Het eerste trimester

Ik knal gelijk maar even het artikel van mijn eerste trimester er in. Afgelopen zaterdag hebben jullie de video kunnen zien waarin ik aankondig dat ik zwanger ben. Het is nog steeds zo gek dat jullie het weten! Dit was mijn eerste trimester.

Ik merkte dat ik in deze periode vooral heel erg moest wennen aan het idee dat ik zwanger ben. Ik kon het nog niet helemaal bevatten en moest leren omgaan met de veranderingen in mijn geest en lichaam. De hormonen gingen toch wel flink met me op de loop zo nu en dan.

Maar op zich had ik in het eerste trimester vrijwel geen klachten. Ik heb bijvoorbeeld niet iedere morgen kotsend boven de plee gehangen . Gelukkig!

Ik heb helaas maar 1 foto van het eerste trimester. Dit is een foto van het tweede trimester: 16 weken

Het kwaaltje waar ik het meest last van had was moeheid. Onbeschrijfelijke moeheid. Dat gaf ik geloof ik ook al aan in de weekvlogs. Mijn weken zitten sowieso wel vol en ik doe ook een opleiding die voor mijn emotionele gesteldheid vrij pittig is. Dus daar lag het vast aan en niet aan een eventuele zwangerschap. Zeker als je het niet verwacht, sta je er niet bij stil dat dat ook een optie is maar nu weet ik wel beter. Voordat ik de positieve test in mijn handen had, ging er zelfs even door mijn hoofd dat ik een beginnende burn-out had. Dat idee was wel even schrikken.

Toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was, kon ik me niet voorstellen dat ik daar nu zo moe van zou zijn. Een internetspeurtocht later leek het me wel logisch. Als je ziet wat er allemaal in die eerste weken al gevormd wordt en gebeurt in je lichaam, is het niet zo gek dat je hondsmoe bent. In week 7 leek het alsof er weer wat energie terug kwam. Ik was helemaal blij, maar dit duurde welgeteld 1 dag haha! Pas nu in het tweede trimester merk ik dat het langzaamaan weer terug komt maar ik blijf wel wat moe.

Wat betreft het veranderen van je lichaam, merkte ik dat vooral aan mijn borsten en nog steeds. Sommige vrouwen hebben last van hun buik tijdens het slapen maar ik (nog) niet. Het zijn voornamelijk de borsten die behoorlijk groeien en waar ik last van heb tijdens het slapen. Ik ben van maat cantaloupe naar watermeloen gegaan voor mijn gevoel, haha! Aan mijn buik merk ik vooral dat het harder en ronder aan het worden is.

Verder had ik soms wat zeurende rugpijn in het eerste trimester, alsof ik ongesteld moest worden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een miskraam zou krijgen. Soms heb je dat gewoon, het rotsvaste vertrouwen dat iets wel/niet gaat gebeuren. Mijn omgeving hield natuurlijk ook een slag om de arm, want de kans op een miskraam in die eerste maanden is bij iedere vrouw aanwezig.

Ik merkte dat ik juist daar wat weerstand voelde tegenover mijn omgeving, juist omdat ik wél het volste vertrouwen had dat ik er echt geen zou krijgen en ik had gelijk. Dat leert me dus ook meteen dat je echt op je intuïtie mag vertrouwen, ook als anderen een slag om de arm houden. Alleen jij weet en voelt wat er gaat gebeuren en daar mag je op vertrouwen. Sowieso is het woord vertrouwen een woord dat op dit moment in mijn leven heel veel terug komt. Vertrouwen in mezelf en kwaliteiten, vertrouwen op mijn lichaam, vertrouwen in het leven. Mooi om dat ook middels de zwangerschap extra te mogen leren.

Links: week 12, het einde van het eerste trimester Rechts: week 16, begin van het tweede trimester

Op deze foto kun je goed zien dat ik op vakantie ben geweest trouwens! En nu zie je dat mijn buik vooral ronder is, het heeft een bepaalde vorm gekregen.

