Anastasia wenkbrauw producten

Al jaren was ik nieuwsgierig naar de Anastasia wenkbrauw producten. Anastasia is toch wel een van dé merken op het gebied van wenkbrauwen en hun collectie is zeer breed. Een tijdje terug besloot ik het nu eindelijk eens een keertje te gaan testen. Ik schafte vier verschillende producten aan en ging aan de slag. Vandaag mijn oordeel.

Ik kocht de volgende producten, allemaal in dezelfde kleur ‘Caramel':

  • Anastasia Brow Wiz
  • Anastasia Brow Definer
  • Anastasia Dipbrow Pomade
  • Anastasia Brow Powder

Allereerst even over de looks van de producten. Die vind ik erg tof! Stoere, zwarte hoogglanzende verpakkingen met rosegouden, sierlijke details. Je krijgt spontaan zin om de producten te gaan proberen!

Anastasia is in Nederland te koop bij Douglas. Daarnaast vind je de producten ook online bij verschillende (buitenlandse) webshops.

Anastasia Brow Wiz – €29,55

anastasia brow wiz

Het eerste product is de Brow Wiz. Dit is een heel dun, stevig wenkbrauwpotloodje. Het zit in een twist-verpakking. Aan de onderkant zit ook een borsteltje om je wenkbrauw door te kammen. Dat vind ik altijd erg handig dus: pluspuntje!

Op onderstaande foto’s zie je het effect op mijn wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen zijn vrij licht en asblond van zichzelf. De Brow Wiz kleurt ze mooi in en het geeft een egaal effect.

Door het fijne puntje kun je zeer precies werken. Qua diepte/heftigheid zou ik zeggen dat ‘ie een medium-dekking geeft. Het poeder verderop in deze review geeft een natuurlijker effect en de andere twee producten zijn zwaarder qua effect.

Ik vind het puntje echter wel net iets te hard. Te zacht is nooit goed, want dat werkt niet zo precies en over het algemeen vervaagt een zachter potlood ook sneller. Maar dit voelt bijna scherp op je huid. En dat is minder fijn. Daarnaast moet je vrij hard drukken om voldoende kleur op je wenkbrauw te krijgen. Dat komt doordat het product vrij hard is, waardoor het lastiger afgeeft.

Het is daarom het minst favoriete product voor mij uit deze review. Het is zeker niet slecht, ofzo, maar dat harde scherpe puntje vind ik toch wel een dingetje als je je bedenkt dat dit product gewoon €30 kost… Zonde!

Anastasia Brow Definer – €30,55

anastasia brow definer

Dit is een soort gelijk product als de Brow Wiz, maar dan met een dikker puntje die wat weg heeft van de vorm van een uitgerekte driehoek. Ook dit is weer een twist-verpakking en het product heeft aan de onderkant een borsteltje om je wenkbrauwen mee door te kammen.

Omdat ‘ie vrij veel van de Brow Wiz weg heeft, ga je al gauw vergelijken. De Brow Definer is heftiger/intenser en doordat de punt dikker en zachter is, werk je sneller. Weliswaar ook iets minder precies, maar alsnog kun je netjes werken. Hij voelt een stuk fijner aan op de huid en ik hoef veel minder hard te drukken om de kleur op mijn wenkbrauwen te krijgen.

Zelf vind ik het mooier dat het product wat intenser is qua kleur, ten opzichte van de Brow Wiz. Ik stoor me er ook niet aan dat je iets minder precies werken kunt door de dikkere punt. Ik vind het eigenlijk wel lekker snel gaan. Het is echt zo’n snel-snel product. Ideaal vind ik het! Ik gebruik hem graag op ochtenden dat ik weinig tijd heb en toch een mooie, volle, aangezette wenkbrauw wil. Ik vind ‘m fijn!

Anastasia Dipbrow Pomade – €29,95

anastasia dipbrow pomade

Dit is misschien wel het meest gehypte product van Anastasia. Het is een wenkbrauwproduct in creme-vorm. Vele merken hebben dit product nagemaakt van Anastasia en ik begrijp waarom. De formule is ontzettend fijn! Dit product geeft, mits aangebracht met een goed stevig wenkbrauwpenseeltje, een sú-per strak effect. Je kunt je wenkbrauw heel mooi strak aanzetten met dit product. Qua intensiteit is dit ook het meest heftige product uit de lijn. Hij is vrij donker en je ziet hiermee echt dat je wenkbrauw goed is aangezet. Ik vind dat persoonlijk heel mooi, zeker bij een mooie make-uplook waarbij je flink uitpakt.

Bam, brows! Het kan nog veel heftiger en voller aangezet, maar dat vind ik dan weer net iets te bij mezelf in combinatie met mijn haarkleur en de rest van mijn make-up.

Ik vind het een super fijn product en hij lijkt veel op mijn geliefde Brow Gelcreme van MAC (in de kleur Dirty Blonde). Ik kan niet echt zeggen welke fijner is van de twee, want ze lijken erg veel op elkaar. Dit is een blijvertje in mijn stash!

Anastasia Brow Powder – €30,55

anastasia brow powder

En tot slot het laatste product. Een product dat al jaren in het assortiment zit: de Brow Powder. In dit doosje zitten twee kleuren wenkbrauwpoeder: een lichte en een donkere kleur poeder. Het idee er achter is dat je kunt kiezen waar je zin in hebt (een subtiel of meer aangezette wenkbrauw) of dat je een wenkbrauw met kleurverloop maakt (meestal licht aan het begin en donkerder richting de punt van je wenkbrauw). Dit laatste doe ik vaak, dit geeft een mooi natuurlijk effect.

Ook dit vind ik een heel fijn product. Het effect is relatief natuurlijk en subtiel. Ook werkt dit weer heerlijk snel, mits je een fijn wenkbrauwpenseeltje hebt (onze favoriet is al sinds jaar en dag de Angled Brush van Illamasqua). Het effect is subtieler dan de Brow Definer. Ik kies voor de Brow Powder wanneer ik snel moet en een lichte make-up draag en voor de Brow Definer wanneer ik snel moet en een zwaardere make-up draag of zin heb in een aangezette wenkbrauw.

Met poeder ben ik altijd bang dat het minder goed blijft zitten dan een potlood of creme. Maar dat is bij dit product allerminst het geval! Het blijft gerust de hele dag zitten. Yay! Wederom weer een fijn product!

anastasia brow wiz

Tja, welke vind ik nu het fijnste? Moeilijk! Sowieso de Brow Wiz niet. Die vind ik echt te scherp aanvoelen op mijn huid, ondanks dat ‘ie wel héérlijk precies werkt… De Dipbrow Pomade vind ik fantastisch, maar gebruik ik niet vaak omdat ik niet vaak meer voor een flinke laag (oog)make-up ga. Maar als ik het doe, dan tover ik zeker weten mijn Dipbrow Pomade tevoorschijn…

Blijven over de Brow Definer en de Brow Powder. Ik denk dat ik ze een beetje afwissel. Zo draag ik vandaag enkel een likje concealer en wat mascara met daarbij wat Brow Powder van Anastasia. Gisteren droeg ik foundation, blush, lipstick en mascara en dat alles combineerde ik met de Brow Definer. Ik kan dan ook niet echt kiezen welke van de twee ik het fijnste vind. Ze zijn namelijk echt verschillend qua functie. Maar oke, oke, als je me nu vraagt wat ik zou pakken als ik een weekendje weg zou gaan, dan zou ik de Brow Definer zeggen. Lekker makkelijk hieraan is dat je ook geen borsteltje en penseel hoeft mee te nemen, wat je bij het poeder wel moet doen. Dus ik geloof dat de Brow Definer de winnaar is in dit artikel!

Hier onder zie je ook nog de swatches op de arm. Opvallend is dat ondanks dat alles de kleur ‘Caramel’ is, niet elk product precies dezelfde kleur heeft. Vooral de intensiteit verschilt. En de lichtste kleur uit de Brow Powder is echt wel roder dan de overige producten.

Brow Wiz – Brow Definer – Brow Powder (2x) – Dipbrow Pomade (alle kleuren zijn ‘Caramel’)

Tot slot de prijs. Het is een merk met relatief prijzige producten, Bobbi Brown, NARS en Chanel hebben ongeveer dezelfde prijsklasse. De Brow Gelcreme van MAC is zelfs een tientje goedkoper! Wat wel weer een pluspunt is voor Anastasia, is de uitgebreide kleurenrange die ze aanbieden. Voor bijna iedere haarkleur zit er wel een tint tussen.

Mijn ervaringen met de wenkbrauwproducten van Anastasia zijn in elk geval goed. Ik had niet verwacht dat ik 3 van de 4 producten fijn zou vinden. Dat is best een goede score, toch?

We kregen de laatste tijd wat reacties dat jullie onze beautyreviews soms best een beetje missen. Wat een groot compliment is dat! Daarom toch weer eentje van mijn hand vandaag. Hope you liked it! :)

Heb jij wel eens wenkbrauwproducten van Anastasia geprobeerd? Wat zijn jouw ervaringen?

30 reacties

Desiree -

Ik gebruik denk ik al minstens 10 jaar het wenkbrauwpoeder (aangebracht met het kwastje van Anastasia, ja ook al 10 jaar hetzelfde kwastje wat heel regelmatig wordt schoongewassen en nog steeds helemaal ok is) en ben er ontzettend tevreden over. Daaroverheen altijd een beetje Anastasia wenkbrauwgel (de kleurloze variant) om de haartjes een beetje in toom te houden. Wel eens uit nieuwsgierigheid wat anders getest maar nooit overgestapt. Het geld absoluut waard!

Haydée -

Oh fijn, weer een beauty-artikel!! Zelf heb ik de Brow Gelcreme van MAC (in de kleur deep dark brunette). Ook prima van kwaliteit, en inderdaad voordeliger qua prijs.

Tess -

Ik ben een redhead, mijn wenkbrauwen zijn dus nog niet eens door het beste opsporingsteam van CSI te vinden maar sinds een paar maanden verf ik zelf mijn wenkbrauwen en daar ben ik eigenlijk heel tevreden over. Ik zet ze verder wat heftiger aan met dipbrow van Anastasia en ik wil nooit meer wat anders. Wat een topproduct en je doet zo ontzettend lang met 1 potje. Ik gebruik die van mij nu al ruim 8 maanden en hij is misschien voor de helft op. Enige nadeel is dat het product na verloop van tijd wat uitdroogt maar dit kan je oplossen met een heel klein beetje baby olie.

Carla -

Ik heb de dip brow maar ik merk dat ik sneller naar een potloodje met spooly grijp. Die van Nyx vind ik super! en deze heeft ook een fijn prijsje. De brow definer zou ook wel iets voor mij zijn denk ik.

Monica -

Wat een fijne review. Heb je ook een idee welk product het beste blijft zitten voor een vette huid?

Sofie | Soofblogt.nl -

Ik vind de laatste twee producten het mooist. Mooie foto’s heb je gemaakt!

Mimi -

Ah wat fijn weer een goede beauty review! Die miste ik toch wel. Ook ik vind de harde pan (dat laagje boven de poeder) storend waardoor ik die van Catrice gebruik maar ben nu wel benieuwd naar de pommade. De aqua brow van make-up forever blijft ook zitten als een huis.

Diana -

Erg leuk weer zo’n “ouderwetse” review! Heel mooie foto’s ook! Vind de eerste potlood beetje mwaa..wel oke maar niet echt gewéldig. De andere 3 staan je wel echt super goed! Ik heb zelf de anastasia pomade in ebony, al 2 jaar en heb pas een kwart gebruikt!

Nicole -

Wat leuk om weer eens een beautyreview te zien op 2wmn! Anastasia heeft echt mooie producten als het aankomt op wenkbrauwen. Ik denk dat ik dat schuin afgesneden potlood het fijnst zou vinden. Dat werkt gewoon lekker makkelijk en snel. Hele fijne review!

Syl -

Ik vind het leuk om weer eens een make-up review te lezen. Ik mis het soms een beetje.
Bijna alle beautyblogs zijn inmiddels lifestyle blogs geworden… geen probleem… maar een make-up artikel op zijn tijd kan ik wel waarderen.

Ik ben de laatste tijd gek op mijn wenkbrauw potlood van Benefit.

Amy -

Dank voor deze fijne review! Ik ben zelf heel erg op zoek naar een goed wenkbrauwproduct, maar ontweek Anastasia altijd omdat ik niet goed weet waar te beginnen (en de counter niet echt uitnodigt tot proberen), maar misschien ga ik toch weer eens kijken!

Susan -

Jaaaa! Super weer een beauty artikel. Heel erg leuk om weer eens te lezen.

Zelf geen wenkbrauwproducten van Anastacia maar ik gebruik momenteel de knock off brow pomade van de Hema. Heel tevreden over.

Eva -

Wat een fijne producten he! Ik gebruikte eerst altijd aqua brow van make up forever, top product! Ik heb sinds kort mijn wenkbrauwen er permanent op laten kleuren en ik moet zeggen wat fantastisch is dat! Altijd wordt ik wakker met fantastische wenkbrauwen!

Marijke -

Ik heb ook de pomade, het is mijn favoriete wenkbrauwproduct. Ik vind die qua effect echt súper, maar het product droogt wel erg uit bij mij helaas. Herkenbaar voor anderen? Ik doe er af en toe een drupje olie in en dat lijkt te werken. Qua kleur is ‘ie vrij heftig (ik ben blond en heb de lichtste kleur) dus het is bij mij zeker geen everyday product. Ik pak ‘m wel altijd als ik uitgebreid de tijd neem om te tutten.

Sabine -

Sinds een tijdje gebruik ik de brow wiz en het viel mij eerlijk gezegd ook wel een klein beetje tegen voor die 30 euro. Een hard potlood waarbij je flink moet drukken om voldoende kleur te krijgen. Voor mij niet nog een keer. Nu even nadenken of ik toch nog een ander Anastasia product probeer of een ander merk ga uittesten.

Laura | LvanR -

Jaaa wat leuk! Weer een beauty artikel! Super fijne review zo met alle producten naast elkaar. Ik vind de Powder denk ik het mooiste bij je en daarna de Dipbrow. Stiekem ook altijd wel nieuwsgierig geweest naar die dipbrow, maar zo prijzig!! Mn Catrice poedertje doet het ook zo goed! Blijft ook gewoon de hele dag zitten en de perfecte kleur voor mij.

Danique -

Wat leuk om weer eens een review te lezen! Ik heb geen van deze producten, maar ze zien er wel erg mooi uit!

Sharona -

Ik vond de Wiz heel fijn maar ging veel te snel op voor de prijs. De powder heb ik ook maar ik vind ‘m zo hard en stroef en weinig pigment hebben. Als ik die gebruik ben ik heel lang bezig om wat kleur op te bouwen in mijn wenkbrauwen, tov de Catrice wenkbrauw set waar ik veel sneller mee klaar ben. Beide zijn dus geen holy grail geworden helaas.

Laura | LvanR -

Na dit te lezen ben ik blij dat ik geen Anastasia wenkbrauw dingetjes heb gekocht.. Catrice gebruik ik ook!

Fee -

Ja dit had ik ook! Was bij mij na 2 maanden al op.. Dure grap

msevairene -

Mooie producten ! Ik heb zelf de dipbrow pomade maar gebruik die enkel voor een uitgebreide look. Doordeweeks als het snel moet gaan, heb ik sneller resultaat met een gewoon wenkbrauwpotlood. Moet mij teveel concentreren met de dipbrow :p. De brow wiz staat ook nog op mijn wishlist! En meer van die artikelen aub 😉 !

Emma -

Leuk, weer een beautyreview! Ik gebruik het wenkbrauwpoeder al ongeveer een jaar. Ik koos voor het poeder omdat deze in verhouding het goedkoopst is. Je doet erg lang met het wenkbrauwpoeder, alleen bij mij ontstond al best snel een hard pan. Volgensmij heet dat zo, er zit een laagje bovenop het poeder waardoor er minder pigment vanaf komt. Erg jammer voor een product waar je zo’n €30,- voor betaald. De uitgebreide kleurkeuze vind ik wel top, maar de hard pan is wel echt een domper.

Liset -

Ik vind het ook superleuk dat er vandaag een beautyreview online staat! Het artikel heb ik dan ook met veel plezier gelezen :). Heel fijn dat je alle vier de producten met elkaar hebt vergeleken, want het is soms echt zoeken en afwegen welke nu het fijnste is. Ik heb zelf de brow wiz in medium brown, die vind ik heel fijn werken en is gelukkig bij mij niet zo scherp. Ik ga denk ik eens het poeder proberen, dat is denk ik uiteindelijk ook voordeliger.

Linda -

Ik vind de 3e het mooist van dichtbij. Maar de laatste vind ik ook heel mooi bij je staan.

Floor -

Ik gebruik zelf de Brow Powder al anderhalf jaar bijna elke dag (flink, haha) en ik ben nog niet op de helft van het product, waar je met de Brow Definer maar een paar maanden doet bij dagelijks gebruiken! Dan is de Brow Definer dus zeker de duurdere optie, iets om in je achterhoofd te houden bij het kiezen :).

Susan -

Jaaa, eindelijk weer wat beauty! Ik ben zelf fan van de dip brow.

Michelle -

Heeel leuk, weer eens ‘n beauty artikeltje. Door die afwisseling houd ik zo van jullie site. Ik gebruikte voorheen de Brow Definer en vind dat een ideaal product, want zo lekker snel!

Kelly -

Ik heb nog nooit iets van Anastasia gebruikt, maar als ik het zo zie lijkt mij de brow powder en jouw favoriet het fijnst en mooist. Fijne review, leuk om weer eens te lezen!

Rachel -

Yay! Weer een keer een review en ook nog eens eentje waar ik heel blij van word! Thanks

Marije -

Ik heb nog nooit wat van Anastasia gebruikt maat wel veel over gelezen en nu ik jouw review lees, staat dit merk wel op mijn wish list. Super mooi effect

Reageer ook