Getrouwd!

Wow, ik heb volgens mij nog nooit zoveel likes gehad op Instagram toen ik een foto plaatste met onze trouwringen en de tekst “Just got married”. Zo tof om te zien. Ik ben ‘s avonds op 30 april getrouwd in Las Vegas bij Little Church of the West. Dit is hoe ik het beleefd heb!

Maar eerst…

…moet me iets van het hart. Er was veel verbazing over het feit dat we met zijn tweeën gingen trouwen zonder familie en vrienden in Las Vegas. Op artikelen die ik schreef op 2WMN, maar ook in persoonlijke berichten op Twitter en Instagram. En die persoonlijke berichten waren best ongezouten. En daar verbaasde ik me dan weer over. Ook leerzaam, want zo blijkt maar weer wat voor beeld er heerst over trouwen. Dat er meerdere wegen naar Rome zijn, gaat er niet bij iedereen in. “Trouwen doe je toch met je familie en vrienden? Dat hoort!” “Fijn dat jij het op deze manier leuk vindt, maar ik vind het best wel sneu…” “Ik snap niet dat je zo uit gaat pakken op zo’n dag, terwijl je maar met zijn tweeën trouwt.”

Het doet me denken aan deze quote: “You can’t please everyone. You are not a jar of Nutella.” Daar moest ik zo om lachen.

Maar dat soort reacties vind ik pijnlijk om te horen. Niet omdat ik daardoor twijfelde over mijn keuze, want de beslissing om het zo te doen was zeker de juiste. Het raakt me, omdat ik het zo jammer vind dat er over bepaalde onderwerpen zo’n tunnelvisie bestaat en het staat haaks op mijn visie in het leven die ik graag uit wil dragen. Dat mensen zichzelf niet wat meer open kunnen stellen, zich in kunnen leven in een ander en bovenal dat dit soort reacties weer andere mensen onzeker kunnen maken om beslissingen te nemen die echt bij hen passen ondanks hoe de omgeving reageert. Dat vind ik erg en dat raakt me. Want ja, ook dat soort reacties kreeg ik persoonlijk binnen. Dat er vrouwen waren die me inspirerend en moedig vonden dat ik het deed zoals ik wilde, dat ze dat graag zouden willen voor zichzelf en hun verlangens ook wat meer durfden uit te dragen. En dat is waarom ik het hier toch over wil hebben in dit artikel, om anderen te inspireren hun weg te volgen en het negatieve om te buigen naar iets positiefs en krachtigs.

Dit deed me juist alleen maar weer meer beseffen en voelen hoe ik 1000% achter de volgende boodschap sta, dus de oordelen van anderen hebben me zeker weer wat gebracht. Zelfs van iets negatiefs, kun je wat leren. Eigenlijk, juist van iets negatiefs kun je vaak leren. Het geeft me weer een ingang om op deze manier anderen weer kracht te geven over waar ik voor sta in het leven dus bedankt!

Echt, doe alles maar dan ook alles in je leven, zoals het voor jou goed voelt. Dat niet iedereen het er mee eens is, daar ga je hoogstwaarschijnlijk mee te maken krijgen. Maar laat het je alsjeblieft niet zo dusdanig beïnvloeden dat je de verwachtingen van anderen waar gaat maken en daarmee jezelf onder de deurmat schuift. Dat verdien je absoluut niet en daar ben je veel te waardevol voor. Jij bent een uniek mens met een uniek pad en ik hoop van harte dat je die volgt en niet links of rechts gaat doordat anderen dat om een of andere reden van jou verwachten. Leef vanuit je hart. Einde rant, haha!

Getrouwd!

De Grote Dag! Ik was wel een heel klein beetje zenuwachtig en naarmate de tijd vorderde, werd dit alleen maar meer haha! We checkten ‘s middags in bij het Bellagio. Een prachtig hotel en wat mij betreft perfect voor onze trouwdag. We hadden de kamer al een tijdje terug betaald, maar eenmaal bij de incheckbalie vroeg de dame die ons hielp of we niet wilden upgraden naar het penthouse. We keken elkaar aan, twijfelden welgeteld 10 seconden en besloten: ‘Ah fuck it, laten we het gewoon doen en genieten!’ Hele goede beslissing kan ik je vertellen.

Dit was het perfecte tafeltje om mezelf op te maken en mijn haar te doen. Heerlijk. Ik heb hier van 15:30 tot 18:00 mijn tijd heerlijk rustig doorgebracht met optutten en ondertussen pizza eten. Dat was zeker even genieten, ik word altijd rustig als ik mijn make-up doe. Ik vond het ook zelfs mooier uitgepakt dan in mijn make-up video en ik heb volgens mij weer totaal andere kleuren gebruikt voor mijn ooglook. Ik wist dat dat zou gebeuren, haha!

Als twee blije kinders gingen we met de lift naar boven naar de dertigste etage. Wat een belachelijk grote kamer, we wisten niet wat we zagen. Geweldig! Er zaten maar liefst twee grote badkamers in, drie wc’s, een hele grote woon- en slaapkamer en een keuken met bar. Je kon werkelijk waar alles met een afstandsbediening bedienen, ook de gordijnen. En ik zag allemaal leuke, gezellige hoekjes met vaasjes of een kleinere loungebank. Je kon ook dingen als oesters en kaviaar bestellen voor een groep van 20 man. Daar zal ongetwijfeld veel gefeest worden!

Jorrik hielp me met mijn jurk. Mijn nagels pasten er trouwens zo goed bij, dat had ik nog niet gezien maar de kleur kwam zowat overeen met de jurk. Ik voelde me in ieder geval een heel mooi prinsesje en ik kreeg kriebels in mijn buik toen ik Jor in zijn mooie zwarte pak zag. Op dat moment werd ik wel steeds iets zenuwachtiger en ik moest ook nog eens door het casino heen lopen om naar buiten te komen. Van die gedachte werd ik al helemaal verlegen. Maar…dat was zo leuk! Veel mensen klapten, joelden, gaven complimentjes en feliciteerden ons. Alsof je samen even een rode loper momentje had, zo gaaf! En moeders met hun dochtertje op de armen die naar mijn jurk keken en achter ons aan liepen: ‘Look, it’s a princess!’ You look beautiful! Love your dress! Love your tiara! Those shoes!’ Complimenten te over. Nee, dat vergeet ik niet meer, wat een ervaring was dat alleen al.

We waren lekker op tijd voor onze ceremonie. Het personeel bij Little Church of the West is top, heel hartelijk en ik voelde me helemaal op mijn gemak. Ik vond het ook heel erg leuk dat we in de tuin van Little Church of the West getrouwd zijn, terwijl de zon onder ging. Het geven van het jawoord en het uitwisselen van de ringen was een prachtig intiem en emotioneel moment. Ik moest net niet huilen van geluk. Ik voelde me zo verbonden op dat moment. En ik vond het ook heel mooi dat de ceremonie in het Engels was, dat leek wel nog meer binnen te komen. Bijvoorbeeld zo’n zin als: “I’ll pray for you today and may your love always be eternal!” Ik kan er nu nog om huilen zo mooi!

En dan…dan ben je opeens getrouwd! Heel wonderlijk en toen ik later aan Jorrik vroeg tijdens de vakantie: ‘Voelt het nu voor jou ook anders?’, zei hij: ‘Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo was.’ Dat was voor mij dus ook zo en grappig genoeg had ik dat helemaal niet verwacht. Dat trouwen die bijzondere en liefdevolle band nog meer zou versterken. Ik kan niet uitdrukken in woorden hoe blij ik ben dat we nu getrouwd zijn, het lijkt wel of mijn liefde voor deze man nog dieper is geworden terwijl dat al heel diep zat. Ik zit dan ook op een roze wolk en ben heel erg gelukkig.

Na de ceremonie gingen we terug naar het Bellagio. We aten daar bij restaurant Lago, deze zit in het Bellagio met uitzicht op de bekende fontein van Bellagio en dit deel van Las Vegas. Tja, what can I say? Geweldig toch? Heerlijke cocktails, lekker eten en genieten van elkaar als man en vrouw. Man en vrouw, bizar! En onze telefoons stroomden ondertussen over van de felicitaties en complimentjes van onze familie en vrienden die allemaal de wekker hadden gezet en al vroeg op waren. Heerlijk al die liefde!

Daarna zijn we naar onze kamer gegaan en hebben we lekker gebubbeld met een bruisbal die ik bij Lush had gekocht waar hartjesconfetti in zat. We hebben een ontzettend leuke, mooie en speciale dag gehad en ik zou het zo weer op deze manier doen met zijn tweetjes. Ik wist niet wat ik kon verwachten van trouwen in Las Vegas, maar ik kan nu zeggen dat mijn trouwdag fantastisch was en ik van iedere seconde heb genoten. Love is in the air!

190 reacties

Pim -

Wat zie je er prachtig uit in je jurk. Liefde is intimiteit en daarom vind ik het heel passend juist met zijn tweetjes te vieren. Waren jullie dan ook elkaars getuigen? Laat anderen maar praten, het is helemaal aan jullie hoe jullie dat willen vieren, toch? Proficiat!

Dirk -

Wat heerlijk om te lezen hoe jullie je eigen ding doen!
Van de week sprak ik mijn oma die getuige was bij het trouwen van mijn oom, en die trouwde ook enkel met z’n tweetjes en met de getuigen erbij dan.

Van harte!
Dirk

E -

Lieve Martine,
Ik lees dit bericht een stuk later, maar ik wil je alsnog feliciteren met jullie huwelijk. Jullie zagen er beide prachtig uit!
Ik wil graag reageren op het eerste stuk van je artikel. Twee jaar terug kreeg ik een relatie en vanaf het begin waren we ergens heel duidelijk over: samenwonen en kinderen graag, maar trouwen hoefde absoluut niet! Tot we de praktische voordelen zagen: makkelijk met kinderen, zelfde achternaam, handig bij het kopen van een huis… Langzaam begon het idee bij ons allebei te groeien en ineens waren we trouwplannen aan het maken. Er was één ding dat ik vooral erg lastig vond: de gastenlijst. Ik wilde geen grote bruiloft, omdat ik niet in het middelpunt wil staan, ook niet voor één dag. Honderd(en) mensen hoefde ik dan ook echt niet bij deze dag aanwezig te hebben. Maar toen begon het probleem: waar trek je de grens? Uiteindelijk hebben we een selectief groepje mensen uitgenodigd, maar wel met de nodige gevolgen: heel veel scheve gezichten. Nu bijna een jaar na het trouwen zijn er nog steeds familieleden (tantes vooral) die me het liefst mijden en achter mijn rug vervelend praten, omdat ze niet waren uitgenodigd. En dat terwijl het niets persoonlijks was: ik wilde de dag gewoon heel klein en intiem vieren, met hooguit twintig mensen.
Achteraf had ik het willen doen zoals jullie hebben gedaan: trouwen met z’n tweeën. Geen gedoe met een gastenlijst, geen scheve gezichten, maar gewoon een bijzondere dag met z’n tweeën beleven. Dit was (denk ik?) niet de reden achter jullie bruiloft zonder gasten, maar ik geef jullie groot gelijk! Trouwen doe je voor elkaar en met elkaar, de rest is bijzaak.
Liefs,
E.

