2Keep a Diary: ZOMER, JONGENSDINGEN & GEZELLIGHEID

Zie je mijn verraste gezicht hierboven met de blauwe schoentjes? Dat was toch wel echt het hoogtepunt van mijn week hoor… Hoe leuk?! Daarnaast was het natuurlijk geweldig weer en heb ik een heleboel leuke dingen gedaan. Zoals je ziet, vandaag voor alle liefhebbers van een  2Keep a Diary: ik heb er weer eentje gemaakt! Dit weekend zijn Martine en ik namelijk naar Bremen geweest. De vlogs hiervan komen eind deze week online, dus besloot ik voor de afwisseling ook weer een diary te maken. Komt ‘ie!

Maandag

Goedemorgen! Ik ontbijt vandaag met havermout en aardbeien. Zo lekker!

Vandaag is het mama-en-Gijs-dag/een werkdag. Dat houdt in: Jelle is naar de crèche en Gijs is bij mij (en vaak Martine). Tijdens de dutjes van Gijs werk ik flink door en als ‘ie wakker is spelen/knuffelen we. Over een paar weken gaat Gijs ook naar de crèche. Natuurlijk ga ik hem missen, maar ik kijk er ook wel erg naar uit. Heerlijk een maandag met 100% aandacht kunnen werken.

Maar eerst een rondje door huis. Voor het nog geen 9.00 uur is, heb ik de bedden verschoond en de was gedaan. Ik kan zo lekker doorpakken als Jelle niet thuis is.

Ik ga aan de slag voor 2WMN. Ik doe mijn mail, schrijf een advertorial en begin aan een artikel. Tussendoor bestel ik ook nog even boodschappen. Is dat ook maar weer gedaan.

Om 11.00 uur komt Martine hier. En Noa is mee! Samen met Saar speelt ze lekker in de tuin. Vroeger braken ze de boel af, maar tegenwoordig kunnen ze leuk spelen zonder de tuin overhoop te halen. Daar merk je toch aan dat ze ouder worden.

Eind van de dag, nog even een kiekje met Gijsje! Dit was mijn outfit van vandaag trouwens. Ik draag een top van River Island, een short van Fabienne Chapot en All Stars.

Aan het eind van de dag is Djurre iets eerder thuis. Hij had een collega meegenomen om nog even wat te drinken, maar we besluiten spontaan om te gaan barbecuen. Het was super gezellig en Jelle vond het ook heel leuk om te doen. Hij krijgt zo veel mee van alles wat we doen nu. Soms lastig (je kunt bijvoorbeeld niet meer onopgemerkt een zak M&M’s opeten 😉 ), maar vooral heel leuk.

Dinsdag

Het is 7.15 uur als ik (weer) wakker word. Zo lekker! Normaal is altijd wel één van de jongens iets na zessen wakker, dus dit voelde als uitslapen ondanks dat ik om 5.00 uur Gijs nog gevoed had. Ik trek wat makkelijks en luchtigs aan, want het belooft een mooie dag te worden! Mijn top is van Zara, broek van Sissy Boy.

Na het ontbijt gaat Gijs slapen en zet ik Jelle achter YouTube. Dit deed ik nooit, maar nu Gijs er is, is het soms echt een uitkomst hoor! Ondertussen poets ik namelijk de keuken, doe ik de wc en stofzuig ik de hele benedenverdieping.

Daarna gaan we lekker buiten spelen. Jelle is er dol op en ik vind het ook heerlijk om buiten te zijn. Yay!

Lunch! Ik maakte even vlug een bonensoep. Super lekker.

Als je jongens tussen de middag slapen, ga ik aan het werk voor 1,5 uur.

Tijd om te wandelen met Saar!

Onderweg komen we een brandweerauto tegen die een demonstratie geeft bij een basisschool. Jelle is compleet onder de indruk en roept alleen maar ‘tatuu-tato!’

