelijk.

Dus ik zal het direct goed doen in jullie nieuwe huisje en een waterontharder nemen

Marja -

Oh wat moet er veel gebeuren he met nieuwbouw?!!

Wij hebben ook een waterontharder. Los van de voordelen die jij noemt is manlief ook van z’n eczeem af. Het is een van onze beste investeringen.

De tuin. Ai. Hou je vast. Wij hebben denk ik 300m2 moeten laten aanleggen (incl oprit) en hebben verder 100m2 gras. Oprit is met elkaar ook 100m2 en dan is de rest opgedeeld in twee terrassen, groene schuttingen en de voortuin is voorzien van Portugese (?) houtsnippers en dan een paar perkjes met planten en een paar boompjes her en der. We hebben ook nog een groot houten vlonderterras met aansluiting op de steiger.
Kosten (veel zelf gedaan – geen tuinman (dan mag je dit bedrag tenminste x2 doen namelijk, al denk ik dat x2,5 /3 ook nog zou kunnen)).
Schrik niet…. ongeveer 17.000€

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe het er voor dat geld uitziet: we wonen in Meerstad. Altijd welkom.

Maar wat heb ik buikpijn gehad van dat bedrag. Het is wel heel mooi geworden hoor, maar man oh man. Wat een geld!

Veel plezier met de voorbereidingen! Die matte vloer ziet er echt tof uit!!

(Vraagje nog; hebben jullie geen vloerverwarming? Wij wel namelijk en dan was houtenvloer niet meest rendabel (dikke balen). Uiteindelijk een tegel met houtlook gekozen. Niemand ziet eigenlijk dat het plavuizen zijn en we hebben zo toch nog een beetje onze houtenvloer én optimaal rendement van de vloerverwarming).

Willemijn -

Dank je wel! 😀 Ja we hebben wel vloerverwarming en ik weet van het rendement inderdaad, maar ik wil het zooooo graag haha! Twijfel twijfel…

Amelie -

Voor vloerverwarming zijn pvc vloeren het beste en die heb je in zulke mooie houtmotieven dat iedereen bij ons denkt dat het een echt houten vloer is! En jij hebt ook nog een hond en twee kids en qua onderhoud is hout niet handig! !

Birgit -

Hoi, even reageren op de combinatie vloerverwarming en houten vloer. Het kan namelijk best hoor. Ik ben interieurarchitect en je kan een houten vloer prima over vloerverwarming leggen als je maar rekening hout met de volgende twee zaken: je kiest best voor een massieve houten vloer (opletten dus met goedkoper laminaat waarbij slechts het bovenste laagje een fijn laagje houtfineer is) en je moet zorgen dat je vloer rechtstreeks verlijmd is op de ondergrond. Groetjes!

Marja -

Hahah, ik snap je. Ik snap je. Er gaat niets boven een mooie houtenvloer. Vooral lekker je gevoel volgen dan hoor!

Kelly -

Het gaat de goede kant uit ! Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat !

Reageer ook