Had ik cravings in het eerste trimester? Het verschilde van dag tot dag en nog steeds. Ik heb geen hardcore cravings, nog niet tenminste. De ene dag had ik bijvoorbeeld zin in kibbeling en de volgende dag werd ik er al misselijk van als ik er aan dacht. Wel blijft mijn trek voornamelijk hartig. Ik ben sowieso niet zo’n zoetekauw en in mijn zwangerschap is dat blijkbaar niet anders. Met eieren heb ik ineens een haat-/liefde verhouding. Eiersalade? Heerlijk. Het idee van gebakken of gekookte eieren daarentegen maakt me misselijk.

Ik snoep weinig, probeer op te letten en geniet vooral veel van fruit. Ik heb voornamelijk gezonde cravings. Frambozen vind ik op dit moment extra lekker net als komkommers en aardbeien. Nog gekker, ik ben zelfs een kilo afgevallen terwijl ik me juist druk maakte om mijn gewicht. Nergens voor nodig dus. Ik zie het wel en weet dat ik goede keuzes maak, zolang de baby maar goed groeit. Dat is voor mij wat nu telt. Die extra zwangerschapskilo’s er af trainen komt straks wel weer als mijn lichaam een topprestatie heeft geleverd.

Ik merk ook dat ik minder goed tegen vet eten kan zoals pizza, mijn darmen raken dan sneller van streek. De baby zorgt er dus zeker voor dat ik vrij gezond eet de laatste tijd. Het laatste puntje wat ik merk op het gebied van eten is dat mijn eetlust alleen niet zo groot is. Ik kan beter vaker wat kleine porties eten en zit heel snel vol. Het lijkt ook wel of al mijn organen naar boven geduwd worden. Mijn buik voelt boven mijn navel namelijk ook al vrij hard en rond. Willemijn voelde dit ook en zag het verschil met haar eigen zwangerschap. Zo kan ik nu nog steeds – terwijl ik zowat alweer een maand in het tweede trimester zit – mijn spijkerbroeken nog aan. Maf hè? Blijkbaar draag ik het kindje wat hoger in plaats van lager?

Ah en het vrijgezellenfeest! Wat vond ik het jammer dat alle melige drankspelletjes die de meiden hadden verzonnen niet door konden gaan. Maar dat hadden ze heel erg goed opgelost. In plaats daarvan mocht ik hen shotjes geven en in ruil daarvoor moest ik een opdracht doen. De omgekeerde wereld dus: hen dronken voeren, haha! Het was ontzettend leuk. En als Nienke nog een keer gaat trouwen, hoop ik dat ik niet meer zwanger ben en haal ik het weer lekker in hihi! 😉

Week 16. Omg, over 4 weken zit ik op de helft!

Ik ben wel heel blij dat het hoge woord er nu eindelijk uit is. Ik wilde natuurlijk eerst aan jullie alles vertellen over mijn trouwdag en anders had dat weer zo ondergesneeuwd geweest als ik dit nieuws eerst had gedeeld, dus eer dat ik het jullie kon vertellen was ik allang weer terug van vakantie en klaar met het eerste trimester.

Het gaat allemaal ontzettend snel opeens. Eerst was er ook geen bump en zoals je nu kunt zien, wordt het allemaal bij de buik steeds ronder. Volgende week hebben we ook de pretecho op de planning staan voor de geslachtsbepaling. Ik denk dat ik dat nog wel een van de leukste dingen vind. Wat voor kindersurprise-ei zit er in mijn buik? Nog maar even en we weten het! Ieh! En dan weten we dus ook gelijk welke naam het wordt, want…die hebben we al!

98 reacties

Mariska -

Ah wat leuk om dit te lezen, vind het heel erg leuk om te volgen, ondanks dat ik eigenlijk niet zoveel met kinderen heb en ook geen kinderwens heb. Je straalt echt op de foto’s, leuk om te zien :) Zelf heb ik, vanaf het moment dat ik je vlog erover zag, al het gevoel dat het een meisje word. Don’t know why!