Daarna lopen we naar de speelgoedwinkel voor een cadeau voor een vriendje. Jelle was zo aardig om hem vast te houden op de terugweg. 😉

‘s Avonds eten we pasta met tomaat-ricotta saus (uit Relax Mama in de keuken) en daarbij maak ik gegrilde paprika salade. Lekker!

Woensdag

Weer die havermout, maar dit keer met blauwe bessen. Ook lekker! Ik ga vandaag aan het werk bij Martine en sta lichtelijk zenuwachtig op. Vandaag vertelt ze me namelijk het geslacht van haar baby! Aaaaah! Dat hebben jullie inmiddels ook al kunnen zien, afgelopen vrijdag stond de video online!

IT’S A BOY!!!! Waaaah! Zo leuk dat Jelle en Gijs er nog een vriendje bij krijgen! Iedereen in onze vriendenkring krijgt jongens, zo grappig!

Na een bespreking en het uitwerken van een paar leuke plannen, besluiten we te lunchen in een brasserie. Gezellig!

Op de een of andere manier maakte ik woensdag niet meer foto’s. Ik heb verder ook niet veel gedaan. Om 17.00 uur was ik weer thuis, heb ik gekookt en daarna met mijn moeder en Djurre de jongens gebadderd en naar bed gebracht.

Donderdag

Goedemorgen! Hemelvaartsdag, dus Djurre is vrij. Hoe lief is dit? Saar kijkt ondertussen zo van: ‘Kan iemand die peuteraar even uit mijn oor halen!’ Haha!

Make-uppie op en haar snel door de krultang. We hebben een feestje vandaag! Het zoontje van een vriendin, Melle, is 2 jaar geworden.

Zo.Veel.Lekkers! Hmmm!

Jelle vermaakt zich prima met Melle’s zandbak…

En samen met de andere jongetjes staan ze bijna een uur rond de watertafel die de Jarige Job cadeau kreeg. Zo leuk!

Op de terugweg rijden we nog even langs ons huis. Het begint ergens op te lijken! Aaaah!

Als we weer thuis zijn trekken we een korte broek en t-shirt aan en speelt Jelle verder met water. Hij vermaakt zich prima!

En als Gijs en Jelle na het eten en badderen in bed liggen ga ik aan de slag met deze diary. Om 21.00 uur duik ik mijn bed in, even wat uurtjes slaap pakken voor Gijs weer voor een nachtvoeding komt.

Vrijdag

Vrijdag vertrek ik vroeg naar mijn moeder. Ze woont in Friesland. We gaan samen het dorp in om een zandbak voor Jelle te kopen (niet geslaagd overigens). Jelle heeft alleen een ander idee van de richting die we op moeten, haha! Het is zo leuk dat ‘ie nu kleine stukjes met ons mee loopt.

Softijs! Zo lekker. Die mag niet ontbreken in een week met zulk mooi weer!

En ‘s middags liggen we lekker in de tuin met de jongens. Super relaxed. Aan het eind van de middag gaan we weer naar huis en daar haast ik me met koken en het inpakken van mijn tas. Want Martine en ik gaan naar Bremen! Om 19.30 uur rijden we weg en om 21.30 zijn we in Bremen.

Hoe dat was, dat zie je eind deze week in twee vlogs. Bedankt voor het kijken en tot over twee weken in een nieuwe weekvlog!

21 reacties

Alex -

Ik ben benieuwd wat jullie van Bremen vonden! Super leuke foto’s :)

Danique -

Ik ben benieuwd naar jullie avontuur in Bremen! Ik wou vroeger ook altijd zo’n waterspeelbak, meer redenen om dat ooit aan te schaffen wanneer ik zelf een keer kinderen heb. Kan ik mooi met ze meespelen haha!

Mare -

Kan zo genieten van die foto dagboeken. Saar kijkt wel boos zeg, ben je niet bang dat ze een keer haar geduld verliest? Ben ook heel benieuw of je al dingen van Jelle’s karakter merkt waarin je Djurre of jezelf herkent? Misschien dat je moeder ook bepaalde dingen herkent die jij vroeger als kind graag deed net als Jelle?
Als ik jullie blogs lees, stuit ik vaak op hele leuke webshops en merken die ik nog niet kende, zouden jullie hier een keer een blog over willen schrijven? Want verder dan zalando kom ik soms niet…..

Mariska -

Leuk weekje zo! Gaan de jongens elke dag in bad?

Willemijn -

Nee Gijs sowieso niet. Jelle om de dag in principe, maar nu in de zomer wel vaker (zand, zweet en zonnebrandcreme en zo)

Marleen -

Leuke foto’s! Komt Gijs nog vaak ‘s nachts voor de voedingen? Ik heb nu een tweeling van 9 weken oud, maar zij slapen al vanaf week 5 van 11.30u tot 07.00u.

Die gebroken nachten zijn namelijk zo pittig.. Vooral als je ‘s ochtends weer een vrolijke peuter/kleuter hebt die uitgerust is en vol energie.

Willemijn -

Oh heerlijk zeg! Nope, Gijs komt nog minstens 1x en vaak 2x per nacht voor een voeding. Het is een kleine eter. Jelle was heel anders. Heb er inmiddels wel een beetje genoeg van, maar je doet er niet zo veel aan hihi.

Michelle -

Oh ik blijf toch ook wel echt fan van de fotodagboekjes hoor! Top voor de afwisseling. Love dat shortje van Fabienne Chapot en zo leuk dat jullie straks samen drie jongens hebben! Wat zullen dat dikke vriendjes worden. Bijzonder!

Mya -

Zo leuk dat Jelle en Gijs er een vriendje bij krijgen!
Oww nou heb ik trek in softijs! <3 zo lekkerrrr! haha

Larissa -

Wat een lekker drukke week heb je weer gehad. Ik ben erg benieuwd naar de vlogs van Bremen!

Martina -

Fijne foto’s! Is soms ook een lekkere afwisseling met de vlogs :) het was leuk dat jullie er waren donderdag. Melle had de dag van zijn leven! Zo leuk dat de jongens zoveel lol hadden met z’n allen! Het gaat wel wat worden met al die draakjes 😉

Loes -

Wat een heerlijke week! Die short van Fabienne Chapot staat je heel leuk!

Nanda -

Heerlijke diary weer. Leuke afwisseling tussen ‘vlog&plog’. Je maakt prachtige foto’s!

Ik las dat het zoontje van je vriendin Melle heet. Ze zijn van hetzelfde jaar toch?
Hoe vond zij het dat jij even later ‘Jelle’ kreeg?
En had jij de naam van Jelle al toen Melle werd geboren?
Haha ik vind alles over namen altijd zo leuk hé!

Mijn zoons hebben namen wat ook weer voorkwam bij neven. (tweede naam)

Willemijn -

Hihi klopt! Wij hadden de naam Jelle al toen Melle geboren werd. We hebben er super veel lol mee dat ze maar 1 letter verschillen. 😀

Marieke -

Leuk weer een x een diary! Ben benieuwd naar de vlogs, en komt er ook nog een shoplog van alles wat jullie geshopt hebben? :)

Lindsey Beljaars -

Wat een super leuke en schattige foto’s allemaal zeg!

Marloes -

Haha, die foto van Saar met Jelle! Wat een lekker weekje heb je gehad, zeg! Ik ben benieuwd naar de vlogs :)

Margot -

Wat een lekker weekje! Grappig dat iedereen bij jou jongens krijgt, ik krijg zelf een jongen, maar de mensen om me heen juist meisjes.

Romy -

Zo leuk dat jullie naar Bremen zijn geweest. Ik ben zo nieuwsgierig naar jullie vlogs. Verder klinkt het als een fijne en productieve week. Leuk zo’n onverwachte BBQ! En zo leuk dat Martine een jongetje krijgt! Lijkt me ook voor de jongens onderling supergezellig straks :)

Susan -

Wat een hele leuke foto’s! Zo schattig die foto van Jelle met Saar!

Marije -

Lekker weekje en leuk dat jullie naar Bremen zijn geweest. Benieuwd naar de vlogs

Reageer ook