De perfecte vrije dag

In verband met mijn vakantie geen weekvlog dit keer. Ik ben gisteren namelijk net thuis gekomen van een fantastische reis. Maar niet getreurd, deze week kun je lezen over mijn trouwdag en komt er binnenkort ook een reisverslag. Vandaag een artikel over wat voor mij de perfecte vrije dag is.

Foto via Unsplash, gemaakt door Toa Heftiba

Uitslapen

Ik ben een slaapkop. Dus een perfecte vrije dag zou voor mij zeker uitslapen betekenen. Geen wekker en gewoon zien wanneer ik wakker zou worden. En dat kan gerust 11 of 12 uur zijn. Of dat zonde van de dag is? Welnee!

Een heerlijk ontbijt

Als ik dan zou mogen kiezen wat voor ontbijt ik neem, dan zou ik zeker weten beschuitbollen willen. Of nou ja, ontbijt. Eer dat ik wakker ben zou het eerder een brunch zijn.

Beschuitbollen zijn hier in “het hoge noord’n” niet zo vaak te koop. Ook de bakker verkoopt ze zelden, ze zijn er maar heel af en toe. Maar niets zo lekker als een beschuitbol met een laagje roomboter en kristalsuiker. Hmmm, het water loopt me al in de mond. En dan lekker een zoete thee er bij en een cappuccino. Gewoon, omdat het kan.

Naar het bos

Ik ben gek op het bos, ik kom er van tot rust. Ook Noa vind het helemaal geweldig dus ik zou een leuke wandelroute uitkiezen en misschien nog wat eten en drinken meenemen voor onderweg. Of juist lunchen in een cafeetje in de buurt. Dat lijkt me ook leuk.

Lui zijn

Een perfecte vrije dag draait ook om lekker lui zijn. Als het heerlijk weer zou zijn, zou ik lekker in de tuin even mijn ogen dicht doen. Of anders met een dekentje op de bank en de TV op een doelloos programma. Hmmm, en dan zo’n warme hond op je voeten…Snurk. Of als ik geen zin heb om te slapen even de Flow lezen of een ander leuk boek.

Naar de stad?

Of als ik veel energie heb en zin om wat te ondernemen, zou ik lekker even het dorp ingaan of naar de stad. Gewoon een beetje nutteloos rondslenteren langs de winkels.

Eten laten bezorgen

Ik zou op zo’n dag het liefst extreem lui willen zijn en dus ook niet willen koken. Misschien zou ik mijn vriend lief aankijken of hij wil koken en anders zou ik iets laten bezorgen.

Netflix?

Daarna lekker de hele avond series kijken op Netflix of als ik zin zou hebben om weg te gaan naar de bioscoop mits er een leuke film draait.

In bad en naar bed

En om het af te sluiten zou ik lekker in bad gaan. Misschien wel naar een geleide meditatie luisteren en heerlijk ontspannen. Plus even alle tijd nemen voor de verzorging: voeten, handen, haar, gezicht, lichaam. Het allerlekkerste is dan wel om daarna in een schoon bed te stappen met fris gewassen haar.

Als ik dit allemaal zo lees, moet ik hoognodig maar eens zo’n soort dag inlassen want ik kan me dit niet meer herinneren. Wat zou jouw perfecte vrije dag zijn?

19 reacties

T. -

Je zou er naar uitkijken naar zo”n dag. Niets te hoeven niets te moeten. Heerlijk. Zo”n ontbijt, en rondwandelen in het bos en daarna winkels bekijken. Perfect om je batterijen weer eens op te laden en om tot rust te komen na een hectische week. . . . .

Lieke -

Klinkt heerlijk zo’n dag! Bij mijn yogaclub vind ik de geleide meditatie ook zo fijn. Heb jij misschien een tip voor een fijne geleide meditatie op het internet om thuis te doen?

Danique -

Oh jeetje, wat kun jij uitslapen zeg! Mijn max. is toch echt wel hooguit tien uur. Beschuitbollen zijn echt heerlijk! Het klinkt in ieder geval als een heerlijke dag <3.

Haydée -

Oh zalig, zo’n dagje waarop helemaal niets moet.

Evelyne -

Een perfecte vrije dag ziet er bij rustig en relaxed uit. Ik hou er dan het liefst van om onverwachts opgebeld te worden door vrienden om iets te gaan eten of drinken. Zalig toch?