Sanne -

Aahh! Je draagt je baby hoger, vaak zijn het de meisjes die hoger ‘liggen’. Ik denk persoonlijk dat het een meisje wordt ❤

Katrien -

Heel leuk! Proficiat. Ik heb ook het idee dat jij een meisjesmama bent, ben heel benieuwd of het klopt!

Esmee -

Ik ben zo benieuwd wat het gaat worden. Ik denk een meisje, op de een of andere manier zie ik dat zo voor me. In je video had je het over studeren en een kleintje. Ik studeer momenteel ook nog, bezig met mijn scriptie en er kleintje van 4 maanden erbij. Het is even wennen, maar op een gegeven moment weet je niet anders. Dat gaat gewoon lukken.

Nora -

Jezus zeg, wat ben je ontzettend mooi. Prachtig mens!

Maria -

Oh wat leuk, dat wist ik niet! Gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap x

Britt -

Ik moet zeggen, je ziet er werkelijk prachtig uit, je straalt, je look, echt een plaatje om te zien. Ik weet zeker dat het een prachtige baby wordt, en jij een prachtige moeder. Ik wens je een goede zwangerschap, en ik kijk nu uit naar alle mooie updates en foto’s!

Amanda -

Wat een super leuk off shoulder jurkje waar heb je deze vandaan?

😱😍 bizar hoe snel je buik groeit eigenlijk he😍 Ben benieuwd naar het tweede trimester 😇

Martine -

Van Old Navy, gekocht in San Francisco maar ik geloof dat ze ook een internationale webshop hebben!

Loes -

Martine ,
Allereerst van harte gefeliciteerd!
Je ziet er ontzettend goed uit je straalt echt helemaal. Een nieuw mens lijkt het wel!

Alex -

Wat een leuk nieuwtje, gefeliciteerd! Op de foto’s van 16 weken zie je er heel blij uit :) Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om het niet te gaan vertellen. Geen idee of ik dat zou kunnen volhouden, haha!

Monique -

Ohh heerlijk om te lezen zeg, ik ben nu 15 weken zwanger! En ik herken me in heel veel dingen die jij hebt of hebt gehad. Ik ben ook niet super ziek geweest, wel gewoon ‘mwoah’ niet zo lekker en vooral suuuuper moe! En van die moeheid werd ik soms wel misselijk. Ook mijn buik begint nu wat ronder te worden en vooral harder, hihi ik moet er soms echt nog een beetje aan wennen. Ik vind het echt heel leuk om jouw verhalen zo te volgen, vooral omdat we zo super dicht bij elkaar zitten!
Lekker van genieten! Veel geluk!

Nynke -

Leuke update!
Die pregnancy glow.. Ik geloof er niet perse in (zelf had ik ‘m niet), maar jij hebt ‘m 100% te pakken! Je straalt echt aan alle kanten. Geniet ervan meis, hopelijk heb je een super zwangerschap!

Ing -

Wat zie je er prachtig uit! En inderdaad maak je niet druk om je gewicht! Ik ben tijdens mijn zwangerschap 20 kilo AFgevallen… En heb een supergezond meisje op de wereld gezet van bijna 3400 gram. Nadat ik gestopt was met de borstvoeding kwam die kilo’s er jammergenoeg weer bijna allemaal aan… Het zegt dus allemaal niets. Gewoon genieten van het wonder in je buik!

Audrey -

Ik vind het echt zo leuk dat je zwanger bent! Je straalt helemaal, supermooi om te zien.

Ik denk dat het een meisje wordt

Linda -

Je ziet er super mooi uit! Ik ken een verhaal dat iemand na de bevalling minder woog dan voordat ze zwanger werd. Leuk dat jullie al een naam hebben, ga je het ons ook laten weten of het een jongen of meisje wordt? Ga je iets leuks doen van een gender reveal ofzo?

Josee -

Hee Martine,

Heerlijk om te lezen hoe je het eerste trimester door bent gekomen!

Wij hebben vandaag helaas te horen gekregen dat het kindje met 5 weken is gestopt met groeien ( Zou nu 9 weken zwanger moeten zijn)
Maar net zoals jou had ik eigenlijk al het gevoel dat het niet goed zat. ( Bij jou zit het gelukkig wel goed )

Ik hoop dat je verder een hele fijne zwangerschap tegemoet gaat!
Ik zal het op de voet blijven volgen.