Maris Maria Renne -

Hi Martine!

Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Ik vind je jurk prachtig, je straalt echt! Mooie kleur, mooie fit: prachtige bruid!
Stiekem ben ik wel een beetje jaloers, omdat de invulling van jouw huwelijk precies zo is als ik het voor mezelf voor ogen zie: met z’n tweetjes in Vegas. Alleen zou ik dan nog de voltrekking laten doen in een tacky Drive in (in een roze Cadillac) door een slecht verklede Elvis :-)
Helaas vindt mijn vriend dit geen leuk plan en hebben we ietwat andere ideeën over hoe onze bruiloft eruit zou moeten zien.
Nou hebben we (vooralsnog) geen trouwplannen, maarrrrr: ben het helemaal eens met wat jij in dit artikel zo goed hebt verwoord. Het is mijn/onze dag en ik ga niets doen omdat het ‘hoort’ of om andere mensen te pleasen.

Ik hoop dat je nog veel zal nagenieten van je trouwfoto’s en mooie herinneringen en ik wens je een fijne en gezonde zwangerschap toe.

Groetjes, Maris

Neverdullmoments -

Volgens mij lees ik dit nu al voor de derde keer, wat een ontzettend heerlijk, liefdevol artikel is dit toch!

Lise-Lotte -

Van harte; met jullie huwelijk en klein geluk op komst. Wat een mooie tijd…! Een reden om ook eens te reageren. Ook omdat ik weet wat je bedoelt; ik ben zelf in 2011 getrouwd in Las Vegas. Wij trouwden in de heavenly bliss chapel; de dag en avond van ons leven. Samen genieten van ‘het moment’, na afloop ijsjes in Venetië en champagne onder de Eiffeltoren 😉 Je bracht me even terug toen ik dit las. Het is echt geweldig hoe je ons mee laat genieten. Alle goeds en veel geluk. En knap hoe je van een oordeel waar je in 1e instantie niks mee kunt, anderen inspireert om iets positiefs te doen: “Je eigen hart volgen”. Als ik dat over kan brengen op ons ukkie, dan ben ik al erg blij. Liefs

Gillian -

Prachtkoppel!!!! You go girl, met je levenslust.

Elvera -

Hoi Martine,

Ten eerste dubbele felicitaties voor jullie huwelijk en met de kleine spruit.
En dan jou man, wat een leuke vent om te zien hoor ik snap je wel haha. Mooie foto`s ook!! Geniet ervan samen en liefde is een werkwoord en laat de rest maar kletsen.

Lotte -

Wauw Martine, ik vind je echt een prachtmens! Ik vond het echt de moeite waard om te vermelden dat ik het geweldig vind hoe jij in het leven staat, ik bewonder je erom. Ik gun je alle geluk!

aspasiaa -

Wat een kracht en wat een pracht :-) Love is what you make of it!
Prachtig en mooi, van harte Gefeliciteerd.

Annette -

Lieve Martine,

met een grijns van oor tot oor geniet ik met jullie mee: met jullie huwelijk, je zwangerschap en t feit dat je ervoor kiest om de regisseur te zijn van je eigen leven. Gefeliciteerd mooi mens!

Eva -

Allereerst: een welgemeende proficiat met je huwelijk en je toekomstige kleine spruit (wat was ik verschoten toen ik vandaag de video op youtube zag, maar zo ontzettend gelukkig voor jou) !
Ik vind het echt erg dat je zo een nare opmerkingen kreeg over het feit dat je besloten had om in Las Vegas te trouwen en er een intiem moment van te maken met enkel jezelf en je man. Ik heb niets dan verwondering voor jullie dat jullie dit zo gekozen hebben en dat je ingaat tegen wat zoveel anderen als de norm beschouwen: een groot huwelijk met veel familie en vrienden. Je tekst aan het begin van deze video heeft me dan ook echt ontroerd. Ik ben een persoon die zich al jaren erg veel aantrekt van wat anderen denken van wie ik ben en wat ik doe. Zo erg zelfs dat ik in een depressie beland ben en in therapie ben. Ik leg de lat voor mezelf veel te hoog omdat ik altijd denk “wat zullen anderen denken” “ben ik wel goed genoeg voor anderen”, en zo leven is niet vol te houden, je twijfelt aan jezelf, aan alles wat je doet en je bent werkelijk doodongelukkig omdat je uiteindelijk enkel een persoon in de spiegel ziet die “toch voor niemand goed genoeg is” Super dat jij het zo hebt gedaan en dat je blij bent dat je gekozen hebt om het te doen op jullie manier en ik hoop met heel mijn hart dat ik ook ooit zo een keuzes kan maken, keuzes die niet langer beïnvloed worden door wat ik denk dat anderen verwachten. Geweldig inspirerend en mooi artikel ! Liefs

Eva -

*je tekst aan het begin van dit ARTIKEL, oeps !

carolien -

Wat een mooie foto’s! Veel geluk samen! En trek je niks van de reacties aan. Die kreeg ik ook hoor. Ben op Kreta getrouwd, maar dat begrepen sommigen ook helemaal niet. Maar het is toch jullie dag? Dus niks van aantrekken!

yvonne -

Heerlijk om al die foto’s te zien. En ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat mensen zo bot en ongevraagd hun mening moet geven op social media. Toen ik het leuke nieuws voorbij zag komen dacht ik alleen maar: wat ontzettend leuk voor hen! Het is toch van de gekke dat je dingen moet doen omdat het zo hoort?! Gewoon doen waar jij blij van word. Dat is het belangrijkste. En de Nutella quote vond ik ook erg grappig. Ik lust namelijk geen nutella 😉

Anita te Gussinklo -

Wauw, wat een plaatje(s) van harte Gefeliciteerd met jullie huwelijk.

Yvonne -

Zoveel mensen, zoveel wensen! Zeker als het op trouwen aan komt! En de een zijn wens is de ander zijn wens niet. Iedereen is (gelukkig!) vrij om de dag zo vorm te geven als hij graag wil!
Super dat jullie de dag hebben gehad die jullie zo graag wilden! :)
Héél hartelijk gefeliciteerd, lieve Martine! Jullie staan overduidelijk te genieten op de foto’s en dat is het allerbelangrijkste! Geniet lekker na samen!

kIM -

Wat een plaatje zijn jullie, jullie stralen deze post uit!
Enne hulde voor hoe je het aangepakt hebt en trouw aan jezelf bent gebleven, trouwen doe je niet voor anderen, maar voor jezelf en je geliefde <3 Geniet ervan!

Mare -

Van harte gefeliciteerd Martine. Wat leuk om Jorrik te zien! Ik ben ook heel blij voor je dat je vanuit je familie steun hebt gekregen het zo te doen. Dat heb ik helaas weleens heel anders gezien in mijn directe omgeving.

Lien -

Lieve Martine & Jorrik, ik hoop dat jullie met volle teugen genoten hebben van deze mooie dag! Wat zien jullie er prachtig en intens gelukkig uit op de foto’s. Mooi om te zien! Eneuh, highlighter on fleek hoor! Love it! 😀

Eva -

Lieve Martine,

Wat een heerlijk verhaal van júllie prachtige dag. Met de nadruk op jullie, want jullie zijn getrouwd op de manier die voor jullie het beste voelde en daar heeft niemand wat over te zeggen! Je was een prachtige bruid en jullie zijn een mooi stel.

Gefeliciteerd en heel veel geluk voor de toekomst!

Gh -

Beste Martine,
Wat zijn jullie een prachtig koppel! Het ziet er naar uit dat jullie ontzettend genoten hebben en dat is het allerbelangrijkste. Wat een vervelende mensen die altijd iets te zeuren moeten hebben (Het ergste is nog dat ze meestal jaloers zijn) Je bent een prachtige bruid, in een prachtige jurk, in een prachtige locatie en met een pracht man. Hopelijk kunnen jullie er jaren later nog met veel plezier op terug kijken. Negeer alle negatieve reacties en focus je op de positieve reacties. Het is jullie sprookje dus je mag het verhaal schrijven zoals je wilt. En indien ik ooit een man zou vinden waar ik mee zou trouwen dan gaat mijn voorkeur ook zeker uit naar een kleine intiem bruiloft. Het lijkt me vreselijk als je je de hele dag druk moet maken om andere mensen en daardoor je geweldige echtgenoot uit het oog verliest. Nog heel veel geluk samen gewenst! Xx

homeofdaisies -

Wat een prachtige foto’s van jullie en wat zien jullie er geweldig uit! Nogmaals gefeliciteerd! En vooral lekker doorleven en de dingen doen waar JIJ en je man gelukkig van worden <3 liefs Daisy

Sandra -

Hey Martine,
Van harte gefeliciteerd! Ik weet niet of het helemaal klopt, maar ik heb het gevoel dat jij de laatste tijd steeds meer gaat voor wat je zelf wil en dat je doet waar jij gelukkig van wordt, ongeacht wat anderen denken. Dat is mooi om te zien. Veel geluk samen!

Anna -

Gefeliciteerd!
Jullie zijn op de manier gerouwd hoe wij ook willen trouwen

Marthe -

Echt een dikke proficiat aan jullie allebei! Jullie straalden echt! Ik wens jullie dan ook nog een zalig liefdevol leven samen xx (een stiekeme lezer 😉 )

Julia -

Wauw wat zien jullie er prachtig uit! En wat ben je een inspiratiebron!
Wij hebben het ook wel eens over trouwen maar dat hele feest willen wij helemaal niet terwijl de iedereen om ons heen dat juist wil. Maar je zit met gescheiden ouders, die niet met elkaar kunnen en blabla..
Dit lijkt mij juist de allermooiste manier.
Met de liefde van mijn leven, onze liefde vieren, met zn 2en! Top!
Van harte gefeliciteerd en nogmaals, wat zien jullie er prachtig uit!