Jacoline -

Het klinkt heerlijk maar ik weet zeker dat ik helemaal kriebelig zou worden als ik zo’n dag zou plannen (hoe bedoel je, geen rust kunnen nemen?). Ik denk dat mijn perfecte dag is: rond 8 uur uitgerust(!) wakker worden, ontbijten (met Griekse yoghurt, havermout, fruit en kruidnootjes -geen grap-) en dan gaan wandelen. Later lekker lunchen met een vriend(in), cappuccino erbij en een stukje taart om het af te sluiten. Verder zou ik lezen, filmpje kijken en haken. Of juist schoonmaken (niet dat ik dat leuk vind maar omdat ik dus altijd iets moet dóén). ‘s Avonds heerlijk koken (het liefst samen met iemand) en dan natafelen. Phoe, ik zou nog veel meer willen doen op zo’n dag. Shoppen, goede gesprekken voeren, iets voor iemand beteken, brieven schrijven, naar de markt gaan, wat niet eigenlijk…? Fantastisch!

Irene -

Kruidnootjes?! Waar haal je die heel het jaar vandaan? Haha, moest hier zo om lachen!!

Johanne -

Ja, dit is ook ongeveer mijn perfecte vrije dag. Ik zou waarschijnlijk één dingetje aanpassen en dat is het naar het bos gaan schrappen en in plaats daarvan alvast Netflix aanzetten 😉 totdat het bedtijd is! Heerlijk. En ergens tussendoor sushi bestellen of een dikke vette hamburger.

Leonie -

Haha een foutje: “Misschien zou ik mijn vriend lief aankijken”, vanaf nu je man toch? ;p

Martine -

Oh ja dat is ook zo haha, ik moet nog even wennen 😉

mya -

Wat klinkt dat heerlijk! Mijn perfecte vrije dag zou zijn lekker naar het strand gaan met een boek (moe de zon natuurlijk wel schijnen en de temp. lekker zijn), lunchen in een strandtentje, ‘s middags wellicht een musical bezoeken, avondeten op het station en daarna lekker thuis in bed tv kijken. Lijkt me heerlijk!

Loes -

Klinkt heerlijk! Ik vind het vooral heel fijn om op een vrije dag lekker lang in mijn pyjama/badjas rond te hangen haha! En dan ‘s middags even naar buiten inderdaad, heerlijk.

Suus -

Oooh, beschuitbollen. Inderdaad met een laag boter en suiker! Heerlijk! Ik heb ze ook al een poos niet meer op. Ik kom uit Krimpen aan den IJssel en ik at ze supervaak bij m’n oma. Zelf ook m’n studie in Groningen gevolgd en daar zag je beschuitbollen inderdaad zelden. Sinds eind vorig jaar wonen we in Meppel. Ik ga hier eens op zoek of ze hier wel te krijgen zijn!

Liset -

Nou, dit klinkt me goed in de oren hoor! Lekker uitslapen, een heerlijk ontbijtje (ik ken beschuitbollen helemaal niet, ben nu wel benieuwd!) en gewoon een beetje shoppen. Ik heb geen bad, maar ik zou dan misschien zelfs wel een hotelkamer willen huren om te badderen en daar luxe te genieten. Misschien ga ik daar dan ook wel slapen, haha. Heerlijk toch zo’n dagje!

Ju -

Klinkt goed :) Ik zou er persoonlijk een rondje hardlopen in de late ochtend aan toevoegen, want daarna voelt al dat luieren voor mij altijd nog net een stukje lekkerder 😀

Ik kijk uit naar je reisverslag en vooral het artikel over je trouwdag!! Fijn om te lezen dat je het fantastisch is geweest :)

Eveline Fleur -

Wow dat klinkt inderdaad als een hele fijne dag! Zo zou ik hem ook in kunnen vullen, maar dat met croissantjes ipv beschuitbollen!

Susan -

Ooo heerlijk! Voor mij vooral netflixen :)

Frank -

Dit ziet er inderdaad uit als een prrfecte dag 😊. Voor mij zou de perfecte dag er uitzien als ik in de ochtend samen met mijn vrouw en kind ontbijt, daarna lekker de stad in gaan, lunchen/shoppen, daarna naar de speeltuin, lekker avond eten en dan die kleine naar bed brengen en als afsluiter lekker Netflix op. Ik zeg… te lang geleden dit 😂😕

Marije -

Klinkt als de perfecte vrije dag!

Reageer ook