Liefs x

Linda -

Wat een rotnieuws Josee, sterkte! Je hoort het vaker, maar blijft balen kan ik me voorstellen.

Martine -

Lieve Josee, even een hele dikke knuffel voor jou! <3 Wat kwetsbaar dat je dat hier durft te delen. Ik denk aan je en wens dat straks je wens in vervulling mag gaan!

Freya -

Je straalt zó mooi op deze foto’s Martine! Proficiat! Oh volgens mij is het een meisje 😉

Jen -

Wat zie j er goed uit! Echt stralend en wat zal jij een leuke lieve mama worden!

Danique -

Ik ben zo blij voor je! En ik ben onwijs benieuwd naar het geslacht en natuurlijk naar de naam!

Stephanie -

Lieve Tien,

Je ziet er prachtig uit en je straalt! Je hebt al een prachtig buikje ^^
Wat ik zo leuk vind is hoeveel er kan veranderen op een klein jaar tijd. Vorig jaar heb ik jou en Willemijn ontmoet op de Boursin borrel. Willemijn was toen al zwanger, Rob (mijn man) en ik hadden een kinderwens en waren aan het proberen. Intussen is Wil bevallen van haar 2e zoontje, ben ik 29 weken zwanger van ons 1e zoontje en ben jij ook zwanger. Hoe gek kan het lopen hé. Ik heb in elk geval tot week 13 wel bijna dagelijks de wc pot als beste vriendje gehad en vanaf week 14 zaten zwangerschapsbroeken toch fijner dan mijn eigen broeken.. nu zie ik mijn buik per dag groeien, het gaat hard dus geniet ervan!

Martine -

Oh wat ontzettend leuk zeg, gefeliciteerd! Nog maar even en dan heb jij ook een lief kindje in je armen dus. En wat je zegt, wat kan er een boel veranderen in een kort tijdsbestek? Die borrel was zo gezellig toen! Leuk om te lezen waar iedereen nu staat. Heel veel succes en liefde gewenst met je bevalling en geniet nog even van je mooie buik!

Ies -

Wat een mooie foto’s en wat ben je prachtig zwanger!

Kirsten -

Wauw Martine, je hebt een prachtige natuurlijke glow over je heen. Heel mooi!! Geniet ervan!

Mya -

Zo leuk voor je! Je wordt vast net zo’n lieve moeder als Willemijn!
Hopelijk blijf je je zo goed voelen tijdens de rest van je zwangerschap!

Natascha -

Wat ben je prachtig zwanger! Die kleur blauw van het jurkje staat je ook nog eens schitterend. Ik ben zelf nu 21 weken zwanger en ik ben gelukkig ook nooit misselijk geweest. Of in ieder geval ik heb nooit boven de pot gehangen :) Wel herken ik wat je zegt over eten: ik had ook de ene dag zin in kibbeling, maar de dag erna weer helemaal niet! Gek he?
Ik vind het super om je updates te lezen, dus ik hoop toch dat je er wat vaker over gaat schrijven :)

Michelle -

Wauw Martine, wat een mooie foto’s! Je ziet er prachtig uit. Toenstraks was ik nog oude video’s van jullie aan het terugkijken, zo gek om te zien wat er in een paar jaar allemaal kan gebeuren/veranderen. Trouwen, kinderen, fulltime bloggen enz. Heel tof. Geniet van je zwangerschap! Liefs

Lotte -

Wat een prachtige stralende zwangere ben je!

Ik was nog wel benieuwd hoe Jorrik reageerde! Je deed de test bij Renate thuis… was hij daar bij of moest je hem bellen? Hoe vond hij het (onverwachte) blijde nieuwtje? :)

Martine -

Ja ik moest hem bellen. En het eerste wat hij zei was heel schattig: Oh jee… Maar wel op een blije manier. We moesten er zeker beiden even aan wennen, maar nu is het bij ons beiden wel wat meer geland en wordt het steeds echter.

Laura -

Wat een leuk artikel Martine. Fijn om eindelijk eens iemand te zien die het een beetje luchtig en leuk houdt en niet 100 kwaaltjes heeft hahaha

Mooie foto ook!! Ik denk dat het een jongetje word

Denice -

Ik kan hier alleen maar blij van worden! Heerlijk, en je ziet er prachtig uit :) Hoe gaat het met Jorrik? Heeft die het al een beetje verwerkt? haha

Denice -

Je kan trouwens het tekstje aan de zijkant van de site aanpassen!; IS getrouwd met Jorrik! haha (ik voel me wel echt een zeurkous nu, merk wel vaker spelfoutjes op enzo, hebben jullie dat liever niet? Want dan stop ik hoor! hihi)

Martine -

Oh jaaa dat moet ik nog aanpassen, goed dat je het zegt!

Madelaine -

Wauw je straalt echt!

Verena -

Super leuk Martine! Bij de video had ik mijn twijfels of je het wel zag zitten maar nu ik dit lees ben je volgens mij helemaal gewend aan het idee x) (gelukkig duren zwangerschappen geen maand haha)! Geniet er lekker van! Je wordt je een hele leuke (en gezellige) mama, dat weet ik zeker!

Laura -

Martine wat zie je er prachtig uit en al een mooi buikje. Ik was tijdens mijn zwangerschap ook bijna niet aangekomen. Ook inderdaad weinig snoepen. Ik had vooral zin in tomaten en komkommer ( dus dat was niet verkeerd hahahah).
Geniet van je zwangerschap gaat al veel te snel😘

Nienke -

Wat zie je er prachtig uit, je straalt echt. En die glow wauw.
Heel benieuwd wat er in je kindersuprise zit. Ik denk een meisje
Geniet er van
X

Diana -

wat zie je er SUPERMOOI uit!!
van harte gefeliciteerd!
bijna op de helft woooow
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Nadine -

Wat een mooie foto’s! Ik denk ook een meisje maar ze zeggen altijd dat een meisje de schoonheid van haar moeder ‘inpikt’. Als we daar vanuit gaan dan krijg jij vast een jongetje :)

Johanna -

Lieve Martine,
Ik volg jullie al erg lang en neem eigenlijk nooit de moeite om te reageren.
Maar dit kon ik niet zomaar aan me voorbij laten gaan!
Ik heb nog nooit iemand gezien wie zo ontzettend straalt als jij!
Alleen aan je gezicht kan je al meteen zien dat je zwanger bent geweldig.
Heb de video ook bekeken met de aankondiging super mooie video.
Ik wens je alle geluk van de wereld toe en natuurlijk alle gezondheid.
heel veel liefs vanuit Denhaag.
ohhhwjaaa en P.s Ik ben team roze ik denk dat je een dochtertje krijgt!

Shirley -

Djeez, zo’n zwangerschap staat je goed. Wat ben je mooi en wat goed om te horen dat alles zo goed gaat! :)

Libby -

Martine wat zie je er prachtig uit! Een geboren moeder. Ik denk trouwens dat het een jongetje wordt😁. Maar we zullen zien. Fijn dat jullie al een naam hebben!

Ruth -

Aaah wat een mooie foto’s! Leuk om over je zwangerschap te lezen, ik loop zo’n 2 weekjes op je voor. Ben benieuwd of jullie een jongen of een meisje krijgen.

Jeanet -

Wat leuk wat leuk wat leuk! En wat ben jij mooi zwanger! Geniet ervan, nog even en je weet of je een zoontje of dochter krijgt (ik denk nog steeds t laatste) en nog even en je voelt de eerste plopjes en schepjes. Zo bijzonder ❤!

Felicia -

ik lees het allemaal nu pas zal ook even op youtube kijken
ik heb het tegenwoordig zo druk met mijn kinderen en mij n eigen zwangerschap en mijn werk dat ik een beetje weinig internet en youtube gevolgd heb
wat super leuk om te lezen gefeliciteerd martine met je zwangerschap
en wat een mooie buik je straalt helemaal heel mooi .
ook goed voor de baby want die voelt elke emotie van de moeder mee.
over dat vertrouwen herken ik erg van mezelf
ik ben ook totaal nooit gaan denken misschien gaat er iets fout of een miskraam
ik heb ook altijd het volste vertrouwen in de natuur en mezelf en het kindje dat alles gewoon normaal goed verloopt. ik vind dat persoonlijk ook niet nodig om daar meteen aan te denken het gaat vaker goed dan niet.
een miskraam word meestal veroorzaakt door een fout tijdens het proces van bevruchten en die kans is ontzettend klein
lekker genieten martine je ziet er ook heel goed uit .
ik heb 3 dochtertjes van 8 6 en 1 jaar
en ben nu zwanger van de vierde een jongetje op 25 augustus ben ik uitgerekend.

Dionne -

Damn ik vond je al knap, maar ik weet niet wat het is, maar jeeeeetje wat ben je nu prachtig.

Gwendolyn -

Ohh wat een heerlijk artikel dit😍😍
Je straalt helemaal!
Ben heel benieuwd of het een meisje of jongen is! Geniet ervan😊

Noortje -

Wat een mooie foto! En ook super leuke jurk. Hopen dat de vermoeidheid wat minder wordt! Ben echt benieuwd naar het geslacht:)
(btw, er staat nog in de beschrijving van jullie nog steeds ‘gaat trouwen met Jorrik’ :D)

Caro -

Wow wow wow Martine, wat een glow! Prachtig. All the best met je zwangerschap!

PS. Team 💙 hier!

Jessie -

Jemig Tien wat ben je prachtig!!!

Jaimy -

Wat zie je er ontzettend mooi uit! Dat moet gezegd worden! Ik reageer eigenlijk nooit maar dit moet gezegd worden!! <3

Loes -

Je straalt echt! Je ziet er prachtig uit, lekker bruin geworden op vakantie. Ik hoop dat je net zoals Willemijn regelmatig ‘bump-foto’s’ gaat plaatsen, dat vind ik altijd zo leuk.

Syl -

Je ziet er prachtig uit! Geniet er van.

Amy -

Wat zie je er waanzinnig stralend uit, prachtige glow heb je. Zo mooi! Geniet van deze mooie periode :)

Odile -

Wat zie je er goed uit en wat heb je al een mooi buikje! Waar is dat super leuke jurkje van? Kan zoiets ook wel gebruiken deze zomer!

Nicky -

Wat een prachtige foto’s. Je ziet er zo mooi uit.
Ik ben enorm benieuwd wat het is. Ik denk zelf een meisje maar dat is natuurlijk een wilde gok. Geniet ervan en gun jezelf ook wat rust als het allemaal te veel wordt.

janske -

Wauw, je straalt Fijn dat de eerste weken zo goed gaan….geniet van je zwangerschap en veel plezier bij de echo binnenkort!

Gabriella -

TIEN!! Wat zie je er prachtig uit!! Je straalt helemaal! Wauw! 😍😍 En nogmaals gefeliciteerd!

Marloes -

Wauw wat zie je er prachtig uit! Je straalt helemaal :) Ik ben ontzettend benieuwd wat het geslacht is!

msevairene -

Je ziet er stralend uit ! Mooi buikje heb je al !
Ik was zelf ZO ontzettende moe tijdens mijn zwangerschap. Nou ja nu ik mama ben blijft die vermoeidheid wel aanhouden :p.

Lola -

Hee Martine,
waar is je jurk van? ik vind hem namelijk erg mooi, net als je zwangere buik:)

Martine -

Die is van Old Navy, alvast op de groei gekocht haha 😉 Ik kocht ‘m in San Francisco maar ik dacht ook dat ze een webshop hebben die internationaal is. Het is te vergelijken met de H&M.

Sarah -

Gefeliciteerd! Je ziet er prachtig uit en mooie buikje. Die jurk staat je trouwens ook erg leuk!

Lindsey Beljaars -

Wauw, je ziet er prachtig uit Martine!

MARIJKE -

Wauw wat zie je er prachtig uit. Je straalt helemaal! Gefeliciteerd!

Martina -

Heel tof om nu jou in deze post te zien Martine! Dol op de buikfotos, zijn ook zo waardevol! Ik heb er zelf helaas veel te weinig..

Liset -

Oh, wat tof dat je zwanger bent! Gefeliciteerd! Ik ga gauw je bekendmaking even terugkijken/lezen. Wat ben je mooi zwanger Martine, je hebt een prachtige buik die begint te groeien. Die vermoeidheid komt heel bekend voor. Ik deed tijdens mijn zwangerschappen dan ook iedere middag gewoon lekker een dutje!

Steef -

Je hebt een heel mooi buikje Martine!
Vandaag erachter gekomen dat ik ook zwanger ben 😍 2e kindje. En de hele ochtend boven de wc maar het is het allemaal waard! 🙂

Nathalie -

Ik ken je niet, maar van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Anne -

Gefeliciteerd met je zwangerschap!!

Martine -

Ah wat leuk zeg, van harte! <3

Renée -

Wat heerlijk om te lezen! Lekker nuchter ook. Hou ik van :). Snap wel dat je erg moest wennen, had je man (ik wilde dit gewoon typen ipv z’n naam) dat ook of was hij sneller gewend aan het idee?

Michelle -

Oh Martine wat zie je er mooi uit! Wat superfijn dat je niet misselijk bent geweest. Hier bleef het gelukkig ook beide keren bij moeheid. Geniet van je zwangerschap en van de echo volgende week; zo leuk om te weten of er een jongetje of meisje in je buik groeit!

Merel -

Martine wat zie je er stralend en gelukkig uit!

Sofia -

Prachtige stralende foto’s, i love it! Bizar dat je al bijna op de helft zit! 😱 Wel een heel heel mooi vooruitzicht ❤

Esther -

Allereerst gefeliciteerd. Ik lees al jaren mee, maar reageer nooit, maar nu moest ik wel….Wauw Martine je ziet er nog prachtiger uit als anders, je straalt helemaal! Waar is die mooie jurk van?

Romy -

Wat zie je er mooi en stralend uit! Leuk om zo een kijkje te krijgen in je eerste trimester. Die moeheid klinkt niet echt als een pretje, maar gelukkig heb je verder geen klachten gehad. Ik ben zo benieuwd of het een jongetje of een meisje wordt! Geniet lekker van de zwangerschap :)

Eveline Fleur -

Wat leuk om te lezen en wat zie je er prachtig uit zeg! Je straalt helemaal! Heel veel plezier bij de pretecho alvast!

Je hebt trouwens van die ‘oude vrouwen fabeltjes’ waarin wordt gezegd dat als je zin hebt in hartig dat je een jongetje krijgt en bij veel zin in zoet een meisje. Ik weet niet of dat zo is, maar het is wel heel leuk om allemaal aan te horen hihi.

Inez -

Pijnlijk die opmerking over wel of niet een miskraam krijgen. Ook wanneer je je hartstikke goed voelt en er positief instaat en je zeker bent dat alles goed komt kan het misgaan.

Ingrid -

Ik geloof niet dat Martine bedoelt dat omdat zij zo rotsvast in zichzelf vertrouwde zij dáárom geen miskraam heeft gehad of uberhaupt suggereert dat het zo werkt. Zoals ik het lees en begrijp heeft ze intuïtief aangevoeld dat het goed zat en bedoelt ze juist dat ze daarop, op haar intuïtie, mag vertrouwen. In dit geval ging het om een goed eerste trimester van een zwangerschap, maar intuïtief iets aanvoelen kan natuurlijk voor heel veel meer dingen, mensen of situaties in het leven opgaan en is in mijn ogen en ervaring ook iets anders dan gewoonweg “vertrouwen”.

Marjolein -

Ik denk inderdaad ook dat Martine dit bedoelde. Ik voelde me bij mijn eerste zwangerschap helemaal niet zeker… en kreeg uiteindelijk bij 9,5 week een miskraam. Toen ik daarna weer zwanger werd voelde het heel anders, ik voelde dat het goed zat. Ik had ook geen angst voor een miskram oid. Ik had ook heel sterk het gevoel dat ik mijn intuïtie moest volgen. Dit klopte ook!

Jolanda -

Ik hoop dat ik gewoon een hele slechte intuïtie heb, want ik ben doodsbang geweest voor een miskraam. Mijn dochter is inmiddels 7 maanden oud, maar ik heb totaal niet van mijn zwangerschap (die toch echt makkelijk was) genoten omdat ik zo angstig was om haar te verliezen. Dit werd ook echt pas wat beter na 24 weken bij mij.

Martine -

Wauw Ingrid wat verwoord je dat mooi zeg. Precies zoals ik bedoel, spot on. Ik had het niet beter kunnen opschrijven.

En Inez, ik kan me ook heel goed voorstellen dat het je raakt als je zoiets leest en net datgene er uit pikt wat je raakt. Ik ken je situatie niet, maar ik stuur je in ieder geval heel veel liefde toe voor hetgeen waar je doorheen gaat/bent geweest.

Annemiek -

Je ziet er echt prachtig uit, altijd al, maar nu straal je extra :)

Curly Creative -

Hahaha kindersurprise ei, lig dubbel hier. Wij vonden het ook super spannend maar wisten t door de nipt al eerder dan de 20 weken. We gingen daarvoor naar Brussel. Ik wilde zeggen dat ik je er echt prachtig uit vind zien. Dat gestreepte jurkje staat je heel goed. Je straalt. Geniet van alle mooie momenten lieve Martine. Heb je baby al gevoeld? Heb net weer mogen genieten tijdens t wakker worden

Liefs

Martine -

Haha ja Willemijn en ik noemden het maar kindersurprise-ei. Omdat ik zelf het sterke gevoel heb van een ‘haar’ noem ik haar nu dus Miep zo nu en dan.

Ik weet het niet helemaal zeker of ik het al gevoeld heb. Ik denk dat ik het 1x in de vakantie voelde, maar moeilijk om te zeggen! Dus als dat zo was, dan voelde ik dat nog wel heeeeel lichtjes. Ben benieuwd wanneer ik het met zekerheid kan zeggen!

Curly Creative -

Haha. Dat word vast snel duidelijker. Bij mij begon het met het voelen van plopjes en gekriebel. Nu is het met 26 weken echt heel erg duidelijk en ga ik ook verschil in bewegingen voelen. Wij noemen haar tot nu toe Bepje. Weet zeker dat we ons anders gaan verspreken 😀

Susan -

Je ziet er prachtig uit Martine!! Je straalt helemaal.

Michelle -

Wauw! Martine, wat staat het je ontzettend goed. Je hebt echt een glow en je straalt! Prachtige foto’s en een heel mooi beginnend buikje!! Mag je heel erg trots op zijn!

Ik hoop dat er veel zwangerschapsartikelen van je online komen, want wat vind ik het heerlijk om dit te kunnen volgen!

Je ziet er echt prachtig uit!!!!!!

Jana -

Gefeliciteerd met je zwangerschap, Martine! Je ziet er prachtig uit, je STRAALT echt!! :-)

Neverdullmoments -

Leuk geschreven! En wat straal je op die foto! Ben benieuwd wat er in de kindersurprise zit haha!!

Kelly -

Wat een mooie foto’s en wat fijn dat je buiten de moeheid geen klachten hebt gehad. Ik ben benieuwd naar het geslacht !

Wendy -

Wauw wauw wauw. Je ziet er prachtig uit meis! X

Rebecca -

Ah wat zie je er prachtig uit. Je straalt helemaal! En wat een prachtige foto’s, nu kan Willemijn buikfoto’s maken 😉

Dionne -

Wauw wat zie je er mooi uit! En zo lekker bruin ook haha! Geniet er van, je hebt het verdient 😊

Marije -

Wat een mooie 16 weken foto. Je straalt aan alle kanten.

Reageer ook