Annemijn -

Gefeliciteerd!!
Eigenlijk moet ik studeren, maar ik zit nu al een paar minuten helemaal weg te zwijmelen bij dit artikel! Wat een onwijs romantische huwelijksdag hebben jullie gehad. Ik volg jullie al jaren en toen ik naar beneden scrolde en de mooie trouwfoto’s zag, werd ik daar zo blij van! Jullie zagen er prachtig uit en inderdaad, wat een knappe man heb je!
Ik wens jullie al het geluk van de hele wereld toe!

Nora -

Kriebels in m’n buik! Wat een prachtig artikel en wat ontzettend fijn dat het nog bijzonderder was dan verwacht, Martine. Nogmaals gefeliciteerd, en heel erg veel liefs <3.

Roos -

Moooi! van harte, precies zoals ik het ook zou willen doen. Hebben net een huis gekocht dus maar even flink sparen voor de reis naar Las Vegas haha.

Goed van je dat je de nare reacties toch benoemd. Je kan beter erkennen dat ze er zijn en zeggen dat je het niet tof vind, dan ze negeren. Mensen gebruiken te vaak ‘the golden rule'; Behandel een ander zoals jij ook behandeld wilt worden. Ik vind dat we meer ‘The Platinum Rule’ moeten gebruiken; Behandel een ander zoals zij behandeld willen worden. Het lijk mij vanzelfsprekend dat jij niet wilt horen dat mensen deze manier van trouwen niet goed vinden. Mensen zeggen het dan toch want; ik zou het niet erg vinden als mensen dat tegen mij zeggen. Maar boeien wat een ander denkt, JIJ trouwt. Dit is jullie leven, jullie manier, jullie relatie.

Wees er trots op! Jullie zien er prachtig uit. Veel geluk in de toekomst!

Annabel -

oef wat een verschrikkelijk ordinaire smaakloze jurk… Je make-up is daarentegen wel prachtig gedaan!!:-)

Gab -

wauw wat is dit een nare opmerking zeg, lijkt mij dat jij dit ook niet leuk zou vinden om te horen. smaken verschillen.. 😉

Jackelien -

Wow, cursusje onaardig doen in de pocket zeker? Niemand (behalve jezelf misschien) wordt er beter van als je zo’n sneer geeft, zeker als het gaat over zoiets waardevols en persoonlijks.

Ik vind je een prachtige bruid Martine, je straalt!!

Marga -

Annabel, je hoeft niet altijd uit te spreken wat je denkt hé? Dit is zo onzettend zinloos….misschien ben je nog erg jong en leer je dit nog. Dat hoop ik voor je, anders is het gewoon sneu zo’ n reactie!

Wat zie je er geweldig uit lieve Martine, jullie beide trouwens. Jullie stralen en het geluk spat er vanaf, de jurk is geweldig en past echt zo goed bij je..jullie zijn een plaatje samen en ik wens jullie alle geluk van de wereld!!

Danique -

Wat een mooie foto’s en wat zag je er prachtig uit! Heel erg veel geluk samen!<3

Wendy (B) -

Een heel dikke proficiat voor jullie 2 :) !

Suzanne -

Zooooo moooooi! <3 <3 <3 Jullie allebei! Nogmaals van harte lieve Martine! xx

Ingrid -

Van Harte, ik heb je mooie artikel met kippenvel gelezen!!
Verder wil ik zeggen; Herkenbaar! En eigenlijk zo jammer dat je zo’n leuk bericht zo treurig moet beginnen.
Wij hebben ook voor onszelf gekozen, maar weer heel anders dan hoe jullie t hebben aangepakt. Trouwen zonder familie, wel met een klein groepje vrienden. In een prachtige jurk in een prachtige stad. Met een limo naar het stadhuis. Overnachten in een bruidssuite…. en een maand later iedereen uitgenodigd op mijn verjaardag in een zaaltje om het te vieren. Los van verdrietige reacties van familie die ik me echt kan voorstellen, waren er ook vooral mensen die maar niet teveel zeiden…. en ook dat is niet fijn. Ik heb me altijd vastgehouden aan wat wij belangrijk vonden. Wilde ik een mooie jurk? Ja? Dan doen we dat ook gewoon! Limo? Doe eens gek! En wat heb ik genoten van onze dag! Je trouwdag is een dag voor jullie 2. Hier ga je nog lang met een goed gevoel op terugkijken hoor!
Vele geluk gewenst.

roos -

Van harte gefeliciteerd!!
Stiekem vind ik het allerleukste dat ik door dit artikel eindelijk een beeld heb bij hoe Jorrik eruit ziet, ik kan zeggen ik snap dat je daar mee getrouwd bent :p

Veel geluk, liefde en gezondheid toegewenst ❤

Felicia -

Gefeliciteerd! Ik vind deze manier eigenlijk superleuk 😀 zo samen heerlijk

Lori -

Lieve Martine,

Normaal gesproken reageer ik nooit en lees ik altijd stilletjes mee, maar hier moet ik natuurlijk even op reageren. Je bent een enorme inspiratie en wat een prachtige dag moeten jullie samen gehad hebben! Ik wens jullie alle geluk en veel liefde, en wat zagen jullie er stralend uit. Liefs

Ester -

Hoi lieve Martine,

Zo te lezen heb je optimaal genoten van jullie bruiloft, wat heerlijk om te lezen! Ik heb je er eerder al een berichtje over gestuurd, wat heerlijk dat je zo enthousiast bent en je stráált van de liefde. En dat je kiest voor wat júllie willen, inderdaad, laat de rest maar kletsen. Ik hoop dat de negatieve reacties geen smet hebben gelegd op deze dag, maar zo te lezen heb je het naast je neer kunnen leggen. Wat was je mooi, práchtig! Geniet van elkaar en van jullie liefde. Dikke kus, Ester

N -

Ik ben iemand die heeft gezegd dat ik niet snap waarom je zo groots uitpakt als je met z’n tweeen gaat doen. Niet hier in de comments, want dit is jouw plek, maar wel ergens anders.

Ik vind het best lastig dat ik dan kennelijk niet open sta voor andere mensen en me niet in kan leven. Er werd me ook verweten dat ik mijn beeld van mijn ideale bruiloft op zou dringen, of veel zou geven om hoe het hoort. Laat 1 ding duidelijk zijn: ik wil überhaupt niet trouwen en ik geef al helemaal niets om hoe het hoort (Ok dat zijn 2 dingen).

Dat gezegd hebbende, bij een bruiloft “horen” of (“passen”, “komen vaak voor”) bepaalde rituelen. Sommige van die rituelen heb jij meegenomen in je bruiloft: vrijgezellenfeest, jurk uitzoeken, pak, speciaal haar, trouwschoenen. En bij die rituelen “horen” vaak ook andere mensen. Getuigen. Je ouders. Ik noem maar wat. Ik vind het contrast daartussen, de hele boel zeg maar, en het dan aan ‘niemand’ kunnen laten zien heel groot. Voor mij zou t voelen alsof ik een heel groot feest geef en er niemand op komt dagen. Alsof ik rituelen (jurk etc) wel belangrijk vind maar uiteindelijk toch “alleen” ben (uiteraard wel met partner). Een bruiloft en alles wat daarbij “hoort” vier je meestal met anderen. Als ik dan wel alles wat erbij “hoort” zou hebben, maar niet die anderen, zou ik me erg alleen voelen. Door het contrast.

Betekent niet dat ik niet snap dat mensen een kleine, eenvoudige bruiloft hebben. Ik heb het puur over het contrast tussen de hele traditie – en dan niet de traditie van gasten. Ik zou de gasten missen. Juist door de opsmuk. Niet omdat ik niet snap dat je met zn tweeen wil trouwen.

Ik heb geprobeerd dit zo voorzichtig mogelijk te uiten, want nogmaals, ik ben niet iemand die veel waarde hecht aan hoe het hoort. Ik ben wel een gevoelsmens, en voor mij voelde het zo. Ik hoop dat je daar begrip voor hebt.

Verder vind ik het heel fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad, veel geluk gewenst!

Madelon -

De keuze van een mooie trouwjurk en trouwlocatie etc, dat kies je als stel omdat je er een onvergetelijke en mooie ervaring van wilt maken. Ongeacht of er veel of weinig mensen komen.
Jouw opmerking dat je niet begrijpt dat de “opsmuk” niet gezien wordt als er geen gasten komen en dús niet nodig is als er geen gasten komen, raakt mijn inziens kant nog wal.

Ris -

Ja hoor, je gaat hier gewoon nog even lekker door. Volgens mij was het vrij duidelijk dat de meeste mensen deze opmerking en jouw mening hierover niet kunnen waarderen, en al helemaal Martine niet, lijkt me, onder een blogpost over HAAR trouwdag. Waarom als het onderwerp en jouw mening al ruimschoots is uitgemeten, en die mening je absoluut niet in dank wordt afgenomen, besluit je om dan nog een keer te reageren? En dan al helemaal onder deze blogpost? Ik vraag me af of je denkt dat Martine oprecht geïnteresseerd is in jouw mening over haar bruiloft en de shit die jij daarvoor over je heen kreeg. Waarom moet je juist onder een mooie blogpost over haar trouwdag toch nog even je piesje doen?

N -

Wauw, dit heb ik echt niet verdiend. Ik ben hartstikke respectvol en wil alleen meegeven dat als je een bepaalde mening hebt, dat niet per se betekent dat je je niet in kunt leven of heel veel waarde hecht aan wat hoort. Martine is daar kennelijk mee bezig, denkt daar over na, vandaar. Ik reageer op haar verhaal over de reacties die ze kreeg. Zo gaat dat.

Ik leg dat op een normale toon uit, jammer dat jij dat niet kunt.

aspasiaa -

Ik vind jouw toelichting netjes en eerlijk geformuleerd, geheel vanuit jouw gevoel. En daar is niks mis mee om dat ook te mogen delen op een respectvolle manier. En dat heb je gedaan.
En, helaas daar zitten ook weer een hoop mensen niet op te wachten, gezien de respons die je erop krijgt. Maar maak dat ook niet te persoonlijk.

Tessa -

In je bericht staat zo vaak het woord ‘ik’, dat ik me afvraag of je hier nu jezelf aan het verdedigen bent of dat je hier bent om Martine geluk te wensen. Wees blij voor anderen, met hoe gelukkig zij zijn, daar word je zelf ook vrolijker van dan je er zo druk om te maken.

Daisy -

Van Harte Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Heel veel liefde en geluk gewenst! Jullie zijn een prachtig stel😘

Laura -

Wat een prachtig stel zijn jullie. En wat een prachtige jurk. Heel veel geluk samen. Maar volgens mij komt dat helemaal goed 😍

Laura -

Wauw, wat geweldig! Mooie foto’s ook! En je hebt groot gelijk; je moet doen waar JIJ je goed bij voelt!

Anne Marie -

Gefeliciteerd! Prachtige bruid, fantastische locatie, veel geluk samen! Ik trouw over 6 weken, ook in Las Vegas, en ook alleen hij en ik 😉

Jenny -

Wauw!!! Wat een mooie stel! Gefeliciteerd hoor. Enne Tien…wat een knappe vent heb je 😉 Geniet ervan samen! Mijn grote dag is in Oktober 😀

Annemarie -

Wauw wat zien jullie er prachtig uit zeg! Echt super mooi, en de dag ziet er ook perfect uit. Fijn dat je zo genoten hebt, nog gefeliciteerd en al het geluk samen toegewenst! 💕

Emma -

Wauw, je zei dat je zelf net niet huilde van geluk, ik denk dat ik dat net voor je gedaan hebt. Wat een mooi idee is het van jullie om dat zo samen te doen. Het is jullie dag. Een prachtig artikel en ik hoop het allerbeste voor jullie

Jody -

Als bride to be is het eerste stukje te herkenbaar. Het lijkt wel alsof iedereen zijn mening wil doordrukken en voor je het weet heb je een dag bepaald door anderen, behalve wat je zelf wilt. Stoer dat je echt voor jullie droom gegaan zijn. Het is eraan te zien dat je een fantastisch avontuur gehad hebt.

Wij hebben bewust gekozen voor een groot feest met vrienden en familie maar het lijkt me ontzettend romantisch en intens om zo’n speciale dag enkel met jullie 2 te beleven. Je zag er alvast prachtig uit, ik ben helemaal verliefd geworden op je roze jurk! Een dikke proficiat voor dit nieuwe hoofdstuk in jullie leven.

Anne -

Lieve Martine,
Wat gaaf om te lezen hoe je deze dag en deze hele reis beleefd hebt. Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien hoe jij staat voor jezelf en jou mening. Jullie wilde dit zo, dus doen jullie het zo. Ik kan daar alleen maar heel veel bewondering voor hebben. Jullie stralen op de foto’s en als dit een voorbode is voor jullie huwelijk zal hij nog heel lang en gelukkig zijn.
Geniet van de heerlijke roze wolk waar je nu op zit en blijf zo staan voor jezelf en de keuzes die je maakt. Ik leer daar ook als mens weer heel veel van.

Geniet ervan en heel veel geluk samen!
Anne

Marie -

Wat een knappe vent!
Heel veel geluk Jorrik en Martine.

Nynke -

Wat klinkt het als een heerlijke dag lieve Martine! Je geluk spat er echt vanaf <3
Jammer dat er mensen zijn die hun mening zo hard willen delen en duidelijk maken. Alleen maar goed dat jullie je bij je standpunt hielden. Jullie zijn de enige twee die weten hoe je je perfecte trouwdag voor je ziet, niemand anders kan hier wat van zeggen.

Ik weet nog dat ik voor het eerst van bekenden hoorde dat zij samen in het buitenland gingen trouwen, zonder familie of vrienden. Toen vond ik het in eerste instantie ook een beetje gek, maar als ik hun foto's terugzie.. Volgens mij heb ik nog nooit zulke mooie, liefdevolle foto's gezien als van hen. Net als jullie foto's voel je gewoon de liefde. En dat is waar het om gaat!

Natascha -

Prachtig❤❤❤ hl

Merel -

Wat zagen jullie er prachtig uit! En wat heb ik genoten van jouw stukje over je eigen weg kiezen. Daar pinkte ik een traantje weg hoor! Zo waar, zo mooi geschreven. Ik ben momenteel bezig mijn eigen pad te kiezen en alhoewel het heel fijn en als thuiskomen voelt, merk ik dat ik inderdaad niet die pot nutella ben 😉

Valerie -

Prachtig! Alles… hoe je het verwoordt, de foto’s, de beschrijving van de mooiste dag van je leven. Je bent echt een inspiratiebron. En ik kan echt van je leren. Ik wens je alle geluk van de wereld en denk nog maar vaak met verliefde kriebels terug aan jullie trouwdag!

Bethlies -

Martine en manlief, van harte gefeliciteerd! Kippenvel bij het lezen van dit mooie bericht, dat je het op deze manier ook met ons wilt delen..! Ik wens jullie alle geluk toe, jullie stralen op de foto’s.

Anne -

Je ziet er prachtig uit! En niks aantrekken van de comments met “moet je met familie en vrienden doen” het is toch immers jou trouwdag? Zo te lezen heb je er volop van genoten en daar is waar het uiteindelijk om gaat!

Alie -

Leuk verteld! Weet je wat wel zo opvalt altijd aan jou artikelen? ‘Ik,ik, ik’ Grappig om dat verschil te zien in jou en Willemijn 😉

Charlotte -

Zo mooi! Een brok in mijn keel! Ik wens jullie al het mooist van de wereld

Anita -

Gefeliciteerd!! Wat een prachtig verslag van een onwijs prachtige dag! Jullie stralen onwijs en leuk om Jorrik te zien. Hier ook getrouwd in het roze en zelfs stiekem zonder familie, wel paar vrienden omdat die getuigen waren. Snap niet dat er zoveel commentaar gegeven is, heel erg bekrompen. Waarom moet je trouwen waar iedereen bij is. Het is toch een viering van jullie liefde voor elkaar, juist mooi om het dan zo samen te doen!

P. -

Wat zagen jullie er prachtig uit <3. Ik ben het helemaal met je eens dat je moet doen wat het beste voor jullie voelt. Je lijkt inderdaad op een prinses, en ook een beetje op een fotomodel op de foto rechtsboven haha. Trouwens leuk om Jorrik ook een keer in beeld te zien. Knap in pak :).

Anneke -

Prachtig! Van harte gefeliciteerd Jorrik & Martine!

Mariska -

Wat een leuke foto’s en inderdaad, leuk om eens een gezicht bij Jorrik te zien! :) Jullie zien er allebei prachtig uit en stralen enorm. Jammer van die sneue reacties ervoor, maar iedereen heeft zijn eigen voorkeur qua dingen. Als jullie het zo wilde vieren prima toch!

Martine -

Dit is precies de wijze waarop mijn vriend en ik ook willen trouwen.
Met z’n tweeën in las Vegas :-)
Dus ook zonder familie en vrienden.
Wij geven liever geld uit aan een mooie huwelijksreis dan zo’n bruiloft.
Uiteindelijk is het iets van jezelf en degene met wie je trouwt.
We zullen dan waarschijnlijk wel een feest(je) geven wanneer we weer terug zijn maar that’s it.
Ongelofelijk dat er mensen zijn die dat niet begrijpen en het nodig vinden andere mensen te veroordelen omdat die hun hart volgen……heel triest.

Alie -

Wow Martine! Van harte gefeliciteerd!
Je kunt trots op jezelf, en je lieve man zijn. Dapper dat je je eigen pad kiest. Daar kom je heel ver mee!
Geniet van elkaar!

Laura -

Gefeliciteerd! Kan mij voorstellen dat het een prachtige dag moet zijn geweest. Wat bijzonder ook om te lezen dat jullie gevoel ook echt anders is na het ja-woord :)

Patricia Rikken -

Wat waren jullie mooi op die dag! Echt geweldig. En weet je. Wij zijn stiekem getrouwd. Gnigni…Ik had geen zin in gedoe en wilde wel graag trouwen. We hebben een afspraak gemaakt bij de gemeente op de dag dat wij 20 jaar samen waren en op die zelfde dag kreeg iedereen een kaart in de bus waarin wij ons huwelijk verklapte. Ik had negatieve reacties verwacht maar we hebben alleen maar leuke reacties gehad en iedereen vond het bij ons passen. En zo was het ook en ik zou het zo weer doen. Jij had dan ook nog een geweldige jurk. Dat had ik niet maar wie weet als wij 5 kaar getrouwd zijn en dus 25 jaar samen. Mooie gelegenheid. Ook jouw tiara is prachtig. Die kun je heel goed nog dragen. Toch! Ik wens jullie alle geluk en een heel fijn leven samen!! Groetjes, Patricia

Mariet -

van harte gefeliciteerd Jorrik & Martine! het was op deze manier echt jullie dag!! ik hoop dat het echt een leuke dag was!

Denise -

Als eerste wil ik even zeggen dat ik je echt een powervrouw vind. Ik heb dit volgens mij al een keer gezegd, maar toch. Juist door te gaan trouwen op de manier hoe dat voor jullie het beste voelde, ook al wijkt deze manier af van de norm, motiveert zo veel andere vrouwen (en wellicht ook mannen) om dingen op hun eigen manier te doen. Mensen die zo heftig reageren zijn stiekem van binnen juist jaloers dat zij zoiets zelf niet durfde.

Je zag er echt prachtig uit, jullie stralen allebei zoveel geluk uit op die foto. Ik kreeg gewoon kriebels in mijn buik bij het lezen van het moment dat jullie door het casino naar buiten moesten.

Ik wend jullie samen heel veel geluk toe in de toekomst, jullie gaan gegarandeerd nog heel veel speciale momenten samen meemaken.

Een en al liefde voor jou Martine X

Renate -

Ik moet zeggen dat ik ook iemand was die bij jou aankondiging van jou manier van trouwen dacht: ” Huh? Wat een stomme manier”. Maar nu jij dit zo omschrijft en ik zie hoe erg je geniet lijkt het mij zo speciaal!! Je trouwt met zijn tweetjes OM zijn tweetjes te verbinden: wat hebben andere mensen daar mee te doen? Die kunnen later wel met jullie je bezegeling vieren: dubbel feest!!
Geniet van je wittebroodsweken!

Britt -

Oh wauw, ten eerste: wat zagen jullie er fantastisch mooi en geweldig uit. Je kan oprecht zien dat jullie heel erg stralen en genieten en helemaal opgaan in het moment. Heel veel geluk gewenst jullie samen. Ik vind ook vooral dat je je eigen hart moet volgen, het is juist goed dat je de ‘sleur’ als het ware doorbreekt (er is niets mis met andere bruiloften daarentegen hoor), gewoon op je eigen manier, het is jullie feest en jullie mogen het zelf inrichten!

linda -

Wauw, wauw, wauw. Meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen 😉
Het klinkt als een perfecte dag, en wat stráál je!!
Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen toen ik naar jullie trouwfoto’s keek, wat leuk ook dat Jorrik te zien is, heel mooi!

Manon -

Jorrik!! Je mag gezien worden, superleuke foto’s! Veel geluk

Nouria -

Klinkt heeeel mooi! Geniet er nog lekker van na! Gefeliciteerd en veel mooie liefdevolle jaren toegewenst!

Ellen -

Wow mooi! Wij zijn vorig jaar getrouwd met een boel familie en vrienden om ons heen. Een geweldige dag gehad! Maar zo samen met z’n tweetjes lijkt me ook heel speciaal!! Wat je omschrijft van het gevoel van man en vrouw zijn, dat beleefde ik na onze trouwdag ook heel sterk. Het voelt ZO verbonden!

Ilse -

Wow wat een leuk verslag en gefeliciteerd en goed dat je je eigen gevoel hebt gevolgd. (Wat ik dan wel weer jammer vind van zo’n bruidswinkel is dat ze bij de laatste pas de bovenkant bij je boezem niet mooi aansluitend hebben gemaakt maar ik zie altijd dat soort details)

Christa -

Wauw wat een prachtig verhaal, recht uit je hart!❤️
Ik heb zo veel respect voor jullie keuze om dit júist met zn tweetjes te doen in het gave Las Vegas! de liefde straalt van de foto’s af, jullie zijn een prachtig stel! Gefeliciteerd en heel veel geluk en liefde toegewenst!

Michelle Kaiser -

Omg Gefeliciteerd met jullie Huwelijk 💍👫. Ik wens jullie een ongelofelijk mooi en gelukkig leven samen toe. En wat zag je er prachtig uit Martine. En je man zag er ook prachtig uit in zijn pak. Lief dat hij nu wel even op 2WMN wilt staan. We zijn je dankbaar Jorrik. En je begin tekst; wat een rare reacties zeg. Ik neem aan dat jullie familie jullie juist waarderen om wie jullie zijn en ook de keuzes die jullie maken. En al die lieve berichtjes zeggen al meer dan genoeg: mensen die die reacties hebben geplaatst hebben geen idee waar ze over oordelen en je had het sowieso al uitgelegd. Dus heel veel geluk samen. En wat een prachtige foto’s van jullie samen. Lekker gezwijmeld bij je verhaal.

Anna Ubbing -

Hier een lezer die nooit reageert (wel heeeel vaak 2wmn bezoekt) , maar nu kan ik het gewoon even niet laten.. Als eerst van harte gefeliciteerd en veel geluk samen !! En jeetje wat kunnen mensen rot reageren over iemands geluk, waarom wil je iemands wens/geluk negatief maken of eigenlijk fout keuren ? Wie denk je dan eigenlijk wie je bent ?.. Heel goed dat je hier niks van hebt aangetrokken en gedaan hebt hoe jullie het samen voor ogen hadden !! Hier 1 jaar getrouwd en onze dag was precies zoals wij dat voor ogen hadden en het was een geweldige dag vol liefde !

Kylie Schoonbrood-Schings -

wauw wat zijn jullie prachtig! ben stiekem jaloers op jouw jurk <3
maar precies wat jij schrijft, er zal altijd commentaar; no matter hoe je het doet. ik ben zelf vorig jaar juni getrouwd. samen besloten het klein te houden zodat we wat meer geld uit konden geven aan een huwelijksreis. zo gezegd, zo gedaan! maar ondanks dat het ONZE keuze was kwam er toch commentaar en kregen we 'vieze blikken' van sommige familie. heel jammer! mja zo zie je maar weer, je kan nooit iedereen tevreden houden. zolang mijn man en ik het er maar mee eens zijn.
dat tunnelvisie of iets dat 'moet' merk ik nog steeds.. word helemaal gék van mensen die blijven vragen waar de kindjes blijven. en of ik nog niet zwanger ben. het is zo vanzelfsprekend voor vele. maar soms zou het zo fijn zijn als mensen niet altijd alles hun gedachten/meningen ventileerde..
maar anyhow: hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk en GENIET van elkaar. heb elkaar lief en wees gelukkig <3 xxx

Iris -

Wauw Martine! Gorgeous! Jullie zien er beide prachtig uit, en die kamer, m’n mond viel er open van. Hahaha..
toch wil ik ook nog even reageren op al je reacties rondom met z’n tweeen trouwen. Ik herken het wel, m’n moeder en stiefvader zijn ook samen in het buitenland geteouwd en kregen ook dit soort reacties. Maar je moet toch lekker doen wat je zelf wil, waar je hart ligt. En niet alles omdat het volgens iemand anders ‘anders hoort te zijn’. De hele dag is misschien nog wel specialer om het echt met z’n tweeen samen te vieren. Alles samen te delen, een dag van jullie!
Nog van harte gefeliciteerd en geniet nog lekker na van jullie bijzondere dag in Las Vegas.

Ilse -

Wauw, wat een prachtig mooi stel! Ik vind je jurk zo ontzettend mooi, stond je prachtig. En zelfs bij alleen al het zinnetje uit de gelofte stonden de tranen in mijn ogen.
Wij vrouwen moeten elkaar wat meer liefde geven! Let’s support eachother!

Kirsten -

Lieve lieve lieve Martine En Jorrik,

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Ik wens jullie al het geluk en liefde toe! XXX

Gea -

Wauw wat heb je dit mooi geschreven! Ik ga zelf ook trouwen over een maand, als ik zo lees Est er allemaal in jullie om gingen en de band die sterker wordt op zn moment is echt tof om te horen. Ben zo benieuwd. Jouw jurk is prachtig!

Martine -

Oeh geniet nog even van die laatste maand Gea, de voorbereidingen geven ook al zoveel voorpret! Ik wens je alvast een schitterende, speciale dag toe vol met liefde!

Marijke -

Wauw! Geweldig! En wat ontzettend stoer dat jullie zo samen zijn getrouwd… ook super leuk om Jorrik eindelijk eens op een foto te zien! Knappe vent hoor :p 😉
Nogmaals gefeliciteeeeerd en geniet ervan! X

Yasmin -

Ooo wat super gaaf! Gefeliciteerd. Ik vind het juist zo ontzettend kicken dat iemand eens niet zo conventioneel gaat trouwen en doet wat ze zelf lekker wilt. Heerlijk! En dat penthouse <3 WAUZERS wat gaaf. Ik herken ook wat je zegt dat je na het ja woord je meer verbonden voelt. Dat je letterlijk die liefde in je hart voelt.

Lien -

Hele mooie foto’s Martine, jullie zien er super gelukkig uit!
Trouwen doe je voor jezelf, en voor niemand anders.
Dit hebben jullie heel goed aangepakt!

Geniet van het getrouwde leven!

Larissa -

Gefeliciteerd!

Prachtige jurk, schitterende locatie, je straalt. En wat is Jorrik leuk en wat zijn jullie een mooi stel joh! Heel veel geluk samen!

Elise -

Ohh ik kreeg helemaal kippenvel bij het stukje over dat jullie door het casino liepen.. wat een bijzondere ervaring! Ik hoop dat iedereen zijn of haar bruiloft vieert zoals ze dat zelf willen… In een Boerenstal of zoals jullie in Vegas! Alles is goed als je je hart maar volgt..
Waar ik wel benieuwd naar ben is of jullie bijvoorbeeld nog een feest of samenzijn houden met familie en vrienden? Of lekker uit eten ofzo? Dat hoor je wel vaker van mensen die met z’n 2e getrouwd zijn.. dat ze later nog iets kleins vieren! (De tante van m’n vriend is in het geheim getrouwd en hielden later nog een feest voor familie!)

Momo -

Wat heerlijk dat jullie het zo goed en mooi gehad hebben! Prachtig stel en prachtig dat jullie het hebben gedaan op een manier die voor jullie goed en waardevol voelde. Je trouwt met elkaar, gaat een verbintenis met zijn tweeën aan, dus mooi dat jullie ook met zijn tweeën centraal stonden. Ik hou van alle soorten bruiloften (sucker voor de liefde en jurken en decoratie én …etc..), het enige wat ik soms jammer vind als men een bruiloft voor de buitenwereld lijkt te houden, dat mensen compleet geleefd lijken te worden. Maar ook hier weer, als mensen dat willen, lekker doen :). Je huwelijksdag is het begin van je huwelijk samen, en ik wens jullie alle geluk!

Femke -

Van harte gefeliciteerd! Ik weet uit ervaring hoe leuk en bijzonder dit is. Ik zou het zo weer doen.

Jessica -

Lieve Martine & Jorrik, van harte gefeliciteerd! Wat een sprookjespaar zijn jullie, ja Jorrik ook, echt leuk om jullie voor één keer samen te zien! Heerlijk dat jullie helemaal de dag hadden zoals je hem had gedroomd, zo moet het ook. Het gevoel dat tóch anders is als je getrouwd bent herken ik (net 3 maanden getrouwd) heel sterk. De verbondenheid, de liefde en het samen gevoel, is nog veel intenser.
Heel eerlijk wil ik zijn, dat ik ook heel even dacht; goh wat ‘jammer’ om zonder familie te trouwen. Alleen viel bij mij snel het kwartje dat ik mijn eigen visie en ideaalbeeld aan het projecteren was, wat natuurlijk belachelijk is. Je (jullie) hebben volkomen gelijk om het op júllie manier te doen en je hart te volgen. Was weer een goed lesje voor me om niet zo snel te oordelen.
Nogmaals veel geluk en geniet van de roze wolk!

Leonie -

Van harte gefeliciteerd! Wat fijn dat jullie zo’n geweldige dag hebben gehad! Ik was een paar dagen ervoor in LV en heb nog naar je uitgekeken, wist natuurlijk niet welke dag het precies zou zijn! 😉

Saskia -

Heel veel geluk gewenst samen in jullie mooie toekomst! Wat een heel fijn verhaal om te lezen, en wat ontzettend stoer dat jullie gewoon je eigen ding gedaan hebben. Het ‘hoort’ helemaal niet om alles volgens het boekje te doen, het zou juist ‘moeten horen’ om lekker je eigen plan te trekken, iets wat bij jullie als koppel past. Super inspirerend Martine!

Mya -

Wauw zo gaaf om deze ervaring te lezen! Ik heb niet eens een partner maar heb me wel altijd afgevraagd; hoe zou ik het gaan doen als ik ooit ga trouwen (gescheiden ouders en mensen in de familie die elkaar niet mogen en niet normaal tegen elkaar kunnen doen, wie nodig je dan wel of niet uit). Maar zoiets als dit is dan wel echt de perfecte oplossing! De enige die voor mij echt belangrijk is om er wel bij te hebben is m’n moeder. Zodat ik nog iemand extra heb om mee te praten over hoe bijzonder de dag was. Ik zou dit serieus echt wel overwegen (geen idee of ik dan ook in het buitenland zou trouwen, maar dat zie ik wel als het ooit zo ver komt!)

Alex -

Zo leuk om te lezen! Voor mij zou het ook een optie zijn: lekker terug naar New York, alleen met de getuigen. We hebben daar een tijdje gewoond en ik zou het geweldig vinden. Wij weten nog niet hoe en wat, maar we moeten nu een beetje beginnen met plannen…:)

Lynn -

Van harte gefeliciteerd! Wat een mooie jurk en wat leuk dat wij eindelijk Jorrik eens zien hahaha! In de tekst kan je gewoon voelen hoeveel jullie genoten hebben van deze dag, prachtig dat het zo intiem was:)

Miriam -

Ook hier een stille lezer,mijn hart maakte een sprongetje toen ik je artikel zag staan. Wauw Martine,echt prachtig. En wat heb je een knappe man! Veel geluk! <3

Fabienne -

Van harte gefeliciteerd Martine (nogmaals) en wat leuk om te lezen dat jullie samen zo erg genoten hebben. Het geluk straalt ook van de foto’s af! Alle goeds en moois voor alles wat nog komen gaat!! X

Neelke -

Als lurker moet ik hier natuurlijk wel even op reageren: van harte gefeliciteerd! Wat mooi dat je zo’n krachtige en positieve blog kan schrijven na een lading negatieve reacties. Ik denk dat er net zo veel bruiloften zijn als dat er koppels zijn, wie zijn wij om iemand anders dat op te leggen? Gelukkig kunnen we in nl onze eigen keuzes maken hierin, maar helaas staan er dus nog genoeg mensen met een vingertje. Mooi om te zien dat je ee juist een positieve draai aan geeft. Heel veel liefs!

Anneke -

Van harte gefeliciteerd!! Jullie zagen er prachtig uit! Fijn om te horen dat het een geweldige ervaring is geweest. Vrienden van ons zijn ook in Las Vegas getrouwd, wij hebben toen ‘s nachts de wekker gezet, omdat we via een live-verbinding mee konden kijken. We hadden van tevoren de website, inloggegevens en tijd doorgekregen, en zo konden we op afstand toch nog meegenieten van de ceremonie.

Celeste -

Gefeliciteerd Martine, heel veel geluk samen! Prachtige foto’s en mooi artikel om te lezen <3

Groetjes, Celeste

Bianca -

Van harte gefeliciteerd en wat een prachtige dag hebben jullie gehad.. de liefde tussen jullie 2 is het geen waarom jullie trouwen en alleen dat moet belangrijk zijn op jullie dag en dat was het! X

Linda -

Gefeliciteerd! Jullie zagen er mooi uit. Voor het eerst in mn leven dat ik zie wie Jorrik is. Het is anders dan ik het zou doen, maar het is uiteindelijk jullie dag! Je kunt inderdaad niet altijd iedereen pleasen, dus ik denk dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Margot -

Lieve Martine,

Ik ben zo’n lezer, die trouw elke dag de site bezoekt, maar nooit een reactie achterlaat. Toch maak ik deze keer een uitzondering 😉 Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Tijdens het lezen heb ik een traantje weggepinkt, omdat de liefde in elke woord, punt, komma te voelen was. Wat ontzettend bijzonder en heerlijk moet het voor je zijn. Het is je ontzettend gegund.

Martine -

Lief dat je een reactie achter laat Margot, dankjewel voor je mooie woorden en je kwetsbaarheid. Dat maakt mij weer blij!

Renee -

Wauw! Wát een prachtig stel. Martine, je ziet er zo onwijs mooi en gelukkig uit! Van harte gefeliciteerd!

Michelle -

Wat zijn jullie een prachtig stel! En ik vind het super mooi dat jullie het helemaal op jullie eigen manier hebben gedaan, dat maakt het extra speciaal en dat is het belangrijkste inderdaad.

Jullie zien er beide super mooi uit! Super leuk om die foto’s te zien!

Denise Melanie -

Allemaal maar liefde <3

W -

Van harte gefeliciteerd! Je hebt helemaal gelijk. Je moet doen wat jezelf wil… inspirerend ❤️

Jana -

Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk, maar tijdens het lezen van dit artikel werd ik zelf gewoon zó blij… Je lijkt me een prachtig persoon (vanbinnen én vanbuiten) en ik gun je alle geluk van de wereld! Proficiat aan jullie allebei!

Leonie -

Ah de liefde… zwijmel…
Gefeliciteerd! En veel geluk :)

Michelle -

Wow, wow, WOW wat zagen jullie er prachtig uit, ik had kippenvel bij het lezen van je verhaal. Ontzettend gefeliciteerd en wat ontzettend stoer dat jullie je hart hebben gevolgd en dat de trouwdag ook echt JULLIE dag was!

Rowan -

Gefeliciteerd met jullie huwelijk! En heel veel geluk voor de rest van jullie leven samen. Je zag er echt prachtig uit <3

Leonie -

Prachtig! Wat mooi om te zien/lezen! Juist omdat jullie op jullie eigen manier hebben gedaan. Erg belangrijk in het leven! Gefeliciteerd en geniet ervan :)

Laura | LvanR -

Nogmaals gefeliciteerd! Zo gek is het ook niet om samen te trouwen! Maar kan me ook voorstellen dat mensen hun vrienden en familie er graag bij hebben. Zelf zou ik het nog niet weten. Ik houd wel van een feestje. Mijn vriend zelf zegt, ja doei, doen we lekker samen en geven dat geld uit aan een goeie vakantie! We zullen zien! Jullie foto’s zijn prachtig! Je highlighter is echt on fleek! Prachtig! Veel geluk samen!

Heleen -

Wauw!! Wat prachtig.. van harte gefeliciteerd samen!♡
Wat zijn jullie een prachtig stel!
Geniet!

Nienke -

Gefeliciteerd lieve Martine en Jorrik!
Wat een prachtige foto’s en wat leuk dat we ook eens Jorrik op een foto zien. De liefde straalt echt er vanaf op de foto’s
En die jurk.. Ik heb er geen woorden voor. Ik ben echt geen type voor jurken, maar wat een prachtige jurk.

Veel geluk samen❤

Lindsey Beljaars -

Wat een fantastisch en liefdevol artikel! Wat een prachtige foto’s, geniet ervan Martine x

Loes -

Wat een verhaal, zo bijzonder lijkt het me om dit op deze manier te doen! Jullie hebben duidelijk genoten en jullie stralen, dat is het allerbelangrijkst. Gefeliciteerd met jullie huwelijk, dat de toekomst jullie maar vele mooie dingen mag brengen!

Nienke -

Wat een prachtig stel samen! Geniet ervan! ♡
Fijn dat de dag ook naar jullie wens was. Het klinkt ideaal zo’n dag!

Larissa -

Van harte gefeliciteerd! Je zag er prachtig uit. Een bruiloft is heel bijzonder en super dat je gewoon je eigen gevoel hebt gevolgd.

Denise -

Ik denk dat de reacties precies weergeven wat er vaak mis gaat in het leven. We doen te veel voor andere mensen. Trouwen doe je omdat je van elkaar houd, niet om aan je achter achter tante te laten zien dat je een feest kan organiseren. Ik wilde altijd groots trouwen, met allen familie en vrienden. Maar mijn vriend wil het liefst samen op dinsdag ochtend (gratis). Dus de midden weg is als we gaan trouwen ouders en opa/oma van beide kanten . Klein groepje met mensen die dicht bij ons staat. Gefeliciteerd lieve Martine, jij hebt de juiste keuze gemaakt voor jou en dat is het enige wat telt!
xx

Anna -

Van harte gefeliciteerd! Jullie zagen er alle twee prachtig uit! <3

Francisca -

Gefeliciteerd, wat zien jullie er mooi en gelukkig uit!
Ik reageer eigenlijk nooit, maar vind het echt verdrietig dat jullie zoveel negatieve reacties kregen. Ik denk dat het ook projectie is van wat mensen zelf willen op hun bruiloft, maar dan niet de empathie hebben ofzo om dit gewoon voor zichzelf te houden. Ik vind het in ieder geval heel leuk hoe jullie het gedaan hebben, ik heb echt het gevoel dat dit precies bij jullie past!

Romy Merkus -

Wauw Martine, ik krijg hier letterlijk kippenvel van. Wat een prachtig stel zijn jullie bedankt voor het delen van de foto’s. Het bovenste stukje raakt mij enorm. Die pot Nutella, daar ga ik steeds verder vanaf staan. Wel lastig om voor jezelf te kiezen en je te moeten verdedigen. Ik merk dat ik dat nog veel doe, me verdedigen en dat wordt mijn volgende stap. Niets uitleggen maar laten zien dat het je raakt en daarover in gesprek gaan. Als mensen je dan niet begrijpen of een oordeel hebben dan passen ze niet (meer) bij je en is het tijd om verder te gaan. Geniet van je wittebroodsweken, hoop dat jullie heel gelukkig mogen blijven X

Ilona -

Gefeliciteerd!! En geloof me: ooit zal het idee van trouwen wat ruimer worden begrepen dan sommige mensen dat nu doen. Trouwen doe je niet altijd voor/met anderen, maar soms ook voor jezelf en voor elkaar. Voor mij heb je een droombruiloft gehad, want de belangrijkste personen voor een bruiloft waren aanwezig. Einde 😉

Sandra -

Prachtig Martine! Van harte gefeliciteerd! Ik vind het juist mooi dat jullie dit intieme moment met zn 2en hebben gedeeld. Heel veel geluk samen

M. -

Zelfs mij stoorden die negatieve opmerkingen van mensen over de keuze die je maakte om met z’n 2tjes te trouwen ver weg…..Je hart volgen en eigen keuzes maken… dat heb je in het verleden al vaker gedaan. En dat maakt je zo’n sterke vrouw, en ook je man niet te vergeten;)..

Elly -

Ah Martine, mooie, sterke, stoere vrouw die ook haar kwetsbaarheid durft te delen zodat we er allemaal weer een stukje wijzer van kunnen worden. Ik ben zo dankbaar dat jij dit laat zien aan de wereld, dat je je eigen pad mag zoeken en volgen. Daar word ik heel erg blij van, dank je wel!
En natuurlijk super gefeliciteerd met jullie trouwen, het ziet er heel ontspannen en mooi uit ♥ Dank je wel dat je ook dit grote persoonlijke stuk van jou deelt met ons ♥

Sacha -

Wauw!!! Wat zie je er mooi uit, prachtig. Trek je niets aan van die bekrompen mensen die zeggen hoe je het wel zou moeten doen, je trouwt toch niet voor andere mensen, maar voor je zelf. En dan mag je het ook doen, zoals je het zelf wilt. Zou het zelf ook graag zo doen als ik ooit ga trouwen. Vond het mooi dat het zo intiem was.
Nog hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk en heel erg veel geluk in de toekomst! <3

Jeanet -

Hahaha ik was nog niet klaar en nu staat er mm haha! maar ik vroeg me joggen af of je nu ook nogmaals in Nl bij t stadhuis moet trouwen of dat het gelijk rechtsgeldig is?

Jeanet -

Nogmaals gefeliciteerd! Hoe romantisch, echt geweldig! Lijkt mij juist fantastisch om op deze manier te trouwen… Wat een once-in-a-lifetime ervaring!! En je ziet er beeldschoon uit! Mm

Martine -

Haha hmhm girl 😉 We hebben een envelop met allerlei formulieren meegekregen, waaronder een certificaat van ons trouwen. Daar kun je alleen niets mee, dat is gewoon voor de leuk.

Online kan je dan 10 dagen na je huwelijk iets invullen op een bepaalde website en dan sturen ze je een formulier op vanuit Nevada naar je postadres in Nederland. Met dat formulier ga je dan vervolgens naar het gemeentehuis en dan is je huwelijk ook rechtsgeldig in Nederland.

Je trouwt automatisch in gemeenschap van goederen als je in Las Vegas trouwt. Maar mocht je dat nu niet willen, kun je het beste voordat je gaat trouwen in Vegas in Nederland bij de notaris huwelijkse voorwaarden op laten stellen. Op het moment dat je dan je huwelijk rechtsgeldig in NL laat verklaren, zijn de huwelijkse voorwaarden van kracht. Ook niet onbelangrijk om nog even een keer extra mede te delen.

Klinkt misschien allemaal heel ingewikkeld maar dat is het niet! Het wordt ook op internet en door de chapel zelf (in dit geval Little Church of the West) allemaal heel duidelijk verteld.

Jeanet -

hahaha mmm achja ;), je zag er ook gewoon heel goed uit hoor 😘! Dank voor je uitleg dat valt me nog mee… zou zo’n domper zijn als je hier in Nl dan nog eens op een druilerige maandagochtend zou moeten trouwen ;)! Geniet van de wittebroodsweken!

Vera Camilla -

De liefde en het geluk stralen er doorheen! Nogmaals gefeliciteerd, het klint als een prachtige ervaring en wat zag je er schitterend uit! Kan me dan ook zo boos maken om die bekrompen reacties, vind het juist zo goed dat jullie eigen plan hebben getrokken. Daar heb ik alleen maar respect voor en het inspireert me. Don’t let them rain on your parade ❤️

holly -

Martine en yorick, hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk. Veel geluk samen gewenst!
Jullie zagen er prachtig uit en mooi dat jullie er zo van genoten hebben. Het is jullie gegund!

M. -

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Zo te lezen was het een prachtige dag en jullie zagen er ook prachtig uit. Wat een leuk stel (echtpaar!!) zijn jullie! En inderdaad, je lijkt net een prinses. De reacties van de mensen daar zijn super lief zeg, kan me voorstellen dat je daar blij van wordt 😀

Michelle -

Oh Martine wat ben je mooi! Van harte gefeliciteerd met je huwelijk! Wat jammer dat men het ook over een persoonlijk onderwerp als dit nodig vond met nare meningen te strooien. Er is niets persoonlijker dan een huwelijk, en ik vind het prachtig dat jullie het precies zo gedaan hebben als bij jullie past. Een dag om nooit meer te vergeten. Ik wens jullie een héél lang en gelukkig leven als man en vrouw toe.

Parisienne -

Hey Martine,

ten eerste van harte met je huwelijk! Wat een fantastische ervaring!

Ten tweede, ik vind het heel sterk van je dat je anderen durft te inspireren vooral hun hart te volgen. Want geloof mij, ook ik heb ervaring met mensen die bepaalde keuzes die niet doodnormaal zijn, snel veroordelen. Jammer, want je stopt veel energie in het verdedigen en waarom… Dat weet ik inmiddels niet meer. Ik zou je willen aanraden stoppen met jezelf verdedigen. Als mensen negatief commentaar geven, begrijpen ze het blijkbaar niet – en missen ze een hoop in het leven. En hee, volgens karma komt dat commentaar snel weer terug, toch? :)

Veel geluk samen!

Valeska -

Lieve Martine, wow wat ben je prachtig (Jorrik uiteraard ook 😉 Wat een leukerd die man van jou)! Je straalt, je ziet er perfect uit, alles klopt gewoon tot in de detail, maar vooral jullie samen is perfectie! Jullie horen bij elkaar! Zo goed dat jullie je hart zijn gevolgd en hebben gedaan waar jullie jezelf het beste bij voelden. Al het goede gewenst, samen met heel veel geluk en liefde. Dat jullie nog jaren gelukkig en gezond het leven samen als man en vrouw kunnen leven 😘❤️

Simone -

Wauw! Ik kan de liefde en de mooie bruiloft zoals jullie wilde er helemaal vanaf lezen. Voor zo’n dag is het des te belangrijk dat je doet wat jij wilt. Gefeliciteerd met jullie huwelijk!

Annelou -

Lieve Martine,
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! De liefde straalt van deze blogpost af! Ik krijg er zelf helemaal trouwkriebels van haha (en dat terwijl ik echt nog wel even een paar jaar wil wachten).
En wauw, wat een leuke man heb je! Jullie zien er prachtig uit :)

Pim -

Gefeliciteerd!! Mooi hoe jullie je eigen weg hebben gevolgd. Wij zijn ook zonder familie/vrienden/feest getrouwd omdat dat voor ons goed voelde. En het enige waar ik spijt van heb ik dat ik daar toen niet meer van heb genoten. Des te mooier om te zien hoe jullie dat wel hebben gedaan!

Mandy -

Ik laat eigenlijk nooit een comment achter…. maar ik vind dit zo inspirerend! Je geeft me echt weer wat om over na te denken. 😘

Margot -

Gefeliciteerd!! Wat zien jullie er prachtig en happy uit en wat leuk om te lezen hoe jullie dag is verlopen. Mijn bruiloft was heel anders, maar dat is toch juist leuk? Iedereen is anders en moet lekker z’n eigen ding doen!

msevairene -

Trek je vooral niets aan van die negatieve commentaren. Als dit is hoe jullie wilden trouwen dan is dat jullie volste recht. Het zag er mij een héérlijke dag uit. Jullie stralen allebei ! En nu lekker veel genieten van elkaar !

Adinda -

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwen’ ik weet inderdaad nog goed hoe het van de ene op de andere dag toch ineens anders voelde nadat wij getrouwd waren (vorig jaar). Het is dat ik heel graag familie er bij wilde hebben, anders hadden wij het ook met zijn tweeën gedaan (dat had mijn man wel gewild). Als ik zie hoe jullie het gedaan hebben zou ik het ook echt niet erg hebben gevonden op die manier. Heeel veel geluk gewenst samen. Leuk om jullie zo te zien stralen!!

Anja -

Lieve Martine,

Ik ben normaal gesproken een stille lezer, maar ik moet toch even een reactie achterlaten! Allereerst; gefeliciteerd!!! Wat zagen jullie er prachtig uit. De foto’s en jouw woorden stralen zoveel liefde en warmte uit. Heel erg leuk om eindelijk eens die man achter de stralende vrouw te zien! Ik vind het supertof dat jullie op deze manier getrouwd zijn. Wij denken er over om op meerdere plekken te trouwen, waarvan Las Vegas op nr. 1 staat! Jouw blogs hebben me alweer heel veel inspiratie gegeven en mij er nog zekerder van gemaakt dat we dit moeten doorzetten. Heerlijk ook dat jullie de upgrade hebben gedaan, wat een supertoffe ervaring! Ik wens jullie alle goeds toe!!! :)

Liefs,
Anja

P.s. die negatieve reacties zijn vaak onzekerheid en jaloezie. Eigenlijk zou men dit ook willen, maar de durf vanuit zichzelf is er niet en men leeft teveel naar de maatstaven van anderen. Zo heerlijk dat jullie dit wél op je eigen manier hebben gedaan. Chapeau!!!

nikita -

ooh, dat klinkt gewoon prachtig !!!
spijtig dat die negatieve reacties er ook zijn. Je moet inderdaad gewoon jouw ding doen en zoals ik kan horen heb jij een fantastische trouwdag gehad, dat is wat telt !
je zag er ook prachtig uit !

Nadine -

Ik zal je eerlijk zeggen: mijn eerste gedachte was ook ‘huh, waarom zou je dat willen?’ maar toen je het uitlegde begreep ik het volledig. Dit is de manier die helemaal bij jullie past. Je straalt namelijk op de foto’s en de liefde spat er vanaf. Gefeliciteerd en heel veel geluk!

Heleen -

Wow, van harte! Geniet lekker met z’n tweetjes. Je hebt helemaal gelijk om het precies zo te doen als je wilt. Toen ik trouwde was ik nog vrij jong en hebben we het allemaal op de ‘standaard’manier gedaan. Was een top dag hoor, maar ik denk dat ik nu ook voor een andere manier zou kiezen. En van mijn roze jurk heb ik nog nooit spijt gehad haha. Die van jou is ook echt heel erg mooi! Heel veel liefde en geluk toegewenst! ♥

Martine -

Jaaa roze jurken for the win!!!

MARIJKE -

Wat fantastisch dat jullie het gewoon hebben gedaan zoals jullie het wilden doen, zonder ‘alle regeltjes’ van gasten, kopjes koffie, cake en een diner voor 100 mensen waarvan je de helft nooit spreekt. Lijkt mij juist heel leuk om het zo te doen als jullie. En wat zagen jullie er prachtig uit zeg!

enith stans -

lieve martine en jorrik,als eerste wil ik jullie van harte feliciteren met jullie huwelijk.laat je niet gek maken voor opmerkingen van andere over het feit dat jullie met zijn 2tjes zijn getrouwd,ik zelf ben ruim 6 jaar geleden samen met mijn aanstaande en mijn zoon naar het gemeentehuis gehobbelt alwaar we zijn getrouwd.nog vele gelukkige jaren samen,xx

Maaike -

WAUW .. X

Evelien -

Lieve Martine,

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk, jullie zagen er beide prachtig en stralend uit!

Ik vind het juist heel knap van je dat je op de manier bent getrouwd zoals je dit zelf wilt! Ik heb mij laten opjutten door familie en daardoor een groot feest gegeven, terwijl ik daar helemaal niet van houd. Hier heb ik tot op heden nog steeds spijt van.

Wij willen altijd nog een keertje opnieuw ‘trouwen’ met een klein groepje familie en vrienden en met onze twee kindjes erbij. Zodat we wel de leuke en mooie dag hebben zoals wij eigenlijk wensten.

Alle lof voor jullie!

Martine -

Moet je zeker doen, klinkt ook heerlijk om weer opnieuw te trouwen: zeker met zo’n intiem clubje. Ik kan me er alles bij voorstellen. Ik ken ook een stel die dat geloof ik al tot 2x toe gedaan heeft, een keer op Cuba en deze zomer in Toscane geloof ik? Lijkt mij ook heel leuk om dat over een x aantal jaar weer te doen!

Eveline Fleur -

Wow wat zien jullie er prachtig uit zeg! En wat een belevenis en prachtige herinneringen om op terug te kijken! Super knap dat jullie dit zo durven te doen (je hart volgen en doen wat goed voelt). Toppers zijn jullie! <3 Nogmaals gefeliciteerd!! Ik kan ook niet wachten tot onze eigen bruiloft einde van dit jaar. We moeten nog een hoop regelen, maar het is allemaal ook zo leuk! hihi

Martina -

Lieve Martine, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Ontzettend vervelend voor je dat je zoveel commentaar hebt gekregen op jouw (jullie) keuze. Trouwen is zo persoonlijk, juist dan is het zo belangrijk om te doen wat je zelf wilt. Je straalt op de foto en je bent op en top Martine, maar dan als een prachtige bruid! Bijzonder om te zien :) ik wens jullie heel veel geluk en liefde voor de toekomst! Xxx

Kelly -

Zoo mooi!!!!! Echt prachtig! En wat geweldig dat jullie jullie hart hebben gevolgd in wat jullie wilden. Geniet nog lekker na!

Romy -

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wat zien jullie er ontzettend mooi en uit en ik vind het ook zo mooi en bijzonder dat jullie dit met z’n tweetjes hebben beleefd! Heel bijzonder en intiem! Inderdaad niets aantrekken van al die nare reacties. Maar vooral heel erg genieten van dit alles! :)

Amy -

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk Martine en Jorrik. Wat zien jullie er waanzinnig uit samen in deze prachtige outfits. De liefde spat van je blogpost af, wat fijn dat jullie het zo helemaal naar eigen wens konden doen.

Sabrina -

Nog gefeliciteerd! Je hebt helemaal gelijk dat je samen wilde trouwen als dat bij jullie past. Persoonlijk zou ik het ook op die manier willen doen vanwege isseus aan beide kanten van de familie 😉 Alleen op die manier zou ik ultiem kunnen genieten van de dag.

Tineke -

Wauw, gefeliciteerd! Wat zagen jullie er prachtig uit! Ik snap je keuze wel. Ik zou zelf denk ik niet zonder toeschouwers willen trouwen.. Wel weet ik nu al dat ik het heel intiem wil houden. Iedereen moet doen wat voor hem/haar goed voelt. En zo te lezen hebben jullie echt wel de goede beslissing gemaakt.
Liefs

Syl -

Je ziet er prachtig uit. Krachtig dat je gewoon achter je keuze bent blijven staan. Ik moet je eerlijk bekennen dat wanneer ik ga trouwen… ik het klein hou.
Waarom zou ik veel geld uitgegeven aan een kennis, collega of verre neef die ik toch nooit meer zie. Trouwen vind ik iets intiems.
Hooguit ouders erbij… meer niet voor mij

Maar ieder zo zijn eigen ding.

Ik ken zelfs verhalen van mensen die publiek inhuurden zodat hun bruiloft druk bezocht lijkt

MartineLucia -

Allereerst nogmaals GEFELICITEERD!!!!!!!

Echt wat zagen jullie er práchtig uit!!!!! En wat bijzonder om het zo te doen, lekker helemaal op jullie eigen manier. Trouwen gaat toch om júllie liefde voor elkaar. Dus ik wil niet teveel woorden vuil maken aan de vervelende reacties die je hebt gehad maar ik kan dat niet begrijpen. Het is júllie trouwdag en jullie moeten gewoon doen wat voor jullie goed voelt. Punt. Haha.

Heerlijk om jullie zo te zien stralen op de foto’s! Bedankt dat je ons een stukje meenam in jullie dag.

Veel liefs!!

Jessica -

WAUW! Wat mooi! Het ziet er echt uit als de mooiste dag ooit! En dat is waar het om draait toch? Wat bijzonder dat mensen daar vervelende opmerkingen over maken. Wie bepaalt ‘hoe het hoort’ dan? Ik wens jullie ontzettend veel geluk samen <3

Bertine -

Wat zagen jullie er fantastisch uit! Nogmaals gefeliciteerd! Te gek dat jullie zo’n prachtige dag hebben beleefd!

Dionne -

Aaah! Wat heb je dit onwijs mooi omschreven! Prachtig!

Sanne -

Ah wat zag je er mooi uit! Gefeliciteerd!! Fijn dat het de dag was zoals jij die wilde, laat de rest maar kletsen

Liset -

Ten eerste: gefeliciteerd met jullie trouwen! Wauw, wat zien jullie er prachtig uit! Je trouwjurk doet me denken aan de keer dat Gwen Stefani trouwde in haar ombre roze jurk. Je ziet er als een prinses uit :). Ten tweede: wat vervelend dat je op voorhand zoveel opmerkingen kreeg over het ‘alleen’ trouwen zonder familie. Het is jouw keuze en waar jij je het beste bij voelt. Niemand heeft daarover iets te zeggen. Fijn dat je bij je eigen standpunt bent gebleven en hebt gedaan wat bij jullie paste. En nu lekker genieten van het man en vrouw zijn! Dikke knuf, Liset

Ilona Wielinga -

Wat een ontzettend mooie foto’s zeg! Je straalt ook echt, ontzettend mooi om te zien
En zelf zou ik (denk ik) niet enkel met zijn tweeën willen trouwen, maar ondanks dat vind ik het wel een mooie gedachte en supermooi dat jullie het gewoon hebben gedaan, ondanks de mening van anderen!

Anouk -

Jaaa lieve Martine! Wat een heerlijkheid. En mag ‘t even gezegd worden: EINDELIJK DIE VENT VAN JE OP DE FOTO! Hoeveel jaar hebben we daar niet op moeten wachten? Van harte gefeliciteerd, prachtig stel!
PS. Gelijk had je overigens om ‘m niet te delen op social media: wat een hunk!

Lotte -

Hahaha, JAAAA!!! Ik dacht precies hetzelfde! Jullie zien er super mooi uit en fijn dat het zo’n heerlijke dag was en dat je er bewust van heb mogen genieten.

Nanda -

Hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk!
Dat vond ik ook érg leuk dat je (voor) deze keer je man liet zien. Jullie zagen er prachtig uit!!
Heel mooi stel.
Wens jullie alle geluk. <3

IM -

Hahahahaha, ik dacht precies hetzelfde! Wat een man, EN: wat waren jullie MOOOI!!

Martine -

Hahaha, ja ik dacht voor dit speciale artikel mag er toch wel een keer een uitzondering gemaakt worden? Leuk ook om te zien hoe iedereen er op reageert. Social media zal ik ‘m niet aan doen want dat gaat dan weer te fur voor hem, net als de vlogs haha 😉 Ik zal de complimenten aan ‘m doorgeven!

Carina -

Allereerst nog een keer gefeliciteerd!!
En verder ben ik het compleet met je eens, je trouwdag is jouw dag en als je die alleen met je aanstaande wilt doorbrengen, prima. Als ik ooit ga trouwen met mijn vriend dan wil ik dat ook samen met hem ergens doen. Misschien nog wel een feest erna, maar die dag zelf is voor ons. Niet voor zijn familie, of mijn familie, alleen voor ons 2en.

Linda -

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Prachtige foto’s! Geniet er van en trek je zeker niets aan van mensen die het zelf anders zouden doen. Je leeft maar een keer… liefs!

Anita -

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Prachtige foto’s met een prachtige sfeer. Volg altijd je hart met wat je doet en idd je kunt het niet iedereen naar de zin maken. En waarom zou je ook…

Marije -

Lieve Martine, de liefde straalt uit je blog. Het was jouw dag en zo te lezen was het de dag van je leven. Laat mensen toch lullen en trek je niets aan van die berichten. Op de dag van je leven mag je doen wat jij wilt

Reageer